užas..........
Printable View
stigla menga..yeahhhh :-D
dakle mogu reci tocno nakon sedam tjedana. dakle bez ugrusaka, svjeza krv, bas kako treba.
ako mi ciklusi budu 28 dana kao sto je bilo i prije T, taman ce se lijepo poklopiti s planiranim IVF postupkom u kolovuzu. ajd barem nesto, da ne moram na kontracepciju uime ustimavanja ciklusa.
točno tako i kod mene,moja je došla nakon točno 6tj,trajala uobičajeno,izledala isto,sve ko prije.pripremila sam se da bude možda pms malo izraženiji,da me bude rasturalo prvi dan,al ništ posebno.eto..i ja se nadam da mi bude ciklus trajal 28 dana ko prije,a u rujnu idemo na prirodnjak.sretno spodoba u kolovozu!
Da li je netko išao na kariogram? Moram na genetsko savjetovanje zbog citogenetske analize ploda koja je pokazala da je riječ o kromosomskoj grešci.
http://forum.roda.hr/threads/26-KARI...ight=kariogram
probaj malo tu pronjuškati,možda nađeš nešto tebi korisno.baš mi je žao...a opet bar se možete fokusirati na nešto i ukloniti eventualne poteškoče prije nove trudnoče.osobno nemam iskustva s time,moj phd je pokazao neku upalu u maternici,zato je plod otišao.
Hvala, pogledat ću što ima... Nadam se da ćeš drugi puta biti više sreće, a s obzirom da je upala maternice vjerujem da će biti idući puta dobro, barem se nadam...sretno
Hvala ester,dobro dođe malo pozitive..
i ja sam evo imala spontani ovo mi je drugi nekako sam jača kad sam sa vama ovdje stomak me jako boli u depresiji sam ali valjda bude bolje ljubim vas i ja sam nova ovdje
Ja sam imala nakon prvog poroda tri spontana pobačaja. I išla sam na pretrage raznorazne - kariogram i još neke imunološke na Rebru, pa neke pretrage u Petrovoj ne sjećam se više, prošlo je već dosta godina. Uglavnom sve je bilo u redu nisu našli razlog spontanih pobačaja ali ja sam svejedno bila u depresiji. Nakon toga sam zatrudnila, trudnoća je bila savršena i rodila sam svog drugog zdravog dječačića.
Zapravo sam samo navratila da vas ohrabrim malo. Drž'te se cure i ne odustajte.:love2:
Dobar dan cure! Evo javljam se sa par pitanja...
Naime imala sam dva spontana pobacaja
Blighted ovum u 10 tt te missed ab u 12tt. Dijagnoza - TROMBOFILIJA. i drugi spontani sam imala, iako sam si davala heparin.
Od kiretaze je proslo 5 tjedana menge jos nema, unatoc redovitim ciklusima, nadam se da ce uskoro stici... koliko ste vi cekale s novom trudnocom nakon 2 spontana, ja bih cekala do ljeta da se tijelo oporavi, a psiha... o njoj bi se dalo malo vise raspravljati, naime bolje sam, i mislim da ce mi jedino nova trudnoca pomoci da se oporavim od ovoga... Neznam dal je prerano da krenemo ponovno u 5,6 mjesecu.. Moja gin kaze da je to u redu, al zanimaju me i vasa iskustva.. Hvala :*
Lili28, imam gotovo identičnu situaciju kao ti :love2:
Drugi missed je bio početkom siječnja. Sad čekam još mjesec dana nalaze pretraga a nakon toga - ne znam..
Tijelo i psiha su mi izmučeni i mislim da ću pričekati kraj ljeta..ali opet - nikad ne znaš:neznam:
Jedno jutro se probudiš i shvatiš da si spremna; vjerujem da će biti tako
Najmanji mi je problem zatrudnjeti, najgore dolazi nakon pozitivnog testa.... Strahovi i paranoje :cry:
Mislim da bih se savim lakse nosila da imam dijete...
Ovak se zamislim i pitam se dal cu ga ikad uspjeti dobiti... Ne vjerujem vise u nista :(
znam Lili.. sve znam
Čak i ja koja imam dijete sam sad u ovom trenutku potpuno nesigurna u to da li mogu izgurati trudnoću.
Gledam sina sad kao neko svjetsko čudo i pitam se kako je moguće da je on uspio i ispao tako savršen... čini mi se nestvarnim
Ali znam, vjerujem, moram:
kad bude slijedeći + na testu opet samo pozitiva i vjera da će sve biti OK :yes:
Jurana, :hug:
čudo jedno smi mi žene
Zanima me kolko i kakvog intenziteta ste krvarile nakon spontanog?
U subotu sam jako prokrvarila u 6.tt,na pregledu na hitnoj je plod izašao van.Dr je rekla da možemo kiretirati eventualne ostatke i dati mi injekciju za stezanje maternice da brže prođe krvarenje,ali na kraju smo se dogovorile da budemo pričekali da samo prestane.U ponedj. na uzv-u sve čisto,sluznica je bila 4.4mm,krvarila nisam ta dva dana uopče,malo smeđeg na dnevnom ulošku.Pustili su me doma i jučer je počelo,krvarim ko da imam mengu,ne preobilnu ali s onim sluzavim ugrušcima,rastura me dolje ko inače dok dobim..temperature nema.Znam da nije zabrinjavajuče sve dok nema jakih bolova,krvarenja,povišene temp.Ali brine me sad ovo,danas je krvarenje još jače,baš se scijeđa neznam kaj da mislim jer je več 6. dan a osječam se kao da je tek počelo.
Zvala bi na odjel da pitam al strah me da me ne pozovu na pregled,htela bi izbječi kiretažu :-(
žužy, ja sam nakon prve kiretaže krvarila 2 tjedna od toga 10 dana obilno. Bolove sam imala jake.
Čak sam imala i temperaturu i visok crp ali sam izbjegla rekiretažu (išla sam privatno na UZV kod odlične doktorice koja me pratila)
Nakon druge kiretaže sam krvarila cca 5 dana. Puno manji bolovi (svega 2 dana)
Dakle, čak i nakon kiretaže i kad je sve očišćeno moguće je prilično jako krvariti i imati bolove a da je ipak sve u redu ali na tvom bih mjestu ipak otišla privatno kod dobrog privatnika na uzv, čisto da budeš sigurna da je sve ok a opet da izbjegneš bolnicu (ja je u tom trenutku nisam mogla smisliti).
Sretno!
Fala draga..
Ma znam otprilike kak je nakon kiretaže,i kak mi je lani bilo.Sad em je spontani,pa je ranija trudnoča bila u pitanju i nisam ovo očekivala,em je sve bilo stalo...A k mojem doktoru mi se baš nejde jer znam da bi me poslal natrag na odjel.
Neznam..ako se bolovi pojačaju budem zvala i pitala,pa kaj bude bude :-/
Žužy draga ja ti na žalost imam iskustva i sa kiretažom i sa dva spontana pobačaja tak da ti mogu reći da nije ništa čudno što tako krvariš, tako je i meni bilo sa prvim spontanim, krvarila sam jako nekih 4 dana pa je onda bio kao samo smeđkasti iscjedak i nakon toga sam opet počela krvariti jače al se sve smirilo, jedino što je trajalo skoro 2 tjedna. Oba puta smo dr i ja odlučili čekati da vidimo dal će sve samo otići i pratili uzv i betu i sve je bilo ok ( ni za živu glavu više nikad na kiretažu ako baš nije nužno). Ja sam pila u sva tri puta Ergometrin. Ali ako te jako boli ili jako krvariš javi se radije dr da vidiš što će reći. držim :fige: da će sve proći samo od sebe :*
Žužy, ja sam imala kiretažu 1.2., krvarila nisam toliko jako i nakon dva tjedna na kontroli već se vidjelo da se sprema nova ovulacija.
M sam dobila nakon točno 30 dana. Ona je bila prilično obilna. Ali sad se sve sredilo i vratilo u normalu.
Očito ima različitih iskustava s kiretažom nakon spontanog. Da, i kod mene se radilo o 6 tt.
U biti me brinulo što krvarim "neredovito" a nisam kiretirana.A u stvari drugačije ni nije moglo jer se sve čistilo prirodno,bez ikakvih ljekova,pa se i krvarenje odužilo...
Od jučer popodne nema više ničega,danas malo bež iscjetka,i iskreno se nadam da neće više biti nikakvih iznenađenja.Jajnici su mi na zadnjem uzv-u bili baš kako treba,dr se čudila,veli da im dođe na hitnu jako puno cura s hiperstimulacijom u postupku..
Samo da se sve što prije vrati u normalu,i da što prije dobijem mengu. nemrem vjer. da joj se veselim
Cure koliko ste pauzirali nakon spontanog pobačaja? Kada ste opet počeli raditi na dijetetu ?
Za sad pauziram tri mjeseca.
Već za drugog ciklusa nakon kiretaže sve mi se vratilo u normalu.
Idem na pretrage, a kad se pokaže da je sve u redu idem u postupak.
Naravno, sve ovisi i o financijama jer idem kod privatnika.
Dakle, kad sve skupa zbrojim pauzirat ću oko šest mjeseci.
Taman.
Neznam da li već negdje ima tema, ako ima,uputite me. Ljudi mi govore i pitaju me kad ću imati dijete, a to je moja privatna stvar i samo oni najbliži znaju da sam nedavno imala spontani. Kako da se postavim prema ljudima koji me pitaju kad će doći dijete,a ne želim im ništa govoriti.
Draga vatrice ne opterećuj se glupim pitanjima, uvijek će ih biti, čim rodiš prvo, ubrzo će te pitati kad ćeš drugo itd. itd... Gdje piše da im moraš išta odgovoriti i objašnjavati ?!?! ali ako baš ne možeš ignorirati, ja bi samo rekla: Biti ćete prvi obavješteni! :trep:
Joj Vatrica, pa okreni to pitanje na šalu. Ja imam troje djece, tri curice i naravno svi komentiraju kako sada moramo po dečka. A ja im odgovorim da kada će oni na četvrto onda ću i ja, najčešće su to oni koji imaju jedno ili max dvoje djece i naravno da odmah zašute. Što se koga tiče koliko ja imam djece, kada sam ili ću biti spremna za dijete, hoću li ih imati jedno ili desetero. Ljudi ne znaju što da kažu i onda izvale prvo što pomisle.
Ja vas nazalost godinama pratim jer sam u posljednje 4 godine imala tri spontana - prije 4 dana imala sam kiretazu jer se plod prestao razvijati i nije bilo otkucaja srca u 11. nedjelji. Iako mi je na pocetku trudnoce otkriven povisen TSH (cak 13) i Hasimoto, snizeni T3 i T4, dakle problemi sa stitnom moj ginekolog (lijeci me 15 godina i sdo sada sam imala mnogo povjerenja u njega, u nasem gradu vazi za velikog strucnjaka) smatra da to nije uzrok spontanog!!! MOlim cure koje znaju o cemu se radi i imaju probleme sa sttnom da mi kazu svoje misljenej - u biti znam da nije vise vazno sta je bo uzrok jer MM i ja planiramo krenuti na detaljne pretrage (imam jednu usojesnu trudnocu iza sebe i zdravo dijete) - ali prosto ne mogu da vjerujem da moze tako tvrditi da stitna nije mogla uzrokovati odumiranje ploda. Citala sam upravo suprotno - da je izuzetno opasna u trudnoci.
Odmah sam počela raditi nakon spontanog, iako su mi govorili da pauziram. Nije bilo kiretaže i osjećam se spremnom. Prošlo je više od 2 mjeseca i već se nadam da je ovaj mjesec uspjelo.
I ne ponovilo se više...
¨Sretno Tayla, meni sad treba doći druga menga i onda ću opet početi pokušavati. Jedino prvo moram saznat taj progesteron, jel mi ok i onda ću bit sto posto sigurna da na miru mogu počet raditi na bebi.Nadam se da će mi i uspjeti.
Ja sam u 9 mj imala pobacaj u 17 tj. Proslo je dosta vremena i jos nije sve kako treba, beta je povisena, krvarenja su bila neredovita, naden je hiperehogeni odjek...i opet nakon toliko vremena bum zavrsila na kiretazi. A toliko zelim da sve prode, da se ciklusi unormale i da probamo opet:( Ima li itko iskustva s toliko dugotrajnim oporavkom?
Mozes mi napisat na mail : lana.popadic@gmail.com
Gdje si isla na vracanje zeluca?
Cure imam jedno pitanje za vas koje ste nakon vise spontanih pobacaja uspjele iznjeti trudnocu.. Ovako ja sam imala sva spontana pobacaja, i sad bih ponovo trbala ic u postupak mpo, zanima me kako ste se osjecale kad ste vidjele plus, dali su vas hvatale crne misli, dali ste lezale, kako ste se ohrabrivale da ce sve to biti u redu??
Evo i mene zanima taj isti odgovor, kako se ohrabriti nakon neuspjeha? Kako prestati misliti crno? Help
Dika, ja cu ti reci svoje iskustvo: imala sam tri spontana pobacaja nako jedne normalne i zdrave trudnoce. Sva tri puta mi je bilo pretesko, a sad opet pokusavam jer znam da sam dovoljno jaka da prezivim i idem dalje, ova tri iskustva su mi to, nazalost, pokazala. S druge strane, jako zelim jos jedno dijete. To su razlozi zbog kojih idem dalje.
Kako prestati misliti crno? Nemoj se razocarati, ali - nikako. Straha ce uvijek biti. Samo probaj da te misli koliko-toliko drzis pod kontrolom.
Imas na podforumu Roditelji andjela dosta iskustava i prica cura koje su prosla svasta, nekoliko tema.
Hvala ti Biserko...
I ja sam kao i biserko imala 3 spontana nakom jedne zdrave trudnoće.
Pomisao da nikada neću imati tu bebu je bila bolnija od svih boli gubitaka. Pomisao da odustajem je bila prepreprebolna i onda nemaš izbora nego gurati dalje i nadati se. I zapravo u nekom trenutku, baš zbog gubitaka, shvatiš da ništa nije u tvojim rukama i da nema ama baš nikakvog smisla brinuti unaprijed.
I tako dan po dan.. bude loših dana, bude loših noći ali generalno meni je ova zadnja trudnoća bila manje stresna nego bilo koja prije nje (a još smo u T i saznali da beba ima problem sa bubregom i bila je operirana nakon poroda). Nekakav zen. Čisti zen.
I evo je, kraj mene spava mala mirišljava sreća.... vrijedna svake minute briga, čekanja, suza, strahova, rezova, krvi i znoja
Sretno!
Majuska hvala na ohrabrujuće divnom postu :*
Puno znnaci
i ja se pridružujem ovoj temi. prije nekoliko dana rađena mi je kiretaža, prije toga smo pokušavali ostati trudni godinu i pol. toliko smo bili u transu od sreće da smo svima morali javiti za plusić. čula sam srce na UZV kako kuca u 6. tjednu, u 8. tjednu sam došla na redovan pregled i više se nije čulo, plod se nije razvio...stalo u 7. tjednom.
neću ni opisivati kako se osjećam, jer to dobro znaju svi oni koji su prošli kroz to...fizički oporavak ide dobro, malo me Ergometrin razbucao s bolovima 3. dan od kiretaže, krvarila skoro pa nisam uopće (samo 1. dan nekoliko kapljica..više mi je krvi bilo kad sam prst posjekla), sad izlazi samo nešto malo svijetlo-smeđeg iscjedka. radili su mi s vakumom i nadam se da je sve ok (doznat ću za tjedan dana na pregledu kod ginekologa).
psihički - devastirana.
u danu imam trenutke "uspona", osjećam se jako, pozitivno i optimistično, jedva čekam kad ćemo ponovo moći raditi na djetetu..a onda me samo baci na pod, osjećam bol u grudima, doslovno kao da mi se srce lomi od tuge i tražim otupljenje boli u Normabelu jer mi je bol prevelika, a suze ne prestaju teći...srećom imam predivnog čovjeka uz sebe, krasnog dječaka od 8 godina koji me isto tješio (rekao mi je da je beba morala naći drugu mamu i da će doći druga beba u našu obitelj...)
izliječiti rane, ustati (prvo fizički, a onda i psihički), te krenuti dalje...37. mi je godina i bojim se da nemam(o) mnogo vremena, no, korak po korak...
Marla - S ... :heart:
Jako mi je žao... Normalno je da osjećamo bol, razočaranje, ali moramo dalje. Uz ljubav i podršku TM i sinčića, sve će biti bolje s vremenom.
Možda će te barem malo utješiti kada saznaš da nisi jedina, na ovom forumu (nažalost) ima puno sličnih slučajeva. Nije utjeha da se to nekome drugom dogodilo, nego želim reći kada shvatiš da se to stvarno često događa i da nije nešto što smo mi same napravile.. nismo krive... to barem malo utješi...
Dobit ćeš potrebnu podršku od dragih forumašica.