Krpice sa zeljem. Već se veselim. Jednako sam to dovela do savršenstva kao slanutak.
Možda se okušam u sarmi jedan dan.
Printable View
Krpice sa zeljem. Već se veselim. Jednako sam to dovela do savršenstva kao slanutak.
Možda se okušam u sarmi jedan dan.
Za sarmu treba domaće zelje
I ja sam to dugo mislila, ali sam se naučila snaći s onim što se nudi. To je bilo baš u vrijeme dok su dečki bili mali, pa nisam uvijek stizala na plac. Industrijski kiseljeno zelje isto prolazi, ali treba birati plosnate glavice s tankim listovima. Ako je prekiselo, isperem ga u toploj vodi, nekad i više puta.
Moj E je obožavatelj sarme, a više voli bakinu nego moju. Jednom je baku ispitivao, sve slikao i onda objavio taj recept na Coolinarici.
Evo tog recepta https://www.coolinarika.com/recept/s...icajeni-nacin/
Ja radim slično, ali kuham u ekspres loncu.
On je to napisao s 14 godina?
Ja ne dinstam meso
ni ja ne dinstam meso, već samo luk i češnjak
sarma je najbolja s kiselim kupusom s Dolca, neki dan sam motala s industrijskim, debeli kožnati listovi koji pucaju, bez veze
i nikad je ne radim s manje od kilu mljevenog, obično radim od kilu i 20 dkg, 60 plus 60 dkg miješanog jer hoću da potraje bar nekoliko dana
Kod nas na Španskom ima isto super zelje
Pa, ne moze biti sarma sa kapulom!!
Samo češnjak.
Ja luk stavim na dnu na kolute
Ne u meso
zutaminuta, morat ćeš naći svoj idealan recept za sarmu. Kao što se vidi, ima raznih pristupa.
Btw svojevremeno je ovdje bio popularan neki recept za lažnu sarmu, koji se meni baš nije dopadao, ali je možda dobar za testiranje djece - sviđa li im se kiselo zelje i isplati li se uložiti dosta truda i vremena u pravu sarmu....
Evo tu se spominje lažna sarma, ali link na izvorni recept ne radi
http://forum.roda.hr/threads/61822-k...ati-finu-sarmu
Sad se lijepo dalje svađajte treba li staviti luk ili ne, treba li meso prethodno pržiti itd.
zar se netko svađa? ne kužim komentar
danas punjeni lungić s pečenim krumpirom i zelenom salatom
Punjen s čime?
Pohani bakalar, grasak, krumpir salata.
Som u pivskom tijestu, juha od bundeve. Ako tko bude htio grah salatu, nek si napravi.
cimavica ne voli kapulu, mi smo skoro skroz presli na poriluk umjesto kapule :unsure:
Ja skoro da ne znam kuhat bez dinstanja, obožavam tu notu u jelu, a sirovi i prženi luk ne mogu ni primirisat.
Različiti smo :-)
Tak i ja al ni moja ne voli luk, pa sam se prilagodila. Stavim ga ili jako malo, a često napravim i bez njega.
A osobno baš jako volim dinstani luk.
Jučer lazanje. Danas, pojma nemam još.
Nano, sto si na kraju pravila danas?
Mi smo sarmu zavrsili, neki dan sto sam pravila. I focacciu sam pekla danas. I kruh.
Za sutra ce biti juha, raznjici od lungica, riza, grilane tikvice, mahune na salatu..
Ništa.jeli smo sarmu
He he. Što duže stoji to je bolja
Ahahaha pa ti si zapravo imala rijesen rucak :mljac:
Ja sam jučer radila tjesteninu s tartufima, a za predjelo namaz od pršuta i tartufa :njam:.
Uzela sam neku dosad neiskušanu tjesteninu, a kako MM pati od grandomanije stavili smo duplu dozu :roll: (okej, došli su nam i frendovi na ručak)...
Tako je preostalo dosta tjestenine koju mi je bilo žao baciti, pa sam danas napravila tu tjesteninu s cvjetačom i bešamelom, dodala zapržene kokckice špeka, naribani sir i dosta parmezana, i sve zapekla u pećnici... bilo je za prste polizati! :heart:
Bijelim ili crnim?
Brčkam bolonjez za sutra.
Okej, fantastičan je. Stvarno moram pokušat sa sarmom. Mislim da ću razvalit.
Danas varivo od leće s puno korjenastog povrća + tanke pečenice. Kome treba salata, nek očisti zelenu. Imam cijelu glavurdu, ali slabo se jelo zadnjih dana (bilo je cikle, tankih zelenih mahuna, grah salate, krumpir salate... pa je zelena ostala netaknuta).
Za sutra je u planu neka domaća juha (unutra gris knedli ili leber knedli), mesna štruca i zelena salata. Ne znam hoću li još neki prilog raditi. Možda karfiol gratinirani.
Ja na kraju nisam danas stigla kuhati, nego se pojelo sto je ostali od proslih dana. Svatko je jeo nesto drugo :lool:
Sutra cu onda lungic koji sam danas planirala
Meni je mama kupila neke nove ribe koje su se pojavile u našim krajevima koje su zasad jako jeftine jer naši ljudi ne vole novitade. Divovske su pa ih je muž filetirao, od kostiju temeljac, fileti na naglo. Prilog još ne znam, ali imam viziju špinata i slanutka pa ću nešto
Lice?