mi pušači kroz namet na dim - dajemo državi ionako više nego nepušači :P
pa više zdravstveno ne dolazi u obzir. :mrgreen:
Printable View
mi pušači kroz namet na dim - dajemo državi ionako više nego nepušači :P
pa više zdravstveno ne dolazi u obzir. :mrgreen:
A mi nepušači opet imamo priliku pušiti džabe i još se bunimo, a :PCitiraj:
sorciere prvotno napisa
vidiš, vidiš!!!Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
idem odmah pisati jaci... nije skužila da još ima mogućnosti za harač!! :lol: :lol:
Luksuz u smislu da ti to fakat nije nužda. A nekima već i jeste luksuz, ne samo kafić nego i čokolada za dijete.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Može li me netko prosvijetliti. Sad čitam na net.hr kako ovim izmjenama od drugog petka započinje prijelazno razdoblje od 6 mjeseci - jednostavnije rečeno - do proljeća se sve vraća na staro kao i prije zabrana. Dakle puši se svugdje. Tek na proljeće slijedi zabrana o kakvoj je bilo govora, a onda je već vrijeme terasa, pa će ugostitelji imati još 6 ljetnih mjeseci za prilagodbu. Ja sam kompletno zbunjena. Gdje je bilo govora o to prijelaznom razdoblju? :? Znači sad ćemo se opet cijelu zimu dimiti... :(
Koliko sam ja shvatila DA pušenje se vraća u kafie, a u blnice , kafiće u centrima i sl. NE. rok za prolagodbu je vjerovatrno da si kafići vei od 50m2 ograde dio za pušenje, dok mislm da će manji kafići moći pušiti već ove zime. I da opet će nam jaken , majice i ostalo smrdit, i opet smo mi nepušači naje.... jer ljudi koji drže kafiće nažalost ne preživljavaju jer pušači neidu u kafiće ako ne mogu pušit...zanimljivo ispada da se u kafiće ide samo pušit??!!
A mi nepušači se naravno ne možemo bunit jer naravno imamo izbor nemoraš ić u kafić, krasan izbor!!
A i nije čudno da se zakon u našoj državi nije održao...zadrže se samo oni besmisleni :/ !!
Prema ovo članku stoji da se pušenje vraća i u restorane? Taj dio me najviše zanima. Znam za male kafiće da će svi proglasiti pušačkim prostorom, ali me zanima šta je s restoranima i velikim kafićima?
Ok. Pažljivo sam ponovo čitala članak. Prijelaz je, kao što točkalica kaže, za velike kafiće. Mislim da tamo gdje se poslužuje hrana - nema pušenja.
Žalosno da s tom činjenicom moram biti sretna...
da restorani također ne, a pošto su veliki uglavnom imat će neku prostoriju za pušenje.
Samo nisam sigurna šta su rekli da će se u ograđenom prostoru za pušaće, moći konzumirati cuga ali ne i naručivati :? .......ili sam pobrkala lončiće
Tako nekako sam i ja skontala. I to mi je skroz OK, nek ljudi uzmu piće na šanku i pravac - kadilnica.Citiraj:
točkalica prvotno napisa
Samo, nigdje se nije spominjao ograđen prostor. Ili se to podrazumijeva :?
U svakom slučaju, imam osjećaj da se sad svi bune, i pušači i nepušači i ugostitelji.
A prema dosadašnjim iskustvima, najviše vjerujem kad ljudi kažu da ih je ministar preveslao i izmanipulirao... Jer to mu očito najbolje ide, laganje, manipuliranje, izokretanje činjenica...
Tako, vidjet ćemo uskoro...
pa koliko sam shvatila da prostor mora bit ograđen i to nekih 20 % kafića..... ili od npr. 60m2 prostora, mora bar 20 %bit za nepušače tako nekako.