Skužila sam da mogu staviti bebu obučenu u skafander u AS i vezati je pravilno. U svakom slučaju, osim što je sigurnije, zauzima manje mjesta u autu od košare pa će i Lukić moći doći po seku što će mu sigurno biti jako uzbudljivo... :D
Printable View
Skužila sam da mogu staviti bebu obučenu u skafander u AS i vezati je pravilno. U svakom slučaju, osim što je sigurnije, zauzima manje mjesta u autu od košare pa će i Lukić moći doći po seku što će mu sigurno biti jako uzbudljivo... :D
ovako je i nama bilo (sjedalica od starijeg brata + bebino jaje), s tim da sam sa dvije autosjedalice otraga mogla čak i ja sjesti između njih :)Citiraj:
Lukina mamma prvotno napisa
Bojim se da neću uspjeti sjesti između njih. (Nije auto mali, nego... moja guza velika 8) ).
Osim toga, ne volim se voziti u sredini stražnjeg sjedala. Ne mogu se vezati....
Srećom, nismo tako daleko od bolnice pa se nadam da će bebek izdržati...
Imam jedno pitanje: koliko blizu te puštaju s autom kad dođeš s trudovima? Kad sam prošli put rađala prije 5 godina, nije bilo one rampe kod porte i bila je noć pa smo mogli ostaviti tamo auto. Nadam se da imaju razumijevanja za rodilje i da ne moramo hodati daleko... :/
MM je parkirao otprilike preko puta rampe, bilo je 3 u noći pa nije bilo gužve. Došli smo sa trudovima na par minuta razmaka, tako da sam izašla iz auta nakon što je prošao trud i taman uspjela odhodati do ulaza i lifta i razmaku do drugog truda :)
i razmaku = u razmaku
Ukoliko ima mjesta na označenom parkiralištu ispred ulaza (tamo s lijeve strane), puštaju preko rampe unutra bez problema.Citiraj:
Lukina mamma prvotno napisa
a možete se sparkirati i na parking od vrtića preko puta ulaza u zgradu hitnog prijema ;)
da, i mi smo tamo parkirali.
što se tiče as,od 1. dana je u njoj i nije bilo problema, meni se činilo da mu je posve ugodno u njoj, mm je imao osjećaj da mu ne paše u as, ali u autu se ne vozi bez nje i to je to.
Trebaju li pelenice za bebu dok smo u rodilištu ili to bolnica osigurava? Pretpostavljam da je ja budem presvlačila (ako sam dobro shvatila sve oko rooming in-a?)...
ponesi 10 pelenica, to će ti biti čisto dosta za 3 dana, jer djelomično oni premataju svojim pelenama, a dio ti svojima (uglavnom 2 i 3 dan).
Hvala, slučajno sam baš toliko i spakirala. :mrgreen:Citiraj:
hrčkić prvotno napisa
lukina mamma, pa mi bi se možda mogle i sresti tamo negdje na sv.duhu?!?!
i zajdno se boriti da vidimo stariju djecu :love:
A kad je tebi termin?Citiraj:
silverinne prvotno napisa
Naravno da ćemo moći vidjeti svoju stariju djecu! Mada bih ja najviše voljela da s bebačicom i sa mnom bude sve ok pa da brzo možemo doma. Jer, kako napisah negdje gore, ja sam bila jaaaako gladna. :lol:
po zadnjoj menstruaciji - 23.01. al budući da je mališa već sad jako veliki i jako je nisko i pritišće cerviks - nadam se možda i malo ranije (to valjda jer sam zadnjeg golemka prenijela dva tjedna) :mrgreen:
ti?
imaš pp...Citiraj:
silverinne prvotno napisa
Cure, imam jedno pitanje ako tko zna: koliko ste čekale svoje otpusno pismo (nakon poroda) na SD?
Ja sam danas zvala i pitala, sestre mi rekle još ništa (a prošlo je već više od mjesec dana) i da ne zna kad će, to ovisi o doktorima.
Ležala sam na patologiji trudnoće prije poroda i dosta mi je bitno jer idem za par dana kod svoje soc. ginićke pa bih trebala pretpostavljam doći s otpusnim pismom jer ću morati svakako učiniti nakon poroda i neke pretrage.
Nakon poroda uglavnom se dobije odma otpusno pismo! No ja rodila u 4. mj. taj dan kad sam ja išla doma nekoga nije bilo, pa sam dobila privremeno otpusno pismo, sa svim potpisima i žigom! Rekli su mi da nazovem za tjedan dana da provjerim da li je gotovo pravo! I Bilo je gotovo... nikakva razlika, samo drugi potpisi bili....
Koliko se ja sjećam, isto sam dobila privremeno pismo i onda mi je poštom u roku od nekih10-dana došao original. Ajde ti to opet malo provjeri. Nemaju što raditi mjesec dana. :evil:
Evo ovako: pri otpustu sam dobila Otpusnicu na kojoj pišu samo dijagnoze (meni npr. preklamsija, polyhydramniios itd itd., bilo je toga više). I ništa više. Zatim na istom papiru piše "Za otpusno pismo zvati taj i taj broj".
Dakle očito je da je Otpusnica jedno, a Otpusno pismo drugo. I cure, možete mi pogledati što točno piše na tom Otpusnom pismu (pretpostavljam koje pretrage nakon trudnoće učiniti)?
Jer ja ću primjerice nakon lošijeg rada bubrega sigurno morati ponoviti nalaze, što bi po meni trebalo pisati u Otpusnom pismu.
I da, sestra mi danas preko telefona reče još nešto u stilu "što bi sve još doktori morali, pa ne čine", kao to je po njoj minorno??? :x
I da, na toj Otpusnici su pravi žigovi, dakle Otpusno pismo je zasigurno nešto drugo, a ne original ? :/
andream i moje otpusno pismo nije gotovo a rodila prije 1,5 mj. :?doduše meni ono ne treba ali da im treba tako dugo ...
prilikom zvanja sestra je rekla da imam prvo otpusno pismo i da mi je to dovoljno :roll:
evo ovako, ja sad pogledala papire pa mogu reć, privremeno sam dobila otpusnicu di piše da rodila muško dijete težina, apgar..., zatim stanje kod otpusta (izliječenje), i piše Terapija: otpušta se kući uz upute, tablete koje koristit i kontrola za mjesec dana...
A kod otpusnog pisma piše sve to isto samo još piše da sam bila hospitalizirana zbog zastoja rasta u 32. tjednu.
Evo ako sam ti išta pomogla....
Rodila sam prije 2,5 mj. na SD i odmah sam po otpustu dobila pravo otpusno pismo (ne piše otpusnica, nego baš otpusno pismo, sa pravim žigom i potpisima).
Citiraj:
buba klara prvotno napisa
da u pravilu se odma dobije pravo otpusno pismo, al nekad se desi i privremeno, ovisno kako je kod njih ko na bolovanju u administraciji...
Kolko sam ja skužila za vrijeme svojeg boravka na SD, doktor je taj koji piše otpusno pismo i sve ovisi kad i kolko je zauzet. Npr.prilikom zadnjeg izlaska iz bolnice, čekala sam oko sat vremena duže, jer mi je doktorica rekla da trenutno ima vremena i da će mi odmah napisati otpusno pismo tako da ne dolazim još jednom tamo.Citiraj:
lucifer prvotno napisa
da doktor/doktorica pišu šalabahter otpusnog pisma, ali dalje ide na prijepis u administraciju....Citiraj:
tinaka prvotno napisa
Još nešto utječe na to hoćete li dobiti prvo otpusnicu ili odmah otpusno pismo - da li je porod bio "standardan" ili se desilo nekaj neuobičajeno. Npr. moja cimerica je rodila dan iza mene odn. ja 10 min prije ponoći, a ona ujutro oko 8, ona dobila odmah otpusno pismo, a ja mjesec dana kasnije a prvo otpusnicu. Kod nje bilo sve po ps-u skoro (doduše epiduralna i drip), ja rodila bez dripa, al zato popucala i rezana i imala rupturu rodnice, pa kasnije zbog gubitka krvi primila 2 doze transfuzije...
Diami, to sam i ja pomislila. Ja sam ležala na patologiji trudnoće prije poroda s više dijagnoza i vjerojatno sve to treba napisati i otipkati.
nevjerojatno, sad sam ih opet zvala i moje otpusno pismo još uvijek nije gotovo (a datum otpusta bio 2.11.!).
otpusno pismo i otpusnica su bili gotovi u hipu isti dan kad sam išla kući 5. dan po sekciji
Koji dr. te vodio na patologiji i tko ti je radio sekciju, meni dr. Hafner i isto otpusno nije gotovo! Tko zna koliko njima trba vremena, možda ga i ne napišu !Citiraj:
andream prvotno napisa
dr Zudenigo. ja sam imala inducirani porod.
evo zvala ih opet, i nakon 2 mjeseca nije gotovo moje otpusno pismo!
Sestra samo reče "ma kakvi". :x
Jedno tupavo pitanje. :!:
Jel se za vrijeme poroda moraju skidati naočale/leće ili nam dopuštaju da vidimo što se događa oko nas? :mrgreen:
Ja sam imala naocale, nitko nije pravio problem.Citiraj:
tinaka prvotno napisa
ni moje otpusno nije još gotovo!
hi, a ja ih baš nisam htjela, da ne vidim niš oko sebe...tek sam ih stavila kad se dijete rodilo, da ga bolje vidim :lol:Citiraj:
tinaka prvotno napisa
ja nisam ni zvala za otpusno pismo.... 8)
a naočale sam imala cijelo vrijeme jer inače su mi mogli pokazivati i kadu za kupanje ja bih mislila da je beba koliko sam ćorava :lol:
andream, moje otpusno pismo je bilo gotovo nakon 2 mjeseca,što je meni bilo baš dugooo :shock: pogotovo što sam bila na terapiji heparinom nakon poroda zbog tromba i da mi se ne daj Bože nešto desilo,ja ne bi imala ni papir za pokazat koju terapiju primam,zašto,, što se događalo na porodu (a bome je bilo puno toga jer je sve trajalo 20 sati).
Živjela hrvatska birokracija :D :x
Ni ja još nisam dobila otpusno pismo i zbog toga stalno odgađam odlazak na kontrolu. :/ Sad se već počinjem pitati je li mi taj papir od životne važnosti s obzirom na to da je trudnoća bila uredna, na porodu nije bilo nikakvih spektakularnih intervencija i nisam primala nikakvu terapiju niti sad pijem ikakve lijekove?
Meni je ipak važan taj papir jer pretpostavljam da će na njemu pisati koje pretrage moram ponoviti nakon poroda? (to mi je i internist spomenuo na sistematskom pregledu). Ja sam ipak imala preklampsiju pa pretpostavljam da ću morati ponavljati 24 satno skupljanje urina zbog proteina, i dr. lab pretrage urina i krvi.