O pa onda bi ga mogla kupit,naravno ako ga nadem u svom Lidlu!
Printable View
O pa onda bi ga mogla kupit,naravno ako ga nadem u svom Lidlu!
juha sa povrćem, pire, hrenovke i sos od špinata
Jučer zapečena tjestenina s brokulom, cvjetačom i šparogama, salata zelena.
Danas riža s koprivom i pureći odresci, salata: krastavci i rotkvice.
:mljac:
Radili smo nešto tipa pojorski bronzinić uz salatu od svježih krastavaca.
U nedostatku ikakvih namirnica, dućan daleko, sprčkala sam neko varivo od graška,mrkve i kukuruza sa noklicama. :)
Na Dolcu našla svježe pic(ev)e (valjda je tak množina, jednina je pic), pak ćemo njih na gradele, sa blitvom na lešo. Plus je bilo lijepih svježih malih i velikih sipa po 70 kn/kg pa sam uzela i njih za crni rižoto, idu u led dok naleti prilika za :njam:.
Klijo, grijota frisku sipu u led, radije je ostavi danas u frizideru I sutra skuvaj :)
Pic je mljac na gradele,ma famozno!
ja cu danas polpetice od bukovaca U pecnici i imam nesto piletine pa cu nesto jos iskemijat!
A jel bi te sipe mogle ikako u frižideru izdržat do subote, što ti misliš?
U subotu dolazi na ručak kompletno pleme (bake, dede, tetke etc.), za njih sam i kupila sipe jer svi vole crni rižoto pa sam sipe uzela danas,kad sam vidjela da su svježe, inače dođu samo one iz leda za koje ne znam koliko dugo su zaleđene, a bogme ni sa kojeg kontinenta su...
"Preživi" sipa i u brodskoj jaceri 2 dana pa će i u pravom frižideru.
Fala lipe moje, idu sipe u fridž, a u subotu u teću!
Jurana ti je sve rekla :)
Brudet od liganja, palenta i neka salatica :)
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Mislim da će biti neka lagana salata sa mozzarellom. Vrućine su prevelike...
Panceta tune na grill tavi (lijena sam loziti gradele za dva odreska :roll:) i brdo neke salate :njam:
Parmiggiana, ako uspijem naći dobre patlidžane.
Sutra juhica, junetina na lovački sa knedlama od kruha. Za desert cheesecake u čaši sa jagodama. :mljac:
A danas popodne roštilj kod prijatelja. Na poklon nosimo pijesak tortu koju sam radila prvi put.
Pileca juha, juneci saft s povrcem, pire krumpir, zelena salata.
pileći paprikaš, špagete i zelena salata
pileći paprikaš,
tijesto,
salata od naribanih: crne rotke, sirove cikle i mladog kupusa.
Plan je bio sparoge na salatu sa jajima i articoke sa teletinom i povrcem od cetvrtka, pa tko sto izvoli...
A onda me prijatelj "zahe..." i donio mi friskog pauka, arbuna i par trlja, pa smo to jadni morali lesati i konzumirati u kombinaciji sa par kuhanih mrkvica i zdjelom salate puterica+pome! Uffff :roll:
U petak smo pekli oradu s povrćem u foliji. :njam:
Jučer smo bili u pokretu pa smo jeli vani.
Danas idemo na roštilj. :)
Jučer roštilj i za desert ledeni vjetar a danas ostaci roštilja i neko varivo.
Jucer krem juha od kelja,svinjeci snicli(svekiji imali kolinje) sa senfom i krumpir s blitvim,zelena salata
danas mm radio pola rucka-cevape i pomfri,a ja povrtnu juhu sa rizom,zelena salata
Došla moja draga majčica, donila artičoke iz vrtla, skuvali ih sa bižima za prvi pjat, a onda kozice na buzaru! Ugušili se :mrgreen:
Zavidim vam svima na articokama. Kod nas danas rostilj i paprike punjene krumpirom.
Varivo piletina, noklice, grašak, mrkvica, ostaci purice od jučer...
Kokoš na brodet, palenta i neka salatica. Možda bude i juhica od spomenute kokoši, ali, poznavajući prehrambene navike sebi i muža... Jok. :mrgreen:
Samelješ kekse (petit ili Mcvitties). Mikserom umutiš krem sir (abc, philadelphia i sl) sa 1-2 čvrsta jogurta, dodaš sok limuna i po želji žlica šećera u prahu. Zasebno smiksaš šlag pjenu i sjediniš sa smjesom od sira.
U čašu slažeš mljevene kekse, pa smjesu sira i šlaga, na sredinu staviš sjeckano voće (kod mene su bile jagode), pa zatim opet smjesu sira. Na vrh za ukras opet malo mljevenog keksa.
Staviti u frižider da se rashladi. Mljac!
Evo ovo mi je bila inspiracija: http://www.coolinarika.com/recept/858863/
blitva i piletina
moze recept za pijesak tortu?
Varivo (slanutak-blitva), pržene srdelice, salata.
Mahune cuspajz s mrkvicom i krumpirom.
blitvu sam jela samo na leso, kako izgleda u varivu?
grah danas i sutra
Danas: cufte, pire, svjezi krastavac+vrhnje salata.
Sutra: pizza
Sri: juha od graska, paprike punjene krumpirom i zapecene s vrhnjem, rajcica salata
To ti je jedno prefino varivo, samo, sad ti trebam napisati recept jer je blitva samo dodatak (ali bitna).
Evo najkraća verzija:slanutak namočen preko noći skuhati, polovicu ga smiksati,pola ostaviti krupno.
Dinstati na maslinovu ulju kapulu, pa malo sjeckane mrkve,doliti 2 dcl bijelog vina, kuhati lagano 5-6-minuta, dodati paradajz u komadima (ili tekući, kako god), slanutak u kuglicama i onaj smiksani i vode doliti koliko treba. Na kraju ubaciti blanširanu blitvu (stručak) koju skuhanu isjeckamo na sitnije komade. Uliti još par žlica maslinova ulja u varivo, malo lista peršina.
Od začina ja dodam malo đumbira, a ponekad i ubacim radi mirisa malo suhog špeka pred kraj (u drugoj posudi ga kuham ranije, da mi ne bude premasno jelo) .
Danas povrtna juhica, pileći burgeri i krumpirići malo prokuhani pa pečeni na maslinovom ulju sa ružmarinom :)
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Evo receptić: http://www.coolinarika.com/recept/733784/
Iskreno, mene baš i nije oduševila!