kupanjem se isusuje koza, a to je veliki problem, jer atopicari imaju vec suhu kozu. kupati klince treba u vodi cija temperatura je oko 33 stupnja, jer visa isusuje. mozda imate tzv. blagi oblik AD, pa vam ne smeta svakodnevno kupanje.
Printable View
kupanjem se isusuje koza, a to je veliki problem, jer atopicari imaju vec suhu kozu. kupati klince treba u vodi cija temperatura je oko 33 stupnja, jer visa isusuje. mozda imate tzv. blagi oblik AD, pa vam ne smeta svakodnevno kupanje.
pozdrav svima..
evo, da vam se i ja javim..moj mali je dobio vodene kozice i to u najgoroj fazi atopijskog dermatitisa..morali smo biti u bolnici..imao je kozicu do kozice, kak bi se to reklo..ma, strašno..kad se samo sjetim..i do 40 temp..ali, fora je bila ta da gdje se kozica pojavila kod upaljene kože, tu se koža počela čistiti..tj, vodene kozice su djelovale na njegovu kožu kao npr "kortikosteroid"..ali, svejedno..strašno je bilo..stvarno ih je imao previše..slabi imunitet kože i samo su izbijale..izbijale su 9 dana skoro..a, inače izbijaju 5 dana..hoću vam samo reći da bi bilo dobro cijepiti djecu protiv vodenih kozica, mislim djecu atopičare..jer za njih je to stvarno jako grdi tijek bolesti..uglavnom, došli smo s bolnice i sad je sve ok..kozice su se sve sčistile..a, bilo ih je mali milijun..naravno zarazio ga je brat koji ih je imao samo 20..i tako..jako je bilo teško, ali moj mali miš je to sve super podnesel..morala sam mu sušiti kozice, a on ionako ima jako suhu kožu, tak da je bilo strašno..koža mu se ljuštila..sad mi treba opet vremena da kožu vratim na staro..za vrijeme kozica se ne smiju koristiti kortik..tak da smo sad mjesec dana bez kort..i nije tak loše..sad ga moram kupati i po par puta u danu čak u uljnim kupkama da mu dam što više vlage koži..npr..njemu paše kupanje..baš kod jako suhe kože treba kupati svaki dan, ali u uljnoj kupci..koža treba vlagu..samo ne predugo i kad je koža još vlažna onda namazati kremom..evo, to iskustvo sam htjela podijeliti s vama..pozdrav..
evo i nas- dermatitis , i neka rijec nesto kao diathermis atopic... kao nije atopijski bas, no atopiji sklona koza :roll: terapija-triaxera kupka i krema , u slucaju jaceg osipa doci ponovo..
antonela, mislim da bi ti (barem za alergije) mogao pomoći zapper.
Da li ima netko iskustva sa kremom Nikel acidosalus, navodno jako dobro liječi atopičnu kožu?
Ovih dana posjetili smo dr. spec ORL i alergologicu u Selcu u vezi testiranja na potencijalne alergene. Testovi su potvrdili već učinjene u Zgb-u na pšenicu, soju, KM i jaja (samo žutanjak!), neke koje mi je zdrava logika nalagala da izbacim iz prehrane su osporeni npr. kava i bademi, a neki koje ni sanjala nisam su optuženi npr. luk i piletina, te najgori Candida albikans. Kako se ta gljivica hrani određenim stvarima i one su pridružene popisu zabranjenih, npr. kvasac, svi šećeri, slatko i suho voće te svinjetina.Dijeta se mora provoditi 4-6 tj, nakon čega bi trebalo uslijediti značajno poboljšanje. Maleni je dobio i protugljivičnu th..Tako sada živim asketskim načinom života,jer sam glavna hrana svojem malcu. Sve rečeno je potvrda napisanog u novoj knjizi o alergijama Alergije, prikrivena bolest. Bome, ovo bu prvi Uskrs bez luka :mrgreen: , ali se već veselim kavici u gradu s donesenim rižinim mlijekom :P .
Dr. je za svaku preporuku, imam osjećaj da bi bez ovog posjeta još dugo tapkali u mraku. Za starije od 2 g. nakon provedene dijagnostike postoji i th. u vidu trajnog eliminiranja alergena. Nadam se da smo nekome pomogli po pitanju kako dalje. Na nas je posjet djelovao prosvjetljujuće.
kod koga ste to bili, jel u hotelu vz ? koliko kosta testiranje i kakvo ste radili ?
Pojavio se jedan zbrkani tekst o ishodima istraživanja utjecaja rane prehrane na alergije i općenito atopičke probleme, a zaključak je da - nema zaključka. Preporuka za dugo dojenje i uvođenje krute hrane od 6 mjeseci i dalje stoji.
http://www.news-medical.net/?id=36020
pa hvala,al jel to misliš na onaj uređaj zapper?malo sam tražila na internetu i ako je to to,vidjela sam da košta 2600 kn,a to je jednostavno preeviše za mene. :/Citiraj:
Davor prvotno napisa
jel ima išta drugo šta bi mi stvarno moglo pomoći??
ja imam stvarno jaki oblik neurodermitisa i imam problema i sa kožom i sa dišnim putevima,imunitet mi je JAKO slab i uvijek sam blijeda i dosta slaba....jedan put sam se čak i onesvijestila samo tako. i ako mi do sad ništa nije prošlo,onda valjda neće uopće....ja ne tražim ništa posebno nego bar nešto da mi donekle ublaži simptome alergije il nešto tako.
al skoro pa mi ništa ne pomaže.pijem letizen,a nekad umijesto toga i claritine al od toga mi nema nikakve koristi....
evo ja bi bar nešto da mi pomogne oko problema s kožom,npr. crvenilo na licu(pogotovo oko usta i očiju),jer probala sam jaako puno krema,lijekova,kapi,hidrolata i svega i svačega al skoro pa ništa ne pomaže.
Antonela, alergija je pretjerana reakcija imunoloskog sustava, i stoga ga treba smiriti, a ne poticati. Alergicari ne bi trebali koristitimnista sto potice imunitet.
Imuno-sustav se modulira listom crnog ribiza, u obliku caja, tinkture ili sipf ekstrakta.
Kada prodje akutna faza, koja je najcesce u proljece, ide se na ciscenje jetre, korijenom cicka, korijenom maslacka, listom articoke ili nekim etericnim uljima. Rade se dvije kure od po tri tjedna s deset dana pauze, 2-3 puta godisnje, izmedju akutnih faza. Za vrijeme ciscenja jetre stanje se pogorsava, i to se onda opet regulira gore spomenutim listom crnog ribiza.
Ovakvo lijecenje daje rezultate nakon 2-3 godine! Crni ribiz ce pomoci odmah smirujuci reakciju imunoloskog sustava, ali to je simptomatski pristup!
Kod alergijskih konjuktivitisa pomaze hidrolat kamilice koji vec imas, a kod alergijske hunjavice udisanje 1-2 kapi etericnih ulja (na maramici ili vatici) rimske kamilice i puzajuceg miloduha.
Jake upalne procese, ako ih ima, moze se regulirati i nanosenjem etericnih ulja crne smreke i bijelog bora na podrucje nadbubrezne zlijezde.
Kao vanjska pomoc kod neurodermitisa, odredjeni uspjeh postizem s ovom mjesavinom:
15 ml bu makadamije
5 ml bu ploda divlje ruže
5 ml bu tamanua
5 ml bu nocurka
4 kapi eu njemacke kamilice
6 kapi eu rimske kamilice
8 kapi eu sjemena mrkve
bu = biljno ulje
eu = etericno ulje
Iznutra se uzima ulje nocurka, 4-6 grama dnevno podijeljeno u 3 doze.
I uvijek treba imati na umu da treba poraditi i na razini emocije/psiha.
Nema edita: odlicno je i ulje crnog kima, oralno i dermalno.
Lunahor, da bili smo u hotelu Varaždin, cijena je kao prosječni spec. pregled, oko 400 kn. Dg. se postavlja na temelju nekoliko kapi krvi iz prsta biorezonantnom metodom, koja je različit pristup od svega do sad viđenog, barem za mene.
Antonela, možda bi ovo moglo pomoći i u tvom slučaju, jer se problem rješava izbjegavanjem uzročnika u prvoj fazi, dijetom u vremenu od 1-1,5 mj., i na kraju terapijom koja bi problem trebala rješiti trajno a ne samo simptomatski.
Meni je vrlo brzo postalo jasno da svaka kremica koju sam probala kod malenog problem rješava samo površinski, a nama svima s tim problemom uzima novac, ali i još dragocjenije - vrijeme. Ovo je, kak sam već napisala, sve opisano i objašnjeno u knjizi Alergija, prikrivena bolest, ali tamo je problematika uopćena, a ovdje se rješavala baš za nas.
znaci radili ste zapravo testiranje alergolosko iz krvi ? to je ona dr tomljenovic e. jelda? bila sam kod nje zbog drugih problema s l. dok je bila mala.
http://www.bioterapeut.com/dijagnostika.htm
jel to ovo ?bas si me zainteresirala :)
hvala, kobila_suzy...
Da, to je ta dr. u Selcu. Pročitala sam i onu stranicu (dio) pa pretpostavljam da se više terapeuta bavi tom biorezonantnom dijagnostikom i terapijom. Kad si bila s malenom, jeste uspjele riješiti problem?
da, no imala je upalu uha, a lijecila ju je lokalno. no rijesili ju i nikad vise nije imala upalu uha, bila je stara 9 mj, a sada je skoro 6 g. tamo smo cijelo ljeto a nisam je se sjetila . otici cu ovo ljeto cisto mozda zato da vidimo na sto je alergicna. mozes malo detalja o samom pregledu , to je u biti valjda nesto kao sken cijelog organizma da se vidi sto joj je , na sto je alergicna , ne ? vidim na toj str da traje dugo pregled , kako radi djeci , samo iz krvi ? dal vam se poklapa to na sto je dijete inace alergicno s njenim testom ?
Uzima se krv iz prstića, nekoliko kapi i uzorak ide na papiriću u neki strojček ( to nisam vidla kak izgleda ). Rezultati su gotovi prilično brzo, za nekih sat vremena. S klasičnim biokemijskim alergološkim testom poklapaju nam se mlijeko, od jaja žutanjak jer se analizira odvojeno, i soja, a po ovom testu pšenica je ok, ali ju nemožemo papati zbog prisutne Candide.
thx otici cemo sigurno :)
2600 kn je stvarno pretjerano za jedan toliko jednostavan uređaj. Imaš ppCitiraj:
antonela prvotno napisa
jan ima 4mj. i također ad.
nama su najveći problem uha. unutra ima ojedine, a izvana rane iz kojih curi krv.
koristimo a-dermu kupku i mlijeko, veš peremo sa ecover praškom i octom i lavandom, 2 put plavimo, uklonili smo sve plišano i sl. cijelo tijelo je super, nema ni flekice, al nikako da izlječimo ta uha. ima ko savjet?
planiramo otići i u selce da vidimo koja mu hrana smeta. ja sam primjetila da mu smeta rajčica, orašasti plodovi i jaja.
moj isto ima iza uha između ostaloga, ja ga znam mazati s bepanten masti..zna mu puknuti kožica između uha, i zna mu ići krv..nekad bepanten pomogne..ali, kad ne pomogne i kad ga počne svrbjeti namažem ga s 20% elokom u expl..i prođe za 2-3 dana kao da ništa nije bilo..znam da je to kortić, ali bolje ga s tim namazati nego da ima žive rane kraj uha jer se to može dodatno zakomplicirati, a od malo kortića mu ne bude ništ...znači, probaj sa svim ostalim kremicama tipa bepanten mast, bepanten +, parfenac krema možda, betrion mast ( on bi mogao biti dobar za to )..a ako ništa ne pomaže, namaži ga koji put s nekim kortićem po tome..neće mu biti ništa..možda mu se više niti ne vrati poslije..baš je i najbolji taj za iza uha razrijeđeni elokom u expl..
nadam se da sam malo pomogla..
pozdrav..
a kortić ide na recept? nama još nikad nije trebao, pa ne znam.
imam doma betriona, pa ću probati sa time. stanje je fakat grdo i ne bi htjela da dobije neku bakteriju il infekciju.
hvala...
je, kortić ide na recept..
ali, probaj prvo s betrionom..pa budeš vidla..ako stvarno bude sve gore i ne bude mu ništa pomoglo, ja bi ga namazala..možda mu se poslije više niti ne pojavi..
meni također nekad zna puknuti kožica iza uha ili od nosa...
ona kremica aqua mare pomaže.
Cure, pokušajte bebačima dovoljno i redovito rezati noktiće. Mene nažalost maleni koji put podsjeti tek kad se izranjava da je vrijeme za škarice :( . Probajte noktiće zaobliti da nemaju oštre krajeve, kaj je dosta teško. Kad sam pak pretjerala, evo zanoktica, pa sam dugo nakon rezanja špricala noktiće Octeniseptom. Ak ih jako svrbi može pomoći Synopen mast ili Fenistil gel. Meni su preporučili s njegova 3 mj. Fenistil kapi oralno, ali nikak se nisam odlučila za to, premda sam koji put bila na rubu.
ja ih režem svaka 2 dana, al ne na oblo. valjda je u tome problem.
jučer sam počela mazati uha sa betrionom, stavila mu kapicu da ne može drapati i navukla mu rukave i stanje je puno bolje.
al sad imam novu dilemu. mislite da je ok da prek noći ima rukave prek prstića? tak se ne može drapati, al ne može ni sisati palac... :?
i Adrian ima taj problem da mu spoj glave i uha pukne do krvi....Citiraj:
antonela prvotno napisa
pa to krvari, pa vlaži, pa svrbi....
kakva je to aqua maris krema :?
fenistil u jako lošoj fazi sam mu davala kapi ali je od njih bio tako tup da je to bilo strašno, tako da smo ih koristili kada je bilo jaaaako loše...
ja sam probala sve kreme i nista. kupila nocurkovo cisto ulje i namazala dvaput i sve nestalo :D evo pa probajte cure! 100 ml 50 kn, tj 36 + dostava ;)
Mtina, maleni ima duge rukave na vreći, preko prstića. Isto sam bila u dilemi oko palca jer je ovisan o cuclanju (ima i žulj već!). Nekak sam od dva zla izabrala manje, ali sad je mudriji pa si zna prstiće izvući, a najčešće se šmirgla o rukave i pri tom grozno negoduje tak da ga je žalosno slušati :( . Srećom, ujutro kad progleda i nešto mu zaokupi pažnju, odmah prestane :) .
Noćurkovo ulje trošim ja oralno 2 puta na dan 1 žličicu (to je netko davno i napisao na ovom forumu!) ali nisam mazala. Lunahor, kaj ide nerazrjeđeno? Kolko puta?
Sva BILJNA ulja mogu nerazrijedjena na kozu, naravno! Etericna se razrijedjuju u biljnima :).
Maze se po potrebi, od dva puta na dalje.
Kada bi se radila kombinacija etericnih i biljnih ulja bas za atopijski dermatitis, upotreba bi bila ogranicena na dva do tri puta dnevno.
S pijenjem nocurka treba raditi pauze, tri mjeseca se pije, mjesec dana pauze.
cvrcak izbrisala hiperlinkove
problem kod pijenja je sto ne znam koliko dati. jel se smije razrezat kapsula pa nacijediti ulje iz nje ?
Doza za djecu je 2-4 g dnevno, podijeljeno u tri doze, tijekom obroka. To ti je u obliku ulja oko pola male zlicice tri puta dnevno. Rezultati se vide nakon 4-8 tjedana, preporuca se uzimati 3 mjeseca, pa 1 mjesec pauze.
Ulje koje si kupila mozes davati, s njim je sve u najboljem redu, samo ga cuvaj u frizideru.
a koje pelene vi upotrebljavate?
ja sam prije poroda kupila hrpu platnenih u sloveniji. prvo sam čekala da mu otpadne pupak, a zatim mu je dijagnosticirn ad. probala sam ih upotrijebiti, al je dobio nakon pola sata takvu reakciju da sam odustala. probala sam opet, al se sve ponovilo. i sad šizim. s jedne strane bi ih htjela upotrebljavati, a s druge strane reakcija je užasna.
tak da upotrebljavamo jednokratne -mijenjam ih svaka 2 sata, nakon kakanja istu sekundu, a po noći barem jedanput.
a mm bi me najrađe ubio zbog love koju smo potrošili na platnene :P
da nije možda problem u deterdžetnu kojim su oprane?Citiraj:
mtina prvotno napisa
moja preporuka je prašak za robu od denk mita (dm) za alergičare
betty boop nije problem u prašku. sav veš perem sa ecover-om. to je ekološki prašak, stavljam ga vrlooooooooo malo, a umjesto omekšivača upotrebljavam ocat i par kapi lavande, te sve 2 put plavim.
mislim da mu jako smeta vlažnost u platnenim pelenama :cry:
Kobila suzi, budući da dojim, ja pijem 2x dnevno 1 žličicu, vidim da bi trebala 3x, i to uz obroke (to nisam znala :oops:). Znači li to da je maleni zbrinut, da ne treba i sam piti? Pijemo već hrpu toga, pa da ga poštedim ak mu je ovo iz mog mlijeka dovoljno.
Mtina, i mi smo na platnenima (podrška mm je jednaka!!!), i jednako radim ko i ti, samo s dm-ovim praškom. Na početku je guza bila strašna, ali je patronažna dijagnosticirala candidu, pa sam odahnula kad je nakon Rojazola sve prošlo. A ja već oplakala pelene! Sad ima 8 mj, i stalno je u njima osim 2xpo tjedan dana odmora. Kolko ti je bebač star?
Adriven, bebeč ima 4 mjeseca. al reakcija je koma. tvoj ima ad i ne smeta mu voda i mokraća? ja sam mislila da to smeta svim bebečima koji imaju ad :?
Adriven, ne treba i maleni piti, dapace, do godinu dana se ne preporucuje oralno uzimanje nocurka.
Mozete bebace jos kupati u zobenom mlijeku (zobene pahuljice zamotati u gazu i nacijediti u vodu za kupanje).
Mtina, moj maleni od početka, osim onih gljivica, nije imao promjena po guzi. Dapače, guza je bila reprezentativniji dio tijela a lice, vlasište i osobito vrat su bili koma. Čitala sam prije poroda forum o pelenama pa hrabro prihvatila stav da nam ne trebaju kremice, no kod nas to nije bila dobra odluka, pa smo ubrzo počeli. Nakon isprobavanja raznih, najbolja se pokazala obična, dječja iz apoteke ili dm-a. Ono kaj ga je dugo mučilo je iziritirano područje oko gumica na nogama, no iako su nogice sve deblje, stanje se počelo popravljati. Ta mjesta obavezno uvijek premažem.
Kobila_suzy, fala! :)