Ja ružmarin ne volim. Baš jako ne volim. Čak ga zbog toga ne stavim ni u travaricu
Printable View
Ja ružmarin ne volim. Baš jako ne volim. Čak ga zbog toga ne stavim ni u travaricu
Ja bas volim ruzmarin na njoj :lol:
Otprilike, ne znam kako bih ju dugacije zamislila.
Stavim i krupnu sol uvijek.
Nekad masline, nekad paradajz (ali rijetko). Klinci ne vole pa to onda jedem uz foccaciu, a pecem bez toga.
Kao i Zhang, ali umjesto maslina cesce stavim kapare.
focaccia nije kruh :mrgreen:
ruzmarin koji ne zelis, masline, kapare, kapula, paradajz, incuni...
Hvala. Joj inćuni. To bi bilo odlično. Mogu i neki drugi mediteranski zacin a da nije ružmarin.
Kroasani su fini ali pretvrda koruca i nisu se digli
Cure, kad pečem pizzu, trebam li staviti vodu u pećnicu? Odnosno peče li se s parom ili bez? Isto pitanje za focacciu
Pizzu pecem bez vode.
Prvu focacciu sa starterom sam zeznula pa bolje da te ne savjetujem :). Radila sam samo s obicnim kavscem, ali ju u tom slucaju prelijem sa slanom otopinom cca pola sata prije pecenja i ostavim da se tako dize.
Je li netko pokusao sa starterom raditi kruh/pecivo i slicno ad hoc bez prethodnog prekonocnog dizanja, onako na brzinu, a da je uspjelo?
Hvala Munkice
Inače, kroasani su prefini. I takvi nedignuti. Kakvi bi tek bili da su uspjeli
ovu zadnju foccaciu sam isto dizala 4 sata na sobnoj temperaturi, prije toga po noći na hladnijem.
isto i kruh, danas ga radim (sinoć krenula sa levainom i autolizom), vani ću ga dizati i peći danas.
to da li se diže na sobnoj temp ili na hladnom mi ovisi za kada mi treba...
zhang - pečeš focacciu bez pare /posude s vodom?
ne, sa parom. stavim vrelu vodu u lonac koji nema ništa plastično, to u pećnicu i nakon par min foccaciu...
Ok, hvala.
Ja se sprmam probat ispeći i kruh s loncem s vodom, Znači bez poklopca.
Stalno nešto isprobavam i nisam baš usšpješna. Čini mi se da su mi kruhovi prije bili bolji. al sad baš i nemam vremena
Na kraju sam kruh ipak jutros pekla, ali mi se nocas u frizideru predigao kruh pa se u pecenju nije puno digao.
Kako je ovo vrijeme malo toplo, malo hladno, onda mi se i tijesto jedan dan brze dize, drugi dan sporije pa kad ga malo ostavim vani, prije spremanja u frizider, proces pocne i nastavi i u frizideru brze nego inace.
Sad ce trebati kratiti vrijeme izmedju foldanja i spremanja u frizider, bar mi se tako cini...
Da da. Ja sam skratila. Al bome.mi se kruh i jako spljoštio.
Danas sam pekla nepoklopljen, i stavila posudu s vodom. I nije loše. Samo sam koristila neki papir za pečenje koji to i nije, pa imamo kruh s papirom
I dizala sam ga u novoj košarici bez krpe. Nije se zalijepio al sam ga ipak malo teže izbacila van
Živnula tema :kuhar:
Pokojni Toza!
Migam.
https://www.theperfectloaf.com/my-to...arter-recipes/
Ovaj banana bread sam pravila. Prefin je.
Otkriće nam je focaccia, odnosno, najlakše mi ju je napravit. Zamijesim, malo preklapam i stavim u frižider. I zaboravim na tijesto. Što duže to bolje. I onda večer prijje stavim u pleh, dodam kaj već imam ostavima malo vani malo u frižideru i ujutro spečem.
Nema one velike mjehure al se dobro digne
Koliko dugo zaboraviš na tijesto?
Jelena, barem 1 dan u frižideru, 2 ili 3 idealno. Al nakon toga mi se u plehu još diže koji sat.
Puno je jednostavnija od kruha
Da se pohvalim prepameta :lol:
Krenem raditi kruh od 500g brasna i u glavi preracunavam kolicine. Pa sam tako pametna izracunala da mi treba 500g vode. Naravno da sam odmah sve ulila u brasno, tj malo manje 480g. Pa sam dodavala jos brasna, bez vage. I nisam dodala jos onaj dio vode koji ide sa soli. Brijem da sam zavrsila na 80% hidracije :rolleyes:
Sad cu krpu morati momacki pobrasniti da mi se tijesto ne zaljepi, a uopce ne zelim razmisljati kako ce izgledati oblikovanje..
Možda da probaš staviti odmah papir za oečenje pa unutra naliješ smjesu, bez oblikovanja.
A možda dobiješ najbolji kruh do sada. S puno velikih rupa
Uspjela sam ga ishendlati, dosta je dobro ispao, s obzirom da sam ga i pekla u loncu bez poklopca, sa parom.
Malo je vlazan, ali je fin.
Iduci puta cu ipak probati sa manjom hidracijom :lool:
meni se pak focaccia nije baš digla. Nisam se smjela hvalit
Moj starter završio u smeću. Pojavila se plijesan. Nisam ga doduše ni hranila par dana. Nisam sigurna da mi se a sada ponovo ga raditi jer mi se ne da baš po ovoj vrućini pecariti puno.
A joj, kosjenka :(
Ja sam svoj prije godisnjeg dio osusila, a dio je isao sa mnom. Tu mi stoji u frizideru pa odvadim koliko mi treba.
Jucer sam opet pravila kruh, ovaj puta sam stavila manje vode, super se oblikovao i super se digao kod pecenja, sad se hladi, bas me zanima kakav je iznutra.
moj je u frižideru skoro mjesec dana i stalno mislim kako ga moram izvadit, nahranit i provjerit je li živ :škartoc:
moj inace stoji u frizideru, nahranim ga jednom tjedno. i pristojno se ponasa kad ga uzmem za kruh napraviti.
ako je kao moj, živ je :škartoc:
ja sam dio zamrznula, ako ovog živog ubijem svojom lijenošću
ja sam se u tu avanturu upustila u vrijeme apsolutne nestašice običnog kvasca
jedemo premalo kruha da bih se svakodnevno bavila njime, al mi je svejedno drago da ga imam i drag mi je taj kruh
ja svoj isto držim u frižideru. i neću ga nositi na more. pa što bude s njim u Zagrebu.
I dalje mi je kruh fin - al me "ubijaju" oni videi s fejs grupe gdje vidim kako im se kruh jako digne, ma i sasi u njenom videu.
Moj se udvostruči al se ne digne tak jako 3x ili čak 4x.
Valjda ću kruh peći dokto ne pstignem, ako ikad i postignem
Ja sam kvas nosala ovo ljeto amo-tamo. Prezivio je sve putesetvije i bogatiji je za razna iskustva. :lool:
Kruh sam na moru pekla tu i tamo, doma redovito. Cesce sam na moru focacciu pravila.
Danas me ceka pravlje je kruha i briosa. To prvi puta sad pravim i zivo me zanima kako ce ispasti.
Kruh mi nekad ispadne super, cesce mi se cini da je moglo i bolje :lool:
Npr, jucer pravim, sve super i onda ga spigam dok ga prebacujem u posudubza pecenje. Onako se po sredini udubi i to vec znam da nema sanse da se lijepo digne kod pecenja.
E da, i s mora sam dovukla lava kamenje (opsidijan) da probam pomocu njega praviti paru. Na more nisam nosila svoje zdjele, nego sam tamo pekla u loncu bez poklopca, a ispod sam stavila zdjelu sa vrelom vodom. Kasnije sam skuzila da ima tog kamenja pa sam ga pokupila za doma.
Svatko nosi svoje suvenire sa ljetovanja :lool:
eto sad si opremljena i ako ti dođu White Walkers jer opsidijan ti je dragonglass :)
di ste ga to kod nas skupljali?
Aaahahahaha :lol:
Imas pp za lokaciju
I nas Lubert je s nama putovao 2000 km na godisnji i onda mu nisam mogla pruziti neslucene uzitke uzdizanja u teglici jer kod nas nije bilo za kupiti brasna s vise od 10,6% proteina.
Tako je Lubert sam camio u frizideru, nije bio sretan s brasnom kojim sam ga hranila, nisam isprobala sourdough kruh ispod peke i na kraju je skoncao dobro hidratiziran u sudoperu. Doma sam ostavila njegove blizance koji su zivnuli cim sam ih nahranila, ali je toliko vruce da sam samo jedan kruh pekla i sad cekam da prodje i posljednji vruci dan ove godine da Lubert moze iskoristiti svoj potencijal.
Moj kvas je preživio 3 tjedna doma u frižideru. Malo sam ga nahranila, nisam stigla ispeći ni jedan kruh, i sad je opet u frižideru jer me opet nema
Sad kad krene skolska godina i jesen cemo se opet svi baciti na pecenje kruha :lool:
Jutros sam ispekla kruh u otklopljenoj posudi, a na dnu pecnice je ovo kamenje u koje sam dolila vrelu vodu kad sam kruh stavila.
Dakle, ne znam kad mi se tako prekrasno napuhao kao sada.
I dodatno, pravila sam manje struce jer sam skuzila da mi je posuda u kojoj ga dizem malo manjeg promjera od one u kojoj se pece pa mi ga je i lakse prebaci, bez da se spiga...
A brios od sinoc je fantazija...