:lol:
Printable View
ejla, kako je dolje?
hvala vam što pomažete šamčanima :heart:
nema na čemu :-*...znaš da sam sinoć pomislila na tebe i tvoje u šamcu (znam da imaš nekog tamo, a i ne znam te :-) )...šamca mi je jako žao, za sada nije gore...gradačac je još dobro prošao, samo nismo mogli nigdje mrdnut tri dana...
Evo,mi smo počeli prije 3 dana a P će za 4 dana punih 6 mjeseci...udvostručila je težinu,ne baca van iz usta hranu,lijepo ju 2-3 puta prebaci po ustima da ispita okus i sastav i proguta, ništa ne bljucka i za sad je sve kak treba. Stolice su super, dojimo još uvijek.
Apricot, cjenim tvoje savjete ali moram reagirati na ovu podjelu na obrazovane i neobrazovane koja se često povlači tu po forumu i po mom sudu je jako ružna jer ispada da su samo oni sa fakultetom sposobni biti dobri roditelji. I shvaćam da Vi na Rodi imate svoja pravila i vrijednosti koja zastupate ali malo fleksibilnosti nikog neće ubiti. Ipak je ovo forum i svi imaju pravo izreči svoje mišljenje bez da ga se pribije na stup srama.
I sve mame i tate koji su članovi ovog foruma i oni koji samo čitaju žele najbolje za svoju djecu a usporedba muffina i gumene čizme je sasvim ne znam... nepotrebna i nemam bolju riječ "neadekvatna".
apsolutno nigdje nisam napisala da obrazovanost ovisi o stupnju školske naobrazbe
NIGDJE i NIKADA
u Rodi su članice od profesorica, trgovkinja, doktorica znanosti, frizerki do nezaposlenih, domaćica i TV djelatnica...
i, ne da mi se više biti fleksibilna
jako sam"fleksibilna" prema onima koje tek dođu
ali one koje su tu mjesecima, da ne kažrm - godinama, koje su imale priliku pratiti sve i čitati sve...
možeš li malo vrednovati i naše znanje i trud koji dijelimo s drugima, a onda se na forumu koji educira, dogodi - ovakva pljuska!
drugo, nisam usporedila mafin i čizmu na način koji mi ti stavljaš u post, već da je djetetu apsolutno svejedno što majka drži u rukama; podjednako je zainteresirano i za jestivo i nejestivo (a zbog poplava sam trenutno na gumenim čizmama)
odgovornost je na roditelju, ne na djetetu
Vidim pisete o izbacivanju jezika,jel vam to bebe rade od pocetka? Ja mu dajem kapi i vodu na zlicicu, i nikad ne plazi jezik,nego otvori usta i proguta. Il to ovisi o bebi?
zašto daješ vodu?
Vrci ja sam malom na zlicicu davala d vitamin sa malo mog mlijeka pa je uvijek popio i nije izbacivo van jezikom.. Vjerujem da mu dode nesto kruto u usta da bi gurao..
Off. Tek jucer sam na portalu procitala tekst o d vitaminu da je valjda nepotreban? Ne znam ni do kad se treba uopce davat bebama, meni ga pedijatrica samo pise svaki mjesec i govori da dajem..
Apricot,moj vise ne doji. Ali to nije tema za ovaj topic. Samo me zanimalo koji je stos s tim izbacivanjem jezika :)
Joj jedva cekam poceti s dohranom
Za d vitamin sam citala do godine dana
nema veze što ne doji
ne treba mu voda
pitam te zato što je različita konzistencija krute hrane i tekućine
ne mora izbacivati žličicu
to što ne izbacuje, ne znači da je spremna za doharnu
zašto je jedva čekaš?
Ma znam da nije spreman. Vodu mu nekad dajem s kapima, d3 i biogaia (al s njom prestajemo), i pomaze mu za probavu. Na pocetku je s tim imao problema
Ma zanima me kako ce on to sve prihvatiti, a i da mu dam nesto osim bocice :) al imamo jos do tada. Sad sam se pocela informirati :)
nema pravila :-)
vidjet ćeš
neka djeca odmah prihvate i jedu veće količine
neka jedu po pola žličice dnevno, ali im je žličica draga
a nekima treba i po nekoliko mjeseci da se naviknu
nema potrebe žuriti, sve ćeš stići
Moj bebo je već šest mjeseci na dohrani, isključivo je dojena beba, tako da mu do navršenog 6. mjeseca nisam dala ništa osim mog mlijeka, i D vitamin.
Jako voli jesti i prva stvar koju je izgovorio bilo je mama am am. Pedijatrica je zahtijevala da mu prije cijepljenja, znači negdje sa 11 mj., dam jaje, prvo žumanjak, onda i cijelo jaje,
dobro je prošlo, nije imao alergijsku reakciju, pa me zanima da li mu mogu sad pomalo davati i jagode, ili da još malo pričekam? Maleni sad ima godinu i osam dana.
možeš
ali ih dobro operi, jagode su najšpricanije voće
Hvala na odgovoru.
Starija seka jede jagode svaki dan i on stalno traži da proba, a ja mu se do sad nisam usudila dati iz straha od moguće alergije.