Da, ali da li će vrtići dobiti od grada te novce ekstra ili su samo trošak onih koji su platili potvrde ravnomjerno prevalili na svu djecu u vrtiću, pa će vrtići imati manje novaca za svu djecu za iznos tih taksi? Bas me zanima...
Printable View
Hura je bilo ironično, naravno.
Sorry, stavila sam to kao obavijest, pa onda nek tako i bude što se tiče osvrta na moj post.
a, sori onda
ma da
vraćat će
jučer sam rekla novinarki: vratit će pare, ali vrijeme i povjerenje neće
Sve Ok. Ja im nisam niti platila.
A o drugim problemima vrtićaraca i ja sam dala intervju novinarki. Ovo je ionako samo kap u moru.
Ja sam totalni padobranac sada! Moj muz je izvadio potvrdu, ali je jos nismo predali jer smo čekali moju. I di ja sad idem sa tom potvrdom da nam vrate 40 kuna? U vrtić ili na poreznu?
U vrtić, objasni im situaciju. Jer je računovodstvo vrtića sve odrađivati, tj napravit će obračun na temelju kojega će vam se onda umanjiti mjesečna uplatnica za 40 kn.
Evo linka na jednu od emisija HR 1, jutros emitiranu, o novonastaloj situaciji s vrtićima:
http://radio.hrt.hr/aod/ujutro-prvi-...drustvo/17780/
Lajkam!
veli mijučer teta kadsam došla po uplatnicu da su one moralevaditi van papire iz porezne, da tete iz računovodtva znajukolko kome trebaju vratit
Nadam se da će to vratiti Porezna a ne da će ići na trošak vrtića, ali neka vrate i neka već počne funkcionirati taj sistem.
vratit će grad jel je njegov vrtić
nazovi Gradsku upravu i pitaj, ozbiljno, jer i oni subvencioniraju iste te vrtice s istim iznosom.
mada koliko se ja sjecam privatni i vjerski su vec jednom nastradali :(
jel ko dobio uplatnicu sa umanjenim iznosom za potvrde sa porezne?
pa ja ne vjerujem da će oni po defaultu umanjivati
jer neki su bili domišljati pa su se izvukli i bez plaćanja
treba možda napomenuti, donijeti neku potvrdu o uplati
mi nismo ništa platili, ali otkud oni to znaju?
to je dosta posla
vjerujem da im treba vremena
potvrde su stizale do 31.3.
dajmo im još jedan mjesec
ima li tko da je nosio molbu o promjeni statusa u odnosu na proslu godinu?
primjerice: sadasnji porodiljni? otkaz na poslu?
u našem vrtiću su vadili to prije 3.5 tjedna iz dokumentacije, sad mi nismo ništ platili pa ne očekujem.
Ja sam još u veljači nosila zahtjev zbog stambenog kredita kojeg smo počeli plaćat od ove godine... U vrtiću su me odbili i rekli da se to ne uvažava jer nije bilo u 2012.g., uputili me u grad... poslala sam u grad ali kao da i nisam jer mi se do danas nitko od njih nije očitovao (osim telefonski - odbijenica jer nismo socijalni slučaj pa se kao možemo praviti da imamo tih 4000kn mjesečno kojih ustvari nemamo) - mogla sam im isto tako poslat čestitku za valentinovo, isti da prostite drek...
uopće nas ne doživljavaju... a u međuvremenu mi stižu uplatnice na veću ratu i jedva se krpamo, još sam ja na komplikacijama po novom tako da su nam i s te strane financije srezane :-( ali po njima nismo socijalni slučaj pa smo valjda nevažni...
sretno...
lukab, stvarno peh. ispada da je na kraju situacija ključna, evo ja sad imam bitnije veće prihode jer radim a cijelu prošlu sam bila na komplikacijama i porodiljnom. i sad plaćamo malo i za privatni i za državni vrtić. nije fer ni jedno ni drugo, trebali su ipak sve promjene uzeti u obzir. jer godina je jako dugačka i malo tko nema promjene u odnosu na prošlu godinu. a još je cijela godina de facto pred nama.
I mene to zanima.. ispisujemo se sa 31.05. a dug i dalje na uplatnici ...
jel' netko od vas dobio drugačiju uplatnicu za ovaj mjesec?
mi po novom plaćamo 150 kuna i uplatnice za 1. 2. mjesec su bile na 150 kuna a sad smo za 3. mjesec dobili uplatnicu na 300 kuna. i na njoj piše akontacija. ne sjećam se što je pisalo na prve dvije ali nije mi jasno zašto sada piše akontacija i kako to da su nam povećali ratu za ovaj mjesec. dobro smo izračunali, trebamo plaćati 150 kuna a da smo pogriješili oko iznosa valjda bi nam onda zaračunali i razliku za prva dva mjeseca (piše na uplatnici da je dosadašnji dug 0 kuna). idem danas do tajnice vidjet u čemu je problem ali stvarno mi nije jasno otkud sad ta greška?!
kod nas nema nikakve obavijesti ...
jel zna netko kada vrtici prijavljuju novoupisano dijete gradu da bi dobili subvenciju. dali na pocetku mjeseca ili na kraju?
mislim da je to neovisno, tebe zaima kolko oni dobe subvencije?
ma mene u stvari zanima dali oni bas odmah prijave dijete na pocetku mjeseca kad se upise u vrtic ili mogu to uciniti i u toku mjeseca, ne odmah na pocetku?
i dali moraju za to imati potpisan ugovor od roditelja
e sad mislim da to nije bitno kada, moj recimo u 4. mjesecu nije imao ugovor, dobit će novi tek u četvrtak, mislim da oni ne moraju imati ugovor potpisan ( sad ugovor će valjda biti od početka mjeseca pisan)mada smo mi u ovom mjesecu bili samo 3 dana u vtriću, prošli mjesec ni dana.
jelena hvala ti puno na informaciji. to me zanimalo