Anka nam je upravo na aspiraciji :) ~~~~~~~~~~~~~ da koktel djeluje i za lijepe JS!
Ja strpljivo cekam svoj red :raspa:
Printable View
Anka nam je upravo na aspiraciji :) ~~~~~~~~~~~~~ da koktel djeluje i za lijepe JS!
Ja strpljivo cekam svoj red :raspa:
kameleon bravo! Čekamo lijepu brojčicu 13.2.!
tikki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba!
O Mury, koliko nas stvari muci... Iako se ja nebi zalila da se san i ostvari..
u petrovoj daju neku eksperimentalnu anesteziju na aspiraciji...kažu cure koje su dobivale onu staru, da je ova nova koma!!
ja sam inače išla na živo pa mi je i ova eksperimentalna bila ok :lol:
hvala vam svima na lijepim željama!!! :-*
ja šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima, za šta god kome treba!!
njanja1 pretpostavljam da si pišnula još koji test? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nestrpljiva anka,tikki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Anka & Tikii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
posebne vibrice kameleon, nadam se da si ti sljedeća azoo trudnica :love2:
njanja ~~~~~~ za pozitivan testić i veliku betu!
Kameleon, ja sam dobivala i onu staru, bila sam i u opcoj i u lokalnoj i sa koktelicima i bez icega... Meni je ova bila skroz ok. Nije nista jako bolilo i nije me osamutilo da sam ko pijanac jos 2 h poslje.
Rezultat: 8 JS :D sutra cu znat koliko ih je bilo ok i koliko se oplodilo.
tikki držim fige za tulum u labu... :fige:
ostale nek se posluže ~~~~~~~~~~~~~
Curke,sretno svima u bilo kojoj fazi postupka!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za bezbolne punkcije,lijep broj kvalitetnih js,što bolji party u labu i naravno,ono čemu sve težimo-pozitivne bete i školske trudnoče!
Ja brojim dane do konačnog odlaska na VV,da znamo kaj dalje..očemo u postupak il ne :raspa:
žužy kad si ti gore otprilike, nadam se da ćete u postupak
Joj i ja :-)!Menga treba stiči u ponedj.,pa zovem da se naručim za 3.dc.
Kad otpr. tebi pada ?
ja bi oko 12.2 trebala bit gore, još sam na duphastonima
pozdrav svima,ja sam od danas na PUREGONU i trebam uzimat vaginalete ali sam zaboravila dali trebam vaginaletu stavljat i na dan kad opet idem gore tj.u srijedu:oops::oops: doktor mi je rekao ali sam ja zaboravila
zbog čega vaginalete?
tetraborat vaginalete
samo za napomenu da se cure iz drugih klinika ne zabrinu da su nešto fulale - tetraborat se koriste samo na VV.
sretno svima, cure i dečki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pitam se po čemu doktor procijeni kojoj dat vag.a kojoj ne ?
tetraborat vaginalete
bubekica znas li ti mozda dali i na dan pregleda se stavlja vaginaleta
Nisam sigurna draga jer ih nisam nikad koristila... Pokusaj to pitati na temi VV.
Ja sam ih stavljala kod Lučija, meni je rekao da ih stavljam navečer. Znači navečer sam ih stavila i onu noć pred pregled. Do ujutro je sve iscurilo zapravo, oprala sam se i sve ok
Inače to mi je najfuj stvar koju sam radila, užasne su mi te vaginalete. Bile su mi prve u životu, mislila sam da su sve ostale takve. Srećom nisu
Mima nije bilo transfera jer ti je biologica rekla da je zametak triplodian? Je li ti možda rekla kako je ona utvrdila triploidnost zametka, odnosno kako je nastala triplodinost zametka?
Triploidnost znači da zametak ima tri seta kromosoma, tj umjesto da zametak ima 46 kromosoma-23 od oca, 23 od majke, triploidan zametak ima 69 koromosoma. Triploidnost je složen kromosomki poremećaj.
Inače zametak ima dva seta od po 23 kromosoma, jedan set kromosoma dolazi od majke, drugi set kromosoma dolazi od oca.
Triplodinost ljuskog zametka relativno je čest kromosomski poremećaj, kod oko 1-3% svih potvrđenih trudnoća zametak je triploidan.
Većina trudnoća sa triploidnim zametcima završi spontani pobačajem u prvom trimestru trudnoće, vrlo mali broj trudnoća sa triplodinim plodom dođe do drugog timestra, a još manji broj trudnoća sa triplodinom plodom uspije se razvijati do trećeg timestra. Vrlo mali broj djece s tiplodijom se rodi živo, a na žalost živorođena djeca sa triplodijom vrlo brzo umru nakon rođenja. Triploidija je slučajan događaj, nije nasljedna.
Triploidnost, odnosno postojanje 3 seta kromosoma, umejsto 2, nastaje na dva načina:
-da spermij koji nosi jedan set kromosoma tj 23 kormosoma, oplodi jajnu stanicu kod koje se dogoila greška u mejotičkoj dioba i koja sadrži dva seta kromosoma tj 46 kromosoma umjesto 23
-da jajnu stanicu koja sadrži 23 kromosoma oplodi spermij koji sadrži dvostuki set kromosoma tj 46 kromosoma
ili
-da jajnu stanicu oplode 2 spermija.
Triploidnost zametka utvrđuje se analizama stanica i kromosoma analizama prilikom patohistološke dijagnoze nakon spontnog pobačaja. Da bi se dijagnosticirala triplodinost potrebno je napraviti složene pretrage na komosomima stanica zametka ili plodna, zato sam te pitala ne temelju čega je biologica rekla da je zametak triplodian.
Pretpostavljam da kod vas nije rađen ICSI već IVF oplodnja i da su dva spermija oplodila jajnu stanicu.
Ja bih nazvala biologicu i pitala ju je li oplodnja rađena li IVF-om ili ICSI-jem.
Sretno u novom postupku!
kameleon...nisam pravila ni jedan test,jer kad mi je dragi juce dobio napad odustala sam! imala sam u planu sutra napravit,pa u ponedjeljak opet,ali prezivjet cu do srijede!!!
osjecaj nemam nikakav,osim gladi i potrebe za cigarama ali to imam stalno :-)
Ja sam danas bila na ultrazvuku,6dc,i uopće ne reagiram na stimulaciju :evil::cry::cry::cry:
u nedelju idem opet,da vide da li je bar nešto krenulo
Inesz, super si sve objasnila :-), no samo da pridodam vidljiva su nakon oplodnje tri pronukleusa kod triploidnog zametka:
http://www.advancedfertility.com/triploid.htm
Hvala Ljube. Dobre su slike embrija u linku kojeg si postavila.
Ali me zbilja zanima je li kod mime32 bio ICSI ili IVF.
bubek, greška u mejozi I ili mejozi II spermatogeneze (kada može nastati dodatni set kromosoma) se ne vidi pa je moguće i ICSI-jem
i ja ciljam na oplodnju IVF-om, da su 2 spermija oplodila js... mada znamo da ne mora biti da su 2 spermija oplodila js.
ovdje je bila samo jedna jajna stanica, i sve si mislim da bi bilo sigurnije raditi ICSI.
bilo bi super da imamo temu "pitajte vaše embriologe" gdje bi nam embriolozi odgovarali na naša pitanja, nedoumice i sumlje...
uglavnom, mima32, ne boj se nije nasljedno, triploidija je slučajan događaj i gotovo da nema šanse da se ponovo dogodi.
:-)
Ne vidi se da je spermij diploidan? Si sigurna?
dezler i kod mene je stajalo...krenulo,pa opet sve stalo! izgledalo kako cemo samo dvije izvadit a na kraju 7 od cega se 5 uspjelo oplodit! jesi na pocetku pikanja?
pikala sam se 5 dana (od 2dc) gonalima,6 dan dc (danas) sam bila na ultrazvuku i vidi samo nešto sitno,kaže da izgleda kao da mi je prvi dan menge.danas i sutra se pikam puregonima i u nedjelju moram opet na ultrazvuk
dezel mozes li trazit povecanje stimulacije,neznam kako to u hr funkcionira! ja sam ovaj put 15 dana pikala,u prosla 4 puta 9-11 dana! ako ti poveca dozu gonala(pretpostavljam da je to nesto ko merional) i puregona mozda se probude?
Hvala svima na odgovoru,stavit cu i ja navecer pa sta bude
njanja ne znam,pitat ću u nedjelju