Molim pomoć.
Koliko ponuditi studentici za tri tjedna čuvanja 9-ogodišnjaka i 5-ogodišnjakinje?
S njima bi bila cca 6 sati dnevno (od 7-13 h).
Hvala
Printable View
Molim pomoć.
Koliko ponuditi studentici za tri tjedna čuvanja 9-ogodišnjaka i 5-ogodišnjakinje?
S njima bi bila cca 6 sati dnevno (od 7-13 h).
Hvala
Baš niko ne zna?!?
1500 ?
Ja za puno radno vrijeme za jedno dijete od 20 mjeseci plaćam 3000. E sad, da li za čuvanje dvoje djece treba platiti više ili manje, ne znam... posebno jer su veliki. Jednom mi je jedna čuvalica rekla da ona čuva isključivo dvoje jer je tako lakše. :)
ovisi i o mjestu, zagreb je najskuplji
ja plaćam 2000 kn puno radno vrijeme
ja bih ponudila onoliko koliko sam napisala, uzimajući u obzir i mjesto stanovanja, broj djece, starost, vrijeme čuvanja...
mislim da je u ovakvoj situaciji fer ponuditi 100-120 kn po danu, što bi za tri tjedna bilo 1500-1800 kn. ovisi, naravno o nizu okolnosti, a i tvojim mogućnostima. dvoje starijih mogu biti i teži za čuvanje od jednog mlađeg, sve je to relativno. ja za jedno od 16 mjeseci plaćam 120 po danu (ali isto ne za puno radno vrijeme, nekih 6-6,5 sati). sad su i školarci kući i iako njih zaista ne treba nešto posebno čuvati, ali i dati im za jesti i biti tu za njih, puno vrijedi, pa razmišljam o tome da malo povisim taj iznos za ovo vrijeme praznika.
Kolika bi cijena čuvanja bila za 4-5h dnevno, školarca (prvašića), uz kontrolu domaćeg rada, davanja obroka i pratnju do škole ili iz škole ? Ima li netko iskustva ? Radi se o Zagrebu.
Nismo u produljenom boravku, nego u klasičnom razredu.
Hvala na odgovorima.
Još nisam sigurna da ću trebat nekog jer none tvrdi da ona može izgurat tri tjedna s njima bez pomoći.
Eventualna čuvalica bi im trebala dati doručak, odvesti ih na kupanje i kad zavrući u park te ih predati noni u 13.
Plaža nam je 2 minute od kuće.
Mislim da bi za navedeno 1500 bilo ok.
Mi smo isto angažirali čuvalicu za 2 tjedna za maleckog jer njegov uskoro bivši privatni vrtić ne radi preko ljeta.
Dogovorili smo cijenu 1200 kn, e sad ne znam bih li ponudila teti i ručak, pa me zanima da li je uobičajeno ponuditi čuvalici i jelo ili se podrazumijeva da je to već u cijeni koju ste dogovorili za čuvanje?
Tako ostaje i naša, čak i do pola 5.
Mi imamo dogovor za 4 sata, cca od 14-18 h, ali jedan tj. 3x tjedno, a jedan 2x tjedno. Dogovorili smo da je taj dolazak 100 kn (dakle 25 kn /h).
To je 1000 kn mjesečno, a obično nam teta 2x skuha i u 16 h ode po cure pa dok mi ne dodemo. Ponekad je to zaista u 18 ali nekad je i u 17,ne gledam na sat. Kad je frka za čuvanje cijeli dan (npr. ja sam na bolovanju 2 dana kad je najgore, ali onda ih poslije teta čuva, 1 ili rjeđe obe) platim za dan 200 kn, dakle uvijek ista satnica , ali trudim se ne prelaziti cifru koju sam sebi zadala kao maximalni trošak.
Dva puta tjedno su duže u vrtiću jer u nastavku imaju ritmiku i to me spašava da ne moram nekoga imati svaki dan.
Inače, taj dogovor me dijeli od totalnog ludila. Iako mi nije lako izdvojiti tih 1000 kn saki mjesec, uz 2 vrtićka mjesta, kredit za stan i ono...život općenito, presretna sam da uz jurnjavu cijeli dan, ne moram još isliti da li će mi djeca ostati zadnje u dežurstvu i sl.
Pomoc,koliko bi platili curi koja bi dosla 3x tjedno (unaprijed poznat raspored) i uru vremena doslovno gledala TV u dnevnom boravku dok dijete spava? Dakle,nema apsolutno nista za radit,jedino ako se dijete probudi (rijetko) poc ju uspavat...To je dakle ukupno 12h mjesecno...koliko bi se to cijenilo po satu? 20kn?
Ako ne putuje nego je blizu možda bi joj bilo ok, ne znam. Pitaj. Ja sam se dogovorila da napišem max i min cijenu na papir, a tako i moja čuvalica svoju. Pa smo shvatile da je moja min bila njema maximalna i tako smo obje zadovoljne.
Katkad raširi robu na sušilu, isprazni mašinu suđa, složi novo, a nužno je da se igra s djecom i dovrši ručak te ručaju. Ako kućne poslove shvate kao igru i počaste me redom u svakom smislu nađemo neku extra nagradu.
Pola dana 50 kn (do 5 h), cijeli (moj radni)100 kn
Nama teta dolazi 4 sata dnevno 5 dana u tjednu. Radi sto treba, bude s jednim djetetom, opere sudje, objesi ves ili opegla itd. Placamo ju 1000kn mjesecno. Moze jesti stogod ima u frizideru
Mi smo tetu plaćali 2.250 kn pausalno svaki mjesec, vikendi i blagdani slobodni, godisnji od 7 tjedana (ljetni+ bozicni i novogodisnji) placen, kao i povremeni slobodni dani, bozicnica i uskrsnica od parsto kn. Radila je nekad 8-9 sati, a nekad po par sati na dan. Brinula je za malenog, vodila ga van, igrala se s njim, skuhala njemu, a kasnije i nama.
Sad kad vas čitam vidim koliko smo mi zapravo "jeftino" prošli...
naime, i prvu i drugu curku je čuvala "baka" - gospođa čuvalica, od godine dana do polaska u vrtić. Stariju curku je čuvala skoro 2 godine, a mlađu 1,5 godinu. Mjesečno smo joj plaćali 1000 kn po djetetu. Vozili smo joj curke k njoj doma. Ona im je skuhala, igrala se s njima, nabavila im je ribice, psa, mačku... U vrijeme kad je starija curka išla, bilo je perioda kad ih je čuvala 3 a bilo je perioda i kad je bilo 5-ero djece. Sad kad je mlađu curku čuvala bilo ih je dvoje. Mi smo super zadovoljni. Djeca su bila uvijek suha, čista, premotana, sita. Obožavali su i nju i muža joj...sve u svemu: BAKI čista 5! I dan danas ju moje cure doživljavaju kao baku.
Koliko bi ponudili za samo odvodjenje starijeg djeteta u vrtic, udaljen cca 10-15min pjeske od kuce? Ja sam doma s tek rodjenom bebom, tata radi od prerano ujutro a krece hladnije vrijeme. Cura koju smo kontaktirali zivi u istoj zgradi.
da li je netko vodio tetu čuvalicu sa sobom na go?
koliko bi trebalo platiti tetu za 7 dana, čuvanje jednog djeteta po 6h dnevno (smještaj i hrana bi išla "na teret" poslodavca)?
Bucka, pretpostavljam da ce imati placu kao i uvijek, znaci samo neka dnevnica...ja sam nasoj prije koju godinu kad je trebala ici s nama na more (na kraju nismo realizirali) mislila ponuditi ekstra 100 kn/dan, uz sve troskove placene i uobicajenu placu, ali sam racunala da bi mi uskakala s djecom po potrebi tijekom cijelog dana...
ovdje se radi o "povremenoj cuvalici" koja je inace placena 30kn/h
7danax6h=42hx30kn=1260kn (toliko bi ju platili da je u zg, ali ovo na zimovanju bi pretpostavljam trebalo biti više)
Mene zanima kako tražite dadilju? Preko njuškala, neke druge web stranice.. ?
Jel se zakon mijenjao, trebate prijavit dadilju ili vi to na crnjaka. ?
Prije nekoliko godina dok sam čuvala djecu, poslodavac me vodio na ljetovanje, u njihovu kućicu na moru. Zapravo, išla sam s djedom i bakom od malenog i ja sa tadašnjim budućim suprugom. Platili su mi i prijevoz i baka je kuhala. Tjedan dana smo bili i inzistirala sam da mi ništa dodatno ne plaćaju jer sam imala i puno slobodnog vremena. Bubnut' ću ali mislim da su mi dali 500kn za 5 dana koliko smo bili.
Molim i ja pomoć... dvoje djece, 16 mjeseci i tri i pol godine. Svakodnevno čuvanje od cca 9h, bez kućanskih poslova, eventualno skuhati prilog uz ručak ili podgrijati skuhano.
Koliko ponuditi? Napominjem da se ne radi o velikom gradu (znam da su razlike velike u cijeni).
Hvala!
Poznanica me pitala za savjet jer zna da sam prije čuvala djecu, ali ne mogu joj pomoći jer sam radila po satu uvijek, pa da vidim tu.
Dijete ima godinu i pol i ona treba samo čuvanje i poslove oko njega, 9 sati dnevno, pon-pet.
U Zagrebu je.
Koliko bi bilo razumno ponuditi?
Kako "provjeriti" cuvalicu? Traziti pisane preporuku? Jel cudno na razgovoru dati ispiniti upitnik? Ili ga usmeno obaviti? Onak,kratko,bez najave..
Prijateljice po egzotičnim žitaricama ;), moja malenkost je čuvala djecu i čuvala bih opet :) !
Sad, kad sam i sama mama (moja Terr će uskoro 9 godina), ne mogu se načuditi kako sam dobivala te poslove tete čuvalice: bez poznanstva, isključivo preko oglasa!
Ljudi su mi rekli da su se vodili time koja se teta djetetu najviše sviđa.
I, kuc-kuc, u drvo, nikad nikakvih problema nisam imala :)
Koja bi bila ok satnica (ili bolje receno cijena za jedan radni dan, cca 8 sati max), za tetu koja bi povremeno, po potrebi cuvala dijete koje ne moze u vrtic jer se mora oporaviti od bolesti. Znaci, uzela bi bolovanje kad je bas koma ( velika temperatura, odlazak doktoru i slicno), ali kad dijete jos koji dan treba ostat doma bi ga cuvala teta da bas nisam non stop na bolovanju. Je li netko imao takvu kombinaciju, kako funkcionira?
Moram podjeliti svoje iskustvo s tetom - klinac je bio 6 mjeseci trebala sam ostati na porodiljnom, ali igrom slučaja hitno sam se vratila na posao, mama je čuvala malog i razbolila se, a ja nazvala prvi broj iz oglasnika. Olakotna okolnost je bila jedino ta da su roditelji u istoj kući, pa su mogli u početku malo doći gore i provjeriti jel sve ok. Pozvala sam gđu na razgovor u subotu, došla je čuvati u ponedjeljak (nisam imala izbora). Na kraju - dobila sam novu baku, novci njoj ni meni više nisu bili važni. Kao da sam unajmila svoju mamu za čuvanje malog. Nevjerojatno, ali istinito. Teta - baka, kako je moje dijete zove, još uvijek dolazi k nama!!!!
Mi smo placali 20kn sat.
Doduse,to je bilo za sate koje je nasa teta odradila preko satnice koju smo imali dogovorenu. Njoj je sat bio cca 12kn a taj prekovremeni 20kn.
mi 25 kn sat
Moja prijateljica plaća 30 kn svaki dan 3 sata.
Plaćam 30 kn, obično to bude 2-3 sata.
Znači, to je 90 kuna sve skupa (dakle, 30 po satu) ili 30 sve skupa?
90 za tri sata.