Hvala na odgovoru.
Definitivno su kozice, danas ih ima puno više, izbijaju mu posvuda,
ali se on super drži zasad, nadamo se da će tako i ostati.
Printable View
Hvala na odgovoru.
Definitivno su kozice, danas ih ima puno više, izbijaju mu posvuda,
ali se on super drži zasad, nadamo se da će tako i ostati.
Samo vi ostanite doma, ali se javite doktoru ( napose ako je vani jako hladno, jer ne bi trebalo biti velike oscilkacije temperature( vanjske ( oko maloga)))Quote:
Originally Posted by gusi-gusi
mislila sam na izolaciju od posjeta druge djece.
recimo, išli smo na rođendan kod mame čije djete je taman odbolovalo koze, kao i moje, ali najmanji član još nije dobio koze, kao ni moj najmlađi član.
znači, još nije bilo pojave simptoma kod najmlađeg, a prošlo je 2 tjedna otkad je srednji sin obolio.
došla su i zdrava djeca i njihove mame su frkale s nosom što smo mi tamo zbog straha od zaraze.
iako do pojave kozica može proći 2-3 tjedna, a zarazan si 3 dana prije pojave koza, dijete bi trebalo izbjegavati kontakte sa zdravom djecom dok definitivno nije sigurno da neće dobiti koze?
meni je to malo bezveze i malo predugo, posebno jer postoji šansa da ih uopće neće dobiti i jer smo se sa zdravima družili i u vrijeme inkubacije, prije pojave koza, dok nismo niti znali da je zarazan?
Mi smo se telefonski javili doktorici, rekla je da sad ne moramo dolaziti, nego da dođemo na kontrolu 10. dan. Od liječenja je spomenula samo puder i to je to.
Ako ikome treba pruriced gel neka se slobodno javi na pm.
Tubica je samo otvorena prije cca mjesec dana, niti mrvica nije iskorištena.
Dakako, poklanjamo.
:)
da li zamučena bjeloočnica ( ne žuta) sa jače izraženim žilicama može imati veze sa ozicama?
zovemo pedijatricu, ali se ne javlje, a danas nam je 4.dan kozica.
možda je to od suhog zraka ili umora?
Možda ima kozicu na oku?
ima na donjoj trePavici,praktički na rubu one rupice kod nosaa
Može ih imati i na sluznici.Baš u oku...
hvala, kako je baš uz rub, valjda mu je iziritirano.
to ne može stvoriti neke komplikacije,jel da, jer nije baš u sluznici?
Ako je uz rub moguće da mu iritira sluznicu(možda se malo i češka).
Moj sin je imao jednu baš na oku(vidio je mutno dok nije prošla) i nije imao komplikacija.Čitala sam da je netko imao komplikacije od slične...
Jel njega smeta nešto u oku?
ima 6 mjeseci, pa c gas ne miogu pitati:), ali koliko vidim, tu i tamo trlja oči, ne prestrašno. dobila sam pedijatricu, kaže ako se pogorša, da idemo oftamologu.
čini mi se da nije tak strašno, pa nejdem nigdje zasad.
Ima 6 mj. a još ne priča? ;)
Nadam se da će sve proći bez ikakvih problema.
ja pijem neke lijekove koji nisu baš naj naj, ali mogu s njima dojiti, pa se uvijek prepadnem da mu je nekaj od toga.
ali trudim se vjrovati da bude sve ok, i bude,
hvala ti:)
Ne znam jesmo li rekorderi. :( Mara je prekrivena kozicama, ima ih preko tisuću. Najgore je na glavi, sad se spustilo i na čelo, na pišici i čmaru. Ovo je već 5. dan. Jutros se prvi put pojavila i temperatura, mala ali tu je. :(
Koze je dobila od Jane, točno 2 tjedna kasnije, a Jana pak donijela iz vrtića.
Koliko često mažete uriage? I ima li smisla na pišicu kad se ne može osušiti?
nama je 6. dan, i ovu noć smo već bolje spavali.
što se tiče kozica u pelenskom dijelu, mi stavljamo platnene pelene, pa imam osjećaj da se brže suše nego u pampersici. imao je češče stolice, eksplozivne, pa sam povremeno i stavila pampersicu, ali sam unutra znala staviti tetru, kako bi ipak pamuk bio uz kožu.
ujedno ostavljam golu guzu bar 15 min. par puta dnevno, te smo se kupali 2 x dnevno u kupki sa prokuhanim zobenim pahuljicama, lavandom i čajevcem, kako se kozice ne bi inficirale.
sa uriage kremom smo mazali 2 x dnevno, i to cca 3 sata nakon kupke, kad bih primjetila da se opet češka.
Nama je sedmi dan i stanje je super. Prošli smo ih kao da i nije bolestan, malo smanjen apetit i nervozica prva tri dana, sad sve super.
Osip nije strašan, ima dvije srednje na licu i par srednjih na tijelu te nešto skroz sitnih na tijelu. U vlasištu su najgore, veće i ima ih 15-20, ja sam mislila da će sve biti takve, ali nisu. Još da otpadnu te veće krastice i da možemo van i bit će super!
Moj malac (4 godine) ih je isto dobio.Baš školski primjer kozica.
Pedica je rekla samo kupke u hipermanganu i nikakvo mazanje, puderi i sl. pa sam malo zbunjena jer čitam kako dosta vas maže nekim kremicama :? ...
Ima li iskustva s kozicama kod novorođenčadi (mama preboljela)?
Naime, obzirom na datume, to nam je mogući scenarij....
Tak je i nama rekla ali drugi dan počinje svrbjeti ko vrag pa smo morali kupiti puder jer joj je po njemu bilo puno bolje.
_________
D 1998.
I 2007.
Ja sam mu danas na svoju ruku namazala s analstezinom.
Stanje je sve gore, ima ih na stotine, svrbi se, apetiti nula, plačljiv i temperatura koja ne pada ispod 38... :cry:
Uh, rosa, što reći nego izdržite. :love2: Jani je najgori bio 2. i 3. dan, temperatura slaba. Da li mu daješ paracetamol, možda ublaži bol (nama nije)?
Draga, dajem mu ibuprofenski sirup za snižavanje temp. i protiv bolova jer temp ide do 39.4 :cry:Quote:
Originally Posted by Jelka
Čak i s tim sirupom i tuširanjem mu se ne spušta ispod 38.4...užas...
sad su mu i noge prepune, ima ih tisuću, puno njih su kao velike akne koje se suše, sa sasušenim krvavim čepom ,a izbijaju i mnoge nove pune tekućine...ne da se pipnuti, navečer ga nisam uspjela namazati onim tekućim puderom, plače jako...
očajna sam... :cry: :cry:
Posebna priča je to što moja mama nije sigurna jesam li ih ja imala ili ne. Tvrdi da nisam, što mi je nevjerojatno da ih do sad nisam dobila, radim s djecom i sigurno sam do sad bila u kontaktu s virusom :?
Čula sam da je u odrasloj dobi još gore...sva sreća što nisam trudna....
Ni ja nisam ziher jesam li ih prebolila. Pa sam u iščekivanju idućih tjedana...
Ne forsiraj mazanje, Jana se isto nije dala namazati, ma pogledati ju nisi smio, cijeli dan u pidžami samo da ju se ne dira. Grozno je to gledati, kad si tako nemoćan da pomogneš djetetu. :(
Nego, gledala sam prije koji mjesec onu seriju Biba nešto, imali klinci kozice pa su im starci puhali u njih. I još nabavili one nekakve igračke, lizalice što li, koje imaju propelerčiće. Vidi jel bi mu puhanje pomoglo, Jani mrrrrvicu je.
Ma , ima onaj propelerić s Ben10 :roll: ,al ne želi ništa blizu sebe.
Najgore je po noći. Ovu noć se cijelo vrijeme budio i češao,a ne da sebi prići da mu bar malo namažem...
Jutros temp. nije tako visoka kao prethonih jutara,ali mu se sad lice osulo do kraja, a ručice u tolikoj mjeri da ne može ni čašu držati od mjehura.... :cry:
Jelka,Jani je prošlo? Kako je s krastiama, jel ostalo ožiljaka?
vidim da vas ima koji se borite s kozicama, a ja imam doma nekorišteni uriage pruriced gel.
dakle ponavljam, ako nekome treba, poklanjamo,može se javiti na pm
Ajme siroček, kako ga je primilo! :shock: :( Jana je imala na guzi pa se nije dala na wc za veliku nuždu. :(
Ima već 3 tjedna da su izbile tak da je skoro sve otišlo. Za ožiljke je još teško reći, ali ona je krastice nemilice trgala (inače to radi) tak da joj ne ginu.Quote:
Originally Posted by rosa
Mari je danas 9. dan. Otišla sam u grad s njom, i u busu joj skinula kapu. I onda tek skužila da je glavica prepuna krastica, velikih i malih, i da me ljudi čudno gledaju. :lol: Mislim, znam kak joj izgleda to, samo sam se ja navikla pa ne doživljavam. :roll:
Jelka, super, kod tvojih curički je najgore prošlo.
Ja samo molim Boga da ovo štp prije prođe, jer je kod njega zbilja u užasnom obliku.Pojavila se nova ogromna na jeziku i puno sitnih mjehura po tabanima, tako da siroče ne može niti hodati.
Konačno je malo zaspao pa hvatam trenutak za otići na net,inače me traži da stalno ležim kraj njega.... :(
rosa, kako je?
Jelka,ide na bolje kod malca, jedino je mm dobio gripu pa sam sad u brizi da ne pređe na malca jer mogu misliti u kakvom stanju mu je sad imunitet..
Više mu se ne rade nove koze, mažemo puriced gelom,jedino kaj skoro ništa ne jede..
Tvoje cure su pretpostavljam sad dobro?
Budeš davala nekaj za podizanje imuniteta? Čujem da su nakon koza jako slabi i da samo šibaju upale, od uha, grla do ostalog... :/
Mi smo puhali s fenom :mrgreen: - strasno joj je pasalo 4. i 5. dana, kad je bila najjadnija (+ jos ljeto, vruce vani... :roll:).Quote:
Vibramo za sve da ih koze sto prije napuste!
Mi smo se vratili svojim običnim životima, tj na posao i u jaslice.
Prošli smo OK, samo mi je malo frka što je dr rekla da bi se sad mogli češće viđati, jer mu je pao imunitet i osjetljiviji je. :( .
Nadam se da ipak neće biti tako strašno kako je zvučalo.
Kupila sam mu srup Feroglobin B12, pedica ga preporučila pa to sad. pije, nisam prije čula za njega, jel zna netko jel dobar?
Dobro su moje curke, hvala. Neću im ništa davati za imunitet, nisam 100% uvjerena da išta od toga djeluje.
Ajd nek je V. to izgurao, a bogme i ti. :love:
:love:Quote:
maloj je danas 14 dan od izbijanja kozica a mali 3 god još nije dobio dal je moguće da ne dobi
Naselile su joj se i na debelo crijevo i to je kod nje izazivalo stašne bolove, da je i vrištala. Imala ih je dosta, mazali ih nekim bijelim praškom, i nije se baš češkala, al su joj ti bolovi bili nesnosni i po tome pamtim njene vodene kozice, jer sam se naplakala zbog nje koliko je bila jadna.
Maleni još nije imao, iako su se u vrtiću pojavile prije ca. mjesec dana,tj. imala ih je jedna curka i nitko više. Da barem tako ostane.
I mi isto muku mučimo s kozama.
Stariji ih je pokupio u vrtiću i prošle su čisto solidno,
nije ih bilo puno, kupali smo se u hipermanganu i mazali Pox clinom.
Mlađi ih je dobio točno 14 dana nakon brata i sav je osipan. To je nešto strašno, da mu samo vidite guzu :( , jadničak moj mali.
Ja ga držim uopće bez pelena, ima samo gačice i trenirkicu. Tako odmah vidim kada se popiški i presvlačim ga da se to što prije posuši.
Jučer smo se valjda 10 puta presvukli, danas koji put manje. Njega isto kupam u hipermanganu, ali ga mažem Uriage gelom.
Čini mi se da ih dobro podnosi. Jedino nismo prvu noć baš puno spavali, ali nakon toga je čisto ok, ne primjećujem da se češka.
A uz to sve tata nam je donio doma neku opaku virozu tako da ih je još i to primilo.
Joooj, jedva čekam da sve završi, već smo ludi tri tjedna doma i ne gine nam još tjedan dana.
Zaboravila sam napisati da mu dajem i Fenistil kapi,
možda ga zato ne svrbi. U uputstvu je baš navedeno
da smiruje svrbež vezan uz vodene kozice.
inkubacija je do 21 dan.Quote:
Originally Posted by div
a kozice su zarazne dokle god ne postanu kraste.
dakle, morate pričekati još desetak dana da biste vidjeli je li se zarazio ili ne.
za one koji koriste Pox Clin - jel to išta pomaže?