Izludili ste me ovim opisima :P ,
mislim da sam odlučila što kupiti priji za pir.
I sebi :oops: , čim ušparam, odmah, odmah kupujem.
...tužno ću se buditi bez tog mirisa do tada :mrgreen:
Printable View
Izludili ste me ovim opisima :P ,
mislim da sam odlučila što kupiti priji za pir.
I sebi :oops: , čim ušparam, odmah, odmah kupujem.
...tužno ću se buditi bez tog mirisa do tada :mrgreen:
ja sam probala u njemu umijesiti tijesto i ne ide. on pokaže da ,mu treba oko 2 sata :? i onda nakon pola sata stane i ne mrda
peče s odgodom normalno
Pa mijesi pola sata, vjerojatno, a ostalo vrijeme je predviđeno za dizanje tijesta. Ne bi trebalo dizati poklopac već nakon isteka vremena izvaditi divno dignuto tijesto i dalje s njim normalno raditi.
Ninochka, pola sata miješenja bi trebalo biti dosta za umijesiti bilo što. Moj pekač mijesi 20 min, dosad sam ga koristila za tijesto za gužvaru, razne kiflice, lepinjice, tijesto za pite i keksiće, čak i za krumpirovo tijesto za knedle i uvijek je ispalo besprijekorno. Ostatak vremena služi za dizanje ako radiš neko dizano tijesto.
pa da tako i moj pola sata mijesi onda se diže tijesto zato miruje aparat,ali onda se ništa ne dira dok ne ispeče ne treba otvarati od početka do kraja sam aparat sve radi.Citiraj:
ninochka prvotno napisa
evo i meni se peče kruh iz pekača...kupila sam ga prije dva tjedna i nekako se još upoznavamo. probala sam razne kombinacije,90% njih je bilo jestivo ali ipak nemam jos neki recept za koji mogu reći da j odličan. inaće kupila sam moulinex 2000 ako netko ima njega molim vas za recepte?
evo i mene :mrgreen:
čekala sam da se alaska vrati na police punih mjesec dana, slala mailove i zivkala i - prije tjedan dana napokon zgrabila svoj pekač!
svratih samo da se :naklon: davoru i zahvalim mu na receptima i savjetima, sigurna sam da će mu biti drago pročitati da pečemo isključivo s bigom i guštamo u super kruhu!
za sada smo isprobali: s raženim, kukuruznim i pirovim brašnom, te sa suncokretovim sjemenkama. slijede bučine ;)
što se recepata sa sušenim rajčicama, maslinama i sl. tiče, malo po malo ćemo stići i do toga... dajte mi još par tjedana! naime, na netu sam našla pdf s 365 recepata za pekač (većinom s bigom) na talijanskom, pa kad isprobam, prevedem i podijelim s vama!
sad sam se sjetila jednog pitanja: zna li netko je li kod nas moguće igdje kupiti brašno od durum pšenice? hvala unaprijed
8)
Drago mi je da će biti novih recepata, a predlažem da u slijedeći kruh probaš nabacati orahe.
upravo sam skužila da sam ostala bez propelera od pekača, zabunom je završio u smeće, imam pekač Alaska, ako netko ima molim da mi se javi, ili ako znate di bi mogla kupiti nove
puno hvala
A-joooj :( Probaj u Končarovom servisu (ako se ništa nije promijenilo oni servisiraju Alasku), možda ti se smiluju.
Možda ti se netko još javi.
ja se svaki put bojim da ce mi se ovo dogoditi, da ce otici u smece sa zadnjim komadom kruha, a sve samo zato jer sam izgubila onu kuku kojom se vadiCitiraj:
luna103 prvotno napisa
Baš imaš peh :( kao i moje dvije kolegice.
Obje su bacile kruh u smeće zajedno sa propelerima.
Već neko vrijeme pokušavaju ih nabaviti al bezuspješno :cry:
Pokušala sam pitati i u Metrou kad sam vraćala svoj aparat, al ni oni ne mogu ništa. Mislila sam kad već vraćam svoj da postoji mogučnost da mi daju iz njega,no :cry: svi dijelovi moraju biti na broju.
Baš mi je žao, no ak one kaj uspiju javim.
nakon godinu dana staža s pekačem sinoć zaboravim staviti sol u kruh. :tele: stvarno gadno.
štreberica :roll:
krenulo me je. nakon bljutavog sam uspjela napraviti jedan mokri. :/ opet gadno.
Ma ništa se ne živciraj. Dok ne frkneš propelere u smeće - sve 5.
he, he, samo se šali, meni je tako grozno bez našeg kruha, a tek mali koji voli da skupa stavimo u pekač sastojke a onda mam, :cry:Citiraj:
Davor prvotno napisa
Stvarno suosjećam s tobom. Meni je bio riknuo grijač, a na servisu su se rastezali nešto prestrašno. Nakon tog iskustva sam zaključio da treba potražiti novi stroj čim stari rikne i ne čekati.
Probat ću sutra potaknuti svog "delegata" što radi u Metro-u ako ikako može doći do propelera pa ti javim. Dva koja dolaze sa strojem su definitivno premalo.
Ima nas još koji vapimo za propelerima...ako što saznate bila bih zahvalna da to podijelite sa svekolikim pučanstvom.
kod mene u kutiji samo jedanCitiraj:
Davor prvotno napisa
Pitaj u ducanu gdje si kupila tko je proizvodac i kontakt info proizvodaca. I onda proizvodaca direktno pitaj da ti posalje.Citiraj:
luna103 prvotno napisa
problem je što sam dobila od sestre koja je pekač dobila kao poklon za svatove, nemam garnciju, a nisam vidjela niti u jednoj trgovini kod nas za kupit ovakav pekačCitiraj:
Ancica prvotno napisa
hvala puno na dobroj volji, nestrpljivo čekam odgovorCitiraj:
Davor prvotno napisa
Još ništa ne znam, probat ću danas tokom dana.
Ljudi, jel netko probao praviti banana bread u pekaču? Htjela bih da mi otprve uspije :) pa me muči koji program da izaberem ... Neki savjet?
Pronašla sam ove dvije stranice sa receptima, 2 sam isprobala (slana) pa možda negdje ima kakav savjet
http://www.razzledazzlerecipes.com/b...ipes/index.htm
http://www.cooksrecipes.com/breads/b...e-recipes.html
šmrc, u kojoj god trgovini pitam nitko nema taj pekač, ne mogu doć do rezervnih dijelovaCitiraj:
Davor prvotno napisa
Trebat ćeš veću maramicu, još ništa ne znam.