Iako boli me sestica gornja desno na dodir..al možda je i prije bolilo pa nisam primjecivala nego sad testiram i stiscem svugdje...
Gesendet von meinem SM-G970F mit Tapatalk
Printable View
Iako boli me sestica gornja desno na dodir..al možda je i prije bolilo pa nisam primjecivala nego sad testiram i stiscem svugdje...
Razmišljam opet počet s antiepiletikom...imam dojam da mi se jos pogoršalo otkad sam stala...A možda brijem..
A sta ja znam, nisam ja dr. Ja bih sve popravila sto treba popravit, ne bih setala s karijesom u ustima. Nemoj se previse pipkat, i to moz3 potaknut bol. Bolje ti je otic ciljano na rjesavanje karijesa nego se pipkat. Znaci, daju ti za cmd print preporuke da se rade aamo nuzni tretmani (karijes bi po meni u to spadao), da se vilica ne siri i desni ne pipkaju ubsvehu detektiranja boli )ocito to svi rade).
I zubarski tretmani se preporucaju bit vremenski ograniceni npr ako su 2 zuba za popravak, radje u 2 puta nego odjednom.
Evo npr meni sad postalo osjetljivo i desno a kao taj zglob ok i ne boli, osla na pregled zuba jer se ne mogu vise pouzdat u svoje osjete, ispao duboki karijes u sestici desno gore, popravljeno, situacija se smiruje na toj strani. Sestice su zeznute...
Da definitivno cu mu rec da pogleda tu sesticu...ipak je osjetljiva na dodir...al mogu grist normalno...
Kako ti je osjetljivo postalo? Mene zagrci negdje u zubnom mesu...nije tipican strec nego vise ko da zategne/zagrci i onda stane pa svako malo tako...
Imam problema sa spavanjem u zadnje...budim se sva mokra, u panici i strahu i ne mogu zaspat satima..morat cu pocet pit nesto prije spavanja...:(
Fiera, ne trebaš ti biti liječnik za sebe, trebaš samo odabrati prave liječnike, što ne ide bez probe i pokušaja. Naravno treba slušat i svoje tijelo i neki instinkt, na to ukazat liječnicima.
Znači meni bi bio totalni red light da mi stomatolog uoči karijes i ništa s njim ne radi. Mijenjam takve dr. brzinom svjetlosti, ti si ovako pogubljena u svim svojim mislima i uz to trpiš groznu bol. Jako mi je žao što sve to prolaziš i suosjećam, al moj dojam je da se samo vrtiš ukrug. Cure su ti dale neke ideje (vađenje zuba, osteopat.tretmani, liječenje zuba, lijekove za smirenje, izbjegavanje određenih pokreta i radnji i još što šta), al ti nekako i dalje po svom kod istih dr. Ina33 također konstantno pomaže sa savjetima.
Kad ideš u Dubravu?
Nadam se da ostaješ neko vrijeme u ZG jer takvi zubi se ne mogu riješiti u 2 dana.
Želim ti svo dobro svijeta, al morala sam ti ovako iskreno reći jer mi se čini da samoj sebi odmažeš s pristupom. Tražiš neke savjete, ništa ne primjeniš i dalje očekuješ ...ne znam što.
Meni je to blago osjetljivo postalo, a karijes je ogroman. Jednom mi se (ko djetetetu) jedan straznji zub raspao,,! mene samo blago bolilo par dana prije. Ovo kad mi je unsestici lijevo gore doalo do zivca, to su pak bili bolovi koje lili opisuje-strahovita sijevanja po cijeloj kozi glave i po vratu do ramena, sve na lijevoj strani. Hocu reci - bol je subjektivna i nije uvijek jacina boli jednaka dubini karijesa. Inace imam (do sad, a sad sam u 50tima), super zube i sveganpar plombi u ustima. Sve je super do jednog dana. Zdravlje usta je zeznuta stvar i neko nestrucan te lipo moze zeznut.
Lili vjeruj mi da slusam svaki savjet i sve pokusavam primijeniti...obisla sam toliko doktora da ti ne mogu opisat..dala sve od sebe...imam pun plik nalaza...Do sad ovdje nisam nasla lijecnika od povjerenja...
I to je cinjenica...Svi me nesto salju od jednih do drugih, zbunjuju jos vise, a nitko mi konkretno ne pomaze...A to nisam ja kriva..:(
A i na preglede se ceka dugo..Ja za ovaj zub imam termin tek u utorak..za ovaj za kojeg se trebam odlucit vadit ili ne..Tada sam mislila rec da mi pogleda i taj s karijesom, tj. ovu sesticu sto me muci....
Ako cu sad trazit drugog zubara onda ce opet ispocetka ic...prica, pogeldat ce zub, pa mi vjerojatno rec isto revizija...itd. I to ce se isto opet oduzit. Meni treba sto prije nesto konkretno...
U Dubravi sam negdje sredinom 12.-og. I da ostat cu na duze vrijeme, 2-3 tjedna...
Sto se tice lijekova za smirenje..pa neurologica mi nije htjela prepisat antidepresiv, rekla je da odem u specijalistice za bol...Ne mogu doc do ibuprofena 600 u granulama isto nigdje, a pitala sam vec kod par
doktora..Htjela sam njega probat pit par dana....Znaci osjecam se ko u nekom krivom filmu...A nisam kriva, nego sam sjebane srece...Uzela sam si pilule od gospine trave da probam dok ne dobijem antidepresive...
Ne znam vise sta da radim..ajde reci ti meni konkretno sta bi na mome mjestu? Uz sve to jos se mucim i radim iako se jedva ustajem jutri iz kreveta...zaspala bi najradije zauvijek da se mene pita..:(
Fiera, ma drzi se, nisi imala srece. Teako je odavle prosudjivat, mozda je kod vas trziste jos punije 'strucnjaka' koji se prodaju kao super strucnjaci. I nisu svi savjeti odavde super, po meni, da bi ti sad trebala ic a-b-c po svima, ja neke ja ne bih uopce razmatrala, i.uopce ko smo mi, nes ti nas big deal forumasica s rode, velika kvalifikacija, da nam sad ti moras polagat racune, mozda si unnekom selu vani, sto mi.znamo.iz perspektive velegrada. Ne moze ti opca dat ibuprof granule? Ne znam kako to kod vas funkxionira. Pribaj se smirit i upozitivit, svi se rijese, i to ces.
Poslala sam ti pp gdje bih ja otisla na 2. misljenja u zg, za neurologiju, endodonciju/sve zubarsko, i maksilof.
Fiera, ocisti si mejlbox :). Ne spadas u nikakve rijetke, najcesce su idiopatije koje se same spontano razrijese, zeznuo te aparatic, po meni.
Fiera kako si?
Jesi obavila preglede u KB Dubrava?
I ja sam te se sjetila neki dan.
Ima li pomaka na bolje?
Ne znam hoće li se fiera više javljati na ovaj topic nakon napada da ne sluša savjete, vrti se u krugovima itd. - ja ne bih. Za closure možda nekim drugim čitačima koji će kasnije u mukama dolaziti na ovaj topic - zub je van, i izgleda da nažalost on nije bio uzrok. Nadam se da se fiera neće ljutiti što sam to napisala, ali mislim da je važno za buduće mučenike da se to napiše.
Vidim da je fiera online pa mi neobicno da se ne javi.
Mozda je psihicki tako lose da nema volje vise pisati.
Grozna je to bol. Tko nije probao, ne zna koliko jako to moze rasturati.
Porođajne muke su p..... dim u usporedbi s ovim.
Ma javi se al u inbox, ne na prozivke a sta niso ovo, a ono, ne slusas savjete itd. Kome se to uz svoju muku slusa.
I meni se javila u inbox ina, ako si mislila na mene kojim slucajem.
A mislila sam :). Nek ti se javila. Mislim da su prozivke neproduktivne.
Nisu to prozivke (da jesu valjda mi se ne bi javila), al nema veze. Sve 5 :-)
Tu sam. Nego kontam nema smisla da više pišem i kukam kad se moji simptomi ne mijenjaju već mjesecima. Samo idu u krug. Uglavnom, bila sam u Dubravi kod maksiofacijalnih koji misle da je uzrok aparatic i da će se sve to tek s vremenom povući samo od sebe. Navodno su česce takve reakcije na aparatic nego sto se zna. Primila sam i botoks u mišiće.
S druge strane je Paladino, neirokirurg, naveo suspekciju na neurovaskularni konflikt s lijeve strane ali su slike magnetne iz Njemačke toliko loše da moram radit nove u Neuronu. Onda će ponovno pogledat.
Eto, zub je bio izvadjen vjerojatno bez razloga jer nije bio uzrok problema. Ali dobro, šta je tu je..Ostali zubi su isto ok.
Ne znam vise sta da kazem..Ne pomaže ništa, na 1000mg sam Carbamazepina i probajem sad sa Tens uređajem. Dok mi strecka u grlu i usnoj supljini i oko ždrijela (plus iglice svugdje po licu) ko sada ne pomaže ni masaza, ali inače kad je napetost u celjusti i oko mišića onda mi masaza jako paše..
Nadam se da ovaj moj pakao ima kraja i to je to....ako nema nije vrijedan življenja ovaj život...živim iz sata u sat..moram se uskoro vratit na posao, a ne znam ni sama kako..
A da li i dalje nosiš ono (retainer ili kako se već zove) što služi da ti se zubi ne vrate na staro mjesto ili si sve to batalila i čekaš da se sve vrati na staro?
Nosim ga al samo po noci zato jer jako stiscem zubima pa mi retainer bar malo stiti..zubi se neće nikad vratit skroz na staro, eventualno bi se mogli malo pomaknuti..
Savjetovali su mi na maksiofacijalnoj da napravim novu udlagu bez retainera...neku relaksacijsku...
Ma švikni ga u smeće i napravi si tu relaksacijsku, možda je dosta da ti se zubi pomaknu nazad 1 mikrometar pa da popusti pritisak na taj živac.
Da hocu. Samo pitanje je sad što stisce živce...zubi, mišići ili pak te žile u mozgu..:/
Ako ima netko kome ovakvo nešto godinama ne prolazi nek se javi...tj. bolje nek se jave oni koji su se ipak uspjeli riješiti toga da mi daju nadu...
Zile u mozgu su, po meni, daleko najmanje vjerojatne, cisto statisticki. Mene relaksacijska spasila, al to nije silikonska, mora bit cvrsca. Moji simptomi su ipak bili blazi-napetost i bol je prevldavala, ne neuralgijska bol u smislu sijevanja, iako je bilo i toga. Zelim da ti NG donese olaksanje od simptoma, malo po malo, ali sigurno
Sve si dobro napravila, nesto ce upaliti, ne gubi nadu. Meni je trajalo god i pol, al s blazim simpromima, i popusta..Nadam se da ti barem malo mogu bit tvoja pozitivna prica.
Daj sansu maksilofacijalcima, ja sam im bas zahvalna, trebalo je vremena, al na kraju oni vide sve te komplikacije ortodoncija, nepravilnih vilica itd, dakle najzeznutije stvari, svi kod njih na kraju zavrse.
Ina niz: dobro je u jednom trenu rekla moja sister da je ortodncija ko witchcraft, nikad ne znas kako ce to zavrsit, dal hepiendom il ne, pogotovo u odrasloj dobi. Al opet, i los zagriz sam po sebi sto problema moze stvorit, samo to je sve lakse za rjesavat u mladosti kad je to sve mekse i u razvoju. Probala si, nije islo, sad ce se to sve smirit, uz masu strpljenja i polako. Istrazi svakako sve dalje. Ako su ti maksilof rekle da maknes retainer, ja bih ga osobno makla i kod njih na kb du napravila udlagu jer tamo znaju sto rade Sretno, ma.sto odlucila!
Hvala ina. Da svakako me tjesi tvoja prica...pa cak i ako cu god i pol trpit da bar znam da ima neke nade..
Jel bi mi mogla poslat svoju udlagu na privatno? Meni su ovu moju gledale u Dubravi i kao ok im je al ja ju se bojim nosit pogotovo na retainer jer mi je jos bilo gore od nje..ne znam...toliko toga sam probala a za nista ne znam da mi sigurno pomaže...sve nesto neuspjeli pokušaji...
Ne znam ti fotku poslat, a i gadna je...sram me, vec sam je trebala mijenjat al mi se nije dalo kad mi je bolje, plus nove su zute pa kao da inam slinu u ustuna, ova je bar roza pa ala zvaka. Ne rade prozirne, to su muzicke zelje kao. Posalj mi mob na private pa prozirnu (mucilo me to jer sam je nosila i u socijalnim prilikama, jer mi je najteze bilo govorit) pa cu ti whatsupirat Ako su ti gledale valjda ti je ta ok. Meni su samo naglasili da, ako cu privat, ne smije bit silikonska. Ne znam kako to ide s tim retainerom, ja imam svoje plain iskrivljeno zubalo u koje to stavim na gornje desni.
Posalji na privat mob pa ces dobit fotku, pripremi se da ne izgleda divno. Stavit cu je i u usta pa da vidis kako izgleda na zubalu. Ja sam s tim bila preko 13 h dnevno u najgorim fazama, i pila, govorila (malo se frflja), sve osim jela. Vracala bih je nakon jela bez pranja (planinarenje, izleti gdje ne nosim cetkice itd).
Meni je of toga bilo odmah lakse..Znaci, pasao mi je taj njen stisak - vjerojatno i psihicki jer me ex zubar ustravio da ce mi izletit zglob pa sam se bojala spavat na toj strani pa probudit zakocenih usta. Par dana mi je samo bio nagon za povracanje ako bi se s njom saginjala, sad nista, obavezno npr s njom vjezbam il idem na masaze, sve gdje je vilica, ajmo rec, mozda ugrozena.
Pozdrav fierainquieta4, ne mogu da ti pomognem, ali tražeći pomoć za sebe naišla sam na tvoj post. Pročitala sam tvoje postove i nažalost susrećemo se sa istim problemom. Bol (živci) nešto tuće u njih u predjelu zuba sedmice (cak sam vadila 2 zuba nažalost ali to nije dalo rješenje), idem fizioterapeutu jer mi se stiskaju nenormalno mišići lica, mičići za žvakanje i ramena, nosim udlagu, bole me kosti lica od bolova, nijedna tableta ne pomaže. I to već traje 5 mjeseci. Posjetila sam sve moguće doktore, pila tablete ali ništa nije pomoglo. Umorna sam, previše umorna vjerujem kao i ti. Nadam se da ćeš naći lijek jer ja polako odustajem od sebe. Ako želiš možeš se javiti u inbox da podijelimo iskustvo, nažalost kako sam nova ne mogu pisati privatne poruke.
Pozdrav sadness, ne mogu tu pisat privatno jer ti je isključena ta opcija. Ne znam jesi pročitala sve moje postove...al ako uhvatiš vremena pročitaj jer priča je preduga da sve ponavljam..ja sam u 6.mjesecu i nisam još našla rješenje...a ni uzrok što je najgore..Isto jako često želim umrijeti...
Jesi isto nosila aparatic za zube? Šta si točno od lijekova probala i koje pretrage si radila? Koliko god imaš?
Draga fiera,
Tako mi je žao da se toliko mučiš :-(
Mislim na tebe :heart:
Objema ❤