kupila sam graham brašno i napravila bi palačinke.
pročitala sam negdje u vašim postovima kako se rade ,a sad ne mogu naći.
može pliz malo pomoći.
inače, ne znam kako bi ove prve dane uspjevala bez vas cura, hvala na savjetima.
Printable View
kupila sam graham brašno i napravila bi palačinke.
pročitala sam negdje u vašim postovima kako se rade ,a sad ne mogu naći.
može pliz malo pomoći.
inače, ne znam kako bi ove prve dane uspjevala bez vas cura, hvala na savjetima.
ja ih radim ko i obične samo ne dodam nutra šečera!
super fine su! :D
ja jesam, meni se cini da je to bolje dizajnirana i pojednostavljena verzija "jedem, dakle mrsavim". a ucinilo mi se i da su neke stvari unutra pogresno napisane, ali nisam sigurna. btw, montinjak nije dijeta, to je sigurno ono sto me bode u oci :mrgreen:Citiraj:
big milky mum prvotno napisa
ali ima slikica koje dobro izgledaju ;)
u svakom slucaju mislim da je "j, dakle m" puno bolja.
malo mi je "sumnjiva" jer on u svojoj knjizi: Jedem, dakle mršavimCitiraj:
big milky mum prvotno napisa
ima jaki anti-dijeta stav, i iznervirano napominje da njegova metoda nije dijeta
i tako svako malo, i objašnjava loše strane redukcijske prehrane tj. dijete
ovu knjigu: Jedem, dakle mršavim , ti preporučam
kupila sam i njegove recepte, samo su mi malo neprimjenjivi radi sastojaka: guska, patka ... francuski đir
Cure znam da smo već komentirale ali stavljate li vi jaje i ulje (ja ulje inače na stavim na tavu nego u smjesu pa su manje masne) u palačinke?
Je li neko probao raženo brašno? J asam jednom kupila ražene pahuljice i bile sujako kisele, za razliku od zobi koja mi je nekako skoro neutralna.
Vidim da spominjete da se GI mijenja kuhanjem pahuljica..ja ih stavim u vrelu vodu je li se to podrazumijeva pod kuhanje? Bi li namakanje u hladnoj vodi preko noći promijenilo GI? Ja sam i dalje na mukama jer ne odustajem od svoje zobene kaše,a sad vidim da sam skroz u zabludi jer ne bih smjela niti jogurt stavljati u njih ili?
Mislila sam da sam dobro razumjela Monty metodu ali više nisam sigurna..a to i (ne)napredak pokazuje.. :/
Meni se integralne palačinke jako lijepe za tavu i dulje se peku, ali su stvarno mljac, mljac... Mažem ih namazom od tamne čokolade ili namazom od rogača ili samo stavim sušene ribizle.
Kuhala sam gustu juhu ("maneštru") od povrća i mungo graha, a kad je bila gotova, dodala sam klice mungo graha. Bila je stvarno odlična.
Ja imam tu knjigu: Montignacova dijeta. Šta ja znam... meni se čini da ova: jedem, dakle mršavim je puno bolja, tj. tako je ja doživljavam iako ni ova nije loša, tj. u njoj postoje pravila jela i nekih par primjera. Na kraju ima par recepata. Ima i tablica i objašnjava zašto ne jesti to i to zajedno itd.
Ja sam tražila tu jedem, dakle mršavim, ali je u Sarajevu nema. Sada želim te recepte, jer više stvarno ne znam ni šta bih jela ni šta je po Montiju ni ništa... sva sam se sada izgubila.
Da li je po Montiju salata od krastavica, bijelog luka i vrhnja? Ono 12%... Znam da preporučuje nemasno, ali kod nas nema nemasnog niti sira, niti vrhnja, a kao treba smanjiti mliječne proizvode.
E pa sve sam izbacila... i kruh, i fino pohovano, i slatko, i coca-colu, i krompir i pite i sve živo...ovo ne mogu, pa makar se ugušila od debljine.
Ne znam... pod hitno mi trebaju recepti po Montiju, jer mi je sve ovo što ja radim jaaaakoooo sumnjivo...
Ja imam tu knjigu: Montignacova dijeta. Šta ja znam... meni se čini da ova: jedem, dakle mršavim je puno bolja, tj. tako je ja doživljavam iako ni ova nije loša, tj. u njoj postoje pravila jela i nekih par primjera. Na kraju ima par recepata. Ima i tablica i objašnjava zašto ne jesti to i to zajedno itd.
Ja sam tražila tu jedem, dakle mršavim, ali je u Sarajevu nema. Sada želim te recepte, jer više stvarno ne znam ni šta bih jela ni šta je po Montiju ni ništa... sva sam se sada izgubila.
Da li je po Montiju salata od krastavica, bijelog luka i vrhnja? Ono 12%... Znam da preporučuje nemasno, ali kod nas nema nemasnog niti sira, niti vrhnja, a kao treba smanjiti mliječne proizvode.
E pa sve sam izbacila... i kruh, i fino pohovano, i slatko, i coca-colu, i krompir i pite i sve živo...ovo ne mogu, pa makar se ugušila od debljine.
Ne znam... pod hitno mi trebaju recepti po Montiju, jer mi je sve ovo što ja radim jaaaakoooo sumnjivo...
Tj.htjela sam priupitati da li vrijedi imati tu knjigu sa receptima? Da li ima malo više normalnog mesa - bez patkica, guskića i ostale peradi i živine?
Ako je, onda bih je rado kupila...
Savjet molim.. ;)
Pozdrav svima!
Prijavljujem sebe i svojih (ajmo reć) 9 kg viška. Ostale nakon poroda i polako bi ih se trebala riješiti uz dojenje.
U ovih 5 dana od kako pokušavam jesti po M. vaga kaže da je jedna kilica nestala. Sve mi je ok, jedino što mi strašno fali slatko:kolači, sladoled...valjda zbog dojenja koje me učinilo ovisnicom o slatkišima, a nikad prije slatko nisam baš preferirala...
E sad, isčitavala sam vas, al ne mogu naći, pa pomozite meni neukoj; zašto se pije to riblje ulje?
Ja sam je bila posudila iz knjižnice, mislila sam je i kupiti, ali nije mi baš bila upotrebljiva... Ima odličnih ideja (npr. pohanje u parmezanu umjesto brašna-jaja-mrvica), ali većina recepata mi baš i nije bila korisna. Bolje mi je kad sama iskombiniram nešto prema pravilima.
I mene muči mlijeko, jogurt i vrhnje. Npr., smije li se kuhati s vrhnjem?
Maslačkice, ja na tvojem mjestu ne bih bila nezadovoljna - 4 kg za 4 tjedna - svaka čast! :) A to što si se odrekla slatkoga... :naklon: Meni to valjda nikad neće uspjeti.
Pozdrav HoneyB i dobro nam dosla! Ja isto bas ne kuzim to riblje ulje, pa ne mogu bas puno pomoci (iako su mi cure objasnile :oops: )... Zelim ti da sto prije dostignes svoju zeljenu kilazu. Stavila te ja na listu pa se ti apdejtiraj kako budes skidala kilice!
Cure, ja nista ne kuham s vrhnjem jer pamtim da je u Jedem, dakle m. receno da treba izbjegavati mlijecne proizvode s puno masnoca, mada moram priznati da mi se cini da ima dosta zbunjujucih stvari u toj knjizi. Na kraju sam si ja sama protumacila pravila kako sam najbolje znala i umjela, te sukladno tome radila kombinacije. Mlijeko i jogurt obozavam i tog se ne odricem, samo pazim da je sa sto manje masnoca.
Sto se palacinki tice, bez obzira sto ih radim od integralnog brasna, ja ih racunam kao iznimku, jer u njih ide i jaje i ulje (barem u moj recept).
mmmama, kakav je to mungo grah?
1. MGrubi (20 kg) 20 to go
2. summer (8 kg) 6 to go
3. Irchi (7 kg) 7 to go
4. Marinna (10 kg) 2,5 to go
5. cvijetak (10 kg) 10 to go
6. Marinchi(10 kg) 3 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
8. buby (10 kg) 1,6 to go
9. mikka (20 kg) 11 to go
10. babyiris (30kg) 25 to go
11. taniaz (8 kg) 4kg to go
12. lola24 (30 kg) 13 to go
13. skviki (15 kg ) 9 to go
14. Igor od Ane (6kg) 1 to go
15. Dolisa (8 kg) 8 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
20. Djenka (20 kg) 17 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
22. Luna Rocco (14 kg) 12 to go
23. tik-tak (8kg) 3 to go
24. ninaxy (20 kg) 12 to go
25. AndrejaMa (20 kg) 20 to go
26. mummy_s (25 kg) 19 to go
27. magriz (10kg) 7 to go
28. willow tree (20kg) 20 to go
29. paulin (13kg) 13 to go
30. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
31. Amalthea (7 kg) 5 to go.
32. mmmama (8 kg) 8 gone! Novi cilj: 6 to go
33. big milky mum (10 kg) 4,5 to go
34. anne (21kg) 11 to go
35. kinder (3 kg) 3 to go
36. lucij@ (7 kg) 4 to go
37. M.a.r.t.a (5kg) 5 to go
38. Naomi (5kg) 5 to go
39. HoneyB (9kg) 9 to go
Ni ja nisam mogla vjerovati da mogu biti onako ukusne bez šećera i sa integralnim brašnom. Ja sam mazala sa marmeladom (dona bez dod.šećera)jel to ok?Citiraj:
mmmama prvotno napisa
Naomi i u moj recept ide ulje i jaja, zači zgriješila sam :oops:
Kako ih napraviti da ne kršim pravila?
HoneyB dobrodošla! Riblje ulje je za skidanje celulita. I ja moram to još malo proučiti.
M.a.r.t.a, ja se drzim onog sto je receno da se ne kombiniraju bjelancevine (jaje) i ugljikohidrati (brasno). Takodjer, kombinacija ugljikohidrati i masnoce nije dozvoljena, barem ne u fazi gubljenja kila, vec tu i tamo u fazi odrzavanja. Zato palacinke samo iznimno... :(
Ako tko ima recept koji je bolji, pliz podijelite!
HoneyB dobrodošla! :D
Lijepo ste se raspisale :)
Od vrhnja ja koristim sojino za kuhanje.
Npr. Integralna tjestenina sa tikvicama u sojinom vrhnju i malo parmezana zapečeno u pećnici :mljac:
I mene zanima taj mungo grah :?
Grah koji ja radim je na žlicu sa ječmom, tikvicama, celerom, žlica paradajza domaćeg, a ekipi dodam i mrkve...isključivo bez zaprške.
Recepte osim koje pokupim od vas ostatak izmišljam jer mi je kako je MGrubi rekla knjiga malo previše french.
Mantram za toplim vremenom bez kiše u Zagabriji da mogu više štrapacat' i špancirat' po vani.
Još za kraj neznam da li je monti zaslužan, ali muški dio ekipe je pokosila opaka viroza i prije bi dok si rekao keks i ja bi bila zaražena, ali pijenjem limuna na tašte sa uljem me nekako podiže ili sam ja opako zabrijala na taj limun i ulje :lol:
riblje ulje zaliveno sa sa svjeze iscijedenim sokom limuna navodno skida celulit, zato se pije. druga stvar koja opako skida celulit je-dojenje (iako kod mene nije bilo bas tako).
ja koristim vrhnje, ali ne cesto.
knjiga s receptima je djelomicno upotrebljiva, ima stvari koje se mogu modificirati na nase podneblje, ali najbolje je sto imas visetjedni primjer jelovnika, i to dorucak, rucak i vecera sa sve desertima. nije lose za ilustraciju, bar ne moras razmisljati smijes li ovu ili onu kombinaciju ili ne ;)
J asam se pomamila za pohanjem u parmezanu..nij ebilo po montyju ali htjela sam pohati celer i to je bila totalna katastrofa. Bez obzir na teflonsku tavu sve se zaljepilo celer ostao gol a parmezan sam poslije uz gomilu psovki strugala sa svoje tavice :x
Imam dilemu vezano za soju i gljive. naime njih bismo lako mogli uglaviti među proteine jer toga imaju gomilu. Znači li to d aih se ne smije kombinirati s npr. paštom i rižom!? :?
Jučer sam studurala pitaja i odgovore na montyjevoj stranici i vidim da je ta filozofija ipak opsežnija nego sam ja zamislila. Nisma znala da je poanta u izračunavanju (odokativno naravno) konačnog GI nekog obroka. Po tome ispada da su i "zabranjene" namirnice dozvoljene u nekim kombinacijama..
Ma skroz sam potonula..nikako dočekati M a teglica nutelle je sve praznija.. :/
Kako, kako :? nemože žlica dvije sojinog vrhnja sa tjesteninom :? :(
Hmm znala sam da je prefino da bi bilo istinito :mrgreen:
Al' još kad skinem šest onda ću si priuštiti onaj teleći odrezak u umaku od gorgonzole po montiju.
A do tada s obzirom da sam opako zbrljavila odoh na popravni iz čitanja knjige i proučavanja stranice.
Kako, kako :? nemože žlica dvije sojinog vrhnja sa tjesteninom :? :(
Hmm znala sam da je prefino da bi bilo istinito :mrgreen:
Al' još kad skinem šest onda ću si priuštiti onaj teleći odrezak u umaku od gorgonzole po montiju.
A do tada s obzirom da sam opako zbrljavila odoh na popravni iz čitanja knjige i proučavanja stranice.
Mozda ce sva nasa pitanja i nedoumice vezano za Montija nestati kad saznamo sto je to mungo grah... ;)
http://www.advent.hr/ProductInfo.asp...4&lng=Croatian
Evo odgovora za mungo grah...
Mungo grah je vrsta graha. ;) Malecka zelena zrnca, jako fina, a isto izvrsna za klijanje. Klice imaju okus graška. Ja ga kuham ili ga klijam pa dodajem jelima pred kraj.
Što se tiče palačinki, ima u Makronovi radionica o palačinkama bez šećera, brašna i jaja (pitam se od čega su onda :), ali vjerujem da su fine). Htjela sam na tu radionicu, ali MM utorkom uvijek radi popodne pa ne mogu. Ja palačinke radim s jajem i brašnom, nije po Montiju, ali ne mogu se baš svega odreći.
Nego, ja se divim vama koji pišete "ne jedem slatko, ali fali mi". Meni fali toliko da nema šanse da ga ne jedem. :(
I ja mislim da mlijeko i vrhnje ne ide u jela po Montiju, tako se nekako sjećam.
Svejedno, i uz povremena kršenja :oops:, kila polako nestaju, a ja se odlično osjećam.
Svaka čast, Anne. Meni je nakon njega 15 minuta onako baš fuj u ustima i želucu. Imamo isto ulje? Proizvođač Kemig d.o.o. Sesvete?Citiraj:
Anne prvotno napisa
:!: Hvala na objasnjenju za mungo grah. Super mi je da ga se moze klijati doma, zvuci kao zgodan kuhinjski projektic. Ja se i dalje davim u sparogama, tako su mi fine. A danas je za dorucak pala totalna iznimka: kruh s maslacem od kikirikija kojeg upravo obozavam. :mljac: :zaljubljen:
cure, kako da po montijevski pripremim srdelice? samo na vruće ulje?
mmmama izuljila ( a naziva mi :roll: ) mi se ona etiketa pa ne vidim, ali ako je kupljeno u dvoržaku i tvoje pretpostavljam da je isto, bočica je 100 ml.
Srdele u vruće ulje po montiju po meni teško. A nije da ne bi :mrgreen:
Možda na gril tavi bez ulja ili eventualno na lešo.
Ja sam na platou dugom ko avionska pista :x Skinula 2,5 i ni mrd. 5 tjedana. Doduse, je uletilo par manjih iznimcica (tjesim se) ali zasto o zasto je moj tempo uvijek najsporiji... Malo zakazujem s vodom, ali to ne bi ni trebao biti neki uvjet. A nista, ne dam se jos pa cemo vidjeti.
Ja riblje ne pijem tekuce, vec neke kapsule. Vjerojatno nemaju potrebnu koncentraciju cudotvornih sastojaka, ali vise ga ne mogu piti pa makar imala celulit do grla. Pila sam ono skupo s okusom narance (yeah right, kao da postoji voce koje moze prikriti onaj uzas), jedva bi ga stustila, a onda bih cijelo jutro podrigivala po ribi. Ma fuj. Zavidim vam sto vam ide.
Srdele leso? Mislim da to nikad nisam probala - radije onda grill tava ili rostilj (mljac) ali ne vjerujem ni da bi kratko przenje bilo bas ogroman grijeh. Mozda se varam.
Mislim da srdele przene u maslinovom ulju (u cisto proteinskom obroku, dakle samo uz povrce niskog GI) mogu proci.
:lol: :lol:Citiraj:
Naomi prvotno napisa
Kada su srdelice (ili još bolje inćuni) u pitanu ja sam skroz za friganje i onda se ubiješ samo od toga bez kruha naravno eventualno neki pomidor i to je to! Probala sam ja staviti srdelice na gradele pa u pećnicu da ih malo ubije vrućina i posuši pa onda na njih maslinovo ulje, sol, papar i peršin..fino je ali ni blizu kao frigane!
kad je riba u pitanju taman da je i drek na njoj ja i dalje držim da je zdrava i metabolički prihvatljiva i ne prisatjem na kompromise! :mrgreen: (MM je na friganoj ribi smršavio 15-ak kg..i to je sve što imam za reći!! :mrgreen: :mrgreen: )
Jeste li probale klijati neke druge sjemenke..ja sam se bacila na eksperiment s lanom ali od one njegove sluzi se nikako nij edao isprati tako da je sve završilo u smeću iz grozomoran smrad...i jedno pitanje: je li sezam sjemenka....malo šeprtljavo pitanje...konkretno mislim na to može li se integralni sezam usklijati?
I još jedno pitanje: svježi sir (posni od 12% m.m.) pumpernickel i klice može li ili ne?
Ma znate kaj, meni danas sve moze! Danas sam totalno znogirala Montija i jela sve ono sto se ne smije (ukljucujuci tri tosta sa mozzarellom :oops: ). Valjda PMS :x Da ne govorim da sam nastavila s maslacem od kikirikija ujutro. Jedino je rucak bio koliko-toliko OK, mada sam smazala cijeli avokado, sto valjda ima 500 kalorija. Eto, da ne znam koja mi je dijagnoza, jos bi pomislila da sam trudna...
Inace, mummy_s, kako sam danas s Montijem na vi i nesto mi nije drag, mslim da tvoja jutarnja kombinacija definitivno moze! Salu na stranu, mislim da je stvarno OK. Lijepi pozdrav.
ja mislim da mozes ribu ispec na ulju, to je kombinacija proteina i masti-vozi misko. koliko sam ja skuzila montija. ja sve radim na maslinovom, uopce ne koristim ono obicno ulje.
jesam. posolila sam i polimunila, pustila sat vremena u fridžu. namazala gril tavu s tri kapi ulja, stavila srdelice, prvo poklopila i onda pojačala i otklopila. izvrsne su, ko s gradela :mljac:Citiraj:
mikka prvotno napisa
thalia super fino zvuči :mljac:
Ja sam si nekako prvobitno zamislila da pitaš je l' može ona klasika srdele malo u brašno pa na ulje e to sam mislila da nemože.
mikka je u pravu za ribu.
Danas niš' od mog apdejtanja, stagniram..točno vidim da me ovo ružnjikavo vrijeme unazadilo, a sad kad nam se vratilo sunce moj F ima tako tešku virozu sa visokom temperaturom od prošlog petka tako da su mi jedini izlasci bili hodočašćenje na hitnoj :roll:
Danas mi je 6.dan Montija i izvagala sam se. 0.4kg manje, niti pola kila :cry:
neznam kako je to kod vas odlazilo, ali po trbuhu i općem stanju mislila sam da je bar kil otišao.
Šta mogu još osim marmelade mazati na raženo/integr.pecivo za doručak ?
Kupila sam mliječni namaz, kontam, ako mogu piti Bianku sa mlijekom valjda mogu i namaz. Ispravite me ako griješim, ali pun mi je kufer marmelade od šljiva!
I još jedno pitanje. Ima puno vrsta tih ribljih ulja, u kapsulama i tekućih. Čak piše oprez za dojilje(i trudnice). Ima li koje provjereno?
M.a.r.t.a., pa to je optimalno, oko pola kile u tjedan dana. Na Montiju se polako gubi, a to je i jedini zdravi nacin gubitka kilograma. Nemoj posustati!
Ja si mazem sirni namaz bez masnoca na kruh, ili barem s malim postotkom masnoca. Mislim da kod nas ima onaj Dukatov s malim postotkom. Mozes jos i posni sir, nemasno mlijeko s nerafiniranim zitaricama (tipa nerafinirane zobene pahuljice, sjemenke lana, cjelovite jecmene i razene pahuljice i sl. samo da nije corn flakes). Takodjer, kad ti dosadi dorucak s kruhom, mozes uvijek malo ubacit proteinski, znaci recimo jaja, kobasica, sir i sl., ali bez kruha. Ako nisam nesto krivo zapamtila, mislim da u knjizi pise da moze i dorucak samo od voca tu i tamo i recimo nemasnog jogurta.
Mene je svekar navukao na kuhane inćune, u kipuću vodu s malo limuna, gotovo za čas. Sočni i ukusni, meni bolji nego prženi. Valjda funkcionira i za sardele.Citiraj:
thalia prvotno napisa
Ovo za sardelice tipkam nevezano uz montija. A kad sam već odala da sam tu undercover - netko je spomenuo kikiriki putar? Zar se smije to?
ma valjda ako jedeš samo žlicom, bez kruha, a što meni izgleda prilično kontradiktorno s procesom mršavljenja :P
evo, ako govorite slovenski (razumijete) Montignacov forum na slovenskom
Balarosa, da ti knjigu opet posudim :aparatic: ?
Ej, nisi ti nutricionist! Ako treba jesti kikiriki putar žlicom, žrtvovat ću se!
Doručak mi je dosadan, jaja ujutro su mi preteška, a kruh i marmeladu ne mogu cijeli tjedan. Povremeno napravim hummus, to se valjda može uz kruh, ali i toga mi je dosta. Kikiriki putar bi super sjeo.