hvala Bogu, neka smo...neka su nam bebe samo zdrave i vesele...:-D
da sam znala koliko je lijepo biti trudan (iako je stresno jako za mene) već bih odavno imala djecu
Printable View
Sad kad se za koji mjesec preselimo na izazove roditeljstva pa tamo krenemo dramit :mrgreen:
nanimira uživaj na pregledu danas!!! I očekujemo detaljan izvještaj :coffee:
Ja ću negdje idući tjedan otići kod frenda kad će biti dežuran, da bacim oko na svoju bebicu. A nešto mi se kao čini da mi se bebica javila jutros :yes: - kad sam ležala u krevetu osjetila sam kao neko bockanje, štipanje s lijeve strane ispod pupka, onda sam mu počela pričati i stalo je, a kad sam zašutila onda ponovno boc-boc ali kratko. E sad, neću pridavati značaj dok se ne uvjerim da je to to. Ali bilo bi lijepo da se to moj mali muškarac javlja i da redovito nastavi! :zaljubljen:
Želim vam svima lijep dan bez panike, stresa i paranoje...samo zen! :joggler: Za početak kuham anti-stres kavicu :coffee:
Ja prvo popijem kavu,pa nabacim čašu soka od cikle čisto da poravnam željezo,pa jedem bioaktiv i pecivo da boostam imunitet,pa čaj od komorača/mente da smirim plinove i grčeve,pa čaj od koprive da ne zadržavam vodu,pa čaj od brusnice da spriječim ili liječim ako nešto slučajno ima. U međuvremenu jedem većinom neko povrće i minimum mesa jer mi se u trudnoći tako počelo gadit,fuj fuj, al znam da bebi treba pa eto-prisilim se, pa pijem pregnital i magnezij. I tako evo već oko 6 mjeseci.
Ne, uopće nisam paranoična :lol:
Javim vam svakako kako je bilo, svakako. :) Pozdravlja vas i moja curica iz trbuha evo upravo sad :)
nanimira :lol:
Evo nas doma...sve je u najboljem redu, cerviks je ovaj put 38mm a ne 34 kak je ova prije izmjerila pa me paranoirala. Beba je OPET bila na zadak,nadam se da neće tak ostati ,iako mi dok.kaže da joj tako valjda najbolje odgovara al da je još rano za bilo kakve dijagnoze hehe. Sad još ima mjesta za vrpoljenje pa nek se izdivlja :)
E da, kaže mi gin. da se trudnice u ljeto posebno moraju paziti na konzumaciju sladoleda,mljevenog mesa i svega što sadrži jaja (nepoznatog pdorijetla) zbog salmonele, i nemojte pretjerivati sa slatkišima jer bi mogle dobiti gljivice. Kad idete na more obavezno izbjegavati jako sunce, brčkanje u plićaku, i presvlačite kupaće nakon svakog kupanja (dakle,nikako ne biti u mokrom kupaćem).Isto tako, izbjegavati velike gužve i puno male djece da vas slučajno netko ne udari.U principu mi je rekla da si pročitam što sve dojenče smije i ne smije na moru i za tim se ravnam. I njezina preporuka je da ako me na putu potjera na piškanje, radije da stanem u nekoj šumi nego na javnom wc (benge i to).
Puse!!
isuse bože,kaj se meni maloprije dogodilo.... danas cijeli dan vidim neke crne točkice pred očima i osjećam kao neku slabost, odem izmjerit tlak i klasika nizak. Nakon pola sata odem leći malo,noge u zrak i krene mi trnut desna šaka. Zovem ja muža da dođe da nekaj ne štima, da ga na desno oko uopće ne vidim (kao da sam gledala jako dugo u sunce) i da mi trne šaka kad za nekih 10 sekundi krene se to trnjenje širit kroz cijelu ruku prema gore, skroz do ramena...ulovi nas panika i kao idemo mi brzo na hitnu,kad odjednom počne meni trnut lice-prvo nosnica pa skroz u usta, jezik (kao dok dobijete injekciju kod zubara) i širi se u leđa, skroz cijeli desni dio...skužim da sam što se ne skljokam jer me uz to ulovila i gadna panika,legnem i molim boga da se smiri...muž pali auto i pokušava me istjerat iz kreveta,i kak sam se malo počela kretat i spremat se,tak je to prestalo. valjda je cirkulacija proradila pa se to malo smirilo ili šta već...Zapravo je ukupno trajalo kakve 2-3 minute,al se meni činilo kao vječnost....uglavnom,sad se osjećam kao da me kamion pregazio.
Jel se to kome od vas ikad dogodilo? Našla sam na netu simptome kao migrene s aurom i podsjeća me na to ali nemam tu dijagnozu niti sam ikad imala takve probleme (osim nižeg tlaka)...a uff...
Ja sam to imala kao klinka u pubertetu, nikad objasnjeno, kardiolog je rekao da bih trebala nositi onaj uredaj na prsima koji prati otkucaje... Meni se dogodilo na povratku kuci iz skole, nisam prepoznavala ljude, toliko mi je mutan bio vid, nisam mogla duboko udahnuti, jezik trne, ne mogu hodati, put od 5 minuta sam prelazila pola sata jer sam svako par metara morala sjesti. Nikad mi nije bilo gore, mislila sam da umirem. Tek kad sam doma legla je prestalo. Vidim da imas problema sa stitnjacom, zvrcni doktora i opisi sto se dogodilo, meni su nedugo nakon toga bili blago poviseni hormoni stitnjace, zaboravila sam koji tocno. Meni to nisu uspjeli povezati ni sa mojom urodenom srcanom manom, ni sa stitnjacom, ne skodi provjeriti. i Moj zakljucak je bio da sam naglo promjenila polozaj, a kako imam strasno losu cirkulaciju, to je dovelo do zamucenog vida, sto me prepalo i gurnulo u napadaj panike.
Sad me stalno nešto probada , kao da je u lijevom jajniku i to najčešće nakon dizanja ili mokrenja.. idem u utorak na kontrolu, nadam se da će sve bit ok, sve neki iracionalni strahovi, nisam ni znala da sam toliko mastovita hh
Nanimira, potakla si me da pogledam sto je to migrena s aurom, zaista svi simptomi, osim glavobolje
PIše da se glavobolja može i ne mora javiti, prije ili nakon manifestacije...a tko će ga znat, mene glava zna bolit na promjenu vremena, neispavanost, nizak tlak i tako...al ti su bolovi toliko mizerni da nikad ni tabletu nisam popila,tako da baš sad da je migrena hmm..? Ti crnu kružići,točkice i sl. su mi se znali javljati i prije, i obično je ležanje s povišenim nogama izliječilo stvar.
Idem sljedeći tjedan endiću na redovitu kontrolu...iako mislim da je i to sve normalno u trudnoći,samo je odvratan osjećaj...posebno onaj dio kad izgubiš osjećaj realnosti pa ne znaš jel se to događa ili ne...blaaah, jezivo...
U usporedbi s paničnim napadajima-ovo je ništa...traje 2-5 min. dok oni mogu trajati i sat vremena s raznim periodama..pa čak i dulje..
Sigurno ću pitati pa vam napišem,da se ne splašite..
Bok cure! Hvala Bogu da imamo barem negdje pričati o tome, i razmjenjivati mišljenja i iskustva, uvijek se smirim kada odem na ovaj site!
eto moj problem nije toliki strah i pretjerana briga za dijete, nekako znam da če sve biti u redu prolazim kroz prvo tromjesečje bez mučnina, bez (zasada) nekih večih trudničkih simptoma.. jedino me hormoni tu i tamo podsjete da sam trudna..:)
Dakle, ja sam doživjela panični napad još u srednjoj školi i od tada sam na terapiji..duuuugo duuugo
postala sam anksiozna i depresivna sa svim tim godinama kojima se borim s tom prevelikom anksioznošću , naravno- postala sam i osjetljivija (brzo se razljutim , svaka kriva riječ me pogađa) uglavnom emocionalan kaos! :(
sad otkako sam trudna ginekolog mi je dao bolovanje jer je to moj psih.preporučio ,smanjivala sam dozu i prestala s lijekovima. ali se osječam konstantno u nekom strahu u brizi i nikako da se opustim! :( ,,pere me osjećaj da nisam dovoljno dobra za ulogu mame..
bojim se kako ču , a najgore mi kad počnem razmišljati unaprijed 10,20 godina!! ne znam da li je to normalno sav taj strah,da neću uspjet da ču poludjeti !!! (vjerojatno je sve to i zbog prekidanja terapijom, još dodatno opterečenje)
strah me da ču imati postporođajnu depresiju kad sam i onako loših živaca!!! HeeLp :gaah:
kao da čitam nešto što bi ja napisala...
ista priča sa napadima i strahom... ali sada sam 20 tj. trudna i nosim se sa time super,uživam u lupkanju bebice i sve sam podredila njoj.. kad imam napad pokušavam se sama smiriti..pa makar to bilo hodanje po kući ko luđak.. sad kako vrijeme ide moji su simptomi napad sve jači... sad su počela gušenja opet a ne uzimam nikakvu terapiju jer ne želim... bila sam god dana na Portalu i on mi je pomogao... znam da kad rodim vraćam se opet lijekovima... sve će biti uredu...uspijet ćeš ako ti je snaga volje jaka...ako misliš da si preslaba... onda samo piši sve što te muči..na ovom forumu su super osobe koje će ti puno pomoći...tako sam se ja izvukla i još se izvlačim.... nemoj čitati o komplikacijama i ostalim problemima u trudnoći nego samo pozitivno...sve smo uz tebe... drž se...i javi se;-)
allie.rock drži se draga!
Ja još nemam pojma jel se moj bebonja javi ili ne. Ponekad nešto pikne, ali nemam pojma, nisam ziher. Ali danas je uzv pa sam opet malo :scared: Ali samo malo. Vjerujem da je sve ok.
Curke, držite se!
Sve ove strahove i razmišljana sam imala i ja u 1. trudnoći..tad sam imala vreemeeennaa;-) Sve ti to,draga moja,prođe.Moj T je neki dan napunio 2 godine ikad se sjetim mojih faza ludila, i "ja to ne mogu"- hvala Bogu da se zaboravi. Pralo je i mene kakva ću mama biti,ali djeca ti to totalno drugačije odjećaju. TI si sebi najveći neprijatelj; barem sam ja sebi bila. Danas sam puno,puno bolje..gazim dan po dan i ide nam svima
I da..opet sam trudna :-D
Draga moja ma sigurno će sve bit savršeno!!! Malo te zafrkava tvoj sinčić, još se nije odlučio dal da počne vježbanje tak da i ti to osjetiš ili ne ;) ali ubrzo ćeš osjetiti te male ručice i nožice :-D Javi se sa izvještajem sa uzv :)
Ja isto jedva čekam da počnem osjećati pokrete svoje male mrvice!!! I mislim da neću izdržati do 9. mj da idem na uzv nego ću ipak otići sredinom 8.mj na kontrolu kod Dr koja mjenja mojega Dr! Tako ću bit mirnija...
Svim trudnicama i bebicama :*
Jedno je ako osoba ima povremene brige, a druga ako joj to narusava opce funkcioniranje u svakodnevnom zivotu.
Allie, je li imas kakav suport koji ti "nadoknadjuje" medicinsku terapiju? Mozda razgovori s tvojom psihickom? Ili obitelj, itd?
Nadam se da ces prebroditi ovaj period.
Vec na novi UZV? Jel to sad za morfo-anomalije? kad se to ide gledati? Meni su savjetovali (u BE) da odem oko 21-23 tt.
Hvala Mucica! Ma bit će sve ok! Javit ću se.
lulu-mama ovo je danas iz gušta, malo preko veze samo da virnem što se radi i koliko smo debeli :-) Idući petak je anomaly kod moje gin. Znači na 20+3 će biti anomaly.
Da, morfologija se gleda od 20 tt kada su svi organi razvijeni. Moj 4d anomaly scan je bio s 20+4, trajao je oko 1,5h i gledani su svi organi,pupčana vrpca,posteljica, cerviks,plodna voda..svašta nešto :)
Mi smo danas bile opet, pa je dok rekla da idemo potvrdit spol i je-curica je :heart:, zdrava i živahna curica, sa svojih 715g što odgovara 26tt :).U tri tjedna je udvostručila svoju težinu, što znači da će je u sljedećia tri mjeseca upeterostručit :-o. Baš me zanima kako će moja zdjelica na to reagirati 8-)
Još malo i idemo mi u finale.
Pusek!
Bravo nanimira!
Evo i nas s pregleda. Ajme, bilo je tak lijepo. Izvukli smo i mjere bebača, i sve su mjere idealne. Bedrena kost je na dan, a sve ostalo dan-dva-tri veće. Trajalo je, ali ja sam toliko uživala da mi se činilo ko da je prošlo 15-20 minuta. Narasli smo na 277 grama :-D I imamo sliku pišulje, he he, nema dvojbe da je frajer :-)
Cure su ti sve lijepo napisale, a ja ću ti samo dodati da upravo zato jer se bojiš da nećeš biti dobra mama to govori da ćeš biti jer daješ do znanja da već sad razmišljaš o tome i propitkuješ sebe na koji način ćeš se sama promijeniti kao osoba da svom djetetu pružiš najbolje od sebe :) I samo nastavi, sam bog zna da bi velikoj većini roditelja dobro došla pokoja introspektivna analiza i samokritičnost a ne da su mahom samouvjereni u svoju savršenu funkciju-upravo ti najčešće zakažu.
Pusek.
Tnx <3 pomalo me i prolazi taj osjećaj koji nije ugodan ali valjda je to normalno .
BOK curke, kako ste mi?? ja nikako ne mogu dočekati UVZ u utorak.. nama je danas 20+2... lijepo se družimo!! već jako osjetim lupkanje i premještanje... čak i kad se je prvi put javio, kad mu je tata (MM) stavio ruku na trbuh sav se skolupčao pod njegove prste..predivno nešto..
ali sam vas htjela pitati.. ne znam dal postoji ta tema na forumu, vjerojatno da.
dal prakticirate sex sad... ja nešto sitno.. više ne nego da... strah me je... ne znam kako da se opustim...
I moje se bebač sad već definitivno javlja :-D namješta se tako da točno znam gdje je, i lupka mi. A što se tiče sexa, ah, slijedi mi BH poslije, tako da nije baš zabavno :nope:
Meni se nakon orgazma stvrdne maternica ispod pupka, na jedno 30sek al popusti vrlo brzo,nije bolno,više osjećam kao neko žarenje. Ali,da je čudno-je.
Seks kao takav je malo "mekši" jer se beba jako miče, lupka i cijeli trbuh mi se prelijeva s jedne na drugu stranu,tak da je nama nekako i nelagodno a i nije baš da doprinosi dodatnom uzbuđenju :) Tako da smo onak, rijetki i nježni.
Ni sama ne znam zašto čitam forum i namjerno pronalazim stvari koje me plaše.. nekako sam se najviše bojala izgurati prvo tromjesečje, jer je tada rizik za pobačajem najveći.. pa sam totalno odahnula sada u 18-tom tjednu, i onda vidim da se može dogoditi i u 25 tjednu, 30 tjednu, pa moraš roditi .. stravično, ja ne znam šta bi..
Znaš li što bi trebala? Opustiti se, uživati u tome da si trudna i da ćeš roditi bebu i postati mama.
Da, mogu se dogoditi i loše stvari, ali to je u manjem postotku. Najveći broj trudnoća završi prekrasno: zdrava mama i zdrava beba. O tome se manje piše, pa misliš da je toga manje, ali nije.
:heart:
sve će biti uredu ako su ti tako rekli..nemaš brige..opusti se i uživaj... nije se lako opustiti ali ja sam počela tako da sam legla u krevet i stavila slušalice na trbuh i pustila Raimond-a Lap-a muziku za trudnoću i bebe i onda sam se opuštala i družila sa svojom bebom...:-)
a što se sexa tiće curke moje, meni se isto malo maternica zgrči..samo imam osjećaj da mi dijete ima traume:lol: jer se sav umiri nakon toga
Ne bih rekla da ima traume. Ne treba se bojati toga. Seksom je beba i napravljena ( većina njih :) ), pa to nije neprirodno. Druga stvar je ako nešto nije u redu sa trudnoćom. No, u uobičajenoj, normalnoj trudnoći i seks je normalan način ponašanja. Kao i sve drugo što trudnica radi. Živi normalno, osim što malo sve uspori kako odmiče trudnoća.
S ovim se i ja slažem...od kad sam trudna, stalno me bombardiraju s nekim neoptimističnim vijestima, jako puno pobačaja (namjernih,spontanih) pa 60% trudnoća završi loše u I tr. pa se sve više bolesne djece rađa, pa ukidanje trudničkih i roditeljskih prava,pa ovo pa ono.... i naravno da je potrebno povisiti svijest o tome jer to nikako nisu stvari koje treba gurati pod stol ili se praviti da ne postoje (pobogu,i sama sam aktivistica) ali često puta te kampanje dovedu i do kontraefekta a to je da se tada ona druga polovica isprepada i naplaši pa imamo nas paranoice koje s jedne strane znaju da je trudnoća normalno stanje a ne bolest i tako ju u većini slučajeva treba tretirati, s druge strane je gadna komplikacija koja donosi brojne zdravstvene probleme, a s treće strane govorimo u čisto medicinskim terminima embrija,fetusa itd.
Danas sve mora biti skandalozno i pompozno pa čak i ove jako osjetljive stvari koje se dotiču ljudi i trebale bi ostati u okvirima te humanosti a ne sredstvo za povisivanje rejtinga. Tako da probajte se skulirati - dobro Beti kaže, pa život nam svašta nosi, ja sam se u istoj godini udala pa je za 20 dana od svadbe iznenada preminuo mužev otac, 15 dana nakon saznala da sam trudna, mjesec dana nakon izgubila trudnoću, 20 dana nakon mi umrla baka. Mislim, pa tko bi rekao da je moguće sve to strpati u jednu godinu (kvragu, u 3 mjeseca) -ali eto-dogodilo se. Višestruko opterećenje i napor, emocionalno, financijsko, obiteljsko...i eto. Živimo dalje.
Ja se ne brinem oko toga kaj se može desiti s trudnoćom - može biti sve 5 a može biti svakakvih strahota o kojima ne želim ni razmišljati. A protiv toga ne mogu ništa. Tako da sam skroz super po tom pitanju, vjerujem u najbolji ishod i to je to. Brinem oko svakodnevnih sitnica koje se pojave - vječito pitanje da li je sve ok, čekanje do idućeg pregleda itd. Ali da razbijam glavu o nekim većim problemima - ne želim uopće. :peace:
Ne treba čitati svašta kad smo trudni, malo se moramo poštediti i biti nježne prema sebi. Ako se nešto konkretno treba informirati ok, ali što uže to bolje. Jer svaka se tema može raširti na kojekakve paranoične scenarije i uvijek postoji neka crna statistika koje nas nepotrebno uznemiri. Ne znam mene u ovoj trudnoći ko da je netko mokrom krpom po glavi. Uopće ne razmišljam, pa ne mogu ni negativno :)
Pa da, to su naši mali ljudi kojima se treba veseliti. Ali, nije ova tema za đabe tu 8-)