Rikavam :lol: :lol: :lol:Citiraj:
cuckalica prvotno napisa
Da mi je to bilo vidjeti.
Printable View
Rikavam :lol: :lol: :lol:Citiraj:
cuckalica prvotno napisa
Da mi je to bilo vidjeti.
mi smo prije desetak dana definitivno prestali, ne trazi da se zakaci ali kad se spremamo za spavanje cesto spominje cicu
juce: prva cica, druga cica, treca cica
veceras: ovo je cica, mala cica (hvala sine)
MM se je htio malo maziti s Mihovilom i govori mu : daj mi malo, daj mi malo (mislaći na zagrljaj). Mihovil ga je mrtvo hladno pogledao i rekao : ali tata pa ne mogu ti ja dati malo, vidiš kako imam male sike!
MM je ostao :? , a ja sam odvalila.
igra se dorian danas s nekim medvjedicima, mama, tata i beba medo. i veli sad idu spavati, i sjeti se: a prvo mali malo cica :lol:
i stavi ga kod mame mede i digne joj haljinicu :mrgreen:
jučer je domi pokušavao dati cicija našem patuljastom kuniću :lol:
inače, oboje se rastope od miline kada vide kako dupin, maca itd. papa cicija
Leila se ovaj vikend cijelo popodne zabavljala vadeci moje grudnjake iz ladice, izvukla bi jedan stavila na sebe smijuljila se i govorila 'cica, cica' i klimala potvrdno glavom, onda ga baci iza sebe, pa uzme slijedeci i sve ispocetka ... kad sve povadi onda ih istim postupkom vraca natrag, ali izraz lica mi je neponovljiv, zaljubljivoblagoteleci ;)
L. je jedno vrijeme imala fiksaciju na auto. morala je sisati U autu.
mama ja bi sisala.
evo L. sad smo doma pa ces doma sisati.
neeeee (rasturanje AS) necemo doma!!! ocemo u autu sisati.
i tako mi stojimo u garazi, na parkiralistu, gdje god, i L. sisa u autu.
sad je nova fiksacija- vrtic.
mama....sisala!
ok, sad cu stati pa ces sisati.
neeeeee (rastura AS) necemo stati.
nego L. sta cemo?
u vuticu!
i tako u vrticu sisa.
i jedan dan na putu iz vrtica doma, negdje na pola puta vikne L. NE! mama! sisati u vuticu! vatiti se sisati u vuticu! :lol:
naravno, nismo se vracali.
iako je to sisanje srk, dva, rijetko vise (ima maaalo meka), ali nama jako bitno :heart:
to Lea obiljezava svoje teritorij :mrgreen:
:lol: :lol: da to ne radi i sa pisanjem rekla bi da s luda :lol: (necu doma piskiti...ocemo u lisce...ocemo u kanalizaciju...ocemo u travu....)
juce sam ju cula kako guta, bas je fino gutala, valjda je sisa bla punija nego nace (danas ju cak osjetim :/ ) i nakon sisanja veli ona "mmmmmm fiiino mamino meko" i osmijeh od uha do uha.
a bas sam ga liznula neki dan- uf slano!
mi s dorianom jako cesto igramo s figuricima ili auticima( :roll: ) neke dijaloge, i to bude najcesce 'bok, kak si, kaj radis, idemo na ljulje'
i ja njega danas ujutro probam nagovorit da se s malim medvjedicima tako igramo, jer sam ga htjela skinut s cice nakon polusatnog knjavanja s istom u ustima, i pocnem ja s jednim medvjedicem 'bok, kak si', a drugi mi odgovara: 'bok, idemo na CICE' :lol:
..............................
za vrijeme rucka zovem ga da ide jesti.
on veli necu papati.
a ja: a zasto neces?',
on: ja imam cicu :roll: :mrgreen:
a poslije rucka je sjeo na bicikl i veli 'idem na biciklu u sobu na cicanje' 8)
Čitam sinoć L. slikovnicu "Čemu služi mama, čemu služi tata", ritualno prije spavanja, kad odjednom pokaže prstom na mamu iz slikovnice i viče: "Cica, cica!"
E da, i u zadnje vrijeme kad traži cicu, frajer određuje i mjesto za cicanje. Ode do fotelje, stolca, trosjeda, bracinog kreveta... gdje mu se već taj tren dopadne i kaže: "Tu, tu!". I nema šanse da ga nagovorim da cicamo negdje drugdje :nono: :heart: .
ovo isto radi i moja mara. tu, tu i nema majci :mrgreen:Citiraj:
mama sanja prvotno napisa
Jel ti to nama pokušavaš nešto reći? :)Citiraj:
leonisa prvotno napisa
A tako i J žica i u autu pa joj ja objašnjavam da će doma, da ne možemo sad...
I ovo piškenje :?
Parkiramo ispred zgrade i hoće tu piškiti, neće doma. Pa je skinem nek se popiški na parkingu. Onda L viče: I ja bih, mama!
E pa ona pričeka do doma. Toliko može :mrgreen:
da, pije ga manje od 400ml dnevno LOLCitiraj:
Anci prvotno napisa
zapravo, doslo je vrijeme za weaning milk :(
:lol: :lol:Citiraj:
Anci prvotno napisa
uveli smo dojenje kad dodjem po nju u vrtic kao "rutina". cinm se da je to i najefektivnije. ako ne i jedino efikasno.
meda :lol: Dorian je presladak!!!
sjecam se kad su poceli ti dijalozi. i skoljki od ljetos. a sad smo na zivotinjama. srecom, svi su ssavci. pa i delfin :lol:
dorian ima obicaj kad ide cicat drzat nekakvi auto u ruci, ili jos bolje u obje ruke, i onda s tim vozit po mojoj cici :roll:
i jucer on dohvati umjesto onih malih autica neki poveci dzip, koji mu je pao na lice u jednom trenutku. ja ga podragam po tom mjestu gdje ga je udario, dam mu pusu i mislim si da je time sve rjeseno, i nastavim po svom, mislit si o necem. najedanput osjetim kako me dorian zgrabio svom snagom za korijen kose i povukao. pogledam ga :shock:
a on malo ljutito naredi 'mama, pusu'
:lol:
L daje igrackama jest na zlicu al cicu ne da
ja je pitam hoce li dat malo cice macki, a ona me pogleda, zagrli ih i kaze "moue" (moje). skrtica mala
:lol: :lol:
Lea se skoro godinu dana spusta niz tobogan po mojij sisi (mslim, radi se o velikom toboganu koj ukljucuje i rame i vrat i nadlakticu...i sisu)- njena 2 prsta su necije nogice (kako cije, zavisi o trenutku) koje se spustaju niz "konanan" dok ona sisa :)
:lol:
J kaže doganan zaCitiraj:
konanan
e, evoluirala je u svim rijecma ali konanan je od uvijek i jos uvijek konanan, mumamama je mumamama (bubamara), capale su capale (carape)...i tako neke rijeci ostaju vjecne :mrgreen: :heart:
a tobogan je teska rijec :heart:
iako kaze kad ponavlja: to-bo-gan --> konanan!! :lol:
tako je sisanje islo- od palca u ustima, pa zmijskog "tcsaaa", pa "sisa" do "sisala" i "sisati" :heart:
Jeli kaže "cicaja" ili "cicava" :heart:
Vjeruj mi, falit će ti te riječi kad ih počne pravilno izgovarati :)
:heart:
znam. a nikako da ih snimim :(
to je super, da znas koliko treba vremena za desifrirat da je bubamara dunjdunj :lol:Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Nakon godinu(skoro) od prestanka sisanja stariji nakon brata počne da će sisati, za manje od sekund se odmakne i kaže:
Ima okus ko da je neki kip!
:/ :? :lol:
sigurno manje nego meni da desifriram sto je leonisa htjela reci s onim spustanjem po cici :lol:Citiraj:
cuckalica prvotno napisa
prvo sam mislila da joj daje cicu kad se sputaju po velikom toboganu, jer se boji.
onda da se Lea spusta leonisi po vratu i cici ko na toboganu.
al u obje verzije mi se nogice nisu uklapale u koncepciju :mrgreen:
meni dorian ne samo da vozi autice po cici dok doji, engo i meni zna dat jedan auto, i veli 'mama vozi auto po cici'. ako ne vozim, opominje me! a nekad veli i 'mama vozi jako auto po cici', kad vozim presporo
..........................
jedan dan je nakon rucka sisao dole sa stolice i trazi cicu. ja mu velim da priceka dok pojedem, i onda cu mu dati. ode on u dnevni i malo, malo pa zove 'mama, cicu'. ja mu ponavljam da jos nisam pojela.
a on ce 'mama previse metnuti' :roll:
previse sam si metnula u tanjur i jadan on sad mora bezveze cekat :lol:
Vidu je zacepljen nos pa stalno pusta sisu. Uz to sam ja obukla neku debelu majicu koja mu je stalno smetala. Na kraju mi ej vidno iznerviran rekao:
"Sta nisi mogla to skinut?""
kod nas se biseri uglavnom svodje na neverbalne ali je prije dva dana napokon imenovao sa ssssissssssssss :heart:
do sad je bilo mama daj TO,
a sad pita mama daj ssssisssssssss :) :zaljubljen: pricalica moja slatka :heart:
pitam ja danas doriana jel hoce piti caja. a on veli: 'neces piti caja'.
na to mu mm kaze: 'ne kaze se neces piti caja, nego kako?'
dorian: cicu
:roll:
Citiraj:
meda prvotno napisa
:lol: :lol:
mudrac mali :heart:
Lola dolazi k meni i nosi plehnati crveni lončić: mama daj mi tu natoči mjeko iz cike 8)
:lol:Citiraj:
Frida prvotno napisa
I... jesi li?
Sedim na podu i slažem kocke a Nađa me vuče, pokazuje mesto na tepihu gde da sednem. Ustanem, premestim se a ona mi se uvali u krilo za sisanje. I onda skontam: namestila me tako da može da sisa i gleda teletabise u isto vreme :mrgreen:
moja voli gledat sebe na kompu dok sisaCitiraj:
vissnja prvotno napisa
odvuce me pred komp, "beba beba"-to znaci upali kameru. sjednemo i ona se gleda se nasmije i mahne bebi
falilo mi povremeno :)Citiraj:
cuckalica prvotno napisa
cuckalica, tvoja je ko moja!
dok nismo imali web kameru onda bi morala na tv-u pustat njene filmove tj- filmove nje.
koliko puta sam se zahvaljvala na elsaticnoj bradavici :mrgreen:
:lol: :lol:Citiraj:
meda prvotno napisa
a i na ono o količini hrane u maminom tanjuru sam umrla od smijeha. :mrgreen:
Moja Jana ne spada više među cicavce, ima mjesec-dva da je prestala, ali u zadnje vrijeme opasno brije. Jutros je plišana kravica dojila gumenu ribicu, prvo jedna, pa druga cica, pa ponekad ona daje svoju cicu meni, tati, zeki. Pa joj je još uvijek u pamćenju ostalo kako je zadnjih par mjeseci mene boljela lijeva cica (davala joj samo desnu), pa tako i ona sad hoće staviti zeku, ali se "sjeti" da ju buba ova, i da može ova druga. :roll:
Nadam se da će dobro prihvatiti novu bebu kada dođe, za sada joj je jasno da male bebe papaju mlijeko iz cice.
Moj S ako je ne dobije odmah kad poželi čeka na krevetu i zove me prvo normalno ciku, ciku a onda počne kukanje cikuKA :)
:lol:Citiraj:
meda prvotno napisa
Moja Flora voli komentirati crteže i natpise na majicama koje joj oblačim - npr. kad uzmem UNICEF-ovu majicu, ona kaže "to je maca s Flovom u ljepoj hajinici" (to je majica s Florom u lijepoj haljinici - naime, na majici je curica u haljini), a što se tiče majica s natpisima, za svaki me pitala "šta tu piše" i morala sam joj objasniti - i sve ih je zapamtila.
Uglavnom, neki dan joj oblačim "Addicted to Mum's Milk", ona se oduševljeno nasmije i kaže "To je maca na kojoj piše da Flova voli papat cicu".
:mrgreen: :heart: