Ne znam za druge ali mene si ovom rečenicom uvrijedila. :/Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
Printable View
Ne znam za druge ali mene si ovom rečenicom uvrijedila. :/Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
Konzum uredno radi nedjeljom, njihovi dostavljaci nikad nisu imali vise posla. Nekom smrkne, drugom svane...
Potpis. To je isto kao sto se necijepise uvrijede ako im kazes da postupaju po onoj: Brigo moja prijedji na drugoga."Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...ljom-rade.html
yaya, jesi li pročitala ovo?
i svi koji misle da je ovaj sadašnji zakon dobar, jesu li pročitali ovo?
i dalje smatraš da je ovo u redu?
smatraš i da je u redu da neki trgovci ipak rade, a drugi ne? da dostavljaju na kućna vrata, ali da nisu za blagajnom?
meni vrijeđanje nije bilo ni na kraj pameti, ali ako se zaista osjećaš uvrijeđenom zbog mojeg komentara, oprosti.
I ja na svoju!Citiraj:
nenaa prvotno napisa
XCitiraj:
yaya prvotno napisa
ne, ne sviđa mi se ovo što se radi, ali zašto pod milim bogom mislite da bi se nešto promijenilo da dućani opet počmu raditi? šta mislite da će odjednom cvijetati ruže, trgovci neće raditi prekovremene koje im gazde neće naplaćivati, rad nedjeljom će biti extra plaćen, dobit će slobodan dan u tjednu, jea rajt!
ja sam od samog početka sigurna da ovaj zakon neće opstati, jer su trgovački lobiji prejaki. ali isto tako sto posto vjerujem kako god sada nalaze rupe u zakonu, nalazit će ih i kad opet prorade nedjeljom.
i dalje će se šopingirati nedjeljom i dalje trgovci neće biti za to plaćeni, sve već viđeno.
i dalje mi je jako zanimljivo to što koji god se trgovac javi na ovaj topic (osim jedne, mislim) je protiv radne nedjelje.
banana država i kozmetičke mjere
inspekcija treba raditi svoj posao
Nisam rekla da je sadašnji zakon dobar, samo sam rekla da je meni drago što moja mama nakon 30 i kusur godina rada svaki bogovetni dan ima već 4 slobodne nedjelje i da je meni osobno tak svejedno radili dućani nedjeljom ili ne jer ionako nedjeljom nisam išla u njih.
eto sama si napisala, banana država, inspekcija će raditi isto što i sad - ništa.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
(3) Nedjeljom, u dane državnih blagdana i neradnih dana određenih posebnim zakonom, prodavaonice ne rade.
(9) Radnike zaposlene u prodavaonicama može se rasporediti na rad u dane iz stavka 3. ovoga članka samo jedan dan mjesečno, poštivajući odredbe članka 3. Zakona o blagdanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj i Zakona o radu.
Ovako kaže zakon, prema tome ako su radnici proveli jednu nedjelju mjesečno na inventuri ili čemuveć, nije nelegalno.
Prijateljicina mama radi u trgovackom lancu, istom onom koji trenutno dostavlja nedjeljom, a reklamira se gdje stigne. Sve tri nedjelje u ovoj godini - slagala je police. Od ujutro, do iza 18h navecer.Citiraj:
Dijana prvotno napisa
ili što bi se reklo na bosanskom - sapienti sat!Citiraj:
Kaae prvotno napisa
i isti taj trgovački lanac će joj extra platiti za rad nedjeljom, kako sad tako i ubuduće.Citiraj:
Kaae prvotno napisa
:shock: :(Citiraj:
Kaae prvotno napisa
A curke trgovkinje sa ovog topica? Ste provele koju nedjelju od ove tri otkad vrijedi zakon na inventurama i sl?
Ja ne bih bila toliko sigurna u to. Osim ako ne radiš u računovodstvu rečenog trgovačkog lanca pa to možeš sa sigurnošću tvrditi.Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
Moj bivši je radio u trgovini cijeli život. U osam godina što smo bili skupa je promijenio preko nekoliko poslodavaca. Kod nijednog, ali nijednog jedinog, nikad nije imao plaćene prekovremene ni nedjelje, niti je za iste dobivao bilo koji oblik naknade u vidu slobodnih dana ili sl.
Da se razumijemo, uopće ne podržavam neradnu nedjelju kao mjeru za suzbijanje ovakvih pojava, samo želim reći da treba biti oprezan kad se tvrdi da je nekome nedjelja plaćena. Jer mi ne možemo znati je li ili nije.
cookie ovo je bila ironija s moje strane.
Inače, članak s t-portala uopće nije točan što se iz zakona i vidi. nema rupa u zakonu, kako ste se već poveselili, u bukačkom stilu "mi smo banana država, kozmetički potezi" itd.
Ovo vjerujem jer sam se zatekla u dotičnom trgovačkom lancu u subotu oko 8 navečer. Police su izgledale kao da ih je poharao tornado, a nitko ih nije slagao. Takve sigurno nisu dočekale otvaranje u ponedjeljak. Zaključak, netko ih je slagao u nedjelju.Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
a šta ja znam, meni je valjda nešto promaklo... jel se slaganje polica i rad u skladištu tri nedjelje zaredom smatra radom ili provođenjem vremena s obitelji?
Ja bi ipak pitala direktno cure s topica koje rade u trgovini. Drže li se njihovi poslodavci zakona?
Zapravo - hoce. 60 kuna po danu.Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
Je li to dovoljno ili nije - ne znam. Vjerojatno nije. I onda, da ponovim i ono sto sam sama rekla, i sto mnogi ovdje govore, TO bi se trebalo kontrolirati i 'zabraniti', a ne rad.
a ja opet ponavljam isto pitanje, a tko će to kontrolirati, isti oni koji kontroliraju i sve ove godine ili?
meni je zapravo drago koliko je ovdje jaka vjera u pravnu državu!
ja to ne kužim. :? Zakon je jasan ko dan, ako neki poslodavci to rade, ilegalno je, da ih tuže gube stoposto. Zašto bi zakon bio loš zbog onih koji ga se ne pridržavaju? Ili je iiiipak u korijenu svega ovoga to da je crkva svojevrstan inicijator ("punjenje crkvenih škrabica") ovog zakona, pa je samim tim i zakon nedobrodošao?
baš.
Pa jel ovo argument koji protivnici neradne nedjelje koriste za prethodni zakon?Citiraj:
Zakon je jasan ko dan, ako neki poslodavci to rade, ilegalno je, da ih tuže gube stoposto. Zašto bi zakon bio loš zbog onih koji ga se ne pridržavaju?
Ali ne, u tom slucaju ne treba se pridrzavati zakona i provoditi inspekcije, nego treba zabraniti rad nedjeljom.
Mozda smiju povesti i obitelj na posao?Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
Kolegica ponekad dovede klince na posao vikendom jer se klincima to svidja. Pa onda djeca slazu papire i uzivaju u pregledavanju registratora...
Al' nismo u trgovini.
[/sarkazam]
Moja vjera u pravnu drzavu, ovu ovdje, tolika je da - gibam, cim prije.Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
Lijepo more i planine mogu i - posjecivati.
po tome je i rad od kuće zapravo provođenje vrijeme s familijom.
Jer dok radim raznorazne analize na laptopu L puzi oko mene - pa ja u biti ne radim nego se družim sa sinom :)
Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
mislim da sam citirala tebe, pa se pitam tko je otišao OT :/
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Ti sama sebi skačeš u usta...
ovo:
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
pa ovo:
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
hmmm.... :(
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Ti sama sebi skačeš u usta...
ovo:
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
pa ovo:
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
hmmm.... :(
Jedinu pravu istinu o svom radu i tome kako su plaćeni znaju oni koji rade u trgovini.
Ovo da su slagali police cijeli dan u nedjelju je :shock:
Ako je neradno onda je neradno. Zar ne kukaju da imaju viška radnika? Pa nek taj višak subotu i ponedjeljak popunjavaju police.
Inače što dalje odlazi ova tema, ja sam sve :( .
Naravno da nas ima za i protiv, naravno da bi inspekcije trebale raditi svoj posao, ali žalosno je da se ove stranice svode na prepucavanje zato što netko ima drugačije mišljenje.
onda me još više čudi da vjeruješ da će im netko platiti rad nedjeljom :/Citiraj:
Kaae prvotno napisa
Dolega vidim da ne prepoznaješ sarkazam. I zaista ne vidim kako sebi skačem u usta.
Ja jesam za rad nedjeljom. I ja radim nedjeljom, od kuće doduše. S obzirom na prirodu posla moram biti stalno dostupna - i to mi ne smeta. Jer sam sama odabrala svoj životni put (time i zanimanje) i jer me plate za sve što radim.
Naravno da bih radije da ne radim (a imam plaću kakvu imam), no to je nerealno.
Poanta je da rad i nedjeljom i ikad ne treba braniti ako će ga adekvatno platiti i ako je dobrovoljan.
A kome smeta ono što radi se uvijek može prekvalificirati.
Pa... ne vjerujem nista, niti se vise icemu nadam.Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
Ovo sto sam cula za 60 kuna po radnoj nedjelji vjerujem da ce im platiti. Koliko sam shvatila, placali su im nesto i do sada. Samo - nedovoljno. Al' to je, opet, drugi par kobasica.
[quote="dolega"]Citiraj:
icyoh prvotno napisa
pa ne bi rekla da si ovdje bila sarkastična, a to je kontradiktorno od tvoje prethodne izjave 8)
Pa da - ja bih osobno radije da ne radim ako ću gledati isključivo na svoje želje. U biti, da se mene pita, ja bih da uopće ne radim nego samo da se družim s djetetom. No, ne mogu. Jer sam odrasla osoba koja je sama odabrala svoje zanimanje i svoj posao. Posao koji mi je plaćen i koji hrani moju familiju.
Ne vidim problem. Ako sam to izabrala, to radim. Plate me i sve je u redu.
Tako i trgovci - ako ih se plati, u redu je da rade.
A što tebe u biti smeta? Što ja radim nedjeljom i to mi ne smeta?
XCitiraj:
icyoh prvotno napisa
Međutim, rijetko je plaćen uopće, a kamoli adekvatno
A trebalo bi napraviti anketu i sigurno velik % ne bi dobrovoljno radio nedjeljom (iz čisto normalnih razloga.... djeca tada nisu u školi, muževi su doma, žele provesti dan s obitelji jer samo taj dan su svi doma... ili iz najnormalnijeg razloga što im nema tko čuvati djecu, jer nemaju baka-servis, ne mogu priuštiti tetu čuvalicu, a vrtići ne rade jer, jel', nedjelja je :mrgreen: )