Evo, ja sam ispitala svoju. Veli da nije bilo zgodnih. Ona se sramila išta pitat pa je poslala frendove, a ti su pak postavili kriva pitanja.
Uglavnom, o V.toj kod njih kruži priča da imaju 28 lektira u jednom polugodištu ;)
Printable View
Evo, ja sam ispitala svoju. Veli da nije bilo zgodnih. Ona se sramila išta pitat pa je poslala frendove, a ti su pak postavili kriva pitanja.
Uglavnom, o V.toj kod njih kruži priča da imaju 28 lektira u jednom polugodištu ;)
U kojem polugodištu, 1. ili 2.? Jer ako je u 1., onda u 2. mora da ih je bar 38 :mrgreen:
Jedna moja učenica, odlikašica, živi u susjedstvu 5.gimnazije. Pitam je hoće li se tamo ići. Kaže, najvjerojatnije ne, gledala je 4 godine brata (isto bio moj učenik, superodlikaš) kako uči od jutra do sutra :trci: .
100 ljudi - 100 mišljenja.
imam osjećaj da ovi istočno od trga idu u petu, a zapadno u mioc :mrgreen:
Naravno šalim se, no kod moje je nekakva loša reputacija pratila petu pa se nitko nije prijavio i onda su na izviđačkom ljetnom taborovanju dijelili kamp s izviđačima s Borongaja a tamo njih hrpa upravo se upisala u petu.
nije 28,25 je. drugi razref,drugo polugodiste. lektira svakih 10 dana. evo najfriskija dundo maroje,prije tog novela od stanca. u prvom polugodistu nrsto manje ali djela tipa judita,dekameron i pakao.
biologija test svakuh 10 dana. tri skolske zadace iz hrv.
ukupno 12 ispita iz mat ( u mat smjeru) u godini.
latinski necu ni sponinjat.
to je kod profesorske garniture mog T. ne znam kako je u drugim smjerovima
Ma daj, a taman sam ju skoro nagovorila da ide u V.tu
Najs :uteg: .
pa nek ide. ne mora u matematicki smjer.
Sad dal' imaju 28 lektira ne znam ali kod mojeg u x imaju svaka dva tjedna lektiru
Znam jednog iz v koji se nije pretrgso od učenja osim nužno i dobro mu je na faksu,sestra mu sad završava isto v isti su matematički opći smjer,samo što je ona uzela njemački početni jer se nadala da neće dobiti njegovu profi iz Nj,ali pogrešila je,ok sad je ta profa i u penziji
Sjećam se da su latinski učili s djedom doktorom,moj u x boli latinski
po stoti put, nema njemackog u mat smjeru. on ina 7 sati mat tjedno, ostala dva po 5 i 6.
moj se ne ubija od ucenja,ali da svaki dan ima cca 3 sata posla doma,ima.
a latinski je posebna prica u V,to vec i vrapci na grani znaju.
i da ispravim dezinformacije od ranije-prof Jelic je u reformi,pa je godinu dana van nastave. kad to zavrsi ,vraca se.
ova na zamjeni ,doduse, nije nikakva utjeha
Tvoj ide u matematički školu s pojačanom matkom,a ovi moji iz v ko i moj klinac umjesto dod matke imaju njemački,isto ko i peterlinov stariji
ček, znači nije ta strah i trepet prof. latinskog otišla u pemziju?
o V. govorim
Moja je sama odlučila da ide u V., ali vjerojatno u program A
Iz iskustva - to je sve lutrija... Netko tko je "strah i trepet" ode u mirovinu, a dođe netko mlad tko se jedva snalazi s teen generacijom... a opet, dogodi se i da ti mladi budu super. Tako je moj mlađi sin i u osnovnoj i u srednjoj školi dobio odlične mlade profesorice matematike, nakon što su starije generacije oslobodile mjesto za njih.
Ne treba se opterećivati. Negdje su nam djeca na gubitku, negdje na dobitku...a kad ne dobiju ono što žele, dobiju životno iskustvo.
Dobila sam obavijest o otvorenom Javnom savjetovanju o Nacrtu Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.
Od 10. do 17. pa ak koga zanima
https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/Ma...?entityId=7411
skužila sam pokraj onu nulu crvenu, probala kliknut i ko što kaže ona na reklami - neeeeećeeeee :)
al imaš gore gumbić prijavi se, pa možda onda funkcionira
Nisam u toku - da li je to početak ili završetak upisnog roka???
(Isuse, kojom brzinom sam ja zaboravila kako su se moja djeca upisivala... a to je bilo prije 2 i 3 godine. Starijeg smo upisivali mm i ja jer je on otišao u Kraljevicu na filmsku radionicu. Išlo je bez problema. )
I mene zanimaju rokovi ove godine, jer se dijete upisuje u srednju glazbenu pa mora proći svu proceduru.
(srećom, na prijemni ispit ne mora, tako da nema ništa više posla nego inače oko upisa u viši razred)
Nikako mi nije jasno koji je postupak upisa kod djece koja nisu završila 8. razred, ali tješim se da nije ni prvi ni zadnji koji se tako upisuje, pa će nas u školi već znati uputiti što treba raditi.
Pa obično bi sve bilo gotovo do 15. 7. Pa kaj imaju radit tak dugo?
Tanja, mora u svojoj OŠ kod administratora uzeti šifru i lozinku (kao i sadašnji osmaši). S njima dolazi u muzičku kod administratora koji će ga provesti kroz sistem.
ne šifru, nego korisničko ime ili kako se to već zove.
Isti je postupak i recimo za šestaša u OŠ koji upisuje PR razred u muzičkoj.
Većinom to je isto ime i lozinka ko i na ednevniku
To ti je ona šifra koja ti vrijedi i za e-imenik. Samo ćeš još dobiti pin na mob kad se otvori stranica upisi.hr i prijaviš se s tom šifrom. Moja je to korisničko ime i lozinku dobila još u niźim razredima škole iako tada škola nije imala e-imenik. Kasnije ju je koristila za e-imenik i onda za upise u srednju.
vraca se,vraca, kako za sad stvari stoje nakon uskrsa 2019.
nama srecom vise nece biti bitno.
osim nje, posebna radost je glazbeni.
prof iz lat nije strah i trepet, ona je sad vec urbana legenda. za nju se znalo kakva je i prije 20-ak godina, u moje srednjoskolsko vrijeme,dok je jos bila mada .
Glazbeni??? Pa vidim na popisu zaposlenika da glazbeni predaje ista profa koja je došla na školu kad sam bila 2. srednje (a prethodna profa je otišla u penziju, ta je bila duša od žene). Zbilja je se ne sjećam kao neke aždaje, zapravo, bila je vrlo benigna i nitko nije imao problema s tim predmetom. Što se sad dešava, po čemu je glazbeni postao takva gnjavaža?
citiram"ona radi sto zeli. ako zeli dat jedan,naci ce razlog. ocjenu dobijes cim ti ime vidi. ako si bio na deset koncerata, morat ces na jos dva, za dva..."
to prica za glazbeni.
na vijecu roditelja su se jako zalili na nju, pa je ohanula u zahtjevima, ali sve ostalo... ajme
Ahaha, plakali su nam učenici na tu profu iz glazbenog, ma mogli su biti i na 10 vlastitih koncerata, uvijek bi falio još jedan...
MIOC i Peta s opasnim glazbenim :)
Meni je to totalno čudno, ali očito se žena izvitoperila s godinama. Dok je bila mlada početnica bila je baš simpa i nikog nije gnjavila, čak smo i pjevali na glazbenom :mrgreen:
Doduše, trebala bih biti svjesna da sam svoje gimnazijske dane odradila u vrijeme turbulentnih 90-tih, uz skraćene satove i improvizirane nastavne programe, tako da je meni to razdoblje vrlo vjerojatno bilo puno manje zahtjevno nego današnjim gimnazijalcima :| uglavnom, išli smo i mi i na koncerte i na izložbe iz glazbenog i likovnog, ali nikad nikome nije o tome ovisila ocjena.
je. Al ak ga je moj savladao, može svatko. Čak se više ni ne žali. Valjda mu je šok bio samo na početku