Onda vjerujem da će krenuti prava M ovih dana, meni je došla nakon 3 dana.. Nije kod svih isto...
Printable View
Onda vjerujem da će krenuti prava M ovih dana, meni je došla nakon 3 dana.. Nije kod svih isto...
evo da javim novosti sa prvog uzv-a na 6+4(po zm) vejiki smo 3 mm i sreceko kuca..ali po danu punkcije koja je bila kasnija plod je manji za 3 dana ali to je ok ..i sve je super...:) samo sad nemam pojma kako ce mi racunat t.po transferu,punkciji ili ipak od zm...ali ok glavno da je sve ok
vama svima zelim srecu i da dozivite isto sto i ja danas...
donatela, da i ovdje poskočim :-D - dakle meni računalo po punkciji trudnoću (znači datum punkcije minus 7 dana i plus 9 mjeseci ti je očekivani datum poroda)
Da vam se pridružim...
1 IVF, vraćene dvije blastociste, danas 3dnt.
Osjećam se vrlo dobro, cicke bole, tu i tamo neki grč u stomaku, plačem na svaku
tužniju scenu i tak, kontam kako je mnogo dana do 17.07.... :)
Cure, može info o uputnicama za betu..?
Često tu pročitam nekoliko beta i to svaki drugi dan... koliko ja to uputnica
moram dobiti ili to sve ide na jednu..?
Šta ćete... početnik ;)
Ovčice sretno za veliku betu... :-)
Možeš vaditi privatno, ne znam koliko košta..
AKo ideš sa uputnicom, onda ti svaki put treba nova.. Obično se vadi 2-3 puta ako je beta ok.
Hvala B.! :)
Dakle barem tri uputnice.. nadam se da to daju odjednom jer čekati po
dva-tri sata za svaku (tako to ide kod moje ginekologinje), uhhh, pa nije humano.
A gle, neke cure su vadile samo jednom.. pa čekale prvi uzv...
Ako je beta ok onda ne traže da ju ponavljaš već naručuju na UZV...?
Kad to obično bude?
Pozdrav drage suputnice, evo da se i ja uključim nakon što sam vas detaljno isčitala,...:) Danas mi je 2 dnt (vraćena 3 zametka) i brine me jedna stvar, nastojim mirovati prema uputi dr., no kad god se dignem i želim provesti vrijeme sjedeći za stolom sa ukućanima ili gostima, užasno mi se vrti u glavi. Ne znam čemu to pripisati pa vas molim da podijelite samnom slična iskustva. Zapravo me to čini poprilično nervoznom jer sam prisiljena biti u ležećem ili poluležećem položaju, a to baš i nije u skladu s mojom prirodom.
Također koristim priliku da čestitam svim sretnicima na lijepim rezultatima i pošaljem po zagrljaj onima koje nisu bile te sreće. I sama sam to prošla prije godinu i pol, znam kako je, ali i brzo prođe pa još jače krećemo dalje.
5RA, nema potrebe za nekim strogim mirovanjem osim ako je u pitanju hiperstimulacija. ako su jajnici nešto uvećani, nemoj dizati preteško i ne radi ponavljajuće kretnje (plesanje, plivanje, peglanje, usisavanje,...) jer je povećan rizik torzije, ali inače se možeš sasvim uobičajeno ponašati - mirovanje sigurno neće utjecati na to hoće li ili neće doći do trudnoće.
što se vrtoglavice tiče - piješ li možda utrogestane? oni znaju uzrokovati takve simptome ako se uzimaju oralno. a možda je samo do vrućina...
Frka, hvala na odgovoru. Koristim Utrogestane (3×2) ali vaginalno. U međuvremenu sam na nekim forumima pročitala iskustva i drugih žena sa ovakvom primjenom Utrogestana, kažu da i one osječaju pospanpst i vrtoglavicu.
Mirujem jer mi se jedino u ležećem položaju ne vrti, a i preporuka dr-a je takva. Rekao mi je da u nedjelju mogu na kavu...:) Simptome HS-a nemam. Možda se samo moram malo više opustiti i to je sve.
amix ,pa iskrene cestitke !
beta je privatno 130-160 kuna, ovisi kako gdje ...nalaz za sat-dva
ja sam koristila najjeftiniji testić onaj od 20 kuna i 8 dan nakon transfera (11 dan nakon punkcije) imala sam dvije crtice:heart::heart:
Pozdrav! evo,dugo me nije bilo,ali veselim se ponovnom druženju s vama. i mi smo trenutno u iščekivanju bete..danas mi je 6dpt, vraćene 2 mrvice, i nemam nikakvih simptoma,tu i tamo štrecne koji jajnik i to je to. u postupku mi je rečeno da idem prem hiperst.ali očito se nije,hvala Bogu razvila. bolilo me 3-5 dana nakon punkcije,ali sad sam ok. pa si nažalost sve mislim da ovaj put valjda ništa...
čestitke svim trudnicama,pusa i zagrljaj tužnima,i puno strpljenja čekalicama bete.....:-)
Evo i mene na ovu temu, danas su mi vraćena 2 embrija 5.dana, kaže dr da su vrhunski
Rekao je da nema strogog ležanja, nego više sjedenje/šetnja/opuštenost.
Booster primila pola, sutra idem vidjet kako će biti trbuh, možda primim još.
Dobro da mi transfer bio 5.dan, taman su mi se jajnici odmorili od svega, trbuh malo splasnuo i sad sam spremna za dalje
Curke, protiv grčeva se preporuča piti magnezij?
Ja recimo svako jutro osjetim grčeve kao da će menga, čak i prije transfera
kad se već spominje mg,imam pitanje.preporučen mi je bio na početku trudnoče,baš zbog tih grčeva,jako su me mučili noću.suprugu je u ljekarni žena preporučila mg u obliku praha,rastopi se pod jezikom.nakon par dana sam (zbog viška vremena8-) ) išla malo čeprkati po sastavu i našla veliki udio aspartama(umjetnog zaslađivača),za što sam čitala da trudnice trebaju izbjegavati,pogotovo u prvom tromjesječju.eh sad...dal to shvatiti ozbiljno,ili,kao što kaže TrudyC,i najjeftiniji šumeći mg je dobar,mada uglavnom imaju ta umjetna sladila?:neznam:
MM kupio neki šumeći magnezij u dm-u, za sada bude valjda ok. Popila sam ujutro, mislim da je pomogao. Ali nisam još išla gledati sastav...
vratila sam se sa transfera!!! 3.dan, 2mrvice obadve osmostanične!!!
šta vi pijete mg?, ja samo folnu k., šta vam je praksa piti nakon transfera?
Pijem folnu, a magnezij je doktor rekao da uzmem kad osjetim grčeve. Jučer su me dosta mučili, i jutros...
meni ne treba mg, sad mi treba nešto da mi smiri crve da odmaram:lol:
ne mogu vjerovati, nikad nisam imala ljepše zametke i to 8.stanične, ovaj put su kao da ih je netko šestarom crtao, a sekundarni je u pitanju
čak da nije bilo ništa za transfer nebi bila previše tužna jer znam da je šansa manja tako da je veselje još i veće
I ja pijem Mg iz DM-a
Koliko popijete Mg?
Ja sam jutros popila jednu tabletu, i sad jednu. Strah me da ti grčevi ne budu loši za implantaciju
nece smetati za implantaciju al zato mozes od njega imati jaaako meku stolicu!!
mislim na magnezij..nece grcevi smetati..ja sam ih imala,a prestala piti zbog stolice i primilo se:+)
Pa trenutno mi i probava nije baš bajna, pa nije problem :lol:
Jao kako mi lijepo vidjeti da je nekome 1.postupak uspio
šta je dobro za popiti ili pojesti da se zametak bolje primi? nešto za prokrvljenost maternice...
sad odjednom imam vremena ne pretek za razmišljanje, ne znam kako da ga skratim, more zabranjeno, bilo koji teži rad isto, ubi me dosada
šta vi radite kad ništa ne radite, ja bi nešto samo ne znam do koje mjere smijem
olivera....imam takvu u kuci.....kosti mi moje pojede....sve zabranjeno,strogo mirovanje
sta bi ti radila....sjedi s mirom i gledaj serije......ne trazi djavla
Ja se isto osjecam malo beskorisno. al mi je rekao dr da se ne smijem zalijepiti za krevet. treba se malo kretati,radi bolje prokrvljenosti maternice.
ja malo lezim (utrici),pa sjedim, vec na dan transfera sam bila u laganini setnji "s noge na nogu"... sve polako
kako beskorisno....ima li vece koristi nego da rodite male andjele.....setajte ujutro i kasno navece a ostalo lezi,citaj,heklaj,pleti,gledaj razne indijske i turske gluposti i uzivaj.....ja cu svoju na kraju svezati za krevet iako nisam sklon tim sado mayo igricama :)
pa vec preko 3 tj imam postede na sve poslove,sad mi je vec cudno. iako super zvuci,lezanje i odmaranje bude teze nego sto se cini :)
a meni bi sad trebala krenuti implantacija
krol hahaha, nisam tražila da ribam fuge između pločica;)
samo ideju, čitat mi se neda, na sapunice se ježim, od ovo malo ležanja do sad me kičma boli, moram se protegnuti, prošli put sam bila zakovana za krevet jer sam krvarila(bila trudna)i ponašala sam se kao da sam u bolnici. ovaj put je sve ok i dr je rekao da ne moram tako strogo bit, mala šetnjica godi kako i vrci kaže za prokrvljenost maternice
ma ovo su sad slatke muke u čekanju bete:-)
ps:nešto mi je u uhu da sam čula da je 1 andol 100 na dan dobar za prokrvljenost maternice, ste čuli za to?
inače sam protiv svih oblika kemije i antibiotika, ali cilj opravdava sredstva
Ja sam to cula,ali necu nista uzimati. Dr nije rekao, ne usudim se nakon svih hormona i svega jos necim zatrpavati tijelo.
al to sam ja :)