Moe, kakva vreca sa pijeskom?
Printable View
Moe, kakva vreca sa pijeskom?
Voljela bih i ja znati. Ako sam dobro shvatila on je nekakav "uteg" koji pomaže da se vrati maternica na svoje mjesto, ma nemam pojma. Ak netko zna nek mi objasni?
Znači s tim su me dovezli iz operacijske sale u tu poluintenzivnu, i to sam imala još nekih sat vremena na trbuhu.
U moje dvije bolnice nisam vidjela vrece s pijeskom...
ova vreca me sjetila da neki stavljaju, neki ne- dren.
Meni su nešto slično stavili nakon prvog (vaginalnog) poroda. Dosta sam krvarila, valjda ih je bilo strah da nije sve izašlo (iako je posteljica bila ok). Najprije mi je primalja nekoliko puta stisnula trbuh prema dolje (kao da hoće nešto istisnuti iz njega), a onda mi je stavila nešto tipa te vreće, kao uteg. To sam imala do izlaska iz rađaone.
kako nakon carskog kihnuti,kašljati ili ić na wc (kakati):?:
Kihati, kasljati i cerekati se bolje nemoj na pocetku :-)
Primi se za ranu ako moras
Kakanje uopce nije problem, samo papaj puno jogurta da ti nije tvrda stolica- ja sam tako, i wc nije bio nikakv problem
Dok sam nakon vbac-a, i pozamasne epiziotomije, jedva pisala, a velika nuzda je bila ziva muka, vristala sam od bolova- vise od mjesec dana :-(
O da... :(
Od one "intubacije" il kako se zove.. me užasno iritiralo nakon poroda i tjeralo na kašljanje i nisam mogla od bola oko rane. Kad bih pričala grlo bi bilo još i više nadraženo i izazivalo me da zakašljem. Tako da se nisam 2 dana ni na telefon javljala ...
Uf Moe... Ti si imala opcu?
Ja sam imala spinalnu pa me to nije mucilo
ako ću imati izbor za opću ili spinalnu...što mi preporučate?? koja je bolja...bojim se i jedne i druge tako da...ne znam...strah me je onog osjećaja poslije da ne osjećam noge a isto tako se bojim uspavljivanja...
mislim da će meni odlazak na wc biti noćna mora jer mi je i inaće tako u životu... :(
spinalna, definitivno.
ja probala obje i definitivno je puno bolja spinalna
a što sa panikom zbog ne toga što nekoliko sati ne osjećaš noge?
pocnes ih osjecati lagano vec u sok sobi. ja sam se odgurivala nogama kad su me selili na krevet u intenzivnoj.
meni nije bio bed. bed mi je bio sto se nisam mogla podignuti da poljubim kcer, a nisu mi je dovoljno priblizili.
prosle godine su mi rekli da vinogradska ima skin to skin tate i bebe, da SD i petrova nemaju. ne zma jel se to promijenilo.
Ima li novih iskustva iz vinogradske drugi carski bi bio htjela bi u spinalnoj. Hvala
Šta te zanima? Nisam bas frisko rodila, prije skoro godinu dana ali pitaj
Hej draga,meni je nakon prvog cr dosla eklapsya,hellp sy.,i sok i s obzirom na sve jel postoji sansa dogovora da drugi porod bude opet cr da se nebi ponovilo iskustvo sa forsiranjem prirodnog i onda spasavati stvari..
Zaista ne znam da li se moze dogovoriti carski ali obzirom na sve komplikacije koje si imala predlažem da odeš na pregled u trudničku i sve to pitas.
Od kojeg tjedna se krece u bolnicu na kontrole
Cure obicno idu pred kraj, tamo sa 37, 38 tjedana. Ja sam lezala u bolnici od 28. tjedna pa ne znam