neznam detalje, ali apartman službeno imaju
no 2006. kad sam bila na Merkuru je bila grozna gužva da su u taj apartman ugurali tri kreveta (uključujući i mene) pa ga nije mogla dobiti žena koja ga je htjela
Printable View
Evo iz prve ruke, apartmana ima, ali u slučaju gužve nije ga moguce dobiti jer se pretvara u običnu sobu s 2-3 kreveta i nisu moguce posjete unutar rodilišta, bio to apartman ili obična soba, kao što sam već rekla, bebu tata ili rodbina mogu vidjet na prozorčiću, a mama može izać na hodnik!
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Evo me ponovno!kažu da ipak nema ni apartmana više, samo 3-krevetne sobe! :(
Hvala ti puno na info!
ako tata ne smije do nas,onda mi apartman nema previse ni smisla :(
Da, to je bezveze što nemaju barem nekakvu prostoriju za posjete ako vec ne daju u sobe, ako ništa drugo bar za tate!onaj hodnik je toliko mali da kad je 3 ljudi tamo vec je guzva!:(
Sad se ozbiljno dvoumim za Merkur ali najvjerojatnije cu morati gore roditi. Bas veliki minus sto se mene tice.
Ja sam rodila gore u 10mj, nije mi ništa smetalo koliko jedna od dvije cimerice koja je stalno grintala kak joj se neda dojit i kak je prvo i drugo dijete hranila formulom i bla bla, nije se gasila ni u sred noći, ali što se tiče soba, kupaonice, osoblja nemam nikakvih zamjerki!
to znam, lezala sam na 2. katu pa nisam imala nikakvih zamjerki no mm zeli biti s nama i koliko god znam da nam to nitko ne moze garantirati, radije bih da imam mogucnost odabira apartmana i prisutstva i drugog roditelja ako je isti slobodan ( apartman, ne tatek hh )
rodila sam prošle godine gore usred ljeta,nažalost dr.Zmijanac je bila na go u to vrijeme,ona mi je na ultrazvucima stalno ponavljala da imam jako dugačku bebu...
i istina je,dečko mi je baš dugačak:)
iskustvo ovog poroda na merkuru je bilo divno,rodila sam uz drip,u noći mi pukao vodenjak,ali nešto malo iscurilo,trudovi su bili slabi,najprije 8 kapi pa nakon sat vremena 12..
htjeli su mi dati epiduralnu,ali mi je tlak bio nizak pa sam dobila infuziju i dok je iskapala ja sam se otvorila devet i pol prstiju,rodila za čas,trudovi sa dripom su mi bili peace of cake u odnosu na one prirodne od prije 12 godina,važno je disanje,jako pomaže...beba je cijelo vrijeme bila sa mnom i po noći nije popio ni kap adaptiranog mlijeka,jedino što je
bilo strašno vruće,još hormoni,jao...
uglavnom opet bi gore da moram:-)
Jeste polazile tecaj za trudnice u Merkuru? Jesu li svi dani obavezni kad se prijavite? Jel to i za partnere? Moze li mm bez toga prisustvovati porodu? Malo mi je previse to dana za putovati u Zgb,pogotovo uskladiti s njegovim poslom
Nisam ni znala da i oni imaju tečaj :)
sad vidim na netu.
Imate neki poseban razlog da idete baš tamo? Npr u DZ Siget traje 2 dana po 3 sata, možda vam je to jednostavnije?
Ono što mi je ostalo negdje u podsvijesti da sam pročitala na forumima.. da u Merkuru ni ne traže potvrdu za supruga da je bio na tečaju, ako želi biti na porodu.
Pa zapravo i nemamo,mislili smo ga prvo obaviti u nasem DZ ali vidim da ga vise ne odrzavaju
Ovdje možeš pogledati raspored po Domovima zdravlja u Zagrebu, ako vam neki termin/lokacija bolje odgovara od Merkura:
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=453
Super,hvala ti puno!ja se zapravo jos dvoumim izmedu Merkura i Vza,pa ak prevagne zadnji,onda cemo tamo na tecaj
Nije potreban tečaj, samo treba kupiti ono odijelo za u rađaonu!:)
Znam,na VVu u ljekarni jel? I znam da tecaj nije obavezan al nekak ne zelim doc nepripremljena. Nije da ce me i to pripremit hhh i da cu bit sabrana lol
Mi smo u Hospitaliji kupili pošto nigdje drugdje nismo našli, a što se tečaja tiče ja mislim da nije potreban, pogotovo za muževe, al ok, svatko ima pravo na svoje mišljenje!ako ti misliš da će ti tako biti lakše pripremit se onda ga svakako upiši!:)
odijela ti imaju i u farmacijinim ljekarnama, ja sam jucer kupila, 32kn.
Super, eto, ja živim iznad jedne i baš kad mi je trebalo nisu imali :(
To tak uvijek bude :/ hvala,cure :)
Kakvi su uvjeti za posjete tate mami i bebi tih par dana nakon poroda na Merkuru?
ako se ne varam, tata može "posjetiti" mamu, radnim danom od 16-17 h, vikendom su čini mi se posjete od 15h (?), a bebu eventualno vidjeti kroz staklo, da ju sestra pokaže..i to je to...nema ulaza u sobu ili tako nešto...
[QUOTE=BuBA;2353215]Evo iz prve ruke, apartmana ima, ali u slučaju gužve nije ga moguce dobiti jer se pretvara u običnu sobu s 2-3 kreveta i nisu moguce posjete unutar rodilišta, bio to apartman ili obična soba, kao što sam već rekla, bebu tata ili rodbina mogu vidjet na prozorčiću, a mama može izać na hodnik!
Eto :)
Istekao mi edit, a još sam htjela dodati da se više ni apartmani nemogu dobiti!vec je bilo riječi o tom nedavno, pogledaj malo postove unazad mjesec dva!
Jel potrebno nositi pelene i išta drugo za bebu za njen boravak tamo do izlaska?
(jasno - odjeća i pelene za izlazak se podrazumijevaju...)
Jel smijem ponijeti malo veću torbu nego što je onaj koferčić za u avion? (neće me čudno gledati?)
za bebu pelene, možeš si uzet vlažne maramice i kremu ali i ne moraš. to samo ako bi sama koji put presvukla bebu, inače ih sestre presvlače.
meni je krema za guzu super došla (obična jgl) jer sam malom mackala ruke i noge s tim (ljuštio se), a i meni su bila grozno suha stopala i ruke od stalnog pranja.
možeš uzet veću torbu, ali ne znam šta će ti. torbe ti stoje inače na prozoru u sobi pa gledaj da nije baš koferčina.
pelene ne moraš nosit odmah cijeli paket, nek ti kasnije donesu, isto i uloške, ne treba ti odmah 5 paketa.
mislim da potroše na dan oko 6 pelena (nisam sigurna).
I meni su brundale, al na jedno uđe na drugo izađe!kad peru pod, ja ju pomaknem i opet vratim, kaj mi mogu!?:D
imate još kakavih savjeta za Merkur u smislu kojim danom ići u trudničku ambulantu (kod kojeg dr.), može li muž sa vama na porod ako nije prošao tečaj, postoji li nešto posebno što bih trebala znati da se mogu pripemiti? Hvala svima... i naravno, znam da se već i prije pisalo ponešto no htjela bih čuti neke novije informacije iz prve ruke... :)
Ne sjećam se više za trudničku kojim danom sam išla, ali uvijek sam čekala bar sat vremena, nekad i više, išla sam kod dr. Fenzl, neznam da li ona uopce radi u ambulanti, jer ju poznajem pa bi me ona uvijek zvala da dođem kad je slobodna, a što se tiče tečaja, muž može s tobom i bez toga, samo nek si kupi ono odijelo u ljekarni!ove informacije su od 10 mj, ako se što promjenilo možda se jave curke koje su kasnije rodile gore! Meni je na porodu bila dr. Zmijanac i super je žena skroz, a radi i u ambulanti samo neznam koji dan. Probaj nazvati gore pa pitati!:)
Ja krećem u trudničku ambulantu Merkura za 10-15 dana, pa mogu napisati što saznam prilikom odlaska tamo :)
Isto sam čula da dragi ne mora imati tečaj.
Surfajući internetom u potrazi za informacijama sam zapamtila da ne želim četvrtkom u ambulantu radi nekog liječnika koji nikom nije simpatičan :)
bok! ja sam rodila u merkuru prije mjesec dana. na preglede sam isla srijedom kod dr Duica, on je srijedom ujutro, a petkom iza 12, prije toga je dr Zmijanac, jednom sam bila kod nje i zena je stvarno super. meni je duic vodio sve trudnoce i ja za njega imam samo rijeci hvale u svakom smislu. slazem se da je bolje doci kasnije, jer ranije oni imaju postupke (amniocenteze, preglede pacijenata sa odjela) pa ako ih ima vise zna se dosta dugo cekati. za bebu treba nositi pelene, ja sam imala i kremu i kad bi se beba pokakala sam ju presvlacila sama, a inace sestre dolaze u sobu i tu peru i presvlace bebe. sto se tice kofera ja sam ga imala i drzala ispod kreveta i nitko mi nista nije rekao, spremacice bi ga malo makle, obrisale i bok. ja sam stvarno prezadovoljna, svi su jako ljubazni, sestre pomazu sta god ti treba, sve cure koje su bile samnom u sobi su bile prezadovoljne, kao i ja. ako vas sta zanima pitajte. da, vec se pisalo, muz ne treba tecaj, samo odijelo.
Hvala puno na informacijama! :) još samo jedna stvar koje sam se sada sjetila... Dobije li se za porod njihova spavaćica pa da znam jel mi dovoljno ponijeti svoje 2-3 ili da računam da za porod isto imam svoju?
Dobijes njihovu, ja svoje nisam uopce nosila. Sad imaju neke nove koje nisu onako otvorene kao one prije u kojima su sise ispadale :) svaki dan dobijes novu i meni je to bilo zgodnije jer krvaris i cesto se zaprlja
nama se desilo da u nedjelju nije bilo spavačica pa smo imali svoje do ponedjeljka, uzmi si jednu za svaki slučaj.
Ja sam bila u svojim spavaćicama, bile su mi udobnije, ove njihove su mi nekako krute i bilo mi je užasno vruće u njima iako je bio 10mj.