Meni su neke predstave u ZKL u super bile ( npr Jezeva kucica, Alisa u zemlji cudesa...) a neke mi se bas nisu svidjele kao bambi, ribar i zlatna ribica, a tri prascica su mi bila malo iritantna zbog glasova
Printable View
Meni su neke predstave u ZKL u super bile ( npr Jezeva kucica, Alisa u zemlji cudesa...) a neke mi se bas nisu svidjele kao bambi, ribar i zlatna ribica, a tri prascica su mi bila malo iritantna zbog glasova
Jel netko bio na Pipi dugoj carapi u Tresnji? Dojmovi?
Meni je Maca Papucarica čisti promašaj. :-(
Draga, samo prati kad u knjižnicu Kranjčević dolazi Vanda Vilić sa svojim koferom punim lutaka. Prošle sezone je dolazila prvi četvrtak u mjesecu (mislim). Nadam se da i sada dolazi.
NEMA boljih lutkarskih predstava i za manje kuna (nakon predstave skupi se donacija u košaricu, onako neformalno, ne traži se ni to ali ljudi daju jer žele). U toj našoj knjižnici moji dečki su pogledali najljepše predstave, u poznatom okruženju, a i mogli su ogledati što ih je zanimalo "iza zastora" - stariji se zalijepio za razglas tj. Vandin cd player, a mlađi je ulazio u kofer s lutkama.
A kome se ne da čekati taj četvrtak, evo linka na Vandino kazalište: https://hr-hr.facebook.com/MaloKazalisteLutakaLet
Joj, hvala za podsjetnik.
Mudar savjet kad sam ja u.pitanju. :-)
He he he, fala! Mudar savjet kad sam JA u pitanju.... Nema šaMse da popamtim te stvari.
U VŽ ima ove sub 15.11. Ježurka Ježić.
mi isto idemo na Orašara, i jeeeeeedva čekamo!
karte smo već kupili.
moja obožava balet, a i ja jako! :zaljubljen:
u ned smo bili u Žaru ptica na "Mačku u čizmama", odlična je predstava iako se moja malo bojala pred kraj kad je bio div, ali nakon izlaska van baš je bila oduševljena predstavom!
Trebali smo i mi u ned na Macka u cizmama, ali smo se (nazalost) odlucili za Pipi dugu carapu u Tresnji. Islo nas je vise, i nikome se nije svidjela predstava, iako su svi klinci bili 5+, cini mi se prebrza radnja za njih i malo dosadnjikava... :/
Jel netko odgledao Tonkica Palonkica Frrrrr i da li preporucujete za 5,5 godisnjaka?
Vidis a ja sam se bas dvoumila izmedju pipi i macka,ajde bas mi je drago da sam dobro odlucila.
Razmisljam o Bozicnoj prici u zkl-u,jer sam iduci vikend opet u zg.
Sutra Malo kazalište lutaka Let daje Macu Papucaricu.
Ja sam ovaj vikend htjela na Pepuljugu u Tresnju no nema karata ni danas ni sutra. Ja volim njihove predstave i bas mi je bilo zao. Morala sam u kino :lool: gledati Djeda Mraza :D Jao.
ma okej, ali sama priča je mojim klincima bila izrazito teška za pratiti...netko je ovdje napisao....prepuna nekih suvremenih fora, a za dob je 2+
moji su došli vidjet macu papučaricu i naravno da je prvo pitanje bilo di je ( i ostalih 50 pitanja )
no isto tako - glavno da se išlo
Mi to ovako radimo: pogledamo na webu koje predstave imaju i na koje idemo. Onda mu intenzivnije citamo bas tu pricu, tako da i kad se predstava teze prati, on zna o cemu se radi, pa lovi radnju po sjecanju.
Da, ima tih suvremenih fora, fora za odrasle, mislim da to ovi mali niti ne percipiraju...
mm-u se na Tri prascica najvise svidjelo kad je vuk rekao da voli raditi svinjarije. :-)
Da li je netko gledao Najotmjenijeg diva u gradu? U Tresnji..
Inace jako volimo citamo tu slikovnicu...
Malo sam vec sad u strahu od Tresnje jer sam cula.da je tamo mrak za vrijeme predstave, a moj malac se malo boji mraka.
Da pridonesem temi: jucer smo u Zaprudju gledali Slonica, lutkarsku predstavu i malo sam se sokirala. Em zirafa tuce slonica em ga krokodil pojede pa ga kornjaca cupa van. Malo mi je to preagresivno za djecu? Cak sam se ja cimnula par puta...nakon tog krokodila morali smo van. Prepao se i poceo plakati...
Malo se sad vec pribojavam Tresnje i da mi mozda tih 40 min ne bi bilo previse. Ima dvije i pol...
Kakvo je to kazaliste u Zaprudju? Koliko se sjecam prostor je bez grijanja, a subotom su velike guzve? Inace sam cula da su im predstave dobre, pa mi je ovo bas iznenadjenje...
Nije bez grijanja. Jako je toplo unutra.
Simpaticno malo.
Ima na internetu raspored predstava.
Mi smo jučer bili na Chaplinu uz pratnju Filharmonije u kinu Europa - odličan događaj, stvarno vrhunska zabava (ali nije za posve malu djecu). Bit će repriza u 12. mjesecu, pa pokušajte uloviti karte.
Mi smo to gledali bas tako nekako kad je bio ko tvoj 2,5 ili 3. Nije mi nesto ostala u sjecanju kao strasna. Dok je recimo sa Price o Svjetlu u Maloj Sceni morao odmah van toliko se prestrasio. Ostale predstave u Maloj Sceni koje su namjenjene najmljađima su nam bile izvrsne za polagano i bezstresno uvođenje u ulogu kazališne publike.
Mi jučer bili na Orašaru u Lisinskom, Ruski carski balet, i moram reći, razočarali se totalno.
Čini mi se da je to neka n klasa Ruskog baleta i stvarno nije vrijedno tih novaca.
Inače svake godine odemo u HNK na Orašara i uvijek nam je to doista čaroban doživljaj.
Ovo se ni po plesu, kostimografiji, scenorafiji ne može mjeriti sa HNK.
Da ne kažem da su plesali na matricu i skratili dosta toga.
Jedino je ok što sudjeluju djeca iz baletne škole iz Zagorske, ali je problem što se ta predstava reklamira
kao balet carskog ruskog baleta, a veći dio predstave im odrade naša djeca.
Dakle, moja preporuka: ako vodite djecu na Orašara, što toplo preporučam, vodite ih u HNK.
Ili na mjuzikl Orašar u izvedbi Teatra Aplauz :) !
Karte se mogu rezervirati na: 095/564-01-14
Meni se baš svidio Orašar, klincima isto :)
Doduše, plesali su im i prijatelji pa su bili skroz pod dojmom...
Je l netko gledao Školu za anđele u ZKM-u?
I meni se sviđa školska božićna priredba, samo je ona besplatna i ne reklamiraju je na tako pompozan način.
A jučer sam od više ljudi u publici čula komentare da ovo nije Orašar, a neki su i otišli s predstave...
Uglavnom, ako niste bili u HNK na Orašaru, a ovo vam se sviđalo - odite tamo i "past ćete na rit", garantiram!
ne bih se složila s ocjenom Orašara. Nikako. I cijene karata i najave odgovaraju ovakvoj koncertnoj izvedbi.Gledali smo i hnk i ruse i mogu reći da je ples na daleko višem nivou. kod nas zvijezde otplešu premijeru, a što predstava dulje igra to je više alternacija i na kraju to već izgleda jako šlampavo. Sinoć su balerine izgledale kao da lete na momente, osim toga ja sam baš htijela da dijete vidi klasičnu koreografiju. Scena i kostimi su bili baš jednostavni i bajkoviti, ples je u prvom planu i podsjeća vizual na stare slikovnice- meni je to odmor nakon kojekakvih nakaradnih spektakala.
djeca su bila baš preslatka, naravno, čestitke Zagorskoj
ovo uopće nije klasična koreografija jer su puno dijelova, koje inače pleše profesionalni ansambl, otplesala djeca (onako kako djeca mogu)
balet uopće nije izveden u cijelosti, tj. dijelovi su doslovce izrezani. i to baš oni dijelovi gdje je ples inače najzahtjevniji.
ansambl je brojčano bitno manji nego je to uobičajeno, sa minimalnim brojem grupnih figura
i ne znam da li si uopće svjesna koliko je ovo pojednostavljena koreografija,
sa puno jednostavnijim figurama i brojčano i zahtjevnošću.
uostalom, kako bi i mogli izvesti predstavu za predstavom da su se naplesali kao u normalnim baletnim predstavama.
a da ne kažem koliko je malo truda uloženo u scenografiju - čitaj 4 jeftina platna, koja uopće daju dojam svečanosti, kakvu Orašar treba ostaviti.
Na plakatima za najavu događaja to ipak bolje izgleda.
I ima tu još puno propusta, Orašar je balet u 4 slike i dva čina. Oni su napravili samo 2 pozadine (platna), dakle neki dijelovi, kao npr. "Zimska šuma",
su izvedeni u totalno neprikladnoj scenografiji, što uskraćuje puni dojam jednog od najbajkovitijih dijelova baleta.
A ako je nešto šlampavo, šlampava je kostimografija, koja nije jednostavna nego otrcana i jeftina (jeftine roza perike, Baby born lutke na kraju 19 st. itd)
Svaka čast djeci iz Zagorske, i oni su super, ali ovo je više bila predstava njihove škole, djeca su doslovce odradila više od pola posla,
a ne "carski ruski balet".
svi ljudi oko mene su komentirali da to nema veze sa klasičnim Orašarom.
mišeki su i bili najkorektnije odrađeni dio predstave.
a što se tiče HNK, naravno da i tamo sudjeluju djeca, ali puno manje, odnosno samo tamo gdje i trebaju, a ne da ih
se trpa da krpaju dijelove koje bi trebao izvesti ansambl i to najsloženijim plesnim figurama.
naravno da se nekome može svidjeti i ovo, ali mislim da je ovo bez pokrića razvikano,
a da se s druge strane za istu cijenu u HNK može odgledati puuuno više baleta (plesa u klasičnom smislu, bogatije koreografije), scenografije,
kostimografije i ne manje važno, odslušati muzike živog orkestra a ne matrice...
nego je tipično za nas da kad netko dođe izvana, nazove se carski, pa bio on i žnj kvalitete, više se cijeni nego ono što imamo doma...
uostalom, evo YouTube, pa se može vidjeti što znači ruski balet i Orašar i za procijeniti tko više liči na neke svjetske izvedbe, naš HNK ili ovi jučer...
neću više o ovome...