:klap:
:klap:
baš mi je drago!
čuvaj se!
Lijepa vijest :)
PAPA .... carcinom in citu kvačica u kućici ispod CIN lll pa još i kvačica u kućici ispod ... nešto sa HPV ... danas sam trebala ići do ginića po objašnjenje ali nisam mogla ... nisam imala snage - probati ću sutra
Jučer je na redu bio 9. herceptin ... pripremila sam sve nalaze - onkolog kaže da prekidamo sa terapijom i pod hitno trebam napraviti CT toraxa i abdomena ... na jetri izraslina 3,5 cm ... 99% da je metastaziralo :cry: jetra zadebljana ... slezena, bubrezi i neke limfe oko jetre piše da su čiste ... ja u suzama pitam doktora šta dalje on mrtav hladan ... nije bilo mog onkologa nego neki mladi Šeparović ... pitam gdje da idem na CT ... kaže možete bilo gdje ... najbolje u Gospić ( nisam shvatila u tom šoku njegov cinicam )
šok, nevjerica, ponovo na početku ... eto 3. puta ... jedan dan si gore, a drugi dole ... tako sam umorna ... tako me strah ponovne kemo
kad sam došla doma zovem u Vinogradsku pošto Klinika za tumore spada pod njih ... dobijem sestru na CT-u i kae mi da ima slobodan termin u 11 mjesecu :-o ... i pita zašto vas doktor nije naručio na bolničko liječenje i onda za 2-3 dana dobijete CT .... zovem Šeparovića - na konziliju je i ispričam sestri što mi je rekla u vinogradskoj i ona obećaje da će se javiti kad pita doktora ( mislim ... sve to je doktor znao i mogao je reći odmah ... da mi je stalo ... da je njima stalo ... ali prepušten si sam sebi ... )
U tom trenu javlja mi se na face prijateljica iz srednjoškolskih dana ... pišem joj sve što mi se izdogađalo i ona mi šalje slijedeći mail :
Halo ljudi u Hzzo-u postoji broj telefona na koji se nazove kad imaš
obaviti neku pretragu. Znači imaš uputnicu, a ne da ti se zvati
bolnice i naručivati se. Lijepo nazoveš broj 4595183 ili 4596184
ostaviš svoje podatke(ime i prezime) i broj telefona na koji te mogu
dobiti. Kroz par dana zove žena s tog broja i obavještava gdje ima
slobodnog mjesta i kada (uključene su i privatne poliklinike koje
imaju ugovor sa HZZo-om).
Ja sam živi svjedok da taj broj funkcionira. U roku 2 dana mi je zvalacda mi je našla termin za dan poslije.
Sretno kome treba. Naravno da za taj broj nitko nije čuo uključujući
niti lječnike (valjda se bagri ne radi pa nisu objavili putem medija)
u prvi tren ... narafski da nevjerujem ... zovem prvi broj - nitko se ne javlja ... zovem drugi broj i javi se žena - dobar dan Ministarstvo zdravstva .... skoro sam poklopila slušalicu već pomalo ljuta što vjerujem u svašta ... ali nešto me ipak tjera da nastavim razgovor ... objasnim situaciju, ispričam ukratko svoju priču i žena kaže imam sutra slobodan termin u poliklinici osigzranja zagreb, nemetova ... ja pitam - jesam dobro čula SUTRA ?! ... da sutra 16.6. u 11:00 ... molim vas vaše podatke nazvat ću vas za par minuta ... i stvarno zove gđa Zorica i potvrđuje termin ali prepreka je što nemam frišku krvnu sliku već od 25.4. pa me zamoli na napravim novu a ona mi upisuje termin za ponedjeljak 20.06. u 11:00 ... objasni mi usput da ovih dana jedem laganu hranu i onda 24 sata prije ne jedem ništa ... žena divna, suosjećajna, strpljiva ... a nije ni doktorica ni sestra ... u sekundi mjenjam mišljenje o ministarstvu :roll:
namjerno sam kopirala mali da bi i vi imali ako vam zatreba
eto drage moje i dragi moji ... I OPET JE TU :cry: ... samo postoji tračak nade da onaj 1% pobjedi 99%
Draga, drži se! Otjeraj te ružne misli. Iš!
A sad malo optimizma: moja je kolegica prije puuuno(čitaj 20-ak) godina oboljela od ca neke gadne sorte(svi su da se razumijemo),s meta na maternici plućima i jetri(primarni bio na jajnicima).Uglavnom, dr.joj je usput rekao da su joj šanse cca 2% za preživljavanje. Jednom mi je rekla kako je sebe uvijek vidjela u onih 2%, zato samo pozitivno!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
samo hrabro i samo pozitivno znas da nas ima puno koje smo uz tebe :heart:
marival ~~~~~~~~~~
ako i je meta nije kraj svijeta
ako može operirat će se
ako ne udarit će se drugom KT
znam da je teško misliti pozitivno, ali ti nemaš drugog izbora
tvoji dečki to zaslužuju
sad se dobro isplači
sutra izvadi krv
i u pon. na CT
super za brzi termin
u ponedjeljak svi vibramo
ovo je super informacija za taj broj u ministarstvu, pojma nisam imala
Draga, ne znam što bih ti napisala, nemam ništa pametno za reći, ali imam od srca - svi mislimo i molimo se za tebe...jedino što možeš je prihvatiti život takav kakav jeste i gurati naprijed...ne želim ni zamišljati kako ti je teško, ali sve dođe i prođe, nažalost i dobro, ali na sreću i loše :love2:
Zvuči gadno, ali nadam se da ćeš se i dalje boriti! Čitam ovu temu, ali ne znam jesi li probala s onim gljivama?
Molit ću se za tebe!:love2:
Draga Marival, svaki dan si mi u molitvama. Vjerujem da će sve biti uredu i da ćeš pobijediti tu beštiju!
Drži se!
Pusa!
I hvala ti za info o HZZO-u, idem kopirati na facebook.
Marival, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
Budi hrabra, pobijediti ćeš sigurno:heart:
nisam probala s gljivama ... 1 doza za mjesec dana je oko 2600 kn ... meni nedostižno nažalost :(
ma sva sam smrdana i uplašena i odjednom opet sve planirano pada u vodu i sad se treba dić i uffff i fali mi mužić i još nema proklete plače ... i opet me neki kupci stana zovu ... a ja sad ni sama neznam što ću i kakvo me ljeto čeka .... mama mi je trebala na operaciju kuka 8.7. pa je to odgodila ... ivan ide raditi od ponedjeljka - skladište ali nemamo izbora :((((
a uffff
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
drz'se draga
mislim na tebe
~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~
:heart:
Draga Romana, sto reci.. Strasno mi je zao sto moras ispocetka sve ovo prolaziti. Zelim ti svu srecu i da nam se uskoro javis sa lijepim vjestima o dobrim nalazima kada prodje terapija. :love2:
~~~~~~~~:heart:
Bori se i ne odustaj, hrabra ženo! Puno :love2: ti šaljem i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Znam da ti je sada teško opet sve ispočetka kemo i ostalo što ide uz to ali moraš izdržati i ti to možeš jer si jaka!
Evo šaljem ti pozitivne vibre
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~
I puno toplih zagrljaja
:love2::heart::love2:
Hvalaaaaaaaaa :heart:
Mislimo na tebe hrabrice nasa :* :heart:
:heart::heart::heart:
U svemu ovome, dobro da si brzo dobila termin za CT, da Ivan počinje raditi, da se javljaju kupci i da plaća mora konačno stići!
Znaš da svi ovdje puno mislimo na tebe :love:
Javi se nakon CT-a!
Pusa veeeelika :heart: !
krećem prema Nemetovoj .... duboki udah ... izdah .... udah ... izdah uff
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Javi nam se kad stineš.
Sretno! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
marival, samo hrabro
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~
:heart:
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hrabro! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
marival, u mislima si mi... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: :heart: :heart:
nadam se dobrome...
odradila ... nije niš strašno - bojala sam se tog nekog kontrasta kaj stavljaju u venu, mada je medicinski brat rekao da bi trebala osjetiti vrućinu u tijelu , nisam ništa osjetila ... valjda mi je organizam oguglao od svih tih droga koje su utočili u mene u zadnjih godinu dana
sutra je nalaz ... neznam hoću li ga podići sutra ... ili petak ... ili ponedjeljak .... najrađe bi da mi netko odmah objasni nalaz, a ne ovako da ga ja uzmem pa proučavam, pa tek onda idem onkologu ( uff moram si sve to posložiti u glavi )
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: :love: :heart:
Evo još ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nalaz bude dobar!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da nalaz bude dobar