Ja bi rekla za oboje. :)
Printable View
Baš smo se svi dali u akciju! Sad sam ja zvala Golden marketing i nemaju više ni Krispina, ni Ogledalce, ni Djeda i repu, ni Juhu od bundeve. Sve je rasprodano, ali će Juhu od bundeve ponovno izdati za Interliber. Ovo drugo nemaju u planu, za sada. Prije toga sam zvala Arkadiju, ali nemaju ni oni...
Bila jučer u Arkadiji zbog Juhe za Zusku, nemaju... ali mi je pogledala gdje imaju pa su mi rezervirali u gradu bliže Zuski.
Ima u Dalmaciji, Slavoniji, zovite pa se dogovorite. :)
mojca, to je u šulekovoj?
Da.
pa mi te slikovnice tražimo više nego policija nestale :-) Potraga se nastavlja....
Sjetila sam se još jedne knjige koja bi tako dobro pasala malo većoj djeci koja vole pomagati u kuhinji - Shane Brox: Magična kuharica http://www.superknjizara.hr/?page=kn...jiga=100002997
Moj E. ju je obožavao, a i danas ponekad zaviri u nju. Ne preraste se u 2 mjeseca.
Ovo je za djecu spretnu u kuhinji + roditelje koji su im voljni pomoći (ne samo mame nego i tate - uostalom, knjigu je pisao striček), ali treba imati i dovoljno dobar želudac jer unutra je recept za zmajev rep, plačuće oči, plamena srca, čarobne štapiće, magične dukate, čudesne paukove.... ne mogu se svega ni sjetiti. Prava Halloween knjiga!
Kupili smo je kad je moj sin bio u petoj godini (u vrtiću su u engleskoj grupi slavili Halloween), nakon što me postalo sram svaki drugi put posuđivati istu knjigu iz knjižnice. Knjiga je totalno zafrkantska.
Iz nje sam uzela recept za kućicu Djeda Mraza, a u knjizi postoji recept i za ruševinu, he he he...
Hvala vam cure, idem i ja naruciti...!
Znam da se i Grubzon ponovno tiskao ili bi trebao sada negdje na svjetlo dana. Na Interliberu je malo preostalih rasprodano. Ne znam znate li da je BBC sjajno ekranizirao tu slikovnicu. Zna youtube. Svakako pogledati. Treba spomenuti i Gospodina Noska. Mica postarica je isto slatka, djeca je vole, spomenuh. Autorica slikovnice isto je ljupka i drazesna, zivi okruzena mnostvom macaka i tako. Gospodina Otta imam(o), potpisanog od autorice i ilustratora. Misevi i macke naglavacke... Nisam jos procitala novonastalu Jan, ali mi slikovnice tog izdavaca i nisu nesto, mada su ljupko ilustrirane. Ja se nadam da ce mi dijete kad se jednog dana odseli ostaviti slikovnice.
Odlicna je ta ekranizacija grubzona!
Mojca, hvala jos jednom na slikovnicama, divne su! A ti si srce jer si se tako potrudila :*
Sitnica. :-)
:kiss:
Potraga gotova- našla sam u Puli Juhu od bundeve. Još bih voljela naći Krispina i Djeda i repu, ali ne možeš sve... Možda jednom nabasam negdje i na to. Da vas još pitam je li netko čitao knjigu Mali majmun u velikoj brizi? Isplati li se to kupiti?
Mali majmun je mome sinu bio daleko najdraža od svih Donaldsičinih :)
on je imao 3 godine kad smo je posudili u knjižnici, produžili smo je dvaput i onda sam je kupila :) nijedna mu druga nije bila toliko draga, a posljedično na broj čitanja dan danas je znam napamet :)
I nama je Mali majmun najmanje drag od Donaldice. Ja bih radije Najotmjenijeg diva ili Mjesta ima na metli svima. I Puzica nam je draga. Naravno, Grubzon je obavezan. Jedva cekam nove.
Ja sam zadnje kupila komplet od 4 slikovnice preko Amazona o godišnjim dobima , sviđa mi se jer su stvarno detaljno obrađene fotogragfije (nemaju teksta) super su mi za ove najmlađe (recimo moj mali 18 mj i prati ih već naveliko) zapažamo i imenujemo detalje, radnju , pratimo likove koji se ponavaljaju na svakoj stranici. Stvarno su super evo linka http://www.amazon.de/Fr%C3%BChlings-Wimmelbuch-Rotraut-Susanne-Berner/dp/383695057X/ref=la_B0043BV0UG_1_1/276-6727199-3224308?s=books&ie=UTF8&qid=1427381162&sr=1-1, naša je veliki format kao A3 i stranice su tvrde tako da još jedan + za ove malene
Nama je s dvije i pol mali majmun bio genijalan!
Div je isto ok, bili i na predstavi!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mali majmun kupljen s dvije i pol, u roku dva dana znao ju je napamet. Obozavamo!!
ma da, očito je za te male, sjećam se da je njemu silno emotivno bilo to što je on izgubio mamu i baš je bio vidljiv osjećaj olakšanja na njegovom licu kad je napokon nađe i na kraju su zagrljeni, i on bi se pripio uz mene ko mali majmun <3
Grubzon npr traži malo starije dijete koje može zamisliti različite perspektive, dijete do 3 godine ne može zamislit kako stvari vidi lisica, a kako Grubzon, misli da svi znaju ono što ono zna.
I ja isto skidam kapu svim prevoditelju te serije, dobila sam dvije knjige na engleskom i polomila se živa da to nekako prevedem, čak i u prozi.
Ne znam koje su u planu za dalja prevođenja, ali meni je super Zog, na temu izlaženja iz stereotipnih uloga :)
Smjehuljica jako voli ovo Ikeinu slikovnicu koju sam kupila totalno slučajno. http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/00296676/
Baš ju često donosi...
mi smo kupili neki dan sve ove artresorske nakon mojcinog utiska. stvarno su prekrasne. ukuhane jabuke smo već čitali iz knjižnice. ali tvornica riječi, ema i najnajnajviše sve je ovo obitelj su prelijepe. jučer sam čitala maloj (2,8g) i stariji, koji inače sam čita non stop "velike" knjige, je sa ogromnim interesom slušao i komentirao. ova o obitelji može biti fino zrcalo, pa je tako v. jučer komentirao da smo mi glasna obitelj, koja stalno negdje trči i kojoj je hrana jako važna:heart:.
prekrasno!
majmunčića, grubzona, grubzonovo dijete i diva imamo, to je još stariji obožavao. inače, u trešnji je igrao, možda još igra Najotmjeniji div u gradu i super je predstava, baš za malene.
inače ja bih svakako preporučila Budalaste priče http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=27037
to je zbirka kratkih priča o stvarima, mahom šašavih, ali u suštini sa prekrasnim humanističkim jasnim porukama.
joj, kako to brzo prođe...
ono kad traže uvijek istu slikovnicu za čitanje u krevetu :heart:
šmrc.
m je jako voljela djeda i repu. neku koja je bila i super ilustrirana. mislim da sam to već i na ovom topiku napisala.
još dan danas ju i ja i m i j znamo napamet, svaku večer smo ju bar mjesec dana ponavljali.
Sasa, aj napiši na temi Što čitaju što ti stariji čita.
Nema veze ako ne odgovara dobna skupina.
Ej cure, je li netko od vas čitao Zvrčko i Mljac? Kako su djeca to prihvatila?
Na preporuku s ove teme (hvala, riječke cure, vi ste me dodatno potaknule) otišla sam u knjižnicu po Tike, tike, tačke. Ilustracije su stvarno wow, a već nakon par dana čitanja, phiphyca završava stihove sama, jako joj se sviđa. Imamo i drugih rimujućih slikovnica, ali ova je ili došla u pravom trenutku ili pogodila žicu :-) . I par puta dnevno obavezno spomene 'tke, tke' u razgovorima sama sa sobom :lol: .
ajde preporučite mi neku slikovnicu za trogodišnje dijete koje se jako boji mrava, muha, paučića...
dakle, nešto na temu kukaca
Jeste citali Cvrcka i mrava u izdanju Kasmira? Moj je jako voli. A o kukcima ima slikovnica Lila Prap, Zivotinjice.
Plasljiva je super! :)
Plasljiva vjeverica je i meni super, ali mi se cini za malo stariju djecu (i odrasle :p )
Sa tri godine moj je jako volio slikovnicu Pauk prasko, ne sjecam se autora
Ima jedna nako jednostavna slikovnica, jasličarska, ali zanimljiva bude i kasnije, zove se Slikovnica za bebe: Malene životinje, i unutra su predstavljene gliste, paukovi i sl. u lako pamtljivoj rimi i jednostavnim sličicama. Ima sigurno u knjižnici, a mislim da se može pronaći i za kupiti. Tu slikovnicu je moja curka jako voljela i znala je napamet.
Ima i jedna divna slikovnica Pjesma maloga cvrčka, o cvrčcima, ali je jako lijepo ilustrirana i na ilustracijama ima dosta kukaca koji su simpatično naslikani pa se može pričati paralelna priča. I tu slikovnicu možete naći u knjižnici jer je na popisu onih kvalitetnih slikovnica.
Možda ću ispasti seljak (nemamo TV), ali jučer vidjeh ekranizaciju s našim prijevodom Mjesta ima na metli svima. Ima je i na internetu za pogledati. Predivno su je napravili!
I meni. Vjestica je tako šik sva onako spicasta i smirena, super se cereka na onoj oluji...macki svi idu na zivce, ... krasna druzina. Ne znam kako nisam prije vidjela tu ekranizaciju.
može preporuka neke slikovnice za 6-godišnjakinju, hvala.
cvrčak I mrav imamo ali nije to što sam mislila
Pjesma s cvrčcima bi možda mogla biti zanimljivija
palči sad si me zaintrigirala, odoh pronaći Metlu
super topic!