http://www.udzbenik.hr/
tu unesi školu i razred i imaš popis knjiga
Printable View
http://www.udzbenik.hr/
tu unesi školu i razred i imaš popis knjiga
pričekat ćemo 1.6. pa vidjeti :) još par dana ćemo izdržat LOL
Jelka , hvala,idem baš prošvrljati,
mi ćemo svaki dan nositi doma torbu i knjige, pa mi je bitno sve, i da je izdržljiva, i laka, i da se može prati ...uf..
mame s iskustvom, koji su najbolji omoti za knjige? di to kupiti?
e, ti omoti i mene zanimaju.
i, zna li tko, jesu li korice targetovih crtančica dovoljno čvrste da mogu bez omota?
da , dogodine se mjenjaju udžbenici
ovisi koliko dugo će ti ju dijete koristiti.moji ju koriste prve dvije godine i namjerno kupujem manje jer je flexi viša pa im je ogromna na leđima
ova veličina koju imamo nam se pokazala dovoljna za sve knjige i pernicu,pribor za tjelesni je i tako učiteljica držala u ormaru i nosili smo čisti pon a vračali petkom.mada i on bi stao gore na knjige
a omoti,moji ne vole kada im se onoti skidaju tako da ja lijepim foliju
a pisanke i crtanke sam ih naučila da stave unutar knjige da se ne zgužvaju i ne motamo ih.Sve bude uredno do kraja godine
jel bi ova bila dosta velika, barem za 1. dva razreda? http://e-trgovina.nn.hr/skolski-prib...be/570085.html
moj D nema ni 120 cm, ne bi mu bas neku preveliku kupila. a i ova je jedina valjda koja mi se svida, mrzim to sarenilo na torbi
mona, folija koja se lijepi ?za knjige-to je nesto bas za knjige ili nesto sto su se mame dosjetile? Ovako kako si ti objasnila zvuci pametno Ja sam jos iz doba kad su prozirne plasticne korice bile zadnji tehnoloski hit
potpis!
ja sam mislila kupiti obicne i isprintati sliku onog cega zeli (prvo jer su "crtic" biljeznice puno skuplje, drugo jer nema onih koje ona zeli) i to staviti u plasticne korice, iz naseg vremena.
nisam ni znala da postoji nesto drugacije. osim HM omota koje smo i mi sami radili u skoli, npr. novina.
sta su target biljeznice?
sta su folijski omoti?
majko moja, ovo me podsjeca na biranje kolica :trauma:
leonisa, da i ja tebe potpišem
vrli novi svijet o kojem nisam imala pojma...
ali target bilježnice znam da su vrsta bilježnica s tvrdim koricama, mi smo za vrtić slučajno kupili takvu, išla sad gledati u njenu sobu :-)target je firma koja ih radi... skuplje u duplo ,ali i ljepše i bolje (kod nas je faktor ljepote bio presudan za kupovinu iste)
e sad vidim da vi sve znate, koje bilježnicee trebamo kupiti?
baš ko popis za rodilište :-D
kad ćete vi saznati u kojem razredu su vam djeca? Nama je iznimno mrzovoljna školska psihologinja rekla kako tek dan dva prije škole će izvjesiti popis razreda , pa sam imala upitnike oko glave...
i jel onaj link s popisom udžbenika provjeren? mi smo tamo tamo daleko i malo sam nepovjerljiva...
onaj smajlić koji skakuće trebao je očajavati , a ne hopsati8-)
hahahahah, bas!
ja sam popis dobila na upisu u skolu, a razred cemo saznati na priredbi, 2.9.
mogu ga prepisati, ako je isti svugdje.
Ja sam mojoj lani omatala knjige u plastične korice (omote), a ove godine sam se zezala sa samoljepljivom folijom. Prvo je jednostavnije, ali knjige iz omota često "bježe", omoti znaju puknuti na spojnicama ako je dijete manje pažljivo. U foliji knjige izgledaju neomotane, sve je čvrsto, lakše se sprema u torbu, ništa se ne lomi, ali to lijepljenje traje li traje.
U 1.r. sam kupovala obične crtančice i pisanke A tankih papirnatih korica jer ih ispunjavaju brzinom munje.
Ove godine je skroz druga pjesma - ispunila je jednu cijelu debelu "hlapićevu" matem.bilježnicu i još par stranica iz nove, a iz HJ po jednu i pol za školski i domaći rad.
ali di si nasla tu foliju? pojma nemam kaj je to? to sam rezes?
Bilo je na akciji u Mulleru, po 11 kn rola, mislim da mi je trebalo 2 ili 3 role (izračunaš prema visini i broju knjiga), jednostavno je, samo traje.
mi smo dobili popis na kojem pise:
1. hrvatski jezik
prvih mjesec dana, crtancica, a nakon toga pisanka A
pisanka B je za drugo polugodiste
2. matematika
matematicka biljeznica 1
3. priroda i drustvo
biljeznica za geometriju
4. strani jezik i vjeronauk- prema dogovoru
5. likovni
u posebnu kutiju:
tempere (probusiti ih) i vodene boje
2 kista za vodene i 2 kista za tempere (po jedan tanji i deblji), casa za vodu, krpica za brisanje
uljne pastele (ne vostane)
plastelin
glinamol
6. tjelesni:
tenisice (ili cvrste papuce s gumenim potplatom), bijela majica kratkih rukava i bilo kakve kratke hlace, mali rucnik
u torbi svakodnevno imati:
flomastere, drvene boje, skare, ljepilo
ne kupovati likovne mape prije roditeljskog
jastucic za sjedenje
u skolskoj torbi potrebno je svakog dana nositi:
pernicu u kojoj je nekoliko obicnih nasiljenih olovaka, gumica, siljilo, malo ravnalo ili trokut, drvene bojice, informativka, papuce
ovo je skraceno, nisam pisala pune i opisne recenice :mrgreen:
Pa sad... ja nisam narocito uredna i pazljiva, ali vec sest godina zamatam djeci knjige tako jer su mi se ostali nacini zamatanja pokazali neodgovarajucima - omoti se poderu, a knjige raspadnu. Kupim foliju u Mercatoru (imam dojam da je ta malo deblja od one iz Profila, ali ne mogu tvrditi da je zaista tako). Imam vec rutinu i sluzim se ravnalom kad ravnam foliju na korice, ali tako omotane knjige izdrze po 2 skolske godine (v. godine rodjenja djece - mladji naslijedi knjige) i zadovoljna sam. Pretjerana urednost i preciznost nije bitna, jedino treba paziti da se ne naprave bas veliki mjehuri zraka, ali i tome se moze stati na kraj iglom.
nama su rekli da cemo imati sastanak sad pred kraj 6. mjeseca i da cemo tada dobiti popis. mi uvijek sve u zadnji cas, tako da se samo nadam da cu uspjeti kupiti torbu do pocetka skolske godine, sve ostalo cemo lako :mrgreen:
mozda da dam muzu da umota knjige kad vec umotava stari akvarij :mrgreen:
naravno ako se radi o foliji. onoj koja je meni folija (npr. negdje ga zovu zastitni najlon :D)
zapravo, peterlin, da se uslikas step by step i postas jer ne mogu zamislit kak bi to islo, a da drzi bez ljepljenja i da je uredno.
ovako i ja
to je samoljepljiva folija,iskrojim ju malo veću od knjige,polako odljepim početak i zaljepim na knjigu i onda s velikim ravnalom lijepim a istovremeno skidam onaj papir na koji je folija zaljepljena
za one koji ne kuže to izgleda kao samoljepljiva tapeta samo tanje i prozirno.i ne ostanu mi mjehurići.Moj sin je picajzla i mora biti uredno.I knjige su mu i na kraju godine kao nove
leonisa zašto jastučič za sjedenje?
nemam pojma. valjda da ne klize? ili da ih ne boli guza :D
al i mi smo imali, prije 30ikusur, necu reci koliki kusur :mrgreen: godina.
Nije to neki problem, izrežeš foliju prema knjizi tako da bude cca 2cm veća od površine vanjskih korica, prelomiš na pola, položiš knjigu i polako odvajaš papir od folije uz istovremeno pritiskanje, urežeš utore za prelamanje tamo kod hrpta, pa zalijepiš preklope. Imaš ovdje nešto, iako ja radim s onim folijama koje imaju papir s kvadratićima za podlogu, radi lakšeg krojenja: http://www.youtube.com/watch?v=hzs5bYbbhF4
JAKO je bitno da je folija kvalitetna tj. debela.
Imam ti ja još jednu ideju - ako imaš koga poznatog u kvartovskoj knjižnici, pitaj da li ti oni mogu zamotati. Oni obično imaju napravu za zamatanje knjiga pa to kod njih ide lakše. Kupiš ljudima kavu i kekse ili tak nekaj + foliju (pitaš točno kakvu) da ne troše svoju.
Isto, svojevremeno je Školska knjiga nudila tu uslugu zamatanja ali ja sam to radila doma sama pa ne znam detalje.
Jastučić služi za sjedenje na podu učionice.
ok, sad mi je jasnije :)
ja sam mislila da je to nesto poput kuhinjske folije, samo deblje. s njom nikad na zelenu granu.
s onim pvc samoljepljivim papirima, tapetama sam se igrala kad sam joj ukrasavala ormar i djecju kuhinju.
cokolada, sjedenje na podu?
da vas pitam nesto- wc? kakav je? onaj mali ko u vrticu ili za odrasle, veliki?
:mrgreen:
Ne bih vam htjela gušiti entuzijazam pa bolje da ne opisujem naše WC-e ( izvannastavna aktivnost "Mali vodoinstalateri" okuplja zavidan broj učenika).
na podu sjede ponekad u boravku ili dok gledaju crtiće.
kod nas se puno sjedi na podu, ali imaju tatamije pa ih slože
omatanje knjiga - na udzbenik.hr uz knjige odaberem opciju da mi ih oni i omotaju i to je što se mene tiče genijalno. ništa više od toga nemam živaca raditi, kakvo vražje ljepljenje. ovako klik klik i u paketu stižu omotane knjige
wc veliki naravno
Mi smo danas obavili sistematski i cijepljen je samo u lijevu ruku sa MMR, nisu spominjali da moramo doći po druga cjepiva.:zbunj:
Ja sam mislila da je taj dio isti za sve buduće prvašiće.
Testiranje je bilo u školi, trajalo je 45-60 min, u grupama po 5 djece su rješavali neke zadatke, crtali, pričali s njima; bili su učiteljica, pedagog i defektolog. I onda su popričali s nama nasamo po 5 min.
Uglavnom, to je to, gotovi smo, vidim da neki od vas još imaju i "službeni" upis u školu, mi ne.
Kupili smo torbu :-D, Herlitzov 5-dijelni komplet dinomania preko ebaya, na aukciji.
Vidim da ste vi već na knjigama i omotima. Mi nemamo još nikakav popis udžbenika, tek na ljeto, a vjerojatno ćemo ih naručiti preko škole, to mi se nekako čini najjedostavnije.
Omoti? Ja znam samo za one prozirne korice :oops:, ali mi se sviđa ova ideja sa samoljepljivim folijama. Svašta ja tu naučim od vas! :kiss:
ne znam, nisam nikada bila unutra
a moja V uglavnom ne ide nigdje van kuće na wc
možda je bila koji put, ali nikad se nisam sjetila pitati
ne vjerujem da su mali vrtićki
no stvano ne znam
ali dolje, gdje su privašići (samo ne znam kako će biti ako budu 3 prva razreda, a dolje su dvije učionice)
imaju wc samo za njih, za prvašiće
jedan muški, jedan ženski
ne idu starija djeca tamo na wc, manje je korisnika, pa je vjerovatno dosta čisto