Ako su dobri - a ja se veselim :love:. Ja mislim da je ovaj dobar i da ljudi koji misle da se to kod nas neće nikad uvesti - zavaravaju se. Neka je sad malo predaha pa da se svi koji trebaju reorganiziraju.Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
Printable View
Ako su dobri - a ja se veselim :love:. Ja mislim da je ovaj dobar i da ljudi koji misle da se to kod nas neće nikad uvesti - zavaravaju se. Neka je sad malo predaha pa da se svi koji trebaju reorganiziraju.Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
I ja sam građanin ove države - mene ovo, recimo, oduševljava. Ni meni ne smeta da na 50 nepušačkih bude 1 pušačkih, ali to se sada, dok prevladava stav da je pušenje po kafićima normalno - nema šanse dogoditi. Jednostavno - neprovedivo je i nerealno.Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
dobila sam novi info ....
postoji mogućnost da kafić preregistriram u CLUB :mrgreen:
pa samo članovi sa iskaznicama mogu ulaziti ... onda više nisam javno mjesto :mrgreen:
zvuči mi ko javna garaža, javna kuća, :lol:
normalno da je provedivo.
ali pošto nije tako u sjedinjenim američkim državama, onda ne može biti ni kod nas.
stvar trenda.
Tu se ne slažemo - ja mislim, kao i cure gore, da bi onda 99% kafića bilo pušačko, kao i sad - pušenje ima tendenciju da se širi, ako ga neki regulator ne zaustavi. Da negdje vani imam neki živi model da to živi - pušački/nepušaki kafići i da u prvo vrijeme promjene društvenog ponašanja a propos pušenja je to zaživjelo, možda bih promijenila mišljenje. Ovako mislim da to nema šanse i da bi ostao status quo - a ide se za promjenom - smanjenje pušenja.
Tek!Citiraj:
TATA MATA prvotno napisa
A ja se ponadala da će to bit skorije kad je već toliko napredovala ova rasprava!
Nema šanse sve pročitat ali samo mogu reći da nikad nisam pušila
i da još uvijek ne mogu shvatit zašto ljudi puše!
Koliko sam skužila ugostitelji se već bune, a nije mi baš jasno zašto,
pa ja ću prva puno više svraćat na čaj ili sokić ali s bebačom, za razliku od dosadašnjeg nikako!
mm okorjeli pušač već sedam godina pokušava prestat pušit,
i kad je doktor rekao stop nije se premišljao!
Neki dan smo čekali na autobusnom i potrefilo se da u cijelom kafiću za 5-6 stolova niko nije pušio
(jedan dečko, ali je sjeo kraj vrata) i veli meni mm kako je baš gušt sjest s menom i bebom na kavi, a ne pušit!
Sad kako je on to doživio nemam pojma ali znam da sam ja uživala jer ni on nije pušio što je prvi put otkad smo skupa!
Napokon obiteljski izlazak a da ne sjedimo udaljeni zbog dima glupe cigare!
Oprostite ako odužih ali ja ne znam drugačije!
E da, ja sam za zabranu, definitivno!
Ja ne znam Marival na osnovu čega si ti zacrtala da će novi zakon "pokopati" tebe i ostale ugostitelje"? U zemljama koje su sprovele zakon - to se nije dogodilo. Zašto gledaš tako crno na ovaj zakon koji može značiti "zdravlje" za građane naše zemlje. Zašto bi propala? Pa nisu se ljudi dolazili samo nadimljavati u tvoj kafić. Sigurno ih je privuklo šarmantno osoblje, dobra kava, čistoća objekta, mirisan čaj, dobar izbor vina ili piva. Evo, imaš vremena do 1.9 obogatiti, usavršiti ponudu i garantirano će ljudi doći. A ti ćeš (ili tko već radi u kafiću...) raditi u ugodnoj, zdravoj i svježoj radnoj atmosferi. To ti od srca želim, uz dobar profit.Citiraj:
marival prvotno napisa
I ne znam što ti je ovo značilo :?Citiraj:
pune ste emocionalne inteligencije :cry:
ego svi vi koji tako branite "pravo" na svoj gušt: cigaret i kavu:
da li ćete svojoj djeci kad napune 18 (ako kojim slučajem već nisu propušila) ponuditi uz kavu da probaju taj vaš gušt?
ili vam uopće ne smeta što vam dijete (ako ne puši) već se prisilno truje nikotinom svaki vikend ili kad god ode s frendovima na kavu?
A gle ovo: Provalio, ukrao jedan "Marlboro", pa se prijavio policiji :lol:Citiraj:
mikka prvotno napisa
eto vidis, taj je vidovit :lol:Citiraj:
Honey prvotno napisa
nostradamus :lol:
a ja neznam fritulica kaj si se ti za mene zakačila ?!?!?!Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
vidim sve znaš pa ..... ukucaj u pretražnik marival pa si od početka
pročitaj moje postove
- a tvoj cinizam samo o tebi govori .... i tvoje nonstopno podsmjehivanje svih koji ne misle kao ti !!!
- kako uopće možeš pisati nešto kao "Evo, imaš vremena do 1.9 obogatiti,"
sve što si nabrojala moj kafić ima i ponudu i osoblje ( samo moj muž radi od 07-23 jer si nemožemo priuštiti konobara ) i u svim tim čarima mog kafića uživaju izričito moji odabtani gosti pušaći i ja želim da tako ostane
ubim se ak buju mi dolazili nepušaći kao ti .....
sad bum sigurno zdilitana .... ali fakat mi je digla tlak
sorry ostali :love:
sori marival meni se ne cini da se fritulica na tebe zakacila..
samo opaska sastrane. volim vas sve.
Branim osnovno ljudsko pravo na izbor a ne "pravo" na svoj gušt ( gušt mi nemože ionako nitko oduzeti )Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Kako možeš biti sigurna da tvoje dijete neče pušiti ???
Ja svoju djecu svakodnevno više puta dnevno nagavaram da zapale jednu samnom i oni neće pa neće :x
Pa nikako da im objasnim da nevalja biti odličan učenik uzornog ponašanja - reprezentativac u vaterpolu (bdw. moj jedanaestogodišnji sin to je ) i da karijera nogometaša u nk zagreba sa prosjekom ocjena 5.0 u 7 razredu ( bdw. moj najstariji sin ) je shit. Bolje da idu samnom svaki dan u birtiju i puše i piju :mrgreen:
marival, citaj kako treba. Obogatiti se odnosilo na ponudu, a ne na tebe. I fritulica ti je zeljela samo dobro, barem kako ja vidim.Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
A ono o gostima nepusacima ti stvarno nije trebalo.
Vidis da nigdje kafici nisu propali, nece ni Hrvatska biti izuzetak. Ja se radujem tom zakonu, mada bih voljela da postoji i mogucnost otvaranja i pusackih kafica, valjda ce se netko pametniji od mene sjetiti i kako to organizirati a da se opet sve ne vrati na staro.
Osobno sam sretna sto zivim u Splitu di se stekati ne pospremaju nikad i rijetko su takvi dani da se kava ne moze popiti i vani - kad je kisa vecina mojih kolegica niti ne ide na obaveznu dnevnu kavicu jer su kafici mali, natrpani stolovima i zasiceni dimom i osjecam se kao kakva dimljena kobasicica kad se vratim u ured. :/
Potpisujem. Marival, pa nisu nepušači neke aždaje, normalni su ljudi i normalni gosti kafića, kao i većina pušača :love:.Citiraj:
summer prvotno napisa
Summer - pa u Splitu su se pozatvarali kafići samo zbog preuređenja rive ( bdw. meni je sada predvna :roll: )
- promjena exterijera ( pogled sa rive ostao je isti ) bila je dovoljna da ljudi prestanu dolaziti u svoje omiljene kafiće ... zašto nisu počeli dolaziti oni kojima se riva sviđa ( vjerijatno ih je premalo ili nisu populacija koja zalazi u kafiće)
- zamisli koliko će ih se još zatvoriti zbog zabrane pušenja ....
Potpisujem sve one koji su napisali da su strah i strasenje oko propadanja birtija zbog zabrane pusenja neosnovani.
Jedini koji se trebaju bojati su proizvodaci i distributeri cigareta - jer ovakvom (ispravnom) politikom se zaista smanjuje stopa pusenja u drustvu, na dobrobit svih osim njih.
Btw, kod nas (u Alberti, u Kanadi) krece uskoro, ako vec nije, i zabrana ne samo u javnim prostorima (koja je vec dugo aktivna) vec i unutar kruga radijusa od pet metara od ulaznih/izlaznih vrata u iste prostore. Sto ti znaci da ne moras, da bi usao u takav prostor, prolazit kroz zavjesu dima pusaca koji su izasli van na cik-pauzu. Jeeej!
Ajoj marival, sasvim si pogrešno protumačila moje riječi, pokušala sam shvatiti tvoje brige, nije bilo cinizma, dapače, moj post je bio dobronamjeran. Ali ti ga tumači kako hoćeš i kako te veseli...Citiraj:
Marival prvotno napisa
Ali na ovo sam morala :lol:.Citiraj:
ubim se ak buju mi dolazili nepušaći kao ti .....
Onda će svi početi pušiti marihuanu :mrgreen:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
neka, ona je manje stetna od cigara ;)
Ali ja se opet moram ponoviti da se tu ne radi o osnovnom pravu na izbor kada pušač sa svojim izborom svjesno ugrožava drugog i to na javnom mjestu.Citiraj:
marival prvotno napisa
Ja na ovo ne gledam kao na poticaj za prestajanje pušenja nego kao svojevrsnu zaštitu nepušača od duhanskog smoga.
Za par godina će nam ova rasprava izgledati smiješno i naša djeca će se smijati isto kao što se i mi smijemo na one stare snimke gdje se pušilo na katedrama i sl. (već je netko to spomenuo).
I slažem se s time da u državi ima puno bitnijih stvari za riješiti i puno većih problema od ovoga, ali zar bi zbog toga trebalo rješavanje svih ostalih problema stati dok se oni glavni ne riješe? Onda ćemo vjerovatno pušiti još 20-30 godina pa i u doslovnom smislu riječi :mrgreen:
je, je, moš mislit čak ima i blagotvoran učinak ako se koristi u većim količinama :lol:Citiraj:
mikka prvotno napisa
Malo objašnjenje - u Splitu su se pozatvarali jer je kava poskupila u tim kafićima, ne jer Splićanima toliko smeta estetski smeta eksterijer. Naime, grad uvjetovao kafićima da moraju imat svi iste stolice, koje su neudobne i skupe ko Sv. Petra kajgana, a zbog tih skupih stolica su ugostitelji su morali dignut cijenu pića. Zbog dignute cijene ekipa više ne dolazi tamo kafenisat jer kavu piju di je jeftinije, a to je par ulica dalje di svi ne moraju imat te stolice. Ovaj sad sažetak zvuči stvarno ko neka anegdota pokojnoga Smoje, ali tako je.Citiraj:
marival prvotno napisa
Stvar gledištaCitiraj:
mikka prvotno napisa
da otvorimo kofi šopove ? :mrgreen:
+ stolice nisu prikladne za 'korpulentnije' osobeCitiraj:
ina33 prvotno napisa
+ slanje poruke gradskoj vlasti....
split :love:
Jel' se to bilježiš za kavu? Na rivi? 8)
+ stolice se mogu nabaviti od samo jednog uvoznikaCitiraj:
Maruška prvotno napisa
i ??? zar su to razlozi da ignorirate ugostitelje koji nisu za to krivi ???
+ stolice nisu prikladne za 'korpulentnije' osobe
++ kafići neće biti prikladni za sve ljude koji žele doći u njega !!! već samo za nepušaće
+ slanje poruke gradskoj vlasti....
++ slanje poruke državnoj vlasti .....
+ stolice se mogu nabaviti od samo jednog uvoznika
++ namaju pravo birati da li žele u kafić za pušaće ili nepušaće ( samo jedan izbor )
GLUPOST!Citiraj:
marival prvotno napisa
pa nije prekrizen na vratima pusac nego cigareta
Citiraj:
ivarica prvotno napisa
:nope:
pisanje velikim slovima je vikanje...
a ova riječ nije prikladna za komentar.
zar ne bi ljepše bilo npr. "ne dijelim tvoje mišljenje" iz razloga xxx, ili nešto slično???
Nismo svi tako riječiti kao ti.. :)Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Nisu svi tako DOBRI kao ti ! :)Citiraj:
mamma san prvotno napisa
uciteljice, a propustila si pecnuti ugostiteljicu
moze, turizam bi mam procvjetal. to i legalizacija prostitucije, meni dosta. mozda ne bi bas imali etiketu child friendly zemlje, ali bi bili boooogatiiii...Citiraj:
maria71 prvotno napisa
:?
marival, ja sam ti konzerva i pol i pušenje marice mi nije cool
uz tvoj nick stoji "osoblje foruma".Citiraj:
ivarica prvotno napisa
ugostiteljica je "raja" ko i ja :mrgreen:
ja se opet malo salim. nije da nisam za legalizaciju prostitucije, ali to nije tema. isto tako smatram da je ziza manje stetna od cigareta, ali ni to nije tema. ja sve nesto sto nisu teme.
uglavnom, mislim da nece biti neke velike frke oko pada prometa. ne znaci da pusaci nece smjeti uci u birtiju, nego samo unutra zapaliti. znaci dolazit ce i dalje, jedino ce ici zapaliti ispred. jedino su mozda pocetak stupanja zakona na snagu trebali staviti u proljece, da se ekipa "navikne" pusiti vani.
gle, kad telefoniramo obje smo isteCitiraj:
sorciere prvotno napisa
tako i na ovoj temi