ako sam 9mj na go,10 i 11mj radim,onda bi imala tri isplate
to bi bio vec neki prosjek i za bo i za porodiljni
znaci 3 mj se gledaju,ne 6mj?
Printable View
gledaju se najmanje 2 isplate koje moraju biti isplačene do početka mjeseca u kojem ideš na bolovanje/komlikacije znači tebi isplata u 10 mj ( za 9. mjesec rada ili go) i isplata u 11 j za ( rad ili go u 10. mjesecu)
sve drugo znaju komplicirati, ali opet ne moraju zavisi na kog naiđeš
možda ne bi bilo loše nazvati neki hzzo i pitati
hvala jelena
:kiss:
mozda cu morati pitati u firmi,curu koja radi place...nema mi druge
makar,nisam im jos htjela reci da sam trudna, pa zato ovo moje ispitivanje ovdje
jos jednom, hvala ti
Mada ponekad ni oni ne znaju, recimo ja sam imala takvi slučaj pred 8godina
Pomagajte molim Vas...od jucer, 3.10 sam na obicnom bolovanju zbog bolesti i bit cu do 28.10 kad ce mi ginekologica otvoriti komplikacije..zanima me kolika ce mi biti naknada za vrijeme komplikacija..u radnom sam odnosu 2 godine neprekidno..imam ugovor na neodredeno i neto placu 5000. Ne razumijem ulazi li u prosjek 6 placa i ovaj mjesec sto sam na bolovanju..ili se gleda samo 9 mj koji se isplacuje u 10 mj..nadam se da ste me razumili...:/
Pozdrav! 19 tj sam trudna i trenutno imam status nezaposlene. Zanima me koja su mi prava sto se tice porodiljne naknade, tj.od kojeg tocno trenutka pocinje (od samog poroda ili nesto ranije), kada bih trebala predati potrebnu papirologiju, te moze li se ista dobiti na komplikacije u trudnoci, ili na to imaju pravo samo zaposlene?
Hvala :-)
Pozdrav, zanima me koja papirologija treba za otvaranje komplikacija za obrtnike? Dali netko zna? Hvala
Pozdrav, dali netko zna koja papirologija treba za otvaranje komplikacija za obrtnike?
Ja sam se pogubila u podacima. Puno bi mi pomoglo malo objasnjenja :)
Radila sam punih 10 godina do 31.12. 2015. Od 14.1.2016. sam na birou. Sad sam trudna nesto sitno. Zanima me kakva su mi prava u vezi naknada. Kad bi isla na komplikacije ili na porodiljni, imam li kakva prava??
na komlplikacije /bolovanje ideš ako si zaposlena
porodiljni te sljeduje kao nezaposlenu osobu od datuma rođenja
ajde ipak da neko stavi možda ima pravo na porodiljni i prije pošto ima staža u zadnjih 2 godine.
Hvala, Jelena. Zaboravila sam napomenuti da cu kroz par dana biti opet u radnom odnosu.
a onda ide druga priča, treba imati najmanje 2 isplačene plače prije mjeseca u kojem ideš na korištenja bolovanja/komplikacija/porodiljnog, pazi da imaš ili neprekidno 12 mjeseci staža ( u što se računaju i porodiljska), ili 18 mjeseci u zadnjih 2 godine.
Trudna sam 4mj iduci tj.bih otvorila komplikacije pa me zanima kako ide procedura jer naime, zadnja dva mj.radim kod drugog privatnika tocnije od 5.11. S time da sam prije toga isto radila kod privatnika od 3.1.2014.-11.10.2016.
A posto se za komplikacije koliko sam do sada gledala predaju er1 obrasci za obracun place, meni ce vj.trebati i od prijasnjeg poslodavca to, ali evo do sada nisam uspsjela stupiti u kontak s njima i me znam kako cu doci do tih platnih listi jer ce mi vj.trebati za 12 proteklih mj.zbog dva promjenjena poslodavca..
Zanima me da li postoji mesto drugo sto se moze priloziti uz doznake i ostale dokumente umkesto tog er1 obrasca... i da napomenem imam platne liste od zadnjih 6mj. i IPe obrazac od prosle godine
Situacija je sljedeća; koristi m produljeni porodiljni do osme godine djeteta,
trudna četvrti puta,
sad bih ja to prekinula i išla raditi do 28 dana prije poroda (termin mi je službeno 6.6.),
ako sam dobro skužila potrebne su mi tri platne liste za prosjek?
Išla bi na puno ili skraćeno radno vrijeme?
Pa ne trebas raditi da bi imala puni porodiljni.
Za izracun se uzima ono sto si imala prije nego si isla na porodiljni za dijete koje koristis njegu.
može se direktno s njege na porodiljni, osim ako misliš da bi mogla imati veći prosjek pa ti se onda isplati, u tom slučaju možeš se prebaciti i na Srv ( to ti odmah daju papir) ili na puno, ovisno o želji
Veci bi bil prosjek, zato bi isla raditi....
Idem na hzzo svakak samo sam htjela cuti iskustva....
sad reci odluku srv ili puno, za oboje ti treba pristanak poslodavca , pa onda papire nosiš na hzzo, ako ideš na cijelo svakak prebaci pravo na muža.
Poslodavac se slaze,
A muz ce traziti pola radnog vremena za trece dojete s poteskocama, ali tek doj ja svoje porijesim...
ne to rješavajte odma paralelno ako ti ideš na puno radno, ako ideš na polovično onda s 28 danom prije termina pišeš sebi bolovanje, a njemu daješ polovično
pazi da uvijek netko ima ili srv ili njegu, jer kod ne smije biti prekida
Pozdrav,
Meni sada nije jasno, tu je netko napisao da je uvijet staza da bi se dobile komplikacije u iznosu place 12 mj u komadu ili 18 u zadnje 2 g. A ja sam nasla podatak da se radi o 9 mj u komadu ili 12 mj u 2 god. Znate li koji je podatak tocan?
a jesi li gledala datum na koji se veže?
Ovo sto sam nasla piše na stranicama hzzo ali nisam nasla konkretno za trudničko bolovanje nego opcenito bolovanje.
Ne znam da li je ovo prava tema za ovo pitanje, ali probati ću. Ovako - treće dijete rođeno je u ožujku 2014. Vraćam se raditi na pola rv i pola porodiljni u veljači 2015. Tako radim do 1.12.2015. Dalje prekidam taj status i radim normalno puno radno vrijeme. Šta sada mogu sa ostalim porodiljnim? Što ako ostanem bez posla tj.ne produže mi ugovor, mogu li ponovo aktivirati to pravo? Imam li kakvo pravo onda na naknadu? Trebam li prvo na burzu?
Pozz, htjela bih provjeriti ako netko zna što sve treba za produženje porodiljnog na idućih 6 mj? Samo ispuniti zahtjev u Jukićevoj ili treba još nešto predati? Može muž umjesto mene ili moram ja?
Drugo dijete, nisam u stalnom radnom odnosu, primam 1600kn tj sad će biti 2400.
Hvala
ako si na porodiljnom kao nezaposlena onda bi trebala imati porodiljni od godinu dana koji se ne preodužuje,to rade samo zaposlene,bar je tako bilo 2014
Hvala andeo, da prvi put sam bila u radnom odnosu pa mi je vj zato ostalo da se produžuje nakon prvih 6mj. :-)
Da li tko zna da li bi imala pravo na 100 posto komplikacije s obzirom da sam sad imala prekid od 6 mj,nisam radila....prije je bilo 9 mj u komadu ili 12 mj unutar dvije godine staža,ok to unutar dvije godine imam,ali prošli put mi je bio prekid od 5mj,zanima me da li igra ulogu to što sam bila više od 6 mj i nekih 6 dana??
Pozdrav,imam pitanje vezano za isplatu naknade za komplikacije.od ponedjeljka,8.1 otvorit ću komplikacije.vidjela sam da naknada sjeda oko 20-og u mjesecu ako se do. 5 u mjesecu donese potrebna dokumentacija.malo mi je nejasno da li je naknada u tom mjesecu za taj tekući mjesec ili mjesec prije?tj.ako sam ja dobro shvatila ja u prvom mjesecu ne bi dobila naknadu a onda u 2.mj za 1. I 2. ili samo prvi mjesec?
I još jedno pitanje-ukoliko budem cijelo vrijeme na komplikacijama mogu li zakonski iskoristiti novi godišnji(zatvorit komplikacije i iskoristiti godišnji prije otvaranja porodiljnog?)nadam se da nisam previše zakomplicirala :) i unaprijed hvala na odgovoru!
Doznake ces predati pocetkom veljace, i naknadu za dio sijecnja u kojem si na komplikacijama ces dobiti oko 18.2.
Pretpostavljam da mozes prekinuti komplikacije, iskoristiti go, pa onda opet otvoriti komplikacije ili porodiljni, ali ne znam kako ti to utjece na visinu naknade. Zasto najprije ne iskoristis sav go pa tek onda otvoris komplikacije?
Hvala ti na odgovoru.iskreno sad sam tek počela razmišljati o svim opcijama jer sam osvijestila da se vjerojatno neću vraćati na posao.i sad mi nije jasno,meni je termin 30.7,dakle okvirno bi 15.6 otvorila porodiljni.i imam mjesec dana godišnjeg dakle otprilike bi od 15.5-15.6 bila na godisnjem.jel to znači da bi onda jer bi mi bile isplaćene dvije plaće ,pola za peti,pola za sesti(nama u firmi plaća za tekući mjesec sjeda krajem tog mjeseca)da bi mi te dvije polovice ustvari ušle u prosjek 6 isplata?a ne cijela plaća?
Ili mogu npr koristiti godišnji cijeli mjesec,npr 1.5 do 1.6 pa opet komplikacije pa porodiljni?
Smijes prekinuti komplikacije na manje od 30 dana bez da nosis novi obrazac placa.
Ali meni gin to nije bila sklona napraviti, radi kontrola
Hvala Vrci!moram onda vidjeti kako mi je najpametnije iskoristiti taj godišnji.
To što se zove "komplikacije u trudnoći" je bolovanje, poput svih ostalih bolovanja. Dakle, nije nešto što "otvaraš" i prekidaš po želji ili po datumu. Naprotiv,muljanje sa komplikacijama u trudnoći je kažnjivo (kao i bilo koje muljanje sa bolovanjima).
Bolovanje otvara liječnik na temelju dijagnoze. Trudnoća nije dijagnoza za otvaranje bolovanja. Tek ako se zakomplicira, postaje dijagnoza. Liječnik može prekinuti bolovanje u trudnoći ako nestanu komplikacije.
Potpuno sam za to da trudnica ne radi ako joj nije dobro na poslu, ali nisam za taj mentalitet: "otvorit ću bolovanje, samo zato jer sam trudna".