ZAUZETA imaš pp.
Printable View
ZAUZETA imaš pp.
rozalija, hvala na pp, probat ćemo, pa javim što se dešava, nadam se da će mužić preživit , ma ne vjerujem kakvih sve iskustava cure imaju sa SM sa pijenjem tableta i čajeva, ljenjivci jedni, a moraju se najčešće samo poigrati u WC-u i to još im daju časopise, ma nemam riječi :x
što se tiče vv mi smo bili prvo tamo kod dr. jukića, on mi je bio super al se razbolio pa komplikacije, sve nas prebacilo kod dr. L ; njega nismo uspjeli uhvatiti jer je bio bukiran i nije se javljao na tel. A zamjerilo mi se ono nebulozno dugo čekanje u prepunoj čekaoni, i sječam se jedanput je djevojka izašla iz ordinacije u čekaonu, skoro kolabirala, jedva joj se netko ustao da sjedne, mislim da je bila na punkciji, mi se svi prestravili. Sad i u petrovoj zamrzavaju jajne stanice pa nema više neke razlike
cure da se i ja ukljucim......mm ;Asthenozoospermia
e sad sam procitala da pomaze cink;špinat,persin,prokulice,krastavci,mahune,
vitamin B6;cvjetaca,spinat
folna kiselina za oboje;špinat,kupus,persin
Arginin;sunc.sjemenke,kikiriki,badem,vlasac,rogac,
đumbirov caj
zitarice razne
naranđa
e ja kupila tablete od selena+ACE 60kom.dm...nemam pojma hocel to pomoc
sumece tablete naranđa i ostali vitamini
pa cemo vidit jel sta pomaze....ja ovako mislim ako je mm prije 2god. imao 80% pokretnih a sada samo 23% ako se da pogorsat valjda se da i popravit :/
dali pomaze piti caj od zdravca i sljeza :? :? :?
[quote="ajvica"]Tribestan ( bugarski) naruči se u ljekarni i stvarno je lako ga naći.
Pije se svakih osam sati kao antibiotik sastav je biljka TRIBULLASS tako nekako , uglavnom ona regulira čitav repred.sustav muškaraca i lječi azoospermiju,oligospermiju i daje se poslije operacije variokele....
i ja se veselim vašem uspjehu :D :love: i nadam se da će i nama pomoći tvoja kombinacija.
Reci samo, koliko dugo je TM pio Tribestan i Bioastin i da li je pravio neku pauzu, te da li si zatrudnila preko ICSI-a ili inseminacije?
ajvica, :? hm... sad kad opet čitam tvoj post i vidim tvoju zadnju rečenicu "nama su otvorila vrata prema našemu bebaču" mislim da sam se malo "zaletila" i zaključila da si trudna,ako je tako, onda molim te, oprosti :oops:
... MM je pio nekoliko mjeseci BIOASTIN i nije bilo nekog efekta, inače je dijagnoza Oligoasthenozoospermia, imao je svakavih čičibaja kojih smo se uspješno riješili, sada smo u postupku ICSI, tj ET je već obavljen i u isčekivanju sam ß-nalaza.
Vidim da izvrsno baratate pojmovima i dijagnozama, pa bih ovim putem htjela iznijet nalaz svojeg muža (koji je znantno lošiji nego inače jer je rađen za vrijeme konzumirnaja antibiotika - tada polude http://www.pic4ever.com/images/291.gif)
sperm analysed 50
concentration 34,29 mill/mL
volume 7,5 mL
spermcount 257,20 mill
i sada oznake koje ne kužim
grade A motility 20%
grade B motility 14%
grade C motility 14%
grade D motility 52 %
velocity (micron/s): mean: 23,1 SD: 25,7 median:24,4 S.E.M.: 6,2
linerar velocity (micron/s) mean: 20,9 SD: 9,6 median:22,6 S.E.M.:2,3
linear index: mean: 89,5 SD:35,6 median:89,9 S.E.M.: 8,6
tada je nalaz bio asthenoteratozoospermia
http://www.pic4ever.com/images/balloony.gif
mali doprinos temi:
http://www.abc.net.au/science/articl...01/2613369.htm
:love:
;) bravo Jelena, samo to nesmijem MM pokazati jer me ionako napada non stop hahahah
Drage moje, pomno sam pročitala sve vaše postove na ovu temu i već sam se aktivirala da dragog šopam svim i svačim :) međutim, ipak, kod nas je vrlo jedinstven slučaj tj. moj suprug ima azoospermiju uzrokovanu jako invazivnim kemoterapijama i zračenjem. No, od toga je hvala Bogu prošlo dosta vremena (sedam godina), međutim nije došlo do spontane detoksikacije organizma (ja nešto kontam da je azoo zbog zatrovanosti organizma tim kemikalijama i zračenjem). Ja nisam mogla naći niti jedan slučaj na Rodi koji je sličan našemu. Uradili smo i nalaze Y mikrodelecija kao i F508 i ovaj prvi je ok, a drugi još uvijek čekamo. Nivo FSH-a u krvi mm je u okviru referentnih vrijednosti. Sada me zanima, da li neko od vas zna šta bih mu mogla davati za detoksikaciju organizma. Da li ste čule možda za neke čajeve ili neke druge pripravke koji bi nam mogli pomoći oko toga.
Ovih dana se spremam da nađem laboratorij gdje bismo mogli izvaditi inhibin, hormon o kojemu je pisala sanja_79 da vidimo šta i on kaže.
Hvala unaprijed :* :heart:
eh, da! Zaboravih da zamolim rodice koje znaju broj tel. Mije za one čajeve da mi ga pošalju na pp. Baš me zanima kakav je to čaj, šta mu je osnova i šta Mijo traži od nalaza (ako uopće traži) da bi pripremiju taj čaj. Pretpostavljam da se radi o nekoj kombinaciji.
:*
pozz curke, evo nas je nalaz oligoasthenozoospermija, radili ga vise puta, nekih 4,5 od toga tri u petrovoj i tada je imao sveukupno 15mil, pa onda 7, pa 4 mil, a na vuk vrhovcu uvijek lose, nista, pa 1 mil pa svega 30 komada, to nam nikako nije jasno, sad idemo u 9 mj u petrovu pa gore nosim nalaz na vv. uglavnom,doc mi je rekao nek proba sa cinkom i selenom, ja sam isla cackati njegove nalaze s vv i nasla da mu fakat manjka cinka, treba ga biti 9.9 a on ga ima 4.5, tako da se nadam da ce bar malo to utjecati, a mislim da ce kupiti i larginin i lkarnitin. inace, biostina i caj od mije nam nije pomogao, s tim da je bioastin pio 6 mjeseci, tak da znate. pozz i drzim nam fige za ljepse vijesti
pa zar baš niko ne može da mi dadne Mijin broj tel-a :(
evo ja ću ti ga dati (pogledaj na pp)
Alida, hvala velikaaa :* :love: :heart: odmah ću ga večeras zvati
Može mi netko poslati broj gdina M.K. na PP.
Unaprijed puno hvala.
Pozdrav[/b]
MM je proslo 3 mjeseca kako uzima Biotech Men's ArginMax i ponosno objavljujem da smo sa oligoasthenoterato dosli samo na astheno :D
a da probas s tahebo cajem i necim poput Revite, Ecomera ili kolostruma?Citiraj:
fatamorgana prvotno napisa
ne moze skoditi ;)
Tikice, pa to su genijalne vijesti! :D
tikice, pa to su super vijesti!!!!! :D :D
MM je nešto više od godinu dana pio čajeve, vitamine, Tribestan i nakraju samo Bioastin (4 dnevno). Početna dijagnoza bila je teži oblik oligoastenoterato (u prvom nalazu ukupan broj spermijića bijednih 6 mil, morfološki ispravnih samo 5%, A+B kakvih 30%), stanje se popravljalo kroz mjesece, no i dalje je dijagnoza bila ista. Kada je napokon i uza sve potpuno prestao pušiti (a pušio je svega dvije tri cigarete dnevno) tri mjeseca kasnije ostala sam trudna. Mislim da nam je svakako za naš rezultat zaslužan Bioastin.
Koliko god teška dijagnoza bila na početku, treba biti uporan i pokušavati popraviti stanje svime šta se nudi, a ionako ne može štetiti.
A sutra nam jos i stize Tribestan...ima da plivaju kao Phelps :lol:
[quote="wewa"]a da probas s tahebo cajem i necim poput Revite, Ecomera ili kolostruma?Citiraj:
fatamorgana prvotno napisa
ne moze skoditi ;)
Hvala velika wewa :* probat ću s tim. Moj Tribestan dolazi u nedjelju i odmah startamo aBd. MM trenutno pije, vitamin c 1000mg, Bioastin, Algu Spirulinu, L karnitin, L arginin, Acetil L karnitin, selen, cink, folnu kiselinu, artičoku, Normolip, Omegu 3, E vitamin, B12 vitamin. I eto kad dodje Tribestan i njega ću mu davat 3x2 naredna tri mjeseca.
Moram Vam reći da sam zvala onoga gospodina Miju iz Solina. Zaista mi se prilikom telefonskog razgovora učinio kao fin čovjek. Rekao je da ne može garantirati da će nam njegov čaj pomoći jer se radi o azoo, ali možemo pokušati. Kaže da ima bar i jedan, mogao bi garantirati da će doći do poboljšanja. Zatim mi je rekao da suprugu dajem da jede dosta mladog kravljeg sira, kao i cca 2 dl svježeg kravljeg mlijeka dnevno. Strahovito je pohvalio uzimanje E vitamina i rekao je da isključim iz terapije (ja sam mu rekla šta sve mm dajem da pije) zink, selen i ove; L karnitin, L arginin, Acetil L karnitin s pojašnjenjem za svaki pojedinačno. Rekao je da mm pije zink jedino ako je isti deficitaran u organizmu (ja pojma nemam jel deficitaran ili ne, ali moram priznati da je i mm s negodovanjem pio selen i zink).
Ciao cure, evo malo sam tužna danas. Borimo se s ideopatskom neplodnosti već 4 god. Naši su nalazi svi uvijek bili u redu, tako i spermiogrami od MM.
Jučer smo ponovno napravili spermiogram i nalaz - asthenozoospermia. 70% nepokretnik spermića :/ Moram još vidit nalaz, to mi je M rekao telefonom jutros.
Ako mi tko može pomoć savjetom? :?
Bublice, gdje ste radili spermiogram? Naime, MM je 2007. imao asthenozoospermiju (labos Petrova), 2008. normozoospermiju (Vuk Vrhovac, androloška obrada), i sad nedavno opet u Petrovoj dijagnoza asthenozoospermia. Ne znam točne brojke, no tješi me mogućnost da imaju nešto različite kriterije u Petrovoj i na VV (nikako ne mogu naći nalaz iz 2007. pa da usporedim, osim toga, nalaz iz Petrove je daleko detaljniji u brojkama nego ovaj s Vuk Vrhovca).
Inače, mislim da oscilacije normozs - asthenozs nisu nešto strašno, tj. da spermiogram jednostavno varira.
MM-a sam (nakon što nam je rečeno da je asthenozs problem ne sam po sebi, već s obzirom na moje godine i endometriozu) kljukala sjemenkama i orašastim plodovima + multivitamin i sljedeći je nalaz bio normozs. Pomaže li prehrana i dodaci ili spermiogram jednostavno varira, ne znam.
Ovaj put smo radili u KBC Split. Možda da ponovimo spermiogram negdje drugdje??Citiraj:
vikki prvotno napisa
Znate li što se preporuča pit za poboljšanje pokretljivosti spermija? Spirulinu?
vikki hvala :love:
Bublice, neka ti muž proba piti Tribestan, navodno je jako dobar upravo za pokretljivost, pročitaj o tome svjedočanstva naših cura čiji su muževi to pili. MM također to pije već drugi mjesec, ali još nismo radili kontrolni spermiogram.
MM pije Bioastin i bilo je napretka - sa teže asthenozoospermije na lakšu asthenozoo... Sad ćemo za koji dan ponovit spermiogram pa ćemo vidit kako sad stvari stoje. Inače ja nisam primjetila razliku gdje radiš spermiogram, mi smo ga radili na firulama, a onda za mjesec dana u Cita (za AIH) i bili su skoro isti.
Jedino šta sam primjetila je da mu je nakon ljeta puno gori nalaz nego zimi, radi vani pa ih valjda vrućina uništi. Zabranila sam mu i vruće kupke i pokušavam ga nagovorit na bokserice, ali to teže ide. Sad ide još na neke pretrage pa mu dr. možda da i klomifen da prova poboljšat "spermogenezu"... Ajme više mi je pun kufer. :(
Denny koja je to teža Asthenozoospermia?
MM piše ovako:
brzo usmjereno pokretnih 5%
sporo usmjereno pokretnih 20%
neusmjereno pokretnih 5%
nepokretnih 70%
pravilnog oblika 30%
nepravilnosti glave 20%
nepravilnosti srednjeg dijela 25%
nepravilnosti repa 25%
Ne znam točno granicu od - do, ali npr. za ovaj nalaz su mi rekli da je "lakša" asthenozospermija:
brzo usmjereno pokretnih 18%
sporo usmjereno pokretnih 23%
neusmjereno pokretnih 5%
nepokretnih 54%
opća ocjena pokretljivosti: 3
A za ovaj nalaz mi je Poljak reka da je na granici za IVF (znači skoro nije za AIH) i to je opisano sa "teža asthenozoospermija":
brzo usmjereno pokretnih 8%
sporo usmjereno pokretnih 6%
neusmjereno pokretnih 8%
nepokretnih 78%
Po tome, vi ste negdi između, jer je stvar u tome da zbroj prve dvi stavke bude veći od 50, a vama je oko 25.
Tu je još jako bitna količina ejakulata. Po standardima, potrebno je 20 mil. spermija i od toga 50% usmjereno pokretnih za dobar nalaz. Po tome znači da je dovoljno cca 10 milijuna pokretnih spermija da dođe do trudnoće.
MM je u prvom nalazu imao 32 mil u ejakulatu od čega 41% usmjereno pokretnih, šta bi iznosilo oko 13 miliona - dakle dovoljno za majku prirodu.
U drugom nalazu je imao 37 mil od čega samo 14% usmjereno pokretnih, dakle samo oko 5 milijuna šta bi značilo da prirodno imamo male izglede.
A i ti spermiogrami znaju dosta varirati, tako da se preporuča ponovit pretragu dva - tri puta prije nego se postavi konačna dijagnoza.
:*
Još me malo brine i taj oblik spermija. Mi smo ih uvik imali oko 60% pravilnog oblika, a kod vas je vidim 30%, i to je ispada opet na nekoj granici po ovom nalazu sa Firula. To nije vezano uz asthenozospermiju ali nije ni za zanemarit.
Šta se promijenilo od zadnjeg nalaza? Je li radio s bojama, kemikalijama, bio izložen vrućini? Jeli imao gripu ili doživio nešto traumatično? Ma sa današnjim načinom života i ovoliko stresa, nije ni čudo šta nas je sve manje. Čitala sam da je količina sperme u muškaraca prilično pala u zadnjih 50-ak godina, čak se i Svjetska zdravstvena organizacija misli da promijeni standarde za normalan spermiogram, pa će još ovi naši nalazi ispasti čista normozospermija. :lol:
Draga Denny, nemam sad ispred sebe starije nalaze, ali znam da su bili u redu. Šta se promijenilo u zadnje vrijeme je sigurno stres. Stres zbog ovog našeg problema kojeg proživljavamo. Ja ga proživljavam traumatičnije nego MM, ali mu očito punim glavu svime i svačim.
Jedino taj laptop mu je non stop po nogama. Sad sam mu to strogo zabranila!
Vidit čemo, ponovit čemo spermiogram.
drage cure, stavljam copy-paste od posta sto sam ga juce ostavila na pogresnom pdf, nadam se da ce neko znati da mi odgovori:
ako se npr.desilo da je muskarac DAN prije IUI masturbirao (recimo - desilo se, nije znao da ce tako rano pasti termin za postupak), koliko to utice da se dobiju losi rezultati spermiograma?
jasno je da ce ukupan broj/ml biti manji, ali koliko se kvare ostali parametri? moze li to biti uzrok da asteno odjednom izgleda kao astenoteratozoospermija?
ima li neko ko je radio IUI sa slicnim spermiogramom?
puno vas pozdravljam
Ne bih znala, no znam da je MM spermiogram radio jednom nakon 2 dana apstinencije, drugi put nakon 6 dana i rezultat je bio isti: asthenozoospermia. Mislim da duljina apstinencije ne mora nužno utjecati na ostale parametre.
Citiraj:
vikki prvotno napisa
hvala vikki!
brinem de da su se parametri tako pogorsali, pa im trazim neki razlog...
jos je MM u zadnja tri mjeseca uzimao orthomol prepara (doduse, nije bio bas jako redovan :x ) ali u svakom slucaju smo ocekivali poboljsanje a ne obrnuto...
jos jednom samo da ponovim pitanje:
ima li ovdje slucajeva ili znate li za uspjesne IUI sa asteno i astenoterato dijagnozama?
hanumice, nije mi poznato da li je iko radio IUI sa takvim nalazom, ali znam da je jedan dan premalo da se "napuni" spremnik pogotovo kod losijih spermiograma. Nama su rekli minimalno 2 dana, optimalno od 3 do 5. Ni preduga apstinencija nije dobra.
Takodje, sve zavisi, nije isti nalaz kod svakoga (da li ste na samoj granici normozoospermije ili azoospermije). I, samo da te ohrabrim, znam za jedan par (veoma smo bliski) i uspjeli su prirodno sa oligoastenoterato...
Ima parova s oligoasthenoteratozs. koji uspiju (i ja znam, dva :) ), ami smo s athenozoospermijom uspjeli tri puta prirodno (završilo spontanima, no ne zbog njegove dijagnoze).
vikki, sanja79, super ste!
drago mi je da ima pozitivnih iskustava :D
idemo dalje :heart: