Charlie, Miki ide (hrabro) dalje, šaljemo joj kiss!
Printable View
Charlie, Miki ide (hrabro) dalje, šaljemo joj kiss!
Oooo Charlie, još malo i počelo je :klap: ... Danas mi je 40-ti d.c. (M kasni 16 dana); kad jednom krene, poslije O sam na uzv da se provjeri jel' sve ok obzirom da me cistični folikul sada zeza i sa ciklusom nakon idem u menopurski postupak (ostala zamrznuta mm-ova doza pa da i to potrošimo i poslije nema više još jedan pa još jedan i tako nekoliko puta :-)).
Charlie, sretno pikanje i sretno sve poslije toga!!!
Sara, sretno na punkciji.
Charlie, ~~~~~~~~ za dobar početak.
Tiki, ~~~~~~~~~ za posljednji dobitni postupak.
Inače hvala na pitanju, prvih par dana baš sam mirovala zbog stalnih unutarnjih probadanja,a od danas se sve ful smirilo kao da ničeg nije ni bilo pa sam i aktivnija. Za simptome se uopće neću ni pokušavati osluškivati, baš neopterećeno čekam utorak (hmmm, ovo neopterećeno jedino ako se ne računa da već sad brojim kad bih mogla u novi postupak...).
Hvala vam drage moje. Godio mi je odmor (oni silni prirodnjaci stvarno su me izmorili, sad s odmakom to tek bolje vidim) i nisam još nekak ni svjesna da opet krećemo, a Menopuri već čekaju na polici.
andream imala si tako lijepi rezultat do sada da nekako imam feeling da to mora pozitivno završiti. ~~~~~~~~~!
Tiki a jesi bila na UZ vidjeti kaj se događa, zašto toliko kasni? Šaljem ~~~~ za naredni postupak!!!
Sara sretno!!!
Charlie, obavila sam dva uzv, jedan 4 dana nakon očekivane O na sistematskom i tada je folikul još bio tu (prevelik za mene), vidjelo se da to nije dobro. Pet dana nakon toga uzv kod mog dr. koji kaže da je cističan folikul. Za sada čekam M, možda odem i na treći uzv, ali najvjerojatnije ću pričekati...I dobro kažeš za odmor od prirodnjaka, jednako se i sama osjećam.
Dr. je predložio pokušaj u prirodnom ciklusu u srpnju, lipanj bi valjda trebao poslužiti za odmor iako sam već sva u mislima na srpanj.
Sljedeći stimulirani IVF sudeći po broju i čekanju bit će za godinu dana...
Strljenja, strpljenja...
Maslina, odlika ovog kluba (kad već tu pišemo) je beskrajno strpljenje, al ne i vrijeme, sa sadašnjom pameću-da opet imam 38-ne bi sigurno čekala godinu dana do postupka.
e m arta, baš tako, nema natrag, al barem možemo druge upozoravat da ne ponove naše greške, s 38 sam prvi put išla kod ginekologa (krivog) zbog neplodnosti...
Hvala, cure. Hvala, klubu:) na kojem se uvijek pronađu najbolji savjeti i podrška.
Možda je strpljenje zapravo i najveća varka i tu ste sigurno u pravu. I ja sam tapkala mjesecima na mjestu s tim brojnim i bespotrebnim folikulometrijama, a da mi nitko nije rekao ništa konkretno dok se sama nisam trgla i odlučila nešto promijeniti.
I kao što je iščekivanje bete cijela vječnost, tako mjesec proleti a da se niti ne okreneš. Pa i godine, a onda svoje brojimo i brojimo...
Hvala vam na upozorenjima:)
QUOTE=mare41;1907723]e m arta, baš tako, nema natrag, al barem možemo druge upozoravat da ne ponove naše greške, s 38 sam prvi put išla kod ginekologa (krivog) zbog neplodnosti...[/QUOTE]
i mene nisu uzeli za ozbiljno kad sam u 38-moj rekla da mi je čudno kako nisam ostala trudna već nakon mjesec dana pokušaja.
ja sam u 29-toj ostala trudna odmah, pa su valjda mislili da sam pod stresom. i rekli da šta ja mislim, ako ne ostanem trudna u godini dana, nek onda dođem da se vidi u čemu je problem.:lol: ne znam jel bi se smijala ili plakala.....
šta reći.:?:
ja sam u to vrijeme i zbog alergija obilazila bolnicu, btw ni tu mi nisu ništa našli, svi nalazi o.k. a ja fleke po licu dan danas.
čak sam dvije godine navodno imala asmu, dok sama nisam prestala sa pumpicama i sve o.k. to je tek posebna priča.
eh, mare, zamisli, mogla sam možda već imati bebača od 3 godine....... pusti snovi....
puno je diskusija oko low respondera :yes:
moj mpovac npr je nedavno bio na nekom kongresu, velika tema su bili upravo low responderi. pa ispade npr. da po njima dhea nema nekog utjecaja na kvalitetu JS.
opet pratim jednog MPO-vca iz berlina..on cesto preporucuje upravo uzimanje DHEA barem dva mjeseca pred postupak za low respondere ili one s losijim JS. bas je nedavno linkao studije koje govore o uspjesnosti toga..
zato..ajde ga znaj :roll:
Spodoba, ako nešto ne može škoditi (ajde, akne na licu kod DHEA i jesu i nisu problem...) a postoje doktori i studije koje tvrde da ima efekta, ja sam voljna probati. Uz naravno oprez i realna očekivanja.
Cure molim vas upute kako smiksati 4 menopura, pretpostavljam da ću vas ovdje naći najviše koje ste išle s tim dozama. Znam da idu u 2 otopine; jel onda prvo usišem 2 otopine u špricu pa topim jedan po jedan prašak ili?
i ja sam tog misljenja i zato uzimam. naravno da sam cekirala dhea uz 3x25mg..i vrijednost je u referentnim granicama ali na gornjoj granici.
ja sam jednu vodu podijelila na dva praska i tako dva puta (imala sam isto 300IE) i dva puta sam se pikala. dakle dva menogona u jednu vodu. to mi je preporucio mpovac.
ne znam koji menogon uzimas, pogotovo ako nije menogon HP, onda te moze peckati..stoga preporuka
ovaj put sam na sest ampula menogona, preporuka MPOvca je tri ujutro i tri navecer ovaj put da se bolje rasporedi
Charlie, možeš max 3 ampule praška s jednom ampulom rastvora.
Ja sam ovako radila: prva otopina u prvi prašak, pa sam to sve skupa u drugi prašak, pa u treći. Posebno sam smučkala četvrti prašak s drugom otopinom i sve to dodala u prvu mješavinu. Puno mi je pomogao ovaj filmić, koji mi se čini najbolji za menopur, a vidjela sam ih dosta.
http://www.youtube.com/watch?v=SaFftyaTXDw
Charlie, ja sam tako kako si ti napisala miksala cak i 5 Menopura u jednu spricu, jedan ubod.
Ja sam isto tako dakle sa 4 menopura uzela bi otopinu i pol i onda u praškove, tako su mi sestre na VV i u MB pokazale
Hvala curke!
Evo ja bila zadnja prije kvara i prva nakon...baš mi je falio forum ovih dana.
Moj postupak teče očekivano, malo sam ipak razočarana brojem folikula: nakon 6 dana stimulacije 2 folikula nejednake veličine, znači povećana doza nije igrala neku ulogu u broju folikula. Nadam se da će ta dva biti barem OK...
Marnie kako ide kod tebe?
Tiki_a jel stigla M?
Naše su brojčice od naših trodnevnih embrijića:
12dpt: 101
14 dpt: 273. Ovo je od danas. suvišno je i napisati, ali pišem, da prvi UZV očekujemo s nestrpljenjem početkom srpnja.
Andream bravoooooo :-D:-D:-D :heart::heart:!
Andream čestitaaaam!!!! :-D:-D:-D
Andream!!!!!! Wow! Bravo!:)
Koja lijepa vijest nakon toliko dana apstinencije od foruma i ovisničke krize!
Marnie, što ima kod tebe?
U ovih tjedan dana ja obavila sve, dakle: punkcija prošla sa 6 js, treći dan vraćena 3 embrija :oops:.
Sara ~~~~~~~~~~ !
Andream čestitam od :heart:!! i šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~za školsku trudnoću i da tvoja mala curica dobije brata ili seku :-).
Charlie i Sara38~~~~~~~~~~~~~za uspjeh.
Kod mene loše, bila 2 folikula i oba prazna :-(. Dr. reako da vadim ponovo AMH (vadila sam ga prije 2 g.) da vidimo što dalje (čitaj ima li smisla dalje)...Uz to vadila jetrene probe i povišen mi je GGT za duplo od višeg referentnog, AST i ALT ok. Imam bolove ispod desnog rebra, bila na UZV abdomena i sve je ok.
I baš mi je falio forum (ovisnica):-).
Marnie :love2:.
Marnie, baš mi je žao da su bili prazni folikuli. :(
:love2:
Marnie, zao mi je, ali nada umire posljednja (nisam ni ja bolje)
Andream, cestitke od srca. Sara38~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~naprijed za Andreom
Andream :-D:klap:
Malena je onaj dan bila plačljiva jer je osjetila da joj se sprema konkurencija ;-)
Ooooopaaa andream, kako lijepe brojkice :-D :-D. Odmah sam zaboravila da forum nije radio.
sara38, samo tako dalje, andreinim stopama~~~~~~
Marnie, ovo je jako teško :love2:
mare41 :heart:
Charlie, zar samo dva? Nadam se da će se pojaviti još koji folikulić i ~~~~~šaljem za min. 2 js!
Moja M kasni 48 dana, taman za naredni ciklus (24+24), nadam se da hoće za par dana :mrgreen:
O Marnie baš mi je žao. Nadam se da ćete smisliti nešto dobro za dalje.
Sara38 ~~~~~~!
Ja ću sutra znati što i kako dalje, ujutro ću izvadit estradiol (to se sama upućujem).
Charlie, super za akciju, uvijek je bolje kad se više zna. ~~~~~šaljem!
Drage 39+,
vec vas dulje vrijeme pratim, a ovo je prvi put da pisem. Ja sam 36+ i vasa tematika mi je vrlo bliska. Moja MPO prica je za sada neuspjesna: 1 klomifenski postupak uz ciljani odnos - tanak endometrij, 1 AIH femara - pukao folikul prije punkcije, 1 IVF - decapeptyl+menopuri -7js, 3 vracena embrija, zavrsilo ranim spontanim u 6tjednu. U iscekivanju sam 2. IVF-a, dr. predlaze promjenu stimulacije - gonal i cetrotide.
Zanima me kakva su vasa iskustva? S obzirom da sam na zadnju stimulaciju "dobro" reagirala, ne znam kako cu reagirati na novu pa me malo kopka taj rizik promjene, iako vjerujem iskusnom doktoru koji kaze da ova promjena moze samo poboljsati kvalitetu js, a brojcano stanje ce vjerojatno biti zadovoljavajuce. Usput u ovoj pauzi smo napravili dosta pretraga, sve je vise manje OK, osim trombofilijskih pretraga, ispada da sam homozigot na PAI-1, tako da cu u buducoj trudnoci biti na niskomolekularnom heparinu, ali to je vec jedna druga prica. Mozda je to bio uzrok spontanom, a mozda i nije.
Andream, cestitam i ~~~~~~ za :heart:. Koji ti je ovo ET bio za 2.bebicu? Btw. nadam se da ce se dokazati i moja teorija da tko jednom rodi, kad-tad ce roditi i drugi put. :yes:
xyz, gdje se lijecis? O protokolu s cetrotide smo vec dosta ovdje pisale, navodno da je dobar za starije i low respondere ali rekla bih da nemamo bas super iskustva s njim.
Marnie, jako mi je zao sto je tako ispalo. Kako je na kraju izgledao taj tvoj protokol?
Charlie puno puno ~~~~ za postupak :klap:
andream :-D Čestitam jupijeeeee
sara38 ~~~~ za žilavu trojkicu
Marnie :love2:
tiki_a :zaljubljen:
ja.sam.xyz I ja sam prvi puta u takvom postupku ali tek krajem 8og tak da ne znam
Meni bi trebala doći M danas i krećem sa kontracepcijom, Lindynnete 30???? Uff ja nikada nisam pila pilule i malo sam u frci. Kupila sam si DHEA, mužu neke vitamine i krećemo 2 mjeseca na kuru. Bar ću ovo ljeto fakat biti opuštena što se tiče glede spontanog začeća :lol:
taca, ja bi dodala da xyz nije ni starija ni low responder (na sreću).