Uz uredan ogtt i ketoni su nebitni.
Zuta, nisam upratila: kakav ti je ogtt?
Printable View
Uz uredan ogtt i ketoni su nebitni.
Zuta, nisam upratila: kakav ti je ogtt?
Mislila sam da gledaju ima li glukoze u urinu.
@martina, samo prva vrijednost povišena, 5.4
GUK mi je ok.
Brinem se zbog žutice. Imalo ju je prvo dijete.
Što se tiče hrane, ne držim se onih naputaka i namirnica, ali mislim da jedem normalno i u okviru nekih 2000 kcal. Ipak dojim.
Ćao...nadam se da ne odgovaram prekasno...slabo sam na forumu zadnjih dana...
Da, cijelu trudnoću sam radila Guk profile u Petrovoj, ostajala 24 sata u bolnici na vađenju šećera, samo jednom vadila krv sama, mislim da se to možeš tamo s njima dogovoriti kako ti pase...meni je bilo ok prespavati jer nisam iz zg pa da se ne vozam bzvz, a i usput su mi napravili svaki put i urinokulturu, uzv, krvnu sliku, ctg pred kraj trudnoće, na pocetku trudnoće i briseve, papa test, taj, pa to sve ne moraš hodati naokolo da sve
Nije prekasno, hvala na odgovoru. Samo da te još pitam prvi put kad si u išla na ogtt da li si se narucivala ili dođeš samo s uputnicom? I u kojoj je to zgradi?
Drage cure,
Nisam trudna jos. Radila sam u Petrovoj prekoncepcijsku obradu radi 2 missed - a.
Naime OGTT je slijed :
Prvo mjerenje 4.6
Drugo mjerenje nakon 1 h od glukoze - 4.5
Treće mjerenje 2 h nakon glukoze 4.6
Kako to da mi se drugo mjerenje nije povisilo???
Da li mi netko može napisati da li je ovo normalno?
Hvala na odgovoru.
Pozdrav svima.
Moze li pomoc :)
GUK 0; 3,9
GUK 60, 8,9
GUK 120, 5,8
Da li bi to cca bio uredan nalaz?
Nesto mi prijateljica kaze danas da kod trudnica ne bi smio biti GUK 120 iznad 5,1
Eryngium hvala ti punooo. :)
Bas me zabrinula danas kolegica. Uspjela sam i ginicku dobit u medjuvremenu, pa kaze isto nalaz super!
Ja nisam to nikad vadila, a ovo mi je treća trudnoća. Vjerojatno nije bilo indikacija za to. Samo me sad u trećoj dok pitao želim li, prvi i drugi put me nije ni pitao. Inače mi je šećer uvijek na doljnjoj granici ili nizak pa valjda zato. Kad čujem kakav je taj pregled, sretna sam što nisam išla. Sretno cure!
Cure može mala pomoć. Ja sam odslušala predavanje i dobila ampule, ali kako je trudoća imala drugih problema nisam išla na GUK profil. Sada moram krenuti a ne mogu pronaći zabilješku od koliko sati i koja točno soba. Dakle izvadim krv kao što piše na kuverti, od kolko sati se može odnijeti na Vuk Vrhovac, jel soba 306 ili? I uzmem br na šalteru A? Jel krv čuvam u frižideru?
Uputio me ginekolog na ogtt u Vuk Vrhovac. S obzirom na druge obaveze i termin sljedećeg pregleda, kalkuliram si kad da idem pa me zanima zna li tko koliko se čeka na nalaz?
Na istom mjestu trebam vaditi krv i za hormone štitnjače pa ne znam utječe li to na trajanje čekanja nalaza. Zna li tko?
Kratko. Svega par dana. Za GUK je znalo bit sljedeći dan, a za OGTT ne znam jel sljedeći tjedan ili sljedeći dan.
Sirius, ma znam da znaju, ali danas sam već zvala za jednu stvar pa je trebalo dosta dugo da se uopće netko javi, a znam da je ekipa na forumu agilnija. :-)
Super, hvala vam objema!
Glupo pitanje :)
Idem na kontrolni pregled, u trudnoći mi je dana terapija eutyroxa za štitnjaču i sada nakon trudnoće idem na kontrolu.
Ono jutro kada idem vaditi krv da li popijem tabletu ili ne?
I još nešto...
Za vađenje šećera znam da moram biti natašte, ali da li smijem piti vodu?
Ne pijes tablete, ali vodu uvijek mozes bez obzira na pretrage.
Jel radis ogtt ili hormone stitnjace? Gdje?
I za jedno i za drugo pijem euthyrox ujutro, tako su mi rekli i u laboratorijima. Ako nisi sigurna, najbolje da nazoves sam lab i pitaš, moguce da je razlika u metodama po kojima rade, ne znam, eto sirius i ja imamo suprotna iskustva.
Najvjerojatnije je do toga. Pitaju me uvijek jesam popila, kazem jesam i to je to. Vinogradska u pitanju.
Nazovi labos pa potvrdi, najpametnije.
Cathy, i ja kontriram stitnjacu na VV.
Kada sam isla na inicijalni pregled nisam popila euthyrox, no dr mi je kasnije rekao da slobodno mogu popiti i prije vadenja krvi, kao i vodu naravno
Pozdrav svi, idem sutra na OGTT na Vuk Vrhovac. Zanima me da li dajem i urin, jer bi ga ponijela od doma da ne trpim dok me ne prime. Ima li nekakoga da je isao tamo u zadnje vrijeme?
Za OGTT se u principu ne daje urin. Tako da je samo vadenje krvi.
Pipe, bila ja na OGTT na Vuk Vrhovcu prekjucer.
Samo ti vade krv 3 puta, nalaz bude gotov sljedeci dan.
Glukoza je s rashladjenom vodom i malo limunske kiseline pa se da podnijeti.
Meni je tesko bilo sto nisam nakon toga bar malo vode smjela popiti, rekli su bolje nista.
E super, hvala vam.
Jedno pitanje imam pa tko zna nek se javi.
Koliko znam, za trudnice su razine šećera
Uf, moram ponovo pisati cijelu poruku.
Dakle, koliko znam, kriteriji za dijabetes kod trudnica nešto su stroži nego kod ostalih jer se, između ostalog, računa da dijete (u periodu od 24. do 28. tjedna trudnoće) već znatno utječe na razinu šećera u majčinoj krvi, točnije, snižava ga jer namiruje svoje potrebe.
Koliko je onda opravdano iste brojčane kriterije primijenjivati kod trudnica na samom početku trudnoće?
Jutros sam radila ogtt na VV, I mogu reci da nije Tako strasno jedino sto Je ta glukoza Tako slatka da Je to nenormalno, barem meni, (inace nisam ljubitelj slatkoga)
Jedva sam ju popila, ali nije mi bila muka ni slabost kako nekome bude.
Najteze mi Je palo to sto nisam ujutro mogla kavicu popiti, inace neizlazim iz kuce bez salice kave ali eto prezivjela nekako :).
Sutra po nalaze pa se Nadam da ce sve biti ok.
Uf ja ga vadim sljedeci tjedan vec mi muka sad,nego jel mogu popit prije s malo vode ljek za štitnjaču?