a sto onda tebe tjera u agresiju?
Printable View
a sto onda tebe tjera u agresiju?
Ivka, kod tebe sve neki crnjaci.
Pa jel tako loše? :/
am, kakvi crnjaci?
Ja to vidim kao da se nešto strašno ovdje događa, pa nas (gotovo) prisilno evakuiraš.
A cujes, ventiliram se po forumu. U neforumskom zivotu izigravam njeznu i krhku biljcicu koja ni mrava ne bi zgazila i onda tu dodjem i lijecim zivce.
:saint:
eto sto se dogodi kad potpises uvodni postCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
ko bi reko
a toliki ga potpisali prije mene na osam stranica
i odjavili se odavde i eno ih herojke
a ja dezorijentirana ovca
Ivka, jesi ti imala na umu apstiniranje od pisanja po forumu ili opcenito od dolaska na forum? Ne zahebavam, ozbiljno me zanima.
ma ne apstiniranje, pa imamo gore desno sponzore :lol:
ja bi zatvorila forum na neko kratko i ograniceno vrijeme jer mislim da nam je vecini postao štaka i ovisnost
da vidimo kako mozemo bez njega ili s malo njega
zadnjih tjedana, otkad sam prepustila svoje ovlasti i forumasenje svela na najmanju mogucu mjeru (mislim na citanje foruma uopce, ne pisanje), skuzila sam koliko me forum crpio, koliko se ja tom forumu dajem, sebe, svojeg vremena, vremena koje sam mogla provesti sa svojim djetetom (ok, svi ce reci da oni nece zrtvovati svoje vrijeme s djetetom za forumsko vrijeme pa da se odma ispravim - vrijeme sa partnerom, sa samom sobom, s poslom, s idejom ili s daljinskim ili s knjigom ili s peglom), dakle, koliko se trosim, a koliko je taj moj doprinos nevazan.
ne moj kao ivarice, nije ovo depresija ili lov na komplimente, nego sam se pocela pitati sto je to u cemu sam ja sudjelovala sa sat - dva dnevno
promet koji ima nas forum nije zdrav u nijednom smislu
on moze super prodavat nase bannere i mozemo se mi busat u prsa dojilacka (ko sto se busam kad treba) kako okupljamo toliko roditelja, najvise u hrvata, ali sto mi to radimo?
jel se volimo? jesmo li zajednica?
jel nam stalo jednima do drugih?
a provodimo zajedno nekoliko sati u ovom okruzenju
ovdje dolazimo kukati o svojim svekrvama, ali se mi medjusobno nazivciramo puno vise nego sto to napravi svekrva u 4 RL
onoliko energije koliko potrosimo na razmjenu iskustava i podrsku, isto toliko potrosimo na agresivne sale i njegovanje lika svoga virtualnoga.
ne da mi se to vise, gadi mi se to, lose je i mislim da ne moze biti dobro i zdravo nikako
e, da, odgovor, nisam mislila niti na apstinenciju niti na citanje, a nepisanje. ja sam krenula s ogranicenom upotrebom, i bez ikakve apstinencijske krize sasvim mi je lijepo i od prvog dana vidim samo koristi od micanja od onog skoro pa svakodnevnog forumasenja.
jos da mi je doc, a na forumu atmosfera koje se vjestitica sjeca (ne ona koje se sorci sjeca :lol: ) a koju smo zaboravile njegovati.
kako je summer rekla, ja jesam predvodnica ove kaljuze i skroz mi dobro ide. ne bjezim od toga. ali nemojte ni vi.
Sve sam manje na forumu zadnjih 2 mjeseca i to me preporodilo.
Škicnem tu i tamo, ali ne provodim više dan s uključenom "rodom" pa da u svakom prolazu kraj kompa stisnem F5 da vidim što ima novo.
Moram priznati da odjednom imam viška vremena. :mrgreen:
ovaj je topik kradljivac energije.
:yes: ......ali mi je ipak jaaaako drago da sam ga pročitala jer su mi neke stvari sada, ooooooooooo, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, puuuuuuuuuno jasnijeCitiraj:
flower prvotno napisa
mislim da mi je ovaj topic bio jako potreban - u mnogo pogleda
da npr. shvatim zašto sam se osjećala kolateralnom (i nadam se, nevinom) žrtvom svega ovoga gore navedenog
jezuš i marija kam je ovo otišlo....
čini mi se nakon mog komentara o edukativnom forumu
A mislila sam samo napisati da nije cijeli forum edukativan nego podforumi o autosjedalicama i dojenju jer jedino tamo su stručni savjeti, a ne npr. dohrana ili zdravlje.
I žalosno je da ovaj forum stvara sliku u javnosti o Rodi a ne sve one aktivnosti koje su cure spomenule i na kojima im svi možemo čestitati.
pa napravimo ga takvim da svi budemo ponosni na njega!Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
jer forum nije nega amorfna masa koja se samoinicijativno širi, forum smo svi mi
slažem seCitiraj:
apricot prvotno napisa
najlakše je reći - kupus! i dignuti ruke od svega
ali moram priznati da sam nakon svega ovdje pročitanog i ja dobila želju zamahnuti bijelom zastavom, jer se osjećam ko divlja svinja koja se valja u...
xCitiraj:
Imga prvotno napisa
...i malo više tolerancije bi trebalo. a ne odma na zadnje noge se dizat.
ovo je roditeljski forum, ovo definitivno nije strucni forum tipa cybermeda, oni koji pitaju savjet znaju od koga ce ga dobiti - ako pitas na rodi javit ce ti se xy broj mama, neke od njih imaju vece znanje, neke imaju legitimitet dati vrlo strucan savjet (npr. pravnice na pravu, da se maknemo od dojenje-autosjedenje tema). nije savjet nesto lebdece i 100% istina, jedno ce reci doktori, jedno savjetnice tipa mama-mami, trece kumica, cetvrto svekrva...ono sto se ovdje brzo zaboravi je da je odgovornost ipak na samoj osobi ne na savjetodavcu, savjet dobijes, odbacis ili prihvatis. ajde malo budimo odgovorni sami prema sebi - ako je negdje previse neg. energije - makni se, ako ti se ne svidja diskusija na temi x javi moderatoru, adminu., nisam mod. ali tako bi rado zakljucala cijelu ovu raspravu i sve nas resetirala. ne zaboravimo da je ovo ipak forum roditelja koji imaju potrebu educirati se, poslusati se, pojadati se, pohvaliti se...valjda imamo s vremena na vrijeme i potrebu jedni drugima sasuti u lice negativnosti, bolje ovdje nego negdje drugdje.
;)
Flower, slazem se. Medjutim, u ovo sto si napisala se ne uklapa bas ono Renatino.
Meni osobno pisanje po forumu nije nesto sto mi sise toliko energije, ne osjecam da na forumu zivim "pravi zivot" itd. Ne znam jesam li u zadnjih par godina upalila tv i pogledala film kako treba, sto se mene tice, mogli bi ga i izbacit iz kuce. Zato se ponekad nacrtam na forumu.
Moguce da je nekima, cak i meni, postao ovisnost. Na slicnu foru kao sto cigarete postanu ovisnost, kad ne znam sto sa sobom, upalim nakratko forum. :mrgreen: Tjesim se da zato nikad necu iz dosade upalit tv, nikad necu peglati... :mrgreen:
Medjutim, kad ja vidim koliko toga se kod mene promijenilo zahvaljujuci nekim stvarima ovdje procitanim, pa cak procitanim u onim "iz supljeg u prazno" temama, ne mogu reci da me nije malo zaboljelo kad je REnata postavila pitanja koja je postavila. Sto ja, ustvari, radim tu? Zasto ja tu pisem po nekim temama (ili bilo tko drugi) i onda dodje "faca iz Rode" i napise da joj nije jasno odakle nam volje i vremena gubiti vrijeme na nekim tamo raspravama, a time ne mijenjamo svijet, ne guramo akcije itd.
Zasto onda ne zatvoriti forum, fino nakaciti obavijesti o autosjedalicama, o dohrani, dojenju i svemu ostalom pa kome se cita, nek dodje informirati se i gotovo?
I jos bi me zanimalo kako to da npr. Apricot kaze da smo forum svi mi, a kad dodju ti neki "mi" da kazemo ovo ili ono u obliku prituzbe, onda ispada da se najlakse obraniti recenicom tipa: ni vama doma nitko ne kroji pravila i sl.
I koji mi smo ustvari mi? Oni koji smo bili prije pet godina? Oni koji smo na istoj valnoj duljini? Oni koji su potpisivaci MC takodjer spadaju pod "mi"?
Ne vjerujem da je tako misljeno, ali ispada da se glorificira to neko forumsko doba dok je bilo jako malo forumasica, dok su forumasice bile iskljucivo one iz "stare garde", onda dodju neke nove koje samo kukaju o svekrvama i prelijevaju iz supljeg u prazno i dobijemo kaljuzu od foruma.
Sjecam se ja i vremena dok je Renata malo vise pisala po forumu. I ne samo ona, valjda vecina onih koji sada taj isti forum nazivaju kaljuzom. I ne, nije se forumarilo iskljucivo o dojenju i dohrani. Bogami, po ovim sada napisanim kriterijima se itekako prelijevalo iz supljeg u prazno dobar dio vremena. A mene sad zanima po cemu je tadasnje prelijevanje iz supljeg u prazno duhovnije i "za pamcenje" u odnosu na ovo sadasnje?
I, molim, bez odgovora tipa: volonteri rade toliko i toliko, najlakse je doci upirati prstom....
Žao mi je što sam te inspirirala na prozivanje jer ja nisam spremna ni sposobna pružiti kvalitetnu raspravu :/Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Pa ću samo ukratko pokušati objasniti: Forum jesmo svi mi, ali neki od nas su ipak malo više odgovorni za njega. Kad smo već odgovorni, onda si pokušavamo na neki način olakšati njegovo vođenje, ili kako da to već nazovemo. I normalno je da se to nekome sviđa, a nekome baš i ne. Ili uopće ne.
Ja bih rekla da ovdje ne može, kao u matematici, vrijediti relacija ekvivalencije, ipak ovo naše pisanje najčešće nije tako egzaktna "znanost" i ovisi o mnogočemu.
Vjerujem kako bi određeni broj postova, iz tipkovnice istih autorica, bio znatno različit da je pisan u drugo doba dana, tjedna, mjeseca...
Nevažno...
Kad kažem "mi", ne mislim samo na one koji su ovdje "starosjedioci" svojim pisanjem, čitanjem, prepoznavanjem... već mislim i na svaku onu korisnicu koja se prvi put javi. I ona stvara atmosferu, traži pomoć ili burka vode.
A, priznat ćeš, ne može se podjednakim tonom odgovoriti onoj koja svoje prvo javljanje započinje napadom, kao i onoj koja ga započinje traženjem pomoći.
I, ja uopće ne mislim kako se po Forumu daju savjeti (osim dojećih i as); rekla bih kako svatko od nas piše svoje iskustvo ili govori kako bi to i sama napravila, da se o njezinom djetetu radi.
To što je ta informacija različita od one koju bih sama ponudila, ne znači da mi je itko nameće... Samo je drugačiji.
Opet se spominje prozivanje. Ne prozivam te nego, kad si vec napisala koju, valjda je ok da upitam kako bih sebi lakse predocila sto je pisac htio reci.
Sto se objasnjenja tice, ok mi je.
Voljela bih samo da se javi Renata i objasni onaj svoj dio, jer je stvarno srocen tako da se svi mi koji nismo clanovi udruge zapitamo zasto smo ustvari uopce tu. Meni je forum izvor stvarno kvalitetnih informacija, volim se dopisivati s nekim curama odavde i nikako to svoje forumiranje ne zelim izjednacavati s npr. gladjenjem daljinskog. Ali, ako je takav oblik komunikacije nekim clanicama prelijevanje iz supljeg u prazno i ako se postavljaju pitanja odakle forumasicama volje i vremena za tu istu aktivnost, onda, jelte, javljaju se i neka druga pitanja.
A da se razumijemo, ovaj forum nije i jedino mjesto gdje se sve informacije ovog tipa mogu pronaci. Pa eto, ja postavljam pitanje, ako se forumiranjem gubi vrijeme, zasto je forum uopce postavljen? Sasvim se lijepo moze informirati na npr. Rodinoj stranici i bez foruma.
Zasto se ne ukinu svi suvisni podforumi da se sprijeci to gubljenje vremena svih korisnika i korisnica ovog foruma?
Nisam ljuta, nisam agresivna, sve i da jesam, sigurna sam da malo koga ovdje boli djoncek zato, ali me stvarno i iskreno zanima zasto su tu odredjeni podforumi ako se unaprijed zna da ce sve ili vecina tema na njima biti markirane kao kaljuza?
Što se čudite? Prije je bilo puno manje članica foruma, gotovo da nije bilo nicka kojeg po nečemu nisam zapamtila, a sad nemam pojma tko je tko :/ i naravno da je bilo više obiteljske atmosfere.
Ovo s forumom , pretpostavljam, isto je k'o i s onim topicom o otvaranju vrata - prije smo otvarali vrata svakome tko je pozvonio i strpljivo saslušali zašto zvoni i što treba, a sad...ni ne ustajemo se proviriti kroz špijunku. Meni osobno je previše nekonstruktivnih rasprava i nekulturnih dijaloga da bih na takvim topicima otvarala vrata svojih misli :( .
Ma da, neka osjetljiva biljcica te tvoje misli.... :mrgreen:
oprosti, krivo sam se izrazila... mislila sam na čisto spominjanjeCitiraj:
Zorana prvotno napisa
:mrgreen: na forumu sam pretežno navečer, umorna ko pas, i onda da još čitam svađe i prepucavanja...zaspim za kompom.
:*
prvo se ispricavam MC na spominjanju imena, kako rijetko dolazim na forum, nisam druge zapamtila. znaci ne mislim da je MC kriva u bilo kojem smislu za kaljuzu, nego da je ovaj danasnji forum vise njezin nego moj. MC, o tome zasto dolazis ovdje i sto zelis postici, priznajem, nemam pojma. samo sam uhvatila par postova, vjerojatno vecinu otprije, iz kojih je manje ili vise izvirao antagonizam. ako ivka kaze da ste to rijesili, onda valjda jeste :)
i zorana me proziva x puta.
sori sto sam osim guranja projekata i akcija zaboravila napisati: doci na forum podrzati, pomoci, podijeliti iskustva s najboljom namjerom. raspraviti o temama koje nas muce, s povjerenjem jednih u druge, povjerenjem u one koji imaju vise iskustva i opet s najboljom namjerom.
ali kad dodjem tih svakih par mjeseci ovdje, zanimljivo je da uvijek nadjem aktualne topice koji sluze samo raspravi. mozda se pojavljuju samo svakih par mjeseci?
i drugacije je kad raspravljas s ljudima koje manje-vise poznajes, kao ranije na forumu, rijesit ces s njima kad-tad i rasprava mora biti konstruktivnija. ali kad raspravljas s tisucu ljudi koje ne poznajes i medjusobno vas je bas briga jedne za druge, onda rasprava ima puno manje smisla. a za takve ne bi nitko trebao imati vremena. zato je sad kad je forum ovoliki jos vaznije da se usredotoci na podrsku, razmjenu informacija, edukaciju, pomoc.
u dvije recenice si opisala samu sebe, mene i svih ostalih 9310 registriranih korisnikaCitiraj:
rinama prvotno napisa
samo ne znam zakaj mislis da i ti sama nisi katastrofa nego da smo to svi mi drugi, a ti si kao drugacija :lol:
ja se ne bi slozila s tim
sve ovisi s koje strane gledas
nije najbolji forum na svijetu
al mene nije razocarao
ja sam ljuta
mene ljuti isto sto i renatu samo kaj je ona to drugacije napisala, ljuti me sto su nam stvari izmakle kontroli jer se nemremo ubit i tolko rastezat
s jedne strane stvari funkcioniraju gotovo savrseno, al su se s druge pocele raspadat
jednostavno vise ne stizemo biti zene, majke, prijateljice, vrijedne djelatnice tam di dobivamo placu, volonterke i jos i moderatorice, ne stizemo bit cak ni obicne forumasice na forumu koji nam je prevazan i do kojeg nam je previse stalo i dogodilo nam se da su ljudi kakve smo mi nekad bile (aktivne fultime forumasice) "preuzeli" glavnu rijec i "vode" forum umjesto da ga vodimo mi same
dan nam je postao prekratak
a obveza je sve vise
i nesto je stradalo
hbga
al brijem bice bolje
Bice bolje, Renata, hvala sto si se javila. :*
xCitiraj:
Mukica prvotno napisa
:)
posle 11 stranica,da i ja napisem koju..
pretezno sam citac Rodinog foruma,retko pisem..
sa Rodom sam se srela pre 2godine(silom prilika)kad sam se porodila..(zao mi je samo sto u trudnoci nisam znala za ovaj forum)
imala sam problema na porodjaju,pa mi je sin ostao na intenzivnoj 7 dana..
bio je u inkubatoru 2 dana a kasnije su ispitivali ima li tragova infekciji(na kraju je sve bilo ok :heart: )..
dojenje..uh
pisala sam negde o tome-moja beba je pila moje mleko na bocicu od prvog dana..izdajala sam se i pokusavala da ga privolim na sisu ali nikako nije islo..
nisam znala ni kako,nisam imala pojma o dojenju,o polozaju,o LD-u,o ponudi-potraznji..mislila sam akoide ide(dojenje), ako ne -nema veze,izdajacu se dokgod bude mleka,posle cemo videti
:(
i onda,nekako,bogu hvala,izguglah Rodine stranice..
na pdf-u dojenje saznadoh mnooogo toga o cemu pojma nisam imala..
i to je rezultiralo cinjenicom da je moja beba pocela da doji sa puna tri meseca :heart:
i doji i danas sa 25meseci..
eto pozitivnog iskustva(jednog od mnoooogih)koje po meni baca u senku sve ono nebitno(kaljuge,prepucavanja,pljuvanja..)
Evo da i ja kažem koju, jedan post prije 1000 i jedan dan prije 3 godinje forumiranja na Rodi.
Ovo je jedini forum na koji sam se ikad javljala.
Nije da ne vidim neke loše stvari, niske udarce, isprazna prepucavanja...
Ali sam odlučila da meni roda bude što je i bila, a to je mjesto gdje sam dobila i dala dobar savjet, upoznala par dragih ljudi, podijelila tuge i radosti, nešto naučila, nekome pomogla, ponekad se nasmijala, rastužila i naljutila...
Tako će i ostati, a za sve ostalo stisnem na ignore!
pikulica, i ja isto tako....sve ruzno na stranu, ali ja ovaj forum volim,
jer u suprotnom ne bih bila ovdje.
X i od meneCitiraj:
pikulica prvotno napisa
to je vasa evolucija, i tako to mora biti. ne možete istovremeno i napredovati i nenapredovati. zato dio odgovornosti koje ste prerasle treba prepustiti tim novim fultajm forumašicama, neka one budu i moderatorice, neka one budu te koje paze na red i mir i atmosferu. one koje imaju vremena "preljevat iz šupljeg u prazno", a ne one koje se trgaju. pa će tako više pazit što i same pišu. i bit će manje umorne po stoosamnaesti put lockat neku prožvakanu temu. nemojte bit kontrol frikovi koji unatoč svim obavezama moraju još i forum moderirat.Citiraj:
Mukica prvotno napisa
a što se tiče savjetnica, koga bi bolilo da ima jedan sticky topic na dojenju i autosjedalicama s naslovom "a tko su ustvari savjetnici/e", na kojeg bi se bez ikakvog problema, bez sekunde čačkanja po searchu, linkalo svakom nevjernom tomi. just do it :/
bravo kory! :mrgreen:
Koryce pravo zboriš :klapklap:
ovo nije dovoljno?
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=113&Show=1040
Ja bi jedino na forumu promjenila da tražilica bude malo pouzdanija. Ja sam npr. tražila neke informacije o cerklaži kad su mi trebale. Dosta sam teško nalazile topice baš o tome. A opet možda sam ja tudum pa sam nešto krivo utpikavala :oops:
Ali za ovo nadgledano otvaranje topica sam apsolutno. Pa sve bi mi najradije otvarale svaki dan drugi topic! I know, to sam radila u početku dok nisam ušla u štos, tj. dok me Pujica moderatorica nije špotala ;)
VELIKA pohvala na PDFu Roditelji anđela :love: da toga nema ja ne znam kako bih dan izdržala!
apricot skroz sam off topic, al klinci ti imaju prekrasna imena! :heart:
ocigledno nijeCitiraj:
apricot prvotno napisa
neki dan sam se zaprepastila kad je netko napisao da je propustio cuti i vidjeti da smo izdale prirucnik IRK tj. za one koji ne znaju o cem pricam prirucnik "Iz rodina kljuna"
neke stvari ocito jednostavno proguta crna rupa
a neki ljudi NIKAD ne idu na portal ili citaju selektivno ili nikad ne otvore ni jednu jedinu temu na pdf O udruzi