Kako znas koja je kolicna krute hrane dovoljna?
Pitam jer je najcesci problem u nasim ocekivanjima, a ne kolicini hrane koju dijete pojede.
U dobi od 8 mjeseci, prosjecni prirast je 50-80 grama tjedno.
Printable View
Kako znas koja je kolicna krute hrane dovoljna?
Pitam jer je najcesci problem u nasim ocekivanjima, a ne kolicini hrane koju dijete pojede.
U dobi od 8 mjeseci, prosjecni prirast je 50-80 grama tjedno.
Pretpostavljam, ako je po blw-u da beba "sama zna" koliko joj je hrane dovoljno. Jer je sama unosi, a ja je stalno nudim.
Možda me od svega više brinu sve veći razmaci između dojenja. Nikako ne bi htjela da prije 1g prestane dojiti...
Nudi podoje uvijek prije obroka krute hrane, a slobodno i inace ponudi. Ne moras uvijek cekati da dijete samo trazi.
Da, morat ću nudit jer više uopće ne traži sama, što me malo tilta jer se recimo znamo otići šetati ili kod bake/dede zaigramo i bam prođe 6h između dojenja (a ima obrok između) :/
Evo nama se bliži 6 mjeseci za koji dan pa ćemo krenuti pomalo s dohranom..svidjela mi se ova metoda pa bi otpočetka krenula s tim.
E sad, zanimaju me prvi dani..znaci, mislila sam prijepodne ponuditi npr. tikvicu (i ja bi s njim jela da vidi) i nek jede koliko bi pojeo. Ali dali je onda to to za taj dan ili mi mogu i kasnije još ponuditi kad i ja opet budem jela (svoj pravi obrok)?
I kako onda sljedeći dani?
Zapravo mi nije jasno sto se tiče obroka, jeli isto kao i kod kasica - 6.mj 1 obrok, 8.mj 2 obroka..
Ili jednostavno otpočetka nudim kad i mi jedemo, znaci vise puta dnevno?
Nadam se da sam dobro objasnila šta me muci ;)
Ja bi mu za pocetak nudila jednom... al onda, zavisi kako bude jeo, i trazio, bi mu nudila vise... Moj je jako brzo dosao do tri obroka. Al on je stvarno trazio i bio gladan (nervozan), ako ne bi jeo. Al ne bi se ja ni ogranicavala s time da ti beba mora sama jest, uzimat hranu. Mnogo djece uziva jest na zlicu i da im dajes, i gladna su, i hoce jest. Vidi sto njemu (vama) najvise pase.
Ma da, neću se ograničavati ali voljela bi prvo ovako probati pa vidjeti kako ide.
Sve ovisi o bebacu.
Znaci prvo jednom..a dalje onda opušteno :) hvala na odgovoru ;)
Sto ste nudili po blw principu na pocetku dohrane (sa 6mj)? Kako ste hranili dijete prije nego se posjelo? U krilu?
L ne prihvaca zlicu, tj ne otvara usta nego lagano srce s nje pa ponekad otvori, ali uglavnom sve nam je to neka gnjavaza, nije nikako odusevljen, a sto god ja jedem grabi mi ih ruke. A nije mi bas navika jesti kolute tikvica, jel :-)
Bubekica, ne znam hoće li pomoći jer nemam iskustva...ali..
Ja mislim početi sa tikvicom, a zatim mrkva, brokula, avokado, jabuka, lubenica, breskva..sezonski uglavnom. Sve na komade tipa pravokutnik :D Ako prihvati super, ako ne, idemo sa žličicom.
S obzirom da maleni još ne sjedi, držat ću ga u krilu.
I ja sam dala tikvicu i mrkvu pa nije proslo. Al zato danas breskva je :-)
Ni kod nas tikvica nije prošla :D ali bolje nego sto sam mislila..s vodom nikakvih problema, koliko vidim rado je pije
L je poceo tamaniti voce. Drzi cijelu vocku i gricka.
Super, voće je slađe pa je odmah i finije ;)
A i seka ga jede. Kao sto rekoh nemamo naviku doma jesti stapice tikvice :)
Pozdrav,
Kad sam saznala za ovaj nacin nadohrane, odmah sam se odlucila kako cu na taj nacin krenut s dohranom. No danas smo bili na redovnom pregledu i pedijatrica je rekla da vec sad trebamo krenuti s dohranom. Beba ima 4 i pol mjeseca, iskljucivo dojim i ima 8300g i 70cm (roden je s 3400g). Planirala sam iskljucivo dojiti 6mj no pedijatrica je rekla da mu mlijeko nece biti dovoljan izvor hranjivih tvari. Buduci da je prerano za BVD, moram krenuti s kasicama a tek kad ce imati uvjete mozemo krenuti s time.
Poslusat cu je, pocet cu s kasicama no zanima me sto mislite o tome? Zato sto je narasao 'iznad prosjeka' znaci da mu mlijeko ne bi bilo dovoljno?
Hvala!