Meni kruh iz pekača nije fin. Odnosno, fin mi je samo dok je jako frišak...
I već me dugo muči pitanje koliko zapravo košta pečenje kruha u pećnici. Da li je to isplativo?
Printable View
Meni kruh iz pekača nije fin. Odnosno, fin mi je samo dok je jako frišak...
I već me dugo muči pitanje koliko zapravo košta pečenje kruha u pećnici. Da li je to isplativo?
Ja se ne zabrinjavam sa cijenom pecenja kruha u pecnici. Isplativije mi je jesti fini kruh u koji sam stavila dobre sastojke nego smece.
U pekacu povremeno pecem kruh ljeti da ne grijem sa pecnicom, zimi volim no knead, brijem na sjemenke i ukisla tijesta od teskih brasna i volem ih.
Problem pretjerane konzumacije kruha smo imali prva dva mjeseca kad smo kupili pekac, a sad smo normalni.
I najmrsavija sam bila kad nisam imala frizider 4 mjeseca, al nije to zivot :lol:!
Preporučam sušeno voće, ako nisu bas predugo u skoli, mi smo tek dogurali do sestog. To je sest sati 4x tjedno a pet 1x. Barem kod nas. Najdraži su joj lješnjaci, orasi i tak to od orašastih plodova, a susene banane i brusnice od susenog. Isprobajte:)
Smišljam što bi mi dijete moglo nositi u školu za marendu pa će mi svaki prijedlog koji ne uključuje brašno pšenice (intolerantan je) dobro doći. Prednost je, ali i meni dodatni posao što voli zdravu hranu i ne jede i ne voli krafne, buhtle, salame, hrenovke i slično. Ne voli baš ni slatko.
Pravit ćemo mala tapioka peciva za mini sendviče, kruščiće od zobenih, svježeg sira i jaja, pločice od sjemenki, slatke s medom kupujemo u rifuzi. Može nositi u boci čaj, vodu, bademovo mlijeko ili rižino. Tu staju sve moje ideje s obzirom na to da mora biti nešto praktično, suho, a njemu jestivo.
Imamo temu. Od Apri je. Ne mogu aas naci al proguglaj.
Sad bi apri trebala otvoriti temu i za studente:uteg:
Hvala, isprika.:)
Ovako i moj mlađi, ali oni imaju pristojnu kantinu u školi. Stariji je cijelu srednju školu nosio gablec od kuće, po vlastitoj želji. Oni dugo nisu imali kantinu, a kad su je lani otvorili, nije ga se dojmilo toliko da svaki dan jede tamo. Sad ćemo vidjeti kako će snaći kao student, ali ne bi me iznenadilo da i dalje nastavi nositi gablec sa sobom. Kako god mu bude po volji.
Kopiram i ovdje svoj post s obzirom da sam otvorila već postojeću temu. Jela žlicom i vilicom nam ne trebaju. Tako sebi nosim, ali on neće biti toliko u školi i prvašić je:
Smišljam što bi mi dijete moglo nositi u školu za marendu pa će mi svaki prijedlog koji ne uključuje brašno pšenice (intolerantan je) dobro doći. Prednost je, ali i meni dodatni posao što voli zdravu hranu i ne jede i ne voli krafne, buhtle, salame, hrenovke i slično. Ne voli baš ni slatko, kao ni kašasto.
Pravit ćemo mala tapioka peciva za mini sendviče, kruščiće od zobenih, svježeg sira i jaja, pločice od sjemenki, slatke s medom kupujemo u rifuzi. Može nositi u boci čaj, vodu, bademovo mlijeko ili rižino i malim tetrapacima. Tu staju sve moje ideje s obzirom na to da mora biti nešto praktično, suho, a njemu jestivo.
Možda bih mogla i njegov omiljeni doručak pakirati (ne znam hoće li mu biti zgodno) - preklopljena mini kajgane od jaja i ribanog grana padano sira. I energetske kuglice koje brzo spremim (kombinacija datulja, orašida, začina). Voće neće, osim jabuke, ostalo popije u smoothijima. Svaki savjet je dobro došao! :)
Palčice, budući koristiš tapioka brašno, odlične su brazilske kuglice, praktične i fine
Može recept, molim te.
Ono što sam pronašla na netu zvuči super. Ne voli gaude i sl. sireve, ali dobar parmezan čini čuda u pecivima. Baš ti hvala! :)
Imas recept negdje i od sase. al ne znam di. ako je na sta danas kuhate, onda je zatrpan. vis mogli bi sasine recepte izdvojiti. oni su pravo blago.
Slažem se. Hvala spajka! :)
Ok, nisam u Zg, ali napravim ih sama ovih dana. Hvala!
Sve kantine po faksevima su ok ako u pauzi stignes do nje
Ako je sin od Peterlin upisao ono što je htio ima u blizini 3 studentske kantine i fakat teško da ga nijedna ne bi zadovoljila (FER, FF i Strojarstvo).
A na FF bi mogao vidjet i šta god zgodnih ženskih za razliku od FER-a gdje je ipak više dečkih :-)
Na mom faksu najprodavaniji su bili jaja na oko
Lili ima i strojarka zgodnih
A i na fer ima puno cura.
Ma ne brinem ja da moj sin neće naći kantinu...ali onne voli gužve i način hranjenja ovisit će o rasporedu. Zbog gužvi i relativno visokih cijena (po njegovom mišljenju) zaobilazio je i kantinu u školi. Uostalom, nek se snađe... Doma ionako uvijek ima kuhane hrane.
Slažem se jelena.O
Peterlin ma neka ga više među studentarijom, doma će ionako uvijek doć, nek ne leti doma starcima radi hrane :mrgreen:
A imat će iksicu pa će mu sve bit povoljnije.Valjda će to procijenit kao ok value-for-money.
Osobno najbolja kantina mi je bila i ostala u S.D. Cvjetno mljaaac
je tang i to sam htjela dodat samo nisam znala jel studentima tlaka ići tih par stanica tramvajem. Nije današnja mladež kao nekad mi :-)
Na jutubu ima vegetarijanskih ćufti koje liče na falafel, ali ima ih od gljiva, patlidžana, crnog graha. Meni sam radila od slanutka i bile su ok.
Do cega par stanica cvjetno pa i stud centar ako ima vremena je na par sto metara hoda od tih fakseva
Samo treba naci vremena
U moje doba imali smo nekog dosadnog profu iz matke ii ali toje ljetni semestar svaku pauzu smo bili na sladoledu bar ja da se rekuperam .u to doba je bio neki polu kioskispred otvorenog sveucilista
I
Da fakat jelena,pa to se pređe pješke za čas.
Znam da na FER-u ima zgodnih cura, a bit će ih i više... Moj stariji nije se upisao sam, nego devetoro iz istog razreda (samo dva dečka). Sedmoro ih je u istoj grupi na faksu. Valjda sam dobro zapamtila, ne da mi ga se sad zivkati i provjeravati.
Glede u svezi klope - Lili, ništa ja svojim sinovima ne naturam kao obrazac, oni sami biraju u skladu s okolnostima. Igrom slučaja moj stariji je cijelu srednju progurao s kutijom za hranu jer u slavnom mioc-u nije bilo kantine u prve tri godine njegovog školovanja (a meni je to važno, pogotovo za djecu koja nemaju doma skuhano svaki dan). Eto, tako je ispalo. On će sam odlučiti. Bome je nosio tu kutiju (a i mlađi mu brat) i tijekom ovogodišnjeg ljetnog rada. Ne moraju, a ja se ne trgam to slagati - sami trpaju u kutiju ono što žele jesti (da ne nabrajam, već sam to previše puta napravila).
Nemam ništa protiv studentskih restorana. Ja sam dijete provincije koje nikad nije imalo iksicu (u moje vrijeme to su mogli samo studenti koji su dobili dom, ili se ja nisam znala snaći) ali išli smo čoporativno u SC i slična mjesta (Cvjetno). I na etf-u je u moje vrijeme bila pristojna kantina koja nije bila u okviru SC-a, pa se tamo za običnu lovu moglo relativno jeftino jesti (jaja na oko kako Jelena kaže, pesje drekece (tj. male tanke pečenice), blitvu s krumpirom, pržene ribice i slično. Tja, svaki dan nešto drugo, ali ja sam znala kuhati otkad sam znala rukovati štednjakom, pa mi nije bilo strano kuhati doma za sebe i druge još u studentskim danima... Pred kraj mjeseca prehrana je bila krumpir na 100 načina (imala sam kolegicu Ličanku s kojom sam učila, ona i njena rođakinja imale su vreću krumpira i staklenku masti, a moj doprinos bio je termička obrada, hehehe), palačinke na vodi, cibori i drugo voće pokradeno po trešnjevačkim vrtovima i iz dućana četvrt kruha i jogurt... pa smo preživjeli. I bilo nam je zabavno. Bilo je i fešti, odlazaka u riblje restorane, graha na Sljemenu, pečenog jegera na istoj lokaciji (da ne nabrajam) pa nek se moji sinovi isto tako snalaze. Bez para nisu, ali to su moja djeca - ne bi potrošili kunu ako ono što dobiju ne smatraju vrijednim tih para. No, vidjet ćemo uskoro... Prije nego počne škg (da ne kažem akademska godina) treba iskeširati autođškolu x 1,5 (mlađi je već krenuo, platili dvije rate od ukupno četiri, a stariji planira u rujnu) tak da mi se čini da će društvo jesti doma i dalje. Tu ne moraju platiti ni lipu. A ja samo očekujem da kažu "jedem doma" ili "ne jedem doma" što će moći kad dobiju raspored.
Ne sumnjam ni sekundu da se neće snaći.:-)
Mi u stud.domovima baš i nismo imali uvjete za kuhat,a ni para za kupovat namirnice. Bilo je puno povoljnije jest na iksicu u menzi za sitnu lovu misim 4,40kn cijeli obrok. Nije se isplatilo ni financijski ni vremenski drugačije,a starci su ionako bili daleko kao i tebi.
Baš me zanima koliko je danas u menzi meni na iksicu oko 6-7kn. Jel netko zna?
Meni je pak drago da danas u studentskoj menzi mogu jesti i studenti iz Zagreba. U moje vrijeme mi nismo mogli
Mogu li danas svi studenti dobiti tu iksicu i povoljno ručati?
Pa baš to! Mi nismo mogli dobiti bonove za menzu, ponekad smo ih znali kupiti od nekoga.
Da, ne samo da nisu mogli studenti iz Zagreba nego je to bilo rezervirano za studente iz domova. Ostali su se snalazili kako su znali. Naravno, imali smo bonove i mi koji nismo mogli dobiti iskaznicu, kupili od onih koji su imali i slično. Ali dosta nas je stanovalo privatno, neki provincijalci su i u ono vrijeme (kao i danas) imali i vlastite stanove u kojima su bili sami, pa se uvijek negdje našao neki štednjak i frižider...
Koliko se sjećam, kad sam ja studirala su svi studenti izvan Zg kupovali bonove.
Mima, tak je bilo i kod mene. Koja nepravda
Kak? Ja sam 92 upisivala, mi smo mogli kupovati bonove ali recimo trećinu novaca od ovih vanjskih ili tako nesto?!
Kladila bih se da je tako nešto bilo. Ili sam umislila?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam 92 počela raditi, tak