Jako zgodan video.Citiraj:
yavanna prvotno napisa
Ali ovaj mi se još više sviđa (John the revelator).
http://www.youtube.com/watch?v=VaB1psXTjS4
Printable View
Jako zgodan video.Citiraj:
yavanna prvotno napisa
http://www.youtube.com/watch?v=VaB1psXTjS4
Hvala!Citiraj:
mujica prvotno napisa
Daj Boze da mi je neugodno, onda bi to znacilo da si napokon poceo koristiti tu svoju tikvicu! Kuzis!!Citiraj:
mujica prvotno napisa
A koja si pak ti i odakle si se stvorila?Citiraj:
marilu prvotno napisa
Koliko vas to uopće ima? Samo izlazite od nekud kao žohari.
A kada se u javnosti raspravlja o tome treba li uvesti neko cjepivo u popis obaveznih, nigdje vas nema.
Vjerojatno sjedite ovdje i jedni druge uvjeravate svoje istine.
Bolje ti je da šutiš sada kad nisi govorila onda kada je trebalo.
ovo je bio topik za to.Citiraj:
Mamasita prvotno napisa
Zapelo je. izmedju ostalog, jer se tek nekolicina prijavljenih za prevodjenje odazvala na mail.
Tko je jos uvijek zainteresiran/u mogucnosti, molim, javite mi se na mail.
Postoji li neki način (osim pompoznog i rijetko kad dugoročno efikasnog zvanja medija) da roditelji kao zainteresirana strana imaju ma kakvo pravo glasa kod donošenja kalendara cjepiva ili bi tako nešto bilo apriori odbijeno zbog nestručnosti?Citiraj:
mujica prvotno napisa
Ozbiljno shvaćam ono što pišeš, pa me gore navedeni citat naveo na pomisao da postoji takva mogućnost...
Mujica, zasto onda odrasli ne obolijevaju, a velika vecina nije docjepljivana? Evo ovdje graficki prikaz pada broja oboljelih u Svicarskoj, gdje se jasno vidi da je broj oboljelih poceo dosta opadati i prije uvodjenja cjepiva.
http://www.impfschaden.info/
Npr. kod nas se ljude plasi difterijom i Hepatitisom A uglavnom pricama o doseljenicima iz ist. Evrope ili odlaskom u neku od istocnoevropskih zemalja. :/
Možda na taj način da se istupi kao udruga, uz podršku nekih liječnika.Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Tako je udruga Hepatos napravila pritisak da se uvede cijepljenje protiv hepatitisa B u novorođenačku dob.
Jer imaju protutijela. Što od priodne infekcije, što od cijepljenja. Protutijela stečena na oba načina traju jako dugo. Praktički doživotno.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
A mene bas zanima koji bi to lijecnik bio voljan javno istupiti sa svojim kritikama. :mrgreen:
Znaci, ne trebam ni docjepljivati djecu kad je zastita prakticki dozivotna?
Vidim, vidim...Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Tko, zna, možda bi i nestala sama od sebe, zahvaljujući boljim uvjetima života i boljem i adekvatnijem liječenju. Ali ne tako brzo. Sada je to teško reći sa sigurnošću, jer mislim da nema niti jedne zemlje u kojoj se ne cijepi protiv difterije.
Kada bismo imali neku razvijenu zemlju, u kojoj se ne cijepi, mogli bismo provjeriti.
Ovako.... imamo bogate koji su dobro procijepljeni i siromašne, koji su loše procijepljeni, pa se preklapaju utjecaji siromašva i necijepljenja.
Ali sudeći po bolestima koje se prenose na jednak način i imaju sličan mehanizam patogeneze, sumnjam da bi se bolest eliminirala bez cijepljenja.
Zašto se npr. nije eliminirao šarlah i meningokokni meningitis iu bogatim zemljama?
nakon škole više ne trebašCitiraj:
Zorana prvotno napisa
našlo bi ih se sigurno.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
zašto ne?
pa vidiš po internetu koliko ih javno istupa sa kritikama.
misliš da su naši nešto drukčiji?
i naši stalno nešto kritiziraju, uostalom.
Sad sam potrazila austrijske podatke, nekoliko stotina oboljelih od sarlaha bude u prosjeku svake godine.
Ali, pise da se bolest puno lakse preboli zahvaljujuci dobrom zivotnom standardu. Kao, bolest je u principu dobrocudna, teze posljedice su rijetke, vazno je tretiranje antibiotikom.
E sad, posto cjepiva nema, ovom bolescu se u pravilu nikoga ne plasi. Pitam se da li bi to tako bilo kad bi se imalo mogucnost djecu cijepiti.
U svakom slucaju, meni se cini logicna ova prica o zivotnim uvjetima, kako za sarlah, tako i za npr. difteriju.
A ovo sto spominjes, to je najvjerovatnije tako. Ni ne mozemo nego samo nagadjati kakva bi situacija bila da cjepiva nisu nikad uvedena.
Ali, drugacije okolnosti cine cuda.....ono sto mene, ustvari onaj tko mene citavo vrijeme plasi je moj muz sa pricom o tome kako se standard i okolnosti mogu promijeniti preko noci. Pa ni sama nisam nacisto s pricom o difteriji (i tetanusu).
saradedevii poslala sam ti mail.
bera, aana, arkana, ive, ostali, nadam se da cete se i vi javiti. :)
Ne znam što te muči pa neću osuđivati. Svejedno, ako ćeš nastaviti s ovako neuljudnim istupima, zamolit ću admine da te uklone odavde.Citiraj:
mujica prvotno napisa
Nitko od nas nije u mogućnosti izravno utjecati na odluke o cijepljenju, a prepoznajemo sustav obaveznog cijepljenja kao oduzimanje slobode i elementarnog ljudskog prava na odluku o medicinskom zahvatu na svojem tijelu ili tijelu svojeg djeteta. Ako to nisi u stanju poštivati, rađe se sam udalji. Ovdje te baš nitko ne ugrožava i nismo zaslužili uvrede od tebe.
Po pitanju dezinformacija koje "širimo", evo dva usporedna primjera, za koje bi nam umjesto osude dobro došao stručan pogled: Gardasil
Kod nas je objavljeno ovo: http://www.vecernji.hr/newsroom/zani...69270/index.do
A New York Times o istome kaže ovo: http://www.nytimes.com/2007/03/25/op...ry-revere.html
Obzirom da se još uvijek radi o neobaveznom, ali ekstremno skupom cjepivu, svaka provjerena informacija je dobrodošla. Članci su oprečni.
Ako trebaš stvarno kvalitetnu dezinformaciju, otvori ovo:
http://www.bzga.de/bzga_stat/pdf/11080041.pdf
i pogledaj pod tetanus. Radi se o Njemačkoj brošuri na našem jeziku.
Pa zapravo ih ima dosta i najviše ih je među homeopatima. Najjači primjer što sustav napravi od poštenog čovjeka je Andrew Wakefield koji se drznuo prijaviti rezultate istraživanja koji nisu bili sasvim ružičasti. Vidi:Citiraj:
Zorana prvotno napisa
http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wakefield
Činjenice su se gomilale vremenom i priprema se teren za njegovu rehabilitaciju, ali je do sada prošlo već 9 godina i tko zna koliko je u međuvremenu djece stradalo.
DAvore, dje ovo nadje :mrgreen:
Davore, ja sam neki dan pronasla clanak o jednom austrijskom doktoru kojem je prije godinu ili dvije izrecena zabrana djelovanja na odredjeno vrijeme jer je bio javno kritican prema vakcinama. Objasnjenje je kao da ugrozava sigurnost populacije...ili tako nesto.
Ja sam malo pogledala website austrijskih homeopata. I njihov sluzbeni stav je poznat: svaciji organizam je jedinstvena cjelina pa mu tako treba pristupiti i kad su cjepiva u pitanju. Oni promoviraju informiranost i na temelju toga samostalno donosenje odluka, nikako sistem po kojem se svi bez iznimke trpaju u isti kos. Ima homeopata koji su za, ima ih koji su protiv cijepljenja.
uh nemogu da ne prokomentiram ovu brosuricu. koji sretni roditelji i dijete i sve u ruzicastom i leprsavom ozracju. ispada da nitko nikada nije imao nikakvu losu posljedicu cjepljenja i da je to apsolutno nemoguce. uf
Link je na njemackom, al svejedno ga kacim. Tu fino stoji da je covjeku privremeno dodijeljena zabrana rada jer se usudio biti kritican.
http://www.klein-klein-aktion.de/hie...sterreich.html
Ako nekoga zanima, evo i website doticnog doktora, na kojem on iznosi svoje stavove:
http://dr.loibner.net/
Ima dosta tekstova vezanih za cjepiva....klasicni kriticar cjepiva, reklo bi se....o tome kako cjepiva stite, tj. ne stite, prica o klicama i terenu, o potrebi da se roditelji informiraju i podignu svoj glas itd.
Steta sto je sve pisano samo na njemackom. :/
mujice ovo je tvoja dezinformacija. Da, na Kosovu ima polija, a moja informacija je daleka samo 50 km. Cak sto se tice inih zemalja ima 2 slucaja djece koja imaju polio u Makedoniji. Ta djeca su iz jednog zabitog sela blizu granice Makedonije sa Kosovom. Djeca su lijecena u Klinickom centru ovdje u Skopju.Citiraj:
A na Kosovu nema polija.
Zar ne pomisljas da pred da netko napise neku informaciju, prethodno je provjeri. Ne vjerujem da itko prica napamet o tako ozbiljnim stvarima!
Mujica napisa:
??? Hm, hm...Slučajnost???Nemrem vjerovat!!! Možda stvarno mislimo isto, a tu smo u drugim taborima!!! Vidiš li svoju ulogu u spotu - ili nisi išao tako daleko????Citiraj:
Jako zgodan video.
Gle ta prozapadnjačka priča u kojoj je znanje ispred svega...odavno je više ne pušim!!! Iz te branše PRO-znanje štujem samo prof. Paar-a koji jedini javno priznaje da postoji nešto iza vidljivoga, opipljivoga, istraženoga... I to je cijela priča!!!! Ono što ja znam i dokazala sam u svom životu - vrijedi samo za mene, ali i ne za tisuće drugih pojedinaca...To je čisto igranje Boga !!
Mujica napisa:
Možda bi mogao upotrijebiti neki od iskušanih svojevremenih dobrohotnih otrova - 100% garancija...dugoročene posljedice zagarantirane...npr. DDT...Citiraj:
A koja si pak ti i odakle si se stvorila?
Koliko vas to uopće ima? Samo izlazite od nekud kao žohari.
Analogija namjerna!!!
...I meni to djeluje logičnoCitiraj:
Zorana prvotno napisa
...a nagle promjene standarda i životnih uvjeta - na lošije - je i mene jako strah. Mislim da ta mogućnost stalno visi nad našim glavama kao Damoklov mač....
Zar ti stvarno ne vidiš da neki od vas jesu zaslužili prave uvrede zbog načina na koji se rugate onome što vam netko u dobroj namjeri napiše. I uloži trud i vrijeme u to?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Tvoj način pisanja meni (povremeno) i način na koji mi se bez razloga obraćaju puhovi i marilu je puno uvredljiviji od jednog slikovitog izraza da se pojavljujete kao žohari.
Uostalom, to niti nije uvredljivo.
Ili te možda uvrijedilo to što sam napisao da vas nije nigdje bilo onda kada ste se trebali oglasiti?
I za difteriju piše da je uzrokovana virusom....Citiraj:
Davor prvotno napisa
Meni to izgleda kao jedna sasvim pristojna brošura, koju su preveli ljudi koji nisu iz tog područja.
Zato s velikim nestrpljenjem očekujem vaš prijevod knjižice Trevora Gunna.
Nemoj reći hop prije nego što skočiš...Citiraj:
Davor prvotno napisa
Pitanje je hoće li ikada doći do Wakefieldove rehabilitacije.
Zadnji bitan događaj vezan uz slučaj Wakefield je taj da se časopis Lancet javno ispričao svojim čitateljima zbog objavljivanja njegovog članka.
Razlog isprici je bio taj što se otkrilo da je Wakefield bio u sukobu interesa, koji je zatajio.
Zbog toga je i izgubio posao.
Navodno, njegov rad su financirala odvjetnička društva koja su zastupala roditelje u parnicama protiv proizvođača cjepiva. Navodno je primio preko 400.000 funti. Optužen da je podvrgavao djecu nepotrebnim invazivnim zahvatima (kolonoskopija, lumbalna punkcija)
Vjeruj. Ljudi pričaju napamet. Često. I svašta.Citiraj:
rula prvotno napisa
Nema polija ni u Makedoniji, ni na Kosovu.
I što da sad radim? Vjeruj ako hoćeš.
uopće...bezobrazno od svih vas da se tak "raspravljate"...iako razumijem zašto...he he...
mujice, meni je za Kosovo i okolne rekla dr...
eto ga na...uvik neke dez/info....
najko poludi...oće li ko ikad reć neš što ne treba provjeravat 100puta na 100 razl načina??
A ta dva djeteta su tipa pu-pu ne vazi? Treba li neka brojka zaboljenih pa da se kaze da ima polija? A to da su bila hospitalizirana na Djecijoj klinici je tocna informacija jer ih je ljecila moja teta. E vidis, njoj vjerujem. A ti kako hoces.
Nismo mi u suprotnim taborima, jer ti jesi u taboru, a ja nisam.Citiraj:
suzaks prvotno napisa
U spotu ne vidim svoju ulogu, zašto uopće pitaš tako nešto? Sad nema smisla niti da pišem čiju ulogu vidim u spotu.
Rula i Zmaj, vrijeme će pokazati tko je u pravu.
Jer polio je bolest koja se neodgodivo mora prijaviti u razne međunarodne institucije.
I ne može se sakriti.
Zato ćemo već za koji dan znati je li to istina (ako se dogodilo ovih dana).
Ne treba. Jedno dijete koje ima poliomijelitis u Europi se tretira kao epidemija.Citiraj:
rula prvotno napisa
mujica:
mujica, opet si počeo s krajnje primitivnim provociranjem i vrijeđanjem, samo zato da bi netko reagirao, pa da opet možeš cendrati i glumiti žrtvu.Citiraj:
Zar ti stvarno ne vidiš da neki od vas jesu zaslužili prave uvrede zbog načina na koji se rugate onome što vam netko u dobroj namjeri napiše. I uloži trud i vrijeme u to?
Tvoj način pisanja meni (povremeno) i način na koji mi se bez razloga obraćaju puhovi i marilu je puno uvredljiviji od jednog slikovitog izraza da se pojavljujete kao žohari.
ne shvaćam zašto ne otvoriš vlastiti topic, sigurno će ti se na njega javiti puno ljudi koji žele cijepiti djecu i traže savjet po tom pitanju, ovdje tome nije mjesto! ovaj topic je namijenjen ljudima koji imaju kritičan i dapače skeptičan stav prema cijepljenju i žele razmijeniti iskustva i informacije o štetnosti cijepiva, te im nije potrebno tvoje patroniziranje!
istina, unio si živost i nasmijao si nas, ali si isto tako i onemogućio svaku ozbiljnu raspravu! prema tome, ako imaš nešto konstruktivno i informativno za reći, izvoli, a u protivnom te molim da prestaneš začatavati ovaj topic i otvoriš svoj vlastiti!
ja si evo pravim kavu...ko je za??????
i ajd malo ozbiljnosti!!!!!!!!
Eto te opet.....Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
pogledaj malo pažljivije moje postove i vidjet ćeš puno konstruktivnih i informativnih izjava.
Ako ih ne vidiš, zamoli nekog drugog da pogleda za tebe.
Moram li ponoviti svoju molbu od jučer i prekjučer, ili ju već znaš napamet?
hajd, hajd...čovjek bi pomislio da se dopisuje s kakvim 10ogodišnjacima.... :mrgreen:
djate mali, pa suzdržite se....
vidim, nitko ne pije kavu??!! he he
mujice, od kud se nabavljaju hum diploidne stanice, albuminum....