zagledali se u The Widow. Napeta.
Printable View
zagledali se u The Widow. Napeta.
Ljubiteljice GOT-a, kako je, jeste li razočarane novim epizodama?
Malo da, odstupili su od Martinovih principa, čini mi se, i sve malo "holivudizirali". A kako su tek u prošloj imitirali stvari iz Gospodara prstenova, meni je bilo neugodno.
S tim da 4. još nisam pogledala!
u kojoj? 3.ep ili ovoj najnovijoj? (nisam još pogledala najnoviju)
ja nisam nešto posebno razočarana ali sam shvatila da sam izgubila svaku emocionalnu povezanost s likovima
potpuno ravnodušno sam mužu rekla da mislim da će svi pomrijeti u toj trećoj epizodi
a na redditu je bio super gif koji komentira tu kontroverznu treću epizodu (spojleri!) https://www.reddit.com/r/freefolk/co...m_source=share
Da, ja sam prilično razočarana razvojem događaja, a obzirom da sam pročitala i razne leakove na redditu, čini mi se da postaje samo još gore.
Meni je najveće razočaranje bilo kad su se gasile vatre Dothrakija. Većini ljudi s kojima sam komentirala je Arya, odnosno njena uloga u borbi razočarenje. Meni nije, išlo bi mi na živce da je Jon to odradio. Nisam još gledala ovu od jučer, to ću danas. Iako se nadam da Cersei neće stvarno ispasti tolika opasnost, to bi bilo glupo. Ali zanima me čiji će tron biti na kraju pa me to još drži napetom. :lool:
Ja ne gledam, ali moj veliki je fan, i njegova ekipa isto. Cak imaju organiziran watch party za zadnju epizodu, s prigodnim pozivnicama, u crnim kovertama.... Samo ja jos nisam odlucila hocu li ga pustiti
Ne znam jel već spominjana, ali ova mi je bila super na Netflixu: https://www.imdb.com/title/tt8064302/
Onda, jel još tko pogledao 4. epizodu :mrgreen:
napokon opet malo dobrog starog spletkarenja u naznakama :)
Slažem se, unatoč glupim rupama u scenariju i silnim nelogičnostima, četvrta epizoda mi sve u svemu uopće nije bila loša!
I meni je bila dobra. Baš sam znatiželjna sad u vezi 5. epizode.
meni je bila loša
jedina dobra stvar mi je bio razgovor između Varysa i Tyriona
najgora scena mi je bila između Gendrya i Arye, učinilo bi ju gorom jedino da je rekla da
i ono s Brienne mi je isto bio čisti fan service, iako sam ih s(kršitelj koda)ala cijelo vrijeme, nekako mi je bilo prebajkovito
Daenerys je isto potpuno uništen lik, nemam više nimalo suosjećanja za nju, dapače, jako me nervira sa svojom opsesijom i tom ogavnom poštapalicom "bend the knee"
bacim oko na reddit, a reddit gori
baš su ih popljuvali
kako Jon nije pozdravio Ghosta
kako Dany nije vidjela flotu iz ptičje perspektive
kako se pola toga dogodilo off-screen
kako su Gendrya prekrstili u Riversa, a nikako ne može biti Rivers (može biti Waters ili Storm)
o starbucksu da i ne govorim
Istina, ima i hrpa grešaka i nelogičnosti, i fan servisa - meni su Brienne i Jaime genijalni likovi, i genijalan mi je odnos među njima, ali to da završe zajedno mi je totalno izvan njihovih karaktera, ali svejedno mi se svidjelo kako se priča odvija, nije mi nelogično da glavni igrači počinju podupirati Jona, i da se zapravo spremaju maknuti Dany. I konačno jedna dobra scena između Dany i Jona, inače mi je njihov odnos kompletno bezveze.
Meni Dany i Jon nikad nisu bas sjeli kao par, a i Brienne bi mi vise bila za onog divljaka nego za Jaimija
moj opći dojam je da D&D ne znaju kako završiti seriju, ili barem da ne znaju kako kvalitetno završiti seriju
što je vjerojatno i razlog zašto se GRRM toliko muči
on je razvio previše zapleta i sad kad treba sve kulminirati (u knjigama) je stao
D&D bez književnog predloška su kao muha bez glave
pa usporedi Tyriona na početku serije i Tyriona sada - a on bi trebao biti najinteligentniji lik
i onda još naletim na ovo https://www.reddit.com/r/freefolk/co...ton_warned_us/ :lool:
Dany i Jon mi nisu sjeli kao par u seriji jer nisu ne znam kakvi glumci, a njihovo sparivanje :mrgreen: je loše napisano. Mi zapravo uopće ne znamo kakav je u stvari njihov odnos? Jel' to ljubav ili sex :mrgreen:
Ali u knjigama mi je oduvijek jasno da su oni, što bi mladi rekli, endgame, i da će biti zajedno.
Ja mislim da G. Martin zna kako će završiti priču, i da je to i rekao D&D-u, ali sigurno da nema razrađene putanje svakog lika do kraja + ovi u seriji skraćuju drastično + fan service - i zato su stvari sve lošije.
slažem se i to sam zapravo htjela reći
GRRM je odmah na početku rekao D&D-u sve spojlere - da je Jon Aegon, vjerojatno i tko ubije Night Kinga, i sve ostalo, ali u seriji je sada sve ispreskakano, nije više jasna motivacija likova, rupe u scenariju izbijaju posvuda, a dramaturgija je sve lošija, čak i meni koja nemam pojma o dramaturgiji
jedino što me zbunjuje je tako drastičan pad u kvaliteti u odnosu na prethodne sezone (barem 6. i 7. sezona su rađene bez književnog predloška)
i sav taj hype oko Battle of Winterfella, kako su je najavljivali, kao najbolju bitku ikad snimljenu za TV, a meni je Hardhome bio neuporedivo bolji
Meni je i 7. sezona bila loša, čak i lošija od ove, premda je bilo manje rupa i gluposti. Nekako se ništa nije događalo.
Ali šesta je bila sasvim OK, iako nije bilo knjiga kao predloška. Možda je Martin taj dio već napisao :mrgreen:, ili je bar znao što će napisati pa im je rekao.
Martin, dok sam ga pratila na njegoj stranici, je redovito stavljao nova poglavlja koja nisu jos objavljena.
Potom je pri izdavanju Gozbe rekao da je jednostavno morao taj dio razlomiti na dva dijela. Dio koji se odvijao u starom i novom Svijetu.
I jos je pisao a onda je HBO odlucio napraviti seriju i nastao je veliki hajp omo toga.
Ovu sezonu jos ne gledam.
Arya mi je najdrazi lik jos iz prve knjige.
ma da? ja aryu ne mogu podnijeti od prve epizode. uzasno uzasno mi je antipaticna. ustvari su mi svi antipaticni, osim zmajeva :mrgreen:
Ne znam. Ja je volim iz knjiga.
knjige sam procitala nakon sto sam pocela gledati seriju, pa sam imala u glavi i izglede i osjecaje
meni je Arya super, jedino mi je bilo užasno glupo ono u 2. epizodi s Gendryjem, kao šta - nije potpuna ako se ne poseksa? Isto kao i sad Brienne s Jamiejem, sve mi je to isforsirano. al ajde, bar je odbila marriage proposal :mrgreen:
Nego upravo mi je sinulo što mi najviše smeta u zadnjoj sezoni GoT-a. Jaime se poružnio i ne slinim više za njim!
joj meni je on uvijek lijep
najljepši mi je bio kad su mu ruku odrezali :škartoc:
A tek Jon Snow, mislim da više nije ljepši od Tormundovih kćeri.
magriz ;-)
i za GoT potpisujem betty
ima sifra u plavoj knjizi, imam ju i ja :mrgreen:
dakle, jamiev cijeli character arc uništen
ja sam bila uvjerena da je on valonquar
i to bi totalno bilo konzistentno s njegovim putem iskupljenja
ali su producenti imali druge ideje
gluplje ideje
epizoda je bila bolje od prethodne ali svejedno sam razočarana
jedina doista dobra stvar u svemu ovome su memeovi, dakle reddit gori, a ja umirem od smijeha
i počela sam gledati Peaky blinders
da se imam čemu radovati kada potpuno unište GOT
joj taj Cilian Murphy, taj čovjek je tako čudnovato lijep, stalno razmišljam kako je glumcu živjeti s takvim licem (licem koje je dušu dalo za krupne kadrove i karizmatične filmske ili tv (anti)junake)
u svakom slučaju, odlična serija, muzika fantastična
Ja sam valjda jedina kojoj se baš sviđa Jaimijev kraj, uvijek sam bila sigurna da će se vratiti Cersei; pitanje je doduše kako je Martin to zamislio u knjigama, jer ne vjerujem da će Cersei ostati ovako dugo živa.
Epizoda je stvarno fascinantno snimljena, i sviđa mi se gotovo sve u njoj, osim što nikad nisam u liku Daenerys vidjela to ludilo koje su mnogi predviđali, tako da mi je taj njen preokret potpuno neuvjerljiv.
Ali obzirom da me prije svega zanima kako će se ta priča raspetljati, ne mogu reći da sam nezadovoljna samom fabulom, premda je način na koji nam to proikazuju u seriji pun nedosljednosti i rupa.
btw. u seriji valonquar uopće nije spomenut ;) Baš sam nedavno gledala ponovo tu epizodu. Općenito, mislim da će ispasti da su mnoga proročanstva besmislena. Iako, Dany je u Qarthu vidjela točno ovo što se dogodilo. Premda su svi mislili da je to Snow na prijestolju, a zapravo je bio pepeo.
znam znam....ali čak i ta proročanstva - trebali su se odlučiti jel imaju smisla ili nemaju
a ne da su malo istinita a malo nisu
znam da se proročanstva mogu tumačiti različito i to je vjerojatno izvor različitih teorija, ali neka su bila prilično jasna
meni bi bilo u skladu s jamievim trenutnim likom da je on krenuo u Kings landing ubiti Cercei, a također bi bilo u skladu i sa tim proročanstvom (ili on ili Tyrion, ali je bolje da to bude Jamie)
Danyne vizije u House of the Undying isto nisu vjerno prikazane u seriji (npr nije prikazana plava ruža na zidu, što je ogroman clue za Jonovo podrijetlo, baš sam pogledala tu scenu opet) ali su se svejedno ostvarile
a vezano za njeno ludilo...meni to nije toliko nevjerojatno koliko mi je nevjerojatno da se dogodilo u razmaku od samo par epizoda. Da je krenula ravno na Red Keep, imalo bi mi smisla. Kad je krenula zig-zag paliti sve pred sobom, ona osloboditeljica robova, zaštitnica nevinih, uopće mi nije imalo smisla
predviđam da će ju u zadnjoj epizodi Jon ubiti
ja sam bez teksta :škartoc:
arya će je ubiti
nema šanse da je sad nije stavila na listu