Meni je ovo pomoglo:
http://www.solgar.hr/index.php?page=thermogenic-complex
Printable View
Meni je ovo pomoglo:
http://www.solgar.hr/index.php?page=thermogenic-complex
Hvala na preporuci, ali ne smijem nikakve preparate jer dojim.
Oh btw, par mjeseci kasnije - ja vise nisam ovisna :)
Pojedem red cokolade u tjedan dana, kolac tu i tamo, ali nemam vise nervozu ako nema slatkog i blizini :)
zašto sam otvarala ovu temu, sad moram ići jesti čokoladu:iskušenje:
Ja bih citirala Apsu(koja je citirala *meri*:-)).178cm i 63kg,nemam problema sa viškom.Ali hrpa drugih problema (između ostalog sa crijevima) i rado bih izbacila i slatkiše i bijelo brašno.Sa bijelim brašnom ajd i nekako,ali slatkiše nikako ne ide.Ja nisam neki jedač,pa da makljam sve.Ja sam veliki izbirač što se tiče hrane.I ne jedem puno količinski.I sad mi je problem izbaciti šećer,jer mi on daje energiju.Ako ne uzmem neki slatkiš više puta dnevno,ja se doslovno pridržavam za zidove.Nemam snage,energije,umorna sam,jednostavno se loše osjećam.Ili je to popratni efekat ovisnosti?
:-o tek sad vidim ovu temu :mrgreen:
sad jurim dalje, pročitat ću poslije o čemu se radi...
no, pitam se kaj je to uopće moguće? izliječiti ovisnost o slatkome?
i sve si mislim, želim li to ili ne želim? :mrgreen:
Onda je jasno!I ja sam ovisnica:-)!
Usput,da kažem da sam dugo i dugo radila na tome da izbacim makar čokoladu.U stvari sam gadila sama sebi čokoladu.I nekako sam i uspjela.Sad ne jedem čokoladu,možda kockicu tu i tamo(ali samo ako nema ništa drugo u blizini).Ali zato je uvijek neki kolač u frižideru.Tješim se da je opet zdravije 2-3 (ili 4 ako je jako fin:-)) kolača dnevno zdravije nego čitava čokolada.A vjerujte da sam znala pojesti i čoksu od 300gr sama samcata.Kockicu po kockicu....
Za pocetK pozdrav i pogledajte moj potpis.
A sad da razvezem moju pricu...znaci, rodila prije godinu dana i ostala na 80 kg. U trudnoci sam jela normalno, nista orevise. Ali nakon trudnoce...strasno, apetit mi je narastao, a ja sam se picela prejedati i to je do danas ostalo tako. Prejedam se sa slatkim,a da stvar bude gore, to mi se desava i u snu, znaci dok spavam, odlazim u kuhinju, otvaram ormare i tamanim slatko. Vracam se u krevet i unutro nadjem mrvice keksa, razmazanu cokoladu po plahti i slicno. Malo tko je imao takvo iskustvo, a bila sam i kod svog psihologa, ali zena mi je rekla da je to za nju poremecaj spavanja. Meni je to opet nesto podsvjesno, imam osjecaj da sve frustracije rjesavam hranom i da je hrana za mene utjeha.
Ima li tko takvo iskustvo ili da sjednem i placem od muke jer ne vidim kad cu prestat?
Prestat ces kad iz ormarica izbacis kekse i cokoladu.
Promjena dolazi iz samopromatranja. Dakle, ti znaš u čemu je problem. Znaš da tražiš utjehu u hrani. Iduci puta u stresnoj situaciji, ili bilo kojoj drugoj za koju bi ti utjeha bila hrana, stani malo i promatraj se. Od kuda osjecaj dolazi, što mozes napraviti i zašto baš sada odlaziš po hranu?
Kad sam ja odlučila prestat jest slatko ( i prestat jest kad sam tužna), kupila sam si kilu mrkve i svako malo odlazila u frižider po mrkvu. Jest smiješno, al jela sam, a bilo mi je bitno da jedem, pa makar i mrkvu. Kolaca, cokolade i keksa nije bilo u blizini. I pucala sam, jasno. Ali, s vremenom mi nije trebala ni mrkva, a sada jedem kad sam gladna.
Šećer traži jos vise secera, kad sam ga smanjila prestalo me traziti hranu (sranja). Zdravijom prehranom sam skinula 10 kg koji su mi ostali nakon poroda.
Lavko, a da nam se pridužiš na topicu za vježbanje?
http://forum.roda.hr/threads/87867-V...)?goto=newpost
razumijem te u potpunosti, ja bi mogla staviti identičan potpis.......
Joj samo mi još jedan poremećaj fali u životu :(
Na netu je malo podataka ali ono što sam našla tvrdi da se radi o hrani kao odgovoru na sve, dobro i loše u životu, liječenje frustracija itd. Navodno se liječi KBT terapijom koju moja psih provodi, ali kažem, žena nema iskustva s tim.
Ja svakoga pitam, pa sam skužila da dvije prijateljice/poznanice imaju ili su imale isti problem, jele su u snu i prestale same od sebe. Meni je sad već dosta čekati da prođe samo od sebe, pa ću na kontorli kod psihijatra spomenuti iako mi je zlo od mogućeg odgovora, slanja po pregledima, guranja lijekova, itd.
Mislim da mi se Apsin pristup više sviđa i jednostavno svaki puta kad imam nagon za slatkim, uzeti mrkvu/neko povrće/voće. A po noći sam inače počela zaključavati špajzu (da, i to ljudi rade). Natrpam svu hranu unutra, sve maknem sa stola, i u 21h je policijski sat - zaključavanje i stavljanje ključa negdje visoko da po noći ne mogu do njega. Kad zaključam, obično se ne budim tj. ne mjesečarim. E zato mislim da je to podsvijest.
Jel itko ikada imao takvo iskustvo, čuo za nekoga??
znaš li koju imam saliku pred očima, kak u pol noći tražiš ključ, uz iluminaciju ko u betlehemu, spas je u tome da se ne kupi, a i da imaš samo pojedinačne namirnice, koje moraš termički obraditi
Ova tema me potaknula da pogledam cijene torti.
E pa jelena, sad kad si već rekla, ispričat ću tebi i cijelom forumu očito jednu zgodu. Jednu noć sakrijem ja hranu, zaključam, provjerim bravu i idem spavati. Dignem se negdj usred noći, idem si ja čalabrcnut nešto u špajzu jel, a špajza zaključana..drmam ja vratima, ništa. Idem, nit u snu nit na javi, do torbice, izvadim neseser i iz njega - malu turpijicu za nokte, odbauljam u spvaćici natrag do špajze i gurnem tirpijicu u bravu jer sam tako vidjela na filmovima, pa što bi samo Sandra Bullock tako otključavala brave, mogu i ja...drmam, drmam, al ništa..bacim razočaran turpijicu i natrag u krevet. Ujutro sam je našla na podu..sjetila se što sam radila. Al to stanje nije ni svjesno ni nesvjesno, niti si budan, a ni ne spavaš...samo se ne možeš kontrolirat.
Lavko, problem moze biti zbog tvoje terapije.
uzimas li jos nesto uz terapiju ( biljno, na svoju ruku)?
:ghug:[QUOTE=lavko;28132 tirpijicu u bravu jer sam tako vidjela na filmovima, pa što bi samo Sandra Bullock tako otključavala brave, mogu i ja...drmam, drmam, al ništa..bacim razočaran turpijicu i natrag u krevet.t.[/QUOTE]
Trebaš vježbam kaj misliš da se to prek noći nauči
Lavko, čekaj, a zašto doma uopće držite sve te nezdrave stvari?
Mi nemamo čokoladu pod standardno, niti ostale slatkiše. Ono što se uvijek nađe na ormaru je voće. Mene isto često trese želja za slatkim pa što napravim. Uzmem voćke i smiksam smoothie. Da, htjela sam danas pojesti cijelu Mikado/Dorino/Milku, ali zaustavilo me jedino to što nisam imala doma.
A kad sam u dućanu gledam voće, čokolade prođem. Probaj tako. Napravi svjesnu odluku.
Meni pomaže suho voće, posebno smokve i šljive. Fina zamjena za čokoladu.
Meni čoksu ništa na svijetu ne može zamijeniti :heart: :mrgreen:
Kad sam ja ko klinka pitala baku: kaj ima slatko, a ona meni: uzmi jabuku.
Ma koju crnu jabuku...
Možda može pomoći tamna čokolada:
http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/...---340536.html
A u biti mi ne kupujemo slatko, ali se desi da netko donese, ili mi mama da kolaca, muz ih jede, a ako nema slatkog, kruh tamanim s medom, a meda mora biti, dajem maloj i mi ga s cajem koristimo. Svakako se docepam slatkog, i zasad mi je jedino rjesenje to zakljucavanje u 21 h, jer onda se ne dizem. Imam osjecaj da mozak sve to lijepo registrira i prilagodi se. Moja podsvijest s eopako poigrala sa mnom ili neki biokemijski poremecaj...ja sam na terapiji od 19.godine periodicki, znaci 18 godina i nikad do sada nisam imala taj problem tako da ne vjerujem da je do lijekova. A ne bih htjela uzimati jos lijekova jer mi je i ovih dovoljno, a opet zbog cega- jer jedem po noci...koji blesav razlog za lijek.
I sto bi mi muz rekao-ne trudis se. Nekak sam posvecena djetetu tako da pojedem preko dana na brzaka i kad dodje vecer, to je mojih pet minuta. I onda sam ko pustena s lanca, s hranom nadoknadim sve- i uzbudjenja kojih nemam, i utjehu za frustracije, i lijek za ljut ju...kako je jedna zena rekla, hrana je uvijek tu. Mislim cudno sve to zvuci, vjerojatno mislite koja sam frikusa, al hebi ga, i to se desava.
Reci mami neka ih ne nosi, a med možeš izbaciti. To je šećer u obliku fruktoze i glukoze. Problem riješen.
Imaš 80 kg i ? Ako nemaš 140cm, daleko si od medicinskog problema.
Jedi sve pomalo i uživaj. Složi si navečer kesten pire sa šlagom i čokoladnim preljevom i pogledaj ili pročitaj nešto smiješno, popij čašu toplog mljeka, operi zube i garantiram da se nećeš buditi po noći :)
Svo slatko koje ne želim u kući, nosim na posao. Sve tamo potamane.
Moram se sloziti s Mojcom, ako se ne mozete kontrolirati odnesite na posao pa ce nestati.
Meni je ovo sve s teme sf, meni redovito istekne rok trajanja keksima i cokoladi, jer ih pospremm na neku visoku policu i ne pogledamo tamo mjesecima....
Evo ja doma trenutno imam 1 veliku Dorinu i 1 veliku Gorenjku s lješnjacima... i stoje.
Prije je to bilo nemoguće.
Ipak se to s vremenom promijeni.
with all due respect, suho voće nije slano, dapače, vrlo je slatko, vjerojatno puno slađe od čokolade s +80% kakaa
u takvim dilemama uvijek biram tamnu čokoladu
i potpisujem Forku, čoksa je nezamjenjiva
ja sam se toliko navikla, ma šta navikla - zavolila ove tamne čokolade, da danas kad probam obučnu milku, grlo me zaboli od slatkoće
a bome i kad suhu smokvu pojedem osjetim kako je slatka