Linalena, to je tvoja bebica!!!!!!!!!!! :) samo vi papajte! :)
Printable View
Linalena, to je tvoja bebica!!!!!!!!!!! :) samo vi papajte! :)
linalena glad ti je od trudnoce a ne od tableta , nemoj da te iznenadi ako u ovaj prvi mjesec skines nesto kila i ako budes hiperaktivna. ja kad sam krenula piti u prvih 15 dana ostala bez 4 kilograma.
Kad otiđem u blagi hiper radi terapije, skoro pa nikad mi ne pada kilaža, samo imam sve ostale simptome hipera.
je već imam manje, 2 dana =1kg
ma znate malo me to uzbunjuje jer još nisam vidla svoju točkicu a imam vražji analitički um pa sve mjerka i analizira
jel inače povišeni TSH znači usporeni metabolizam, sporiju probavu, lakše debljanje, umor? kako je meni dijagnosticirna struma bez promjena u hormonima iskreno nikada nisam ulazila u dalju problematiku
Curke,pisala sam već ovdje u mojoj hiper...meni je već 6mj tsh 0,05 i nikako da se povisi,t4 konstantno pada i nikako da se smiri.Da li to znači da hiper nije pod kontrolom?Da li se t4 trebao zadržat sam na nekoj srednjoj vrijednosti ili je normalno da pada?Da li je istina da ako odem u hipo (jer je tsh već blizu donje granice) daće se tsh počet sam povisivat.Krv kontroliram svaki mjesec ali šta se tiče tsh nema promijena.Doktor mi stalno govori da treba biti strpljiv jer se hiper liječi najmanje godinu dana...Meni sve to nekak ne miriše na dobro...mislim da nekaj doktor ne radi kak treba...Svaka povijet bolesti jednaka,t4 u granicama,tsh 0,05 nastaviti terapiju PTU.Kontrola za mjesec dana sa nalazima...kaj vi mislite jel to ok?Hvalana odgovorima
Ja nisam imala problema s padanjem/rastom kila, kako god tsh bio. Jedino su kile pale s metforminom, ali to je očito vezano uz inzulin i pcos.
snelly a da odeš po drugo mišljenje, jel ti dr. mijenja terapiju ili?
Meni je ulazak u hiper po porodu uzrokovao nagli pad kila (u par dana nakon poroda ošlo 14kg dolje, a 9 ukupno dobila u trudnoći :-o). Sad više ne pada dolje, ali nisam se još ni vratila na predtrudničku. Sad se dobro osjećam pa me ne brine tolko, al se nadam da će se brzo ustabiljiti....
ajme sneli, već pola godine i kaže da će trajat najmanje godinu :-o Uf, nadam se da nam neće toliko trebat da se unormalizira. Meni je smanjila euthyrox već dva puta, a povećani ft4 je znak prevelike doze lijeka.
danas popila 4 tabletu, od jučer lakša za 1kg?? kažu mi da super kaj sam odma otišla endokrinologu
i vidla danas točkicu
linalena i meni na pocetku su kilogrami padali strasnom brzinom al se brzo navikne organizam i sve se to fino ustabili.
Ja za sad ne trebam povećavati dozu Euthyroxa.
12.6. TSH 1,94, danas došao nalaz od 2.7., TSH 1,97. Idealno
Ja ostala u čudu, ali neka se i dalje tako drži
Cure evo prikupljam lagano nalaze, planiramo 6. put u postupak u 9. misecu. Danas došli hormoni štitnjače, TSH 2,36 a ft4 17,3.
Čitam da TSH triba biti ispod 2 i niže za trudnoću, pa nisam pametna dali da se javim endokrinologu, ginekologu ili je nalaz ok?
vecina ginekologa ce ti reci da je nalaz ok, sto i jest, mozes procitati moje iskustvo par postova iznad. ako ipak zelis spustati tsh na optimalnu razinu, moja preporuka ti je dr. skaro u poliklinici leptir.
gdje najranije mogu doći na red za hormne štitnjaće i antiTPO u Zagrebu i koliko se čeka???
hvala hvala puno
Podsjetite me - ako ujutro vadim tsh, euthyrox pijem nakon vadjenja krvi?
Tak je. Mislim da vrijedi i za popodne.:-)
Da. Pijes nakon vađenja... I samo im napomenes to...
Konfuzija, imamo isti tajming ;)
Thnx curke brzice!
da pije se nakon vađenja,ja nisam znala,al to ne utječe na nalaz tsh koji je meni bitan,već na t4
vadim ja i ft4, zbog njega sam zapravo i mislila da postoji caka, logicno je jelte :-)
Moja endokrinologica mi je rekla da nije bitno. Ovisi o labu i doktoru očito
Uvijek pijem terapiju prije vađenja krvi, nitko mi nije rekao drugačije.
I ja vadim krv nakon terapije...
upravo da vidim da li funkcionira
izvadila jutros nataste, znaci nakon skoro 2mj. euthyroxa 25mxg, TSH pao s 2,66 na 2,08. ft4 je 14,9 (tabletu sam popila nakon vadjenja). u srijedu sam na kontroli u leptiru.
Pa to ti je ok, bubi. Moj je TSH 1,83, fT4 14,4 uz terapiju 50/75, ali mi je dr. preporučio da u stimulaciji pijem 75 svaki dan. Valjda se tada više troši. Možda da pitaš i ti svoga doca.
je, je, narucio me da dodjem prije postupka da prilagodimo terapiju, idem u srijedu.
Terapija povecana na 37,5mcg iliti tabletica i pol, ako bude poz beta, javljam mu se s nalazom tsh i ft4, u suprotnom kontrola za 3-4mj. I nikako nije zadovoljan mojim vecernjim aktivnostima...
drago mi je da ti je terapija na tragu onog što smo pričale!!!
ej cure
moze savjet
prije trudnoce sam imala tsh uvijek oko 3 -3,50
onda sam pila eutirox 2mj prije ivf zadnjeg , ostala trudna sve znate .....u trudnoci tsh pao ispod 2
i sad 3mj od spontanog ja isla ponovit tsh da bi pocela ponovo pit eutirox ako je potrebno prije ivf koji planiram u 11mj kad ono 1.95 tsh
svasta, nikad mi nije bio tako nizak ....od cega je on ostao nizak kao i u trudnoci pitam se ?
da ponovim opet za mjesec dana ?
inace on varira zar ne....moze opet skocit na 3 jelda
Trebala bi uvijek vaditi u istom laboratoriju i da, ja bih na tvom mjestu ponovno izvadila. Ti si po uputi endokrinologa prestala piti Euthyrox? Mislim da većina nas neprestano pije.
ne, po endokrinologu ja uopce nisam nikad ni trebala piti- jer mi je tsh u redu, iako je oko 3
vec sam ja prestala piti eutirox jer nisam vise trudna ....
pila sam eutirox po preporuci mpo lijecnika ( tipa aj da probamo i to )
vadim uvijek u istom laboratoriju