omg ja kad sam vidjela tog bogdana na listi mislila sam da se zezaju
Printable View
omg ja kad sam vidjela tog bogdana na listi mislila sam da se zezaju
za pola tih s liste nikad cula, a za drugu polovicu tako-tako. ali svi su nekako neuredni, obrasli, nepopeglani, lagano sporki :/
Meni dvoje bili nepoznati. Hrgović (kako li je taj dospio na listu?) i prvoplasirani.
Znam da se o ukusima ne raspravlja (evo krumpirić se užasnula na Šulića :mrgreen:), ali ipak...ako izuzmem Šulića i djelomično Ivaniševića slično mislim kao magriz.
prvoplasiranog sam izguglala - stvarno sam fino jela u batalini :njam: , tako da mu svaka čast kao kuharu, ali mi stvarno nije niti zgodan, niti seksi ....a tek te tetovaže :roll:
iako moram priznati da mi je nižetić oduvijek bio ultrasladak, ono ko bombonček. ali onako, frendić tip.
Ja ostala stabilna. :mrgreen:
A vi još peglate? :coffee:
Meni je Bogdan baš smušeno simpa. Al gledala sam ga samo u Sonji i biku :alexis:.
Hahaha...
Htjela sam postaviti pitanje o peglanju, odnosno kvaru parne stanice, no bojim se da bi bio cisti off topic, pa odustajem. :-)
Naravno da nisam.
Mislim da je puna kamenca i da ju treba ocistiti pa sam htjela pitati mogu li to sama. Je li to netko radio?
On topic, Bogdan mi je mrak, Ivanisevica mi je tesko gledati koliko mi ide na zivce.
Mojca, sestro :angel:
Ja sam čistila običnu parnjaču octom i vodom. Ako čistim tak i kuhalo za vodu, nema razloga da ne čistim i peglu. Aliiii bez obzira što u uputi piše da se koristi mješahina demineralizirane i obične vode, bježim od obične ko vrag od tamjana. U peglu samo demineralizirana....nikakva voda iz slavine ne ide unutra. A što mislite, da se te pegle kvare 3x rjeđe, kome bi ih proizvođači prodavali?
Uostalom, evo malo stare pameti odavde: http://forum.roda.hr/threads/17414-K...gli-PRO-MINUTE
Upravo stojim kraj Jokica Na Super uho frstivalu i nije popeglan.
:mrgreen: ahahaha možda je prao majicu na 30 a sušio na 40
Ajd malo toleranicije. Ipak je bilo nesnosljivo vruce. Ko je peglao nek me pogodi peglom :lool:
da se malo pohvalim ..
neki dan moja prijateljica, inače peglačica, s ponosom došla na kavu u nespeglanoj majici
ja odma pohvalila tak hrabar potez!
hihihihi
ja recimo nikad ne peglam na moru, pa baš ljetos gledam tu nepopeglanu robu i sjetim se ove teme. Ali kao što već rekoh, možda je do sušenja na 40.
Ljeti ne peglam.Sve se susi na zraku,ako prostrem odmah nakon sto masina zavrsi s pranjem,stvarno sve bude ljepo i nema potrebe za peglanjem.Zimi je druga prica. Roba se susi u zatvorenom prostoru(kod mene je na tavanu) pa nekako bude bas drugacija.Zimi peglam i posteljinu:|
Imam pitanje u vezi sa susilicama.Puno puta sam cula da robu iz susilice uopce ne treba peglati,vec samo sloziti jer bude bas fina mekana i nezguzvana.Kakva su vasa iskustva?Jeli susilica stvarno izbavljuje od peglanja?
A ima i nekih sitnih trikova vezanih uz korištenje sušilice. Ne treba je pretrpavati ako ne želiš peglati poslije, što se manje stvari suši unutra bit će mekše i rastresenije. Isto tako ako slažeš veš čim sušilica završi i još je topao, neće s zgužvati. Ako odleži cijeli dan nakon kraja sušenja, najvjerojatnije hoće.
Ručnike i posteljinu ne peglam baš nikad nakon sušenja u sušilici. Pamučne stvari ovisno o tome jesam li se pridržavala prethodnih uputa, a i ovisno o datumu u mjesecu i konstelaciji zvijezda :-P jer me jednaka razina zgužvanosti nekad jako smeta a nekad uopće ne.
Meni je sušilica spas.
Peglam samo košulje, stolnjake i hlače na crtu. NJih ni ne sušim u sušilici.
Ali zato posteljinu, traperice, majice...ništa ne peglam jer zbilja nije potrebno.
Perem i sušim po noći kad je struja jeftinija i otkad imam sušilicu manje i struje trošim i vremena jer ne peglam.
blago tebi.."moja" susilica je S T R A S N A .. nema veze kako sta probam, ves mi izadje toliko zguzvan da ga jedva i popeglam. Niti je ne koristim vise osim za zimske jakne ili jorgane.
Mozda i susilica nevalja, ko zna..to je u zgradi i svako je moze koristiti ko se upise na vrijeme.
Jednog dana cu i ja sebi kupiti neku ekstra susilicu koja ce me postediti od muke peglanja :''(( :D
Sva roba iz nase susilice je nenosiva bez peglanja. Susim posteljinu, rucnike, krpe i kucnu robu, za koju me stvarno nije briga kako ce izgledati. Ostalo bih susila da imam zelju i volju, a i vremena za peglanje.
Imamo modernu, novu, kvalitetnu susilicu.
Ja sam sebi od pocetka kupovala posteljinu koja se ne mora peglat.
Rucnike,krpe ne peglam..slozim fino i i ne skuzi se. Kucnu robu i pidzame isto ne. To obucem jednom i bacim opet u prljavo ves. Taman posla da i to peglam. I doljni ves ne peglam.
Ostalo sve moram. Nemoze se stvarno nositi bez da se ne popegla.
Peglanje mi bas ide na zivce. Koliko vremena to oduzme covijeku.. necu ni pocet razmisljat o tome.
Ja imam Gorenje ventilacijsku sušilicu.
Nije bila skupa, oko 2000 kn.
Prezadovoljna sam.
Stvarno super suši i ne gužva.
Ciklus sušenja traje dva sata i za to potroši 4,5 kwh.
Sad mi završava perilica s pranjem i prebacit ću robu u sušilicu i tek ujutro kad ustanem ću robu izvaditi i neće biti zgužvano.
Moja sušilica mora odraditi 2 ciklusa ( jedan i još dodam pola sata) ali u fakat natrpam ( 2 mašine veša). Ako sušim dječju robu, obzirom da je više manje pamuk, obavezno se zgužva ako ju ne izvadim kad je još topla, kao i neke naše stvari.
Sve ostalo je super. Lijepo složim u ormar pa drugo jutro sve izvučem van jer ne znam što bih obukla, ostavim po krevetu,žurim,jurim i kad se vratim doma kujica je ležala i odlakavila svu robu.
No, o tom po tom.
Poanta, peglam ako je baš jako zgužvano.
U moju susilicu, po smijesnoj mjeri kako ih reklamiraju, stane 16 pari muskih traperica. Jednako tako i u perilicu. No susilici je svejedno stavljam li unutra pet ili pedeset komada robe. Ako izvadim dok je kipuce, jos se da spasiti. Ako nisam pri ruci kad odsvira svoje (a ne cujem je, ionako, jer je u podrumu), roba se ohladi i izgleda kao da ju je zvakalo brdo krava.
Peglam stvarno samo ponesto i vrlo, vrlo rijetko.
Ja imam istu sušilicu kao Tanči.
Obožavam ju!
Roba je ljepša i speglanija nego nakon mog peglanja LOL
Otkad imam tu divoticu peglu sam upalila ukupno pet puta..
I stoji mi na balkonu (takva sušilicu niti ne može u zatvorenom.
Isto tako imam najjeftiniju suđericu Beko (rekla sam mužu da kupi najjeftiniju u dućanu s obzirom da se selimo za godinu dana), ali ona pere SAVRŠENO! Bolje od svojih triput skupljih prethodnica.
Malo me to živicra
Ispada da čovjek igra lutriju kad kupuje bijelu tehniku :-/
Halo! Gdje su admini?!!
Pričaju o peglanju na temi o B.J.!
Zar nema nikakvog reda ovdje? Kuda ide ovaj svijet? :drama:
:mrgreen:
Pa Beti me peglim u glavu. Lezim u nesvjeti. A di su drugi nemam pojma. Ne vidim.
:lol:
:lool:
Uvijek se raspravlja o peglama, no ja muku mučim sa daskom za glačanje.
Već treću sam sahranila, ova treća je bila neka od iverice koja se runi pa nakonpeglanja moram i usisati, mala je i nestabilna no ajde dobro bila je 80kn.
Sad kupila bi novu, neku za vijeke vjekova no koju. Gledam malo po stranicama, to ima svemirskih brodova za 1000,00kn što mi je previše.
Kakve daske preporučate?
Nemam pojma, imam neku naslijeđenu staru (od svekrvine svekrve - vjerovali ili ne). Ima teške metalne noge, a sama daska je drvena tj. od neke debele iverice. Gore imam navučenu spužvastu navlaku, jer koristim parnu peglu. Ta se daska jednostavno ne želi raspasti. Ima 100 kg.
Inače, imala sam prije udaje neku sličnu, ali manju i lakšu, ta se raspala.
Za parnu peglu dobro je da daska ima rupice. Imali smo temu o tome - evo tu: http://forum.roda.hr/threads/92297-D...om-koju-kupiti
ja imam https://www.emmezeta.hr/uredenje-dom...one-vise-boja/ sad dal je dobra ne znam baš i ne peglam preveć:mrgreen: