koji bahati frajer
Printable View
koji bahati frajer
eto njemu smeta što Hrvati žele da odgovara za njihovu djecu kad im nameće obavezatno cjepljenje, a kad Hrvati žele sami odgovarati za svoju djecu i odlučiti sami žele li ih cijepiti ili ne- e onda su to ludi antivakcinaši,sektaši neškolovana rulja...čovjek sam sebi skaće usta-a o o njegovoj bahatosti i egu svjedoče njegove rječi-katastrofa-sramota za jednoga lječnika
eto...taj ogromni ego me uvijek opetovano natjera da mućnem glavom...
to je nešto što me tako odbija, da mi i najbolji stručnjak značajno pada u očima, a time i moje povjerenje u njega...
žao mi je što liječnici misle da imaju pravo na ovoliku količinu egoizma, bez obzira na sve godine školovanja...specijalizacija i inog...
valjda je to količina znanja=veličina ega...meni bi osobno bilo puno draže da je jednaka količini samosvijesti, a ne samopouzdanja
Citiraj:
koji bahati frajer
Ne kužim, kaj bi htjele.Citiraj:
eto...taj ogromni ego me uvijek opetovano natjera da mućnem glavom...
Ako on zna o čemu govori, a LG ne zna, to znači da postoji ogromna razlika među njima.
Zašto bi itko relativizirao tu ogromnu razliku?
Nije nikakva bahatost reči "ja znam" ili "educiran sam".
Lijepo Khalil Gibran kaže u "Sedam ukora":
Citiraj:
Ukorih srce svoje sedam puta!
........Drugi put: kad se pretvarah da sam hrom
pred onima koji bijehu obogaljeni.......
A što kad nakon tih godina učenja, odricanja,rada, preuzimanja odgovornosti u hitnim i po život opasnim situacijama, a ne samo savjetodavnim čovjek doživi gomilu nezahvalnosti, potcjenjivanja, onemogućavanja, improvizirane uvjete rada, nepotizam i sve ostale dragocjenosti kojim obiluju državne službe od prosvjete do medicine? JA se divim ljudima koji to mogu nadići, koji se ne slome, koji su uvijek ponizni, ljubazni i strpljivi, usprkos svemu, ali razumijem i one kojima ponekad pukne film, a nakon puno godina staža i malo češće.
čak ne toliko što je receno, nego nacin na koji je receno je bahat, ne znam jel se tako kaze, ali je to zovem sindromom Boga
Rihter je netaktičan i nepristojan (online, ne znam kakav je u osobnom kontaktu s pacijentima).
Tko to još ne zna.
Al je vrhunski stručnjak u svom poslu.
Ne može se poopćavati, nisu svi liječnici ni nepristojni ni vrhunski stručnjaci.
Uživo je ljubazan.
Barem sam tako čuo i pročitao na ovom forumu povremeno.
Vjerojatno je s godinama pisanja na Cybermedu izgubio strpljenje za one koji dođu s pitanjima iz kojih pršte dezinformacije i predrasude, pa zbog toga tako grubo koji put odgovara.
Dr. Richter wona be dr. House.
Zalomilo mu se :)
Nije, nije. On je vrlo susretljiv, puno fleksibilniji u pomaganju i dogovorima pa i detaljnom objašnjavanju (pa i više puta :ja dosadna s pitanjima:) od većine liječnika, a te njegove živopisne eskapade uživo obično imaju neki vidljivi kontekst pa iako mogu biti imalo neugodne osjetljivijoj dušici u osnovi stvarno vidiš vrlo dobronamjernog čovjeka koji se trudi pomoći pred sobom. A ovako van konteksta na netu meni je uglavnom duhovit, iako zna pretjerat, ali ja bih samo zaključila da trebam dva put promislit prije nego napišem svoju struju svijesti na cybermedu
evo prilike za pitanja i odgovore (sutra)
http://portal.connect.znanost.org/20...i-i-karcinoma/
Neka od pitanja dosad poslanih predavačima:
1) Koje su i koliko su česte teške nuspojave od cijepljenja?
2) Da li, i u kojoj mjeri, cijepljenje protiv gripe ima efekta (spominje se učinkovitost od 57 posto)?
3) Je li istina da se “bolji” imunitet dobije ako se preboli bolest nego cijepljenjem?
4) Postoje li istraživanja o povezanosti cijepljenja i autoimunih bolesti?
5) Tko garantira za kvalitetu cijepiva, i tko odgovara u slučaju njegove neispravnosti?
6) Koji je, po vama, razlog da su ljudi tako loše informirani o cijepljenju protiv HPV-a?
7) Postoje li kategorije ljudi za koje je neobvezno cijepljenje “jako” preporučljivo?
8) Je li dobro cijepiti djecu protiv vodenih kozica, ili je bolje da ih prebole?
9) Koliko ima žive u cjepivima i nije li ona štetna (naročito dobiva li se više puta)?
10) Postoje li neke bolesti koje su kontraindikacije za cijepljenje?
11) Smiju li se kronični jetreni bolesnici cijepiti?
12) Treba li se svake godine cijepiti protiv gripe, ili djeluje ono od prošle godine?
bit ću jako, jako razočaran ako sutra navečer ne vidim ovdje postove od istaknutih osviještenih forumaša s izvještajem o aktivnom sudjelovanju na tribini.
http://magazin.net.hr/zdravlje/istra...3/0387006.html
evo ovako bi bilo i s cijepivima da neko pravi istraživanja ali upravo ih zbog ovakvih stvari ne rade
imaš priliku danas u 18h pitati rade li se i zašto ne, ako se ne rade......
i?
nitko?
ne kužim, zar ni jedan transcendentno, visokoenergetski sinhronovibrirajući čakroauralni osviješteni forumaš(ica) nije bio tamo rasturiti one doktore svojim pitanjima??????????
ah....
ah....
Davore, dođi, mujici je dosadno:roll:
ma, nije (pogotovo sad kad si ti ovdje)
ali sam jako razočaran
Išla sam pogledati onaj link koji je stavila ivana i sa strane je još i ovo:
http://magazin.net.hr/roditeljstvo/t...4/0311006.html
http://magazin.net.hr/zdravlje/preve...4/0314006.html
Čime li se ljudi bave?!
mujice, gdje će se moći vidjeti odgovori? Vjerujem da osvješteni forumaši jedva čekaju.
Nigdje. Jer nije bilo nikoga da ih postavi.
Samo dva-tri pitanja s onog popisa su pročitali, kako bi se dalo vremena publici.
Bit će to na jubitubi objavljeno, ali tko zna kad.
(a ovi linkovi koje si stavila izgledaju kao da su djelo Roda. Lutka s ožiljkom od carskog reza koja unatoč tome vaginalno porađa je skroz naskroz u skladu sa stavovima udruge, zar ne? A nije ni jedenje vlastite posteljice daleko od onih ekstremnih članova koji bi sve radili prirodno kao na Discovery Channelu.)
"You and me baby, we are nothing but mammals, so let's do it like they do it on Discovery Channel"
Ispravak citata:
"You and me baby ain't nothin' but mammals
So let's do it like they do on the Discovery Channel"
beti molim te kako si uopće nabasala na to:lol:
baš bizarno:-o
ima ovdje cijela tema o tome.
http://forum.roda.hr/threads/67291-%...ght=posteljica
Nekima je yummi, nekima nije.
vidjela sam tu temu (možda bolje da nisam). možda uskoro naprave i edukativne lutkice sa posteljicama i uputama za kapsuliranje. em učiš porađati, em kuhati, em kapsulirati:mrgreen:
Ova tema je čini se davno odradila svoju svrhu, a sad baš da je na životu samo da bi se mogli zgražati - ne znam baš. Zaključavam :)