Meni opet došlo nešto dva tjedna od zadnji put. Sutra ipak zovem gin. da vidim jel to normalno, pa ispada da stalno imam neku jadnu mengu.
Printable View
Meni opet došlo nešto dva tjedna od zadnji put. Sutra ipak zovem gin. da vidim jel to normalno, pa ispada da stalno imam neku jadnu mengu.
nažalost to ti je normalno.. mislim da mi je dr rekao da treba nekim ženama 6 mj da se tijelo "privikne"
Mene je najviše zbunilo to što prvi mjesec tako nije bilo a ova zadnja dva tako svakako. Ako je to sve ok i ako tako treba biti, neću se buniti ali čini mi se prezbrčkano sve to skupa.
ja se apsolutno slažem - meni je to bilo prezbrčkano, zato sam i odustala. Nisam se mogla pomiriti s tim da se moje tijelo toliko treba navikavati na neke druge hormone, jer u stvari kad se navikne onda znači da je nešto moje pošeremećeno... uglavnom mislila sam da mogu, al nisam mogla.
Znala sam ja da će to tako biti, ali se uvijek nekako nadam da ću biti u onom malom postotku žena kod kojih nema produženih krvarenja :-) Ja ništa ne očekujem 4-6 mjeseci, do onda će se valjda sve ustabiliti. Svakako, i ovako je bolje od onih menstruacija prije. Ovaj kontraceptivni dio me ne muči, učinkovitost je po statistici iznad pilula, dalje od toga se ne zamaram.
kak ste s kontrolama? meni je 12.11.2012. postavljena i danas sam isla na kontrolu, dr (koja mi je inace odlicna) je uzela obrisak za papu i to je to...rekla mirena je na mjestu...
ne kuzim kak zna da je na mjestu bez uzv...
vi idete na uzv ili ne?
Ja bih trebala na kontrolu (UZV) ovih dana. A nije do novca jer idem dr kojoj ne plaćam. Iako, da nije dobro sjela, vjerujem da bi se javljali nekakvi bolovi.
meni je Mirena postavljena 01.03 i rekao mi je gin nakon druge M na kontrolu gdje će mi raditi UZV
spremam se idući tjedan na tu kontrolu iako zapravo uopće neznam koliko M sam odradila...
naime svaki put nakon sexa dobijem obojani iscjedan i dva dana nakon prokrvarim i tako slijedećih 10 dana!!!
već sam prije bila rekla da imam jake orgazme pa mi se sve nekako čini da me Mirena zapravo "ozljeđuje" iako ništa ne osjećam...
eto, uglavnom već:gaah:
Meni moj nije spominjao kontrolu, ili možda je ali ga nisam slušala (nebi bio prvi put). MartinaP.,a mene baš taj kontraceptivni dio muči. Ustvari, di god čitam o Mireni, imam osjećaj da je kontracepcija zadnji razlog zbog kojeg je netko stavlja, sve su to nekakve terapije za obilna krvarenja. meni je prvenstveno zaštita od trudnoće, ovo drugo mi je manje važno (iako sam imala abnormalna krvarenja pa sam i to riješila)
Razgovarala sam danas s jednim ginekologom koji ima dosta iskustva s Mirenom, uglavnom pozitivna. Kaze da krvarenja oskudna ili jaca traju obicno 3-4 mjeseca. To nije privikavanje, nego jednostavno nacin na koji Mirena "radi". Ona stanjuje endometrij, a za to joj treba vremena.
Rekao mi je da mogu krvarenje u bilo kojem trenutku zaustaviti lijekovima, ali da to samo produzuje cijeli proces i da mi to ne bi savjetovao.
A ja vec 3-4 dana nista ne krvarim, bas me zanima koliko dugo ce to trajati.
Od stavaljanja, 8. travnja, prestala sam krvariti tek danas. Znaci da nema niti sukrvice niti nista.
Napokon, vec me pocelo lagano zivcirati :)
Evo mislim da sam tek sad došla u normalnu fazu, bez iscjedaka, bez krvaruckanja nakon odnosa, bez ikakvih znakova da imam Mirenu. Prošlo je tri mjeseca
Ja sam dobila drugu menstruaciju, jako cudnu. Krenulo je dosta obilno i s ugruscima, trajalo 5-6 sati i onda skoro potpuno stalo. Nisam mogla k sebi doci od cuda, ni kad je krenulo ni kad je stalo.
Prije M nekih 5 dana nisam imala nikakav iscjedak, sto me veseli.
curke, može info da ne kopam po temi; koja je otprilike cijena mirene u ljekarnama?
1.000-1.100 kn
Evo, ja se konzulatirala s ginekologicom, napravila papu, sutra mi je nalaz gotov i ako bude u redu stavljam....
cijena s uzv-om prije stavljanja, stavljenje i uzv poslije 1400kn....
Prvu mengu sam dobila 20 dana od stavljanja, a druge jos nema...
nije da mi fali, ali mi se nekako cini rano da je nema
Ja sam obje dobila u uobičajenim razmacima (21-22 dana). Čini se da sam konačno prestala krvariti, od kad je M završila nemam nikakvog iscjetka, konačno. Zapravo sam krvarilia samo između prve i druge M nakon stavljanja, jer ni prije prve M nisam krvarila. Sad moram na kontrolu s UZV.
Jučer i danas me boli lagano trbuh i križa, kao da sam prvi put dobila pravu menstruaciju. krvarenje je i dalje minimalno ali možda za mrvicu jače nego inače. (ustvari sad je baš krv umjesto onog smeđeg iscjetka) I opet sam doibla možda desetak dana od zadnje "menstruacije". ne znam više jel normalno ili nije, zabrinjava me ovo što me sad prvi put nešto bolucka. jel ise vama to dešavalo? Mislila sam da se napokon sve unormalilo kad ono šipak. Nekako se mislim da bi krvarenje bilo jako da se nešto pomaklo ili da nije nešto u redu (tako mi je bar ginekolog rekao) ali ne znam zašto me boli
trina meni se to događa svakih 15-ak dana, koji dan manje više,
povezala sam da je jednom ovulacija, a drugi puta menga,
da je menga kužim samo što me popuštaju cice, po ničemu drugom,
krvarenja više nikakvih nemam.
onda mi se zna dogoditi svakih par mjeseci da mi ciklus traje po mjesec i pol - dva (jednokratno),
e to je katastrofa, najgore zbog cica,
jer bole i žare i narastu i svrbe, katastrofa dok ne dočekam dan D, ili dan M bolje rečeno.
onda se opet vrati sve na staro.
Nije mi normalno, nešto ne štima. I dalje krvarim (slabo ali troduplo jače nego što sam dosad), bole me leđa i sve je nekako drugačije. Zvat ću popodne ili otići kod ginekologa da me pregleda
Bila sam na pregledu, sve je super. Ja sam bila sigurna da se nešto pomaklo, ispalo..da nešto ne valja. Mislim da sam s jednakim oduševljenjem gledala svoju Mirenu na uzv-u, kao što sam nekad svoju djecu:)) Uglavnom, sve je Ok, kaže gin da treba u prosjeku nekih 6 mjeseci da se sve ustabili ali da nekim ženama treba i godina dana, svakome različito.
Trina, a možda ti je tek ovo menstruacija (jer se može ciklus poremetitii s Mirenom)? Meni je jučer, 15. dc, krenulo opet kao da je menstruacija - prerano sam se poveselila da se sve primirilo :mrgreen:.
Pa i ja tako mislim, jer tek ovo liči na menstruaciju i po boji i po boli. (iako, da nebi bilo zabune, sve je ovo ublaženo za nekih 90% od onog kako je bilo prije.) Ali to bi značilo da sam menstruaciju dobila skoro 4 mjeseca nakon postavljanja spirale. Ma kako god, važno da je ona na mjestu
Ja sam iznenađena kako brzo mi se smanjila obilnost menstruacije. Barem 50% manje nego prije. Ništa me ne boli ni inače ni sada, ali sam već zaboravila kako je to kad možeš s normalnim ulošcima izgurati cijelu menstruaciju (oni za inkontinenciju, veliki, su mi bili taman).
curke koje ćete tek kupiti mirenu, pazite na cijenu!
ja sam ju danas kupila za 1016 kn, a u mojoj kvartovskoj je 1197 kn - ravno 180 kn razlike :-o
Ja koristim dnevne. Isto ne mogu sebi doći od oduševljenja, nisam baš koristila za inkontinenciju ali jesam one najveće. Ivy, scena na pregledu je bila identična onima koje sam imala u trudnoćama-ja na uzv-u, gin okrenuo ekran prema meni i objašnjava-"gle kako je lijepa, vidi, tu je početak, tu se nastavlja.." a meni blaženi izraz na licu.
Trina, znam jer sam se i ja tako osjećala, blažena sigurnost je jedna od velikih prednosti. s druge strane ja sam živčanija nego prije, al onak pms-ično živčanija. i gladnija :|
sve se nekako nadam da će to proći sa šestim mjesecom jer svi kažu da toliko treba za kvalitetnu adaptaciju
Vidiš, meni ne stvara baš nikakve probleme. Jesam se nešto udebljala, ali ne od Mirene nego od hrane :škartoc:. Nisam nešto posebno gladnija, samo sam malo popustila kontrolu.
Meni se čini da mi je libido bolji nego prije, što baš nema neke logike (prije sam imala bakrenu spiralu koja nema neki negativan učinak na libido).
Meni je pms skroz nestao odkako imam mirenu...Prije bi bila luda non stop, derala bi se, urlala, bila živčana za svaku sitnicu, pms bi mi trajao 2tj i više...sada ništa. milina. I nemam više "upala" tamo dole, imala sam strašne frke od prejake ovulacijske sluzi, sve dole bi mi bilo upaljeno...a sluzi je bilo cijelo vrijeme između menstruacija, i to obilne. strašno nešto.
curke, mnoge spominjete da vam se libido povećao od kad ste stavili mirenu
meni je ravan 0 dok god dojim, svaki put je tako...jadan md
nadam se da će libido porasti, a nepoželjne nuspojave izostati :mrgreen: u pon sam naručena i držim si fige, ako mi mirena ne bude podnošljiva preostaju samo operativni zahvati kao izbor kontracepcije :/