Bok cure.Koliko se čeka na ICSI?Bila sam na vv i izvadila krv zbog hormona.Sad opet moram doći za mjesec dana,kad mi bude 8 dan menge i tako sam slučajno u kartonu pročitala da piše ICSI.Iako mi još A,nije ništa govorio :/
Printable View
Bok cure.Koliko se čeka na ICSI?Bila sam na vv i izvadila krv zbog hormona.Sad opet moram doći za mjesec dana,kad mi bude 8 dan menge i tako sam slučajno u kartonu pročitala da piše ICSI.Iako mi još A,nije ništa govorio :/
Hvala puno!
Iskreno, sad mi je puno lakše, jer zaista nisam do sad imala nikog s kim bi se mogla konkretno razgovarati o takvim temama, osim sa svojim doktorom.I poznam dosta osoba koje imaju problema, ali se toga srame, pa ne žele pričati, a obično je kod svih problem baš u ženi, tako da zaista nisam mogla sa nikim pričati.
Ja imam 27 g. a suprug 37.g., i oboje se jako veselimo, i koliko smo uzbuđeni od sreće, da nakon 3g. je konačno došlo vrijeme za postupak, toliko me malo i strah.No optimistična sam i nisam opterećena, tako da se nadam najboljem... :D
Hvala na podršci i iskrenim odgovorima!!
Ja nisam bila na VV, uzela sam lijek u subotu pa mi je mm danas dao injekciju :) . Moram priznati da je bio nježniji od sestre :lol: Mene su isto noćas probudili menstrualni grčevi u dva navrata, i to prilično jaki...još je preeeerano za m. MAlo sam zbunjena, da li je to normalno 5.dan nakon transfera! Molim iskusnije curke za komentar!Citiraj:
marta26 prvotno napisa
Draga Tihana, kod mene je isto problem u suprugu ali mi smo zbog jako lošeg stanja malih plivača odmah išli na izvan tjelesnu o.
I istina je da se ljudi srame pričati o tome, ali ne znam zašto....
Tai mi smo ljudi koji žele imati bebu samo idemo težim putem....
Ne daj se, samo pitaj. moj MM je imao raspon spermiograma u 1 g od 0,4 - 18,7 mili.
:/
cure, dali netko zna dali ekipa na VV ce si uzimati godisnji i spajati onaj tjedan od 23.06 do 26.06. kad su tri dana praznika. i dali ce raditi te dane praznika? ili ce odgadjati postupke koji padnu u taj tjedan?
zanm da je malo rano za pitanje ali da si isplaniram cikluse do ljeta.
ako nitko ne znam ja cu ih pitati utorak pa javim
pozdrav svima :*
Bila danas na 3dc kod dr.A, pregledao me i veli da mi je endometrij jako debeo, da ne možemo početi s gonalima i poslao me na vađenje bete u priv.lab. Sad čekam da mi pošalju nalaz. Veli dr da se ne nadam previše i da obavezno dođem sutra pa će vidit dal ću početi s injekcijama ili šta.
POZDRAV SVIMA KOLIKO VAS (NAS) IMA!!! :bye:
Javljam vam se prvi put, jer sam prvi put u postupku.
S obzirom da se moram javiti doktoru 3 dc, a ako dobijem u petak, jel to znači da dolazim bez obzira što je nedjelja 3 dan ili čekam ponedjeljak?
Hvala unaprijed i vibram za svih. :*
Ako ti treći dan pada u nedjelju, dolaziš 2. dan odnosno u subotu! Sretno!Citiraj:
tinky tonky prvotno napisa
tinky, ako ti je 3dc nedjelja dolaziš u subotu na 2dc.
Joj curke hvala vam puno, stvarno ste brze.
Jel ima još netko ko ovih dana čeka vješticu da bi počeo s terapijom, meni zadnji put došla poslje 40 dana pa ne znam do kad ću čekati
zuzu, dok sam čekala betu i mene su znali probuditi grčevi slični menstrualnim. Ne sjećam se više točno koji dan, a rezultat je u potpisu! ;)
Znate, što me zanima?
Vidim da dosta vas ide na nekakve punkcije, možda zvučim kao totalna neznalica, ali kakve su to punkcije, i u kakvim situacijama se šalje na to?? :?
P.S. Kakav je to osjećaj, kada dugo čekaš dijete i onda pri prvom porodu dobiš blizance?Za vas koje ste dobile blizance, jel vas bilo strah, kako ćete sa dvoje djece sama?
Ja ne živim u istom gradu sa svojim ili njegovim roditeljima, pa me malo strah, no daleko od toga jako bi se razveselila da se i tako desi, čak vjerujem da je veća vjerojatnost da su dvojčeki! :love:
mene isto muce od 6-9d.poslje et-a grcevi i boli me d jajnik al uvjek pred vecer pred stavljanje utrica...pa si mislim da je to od toga imala sam to kod oba aih-a tak da me to ne cudi......
Draga T, punkcije se obavljaju u stimuliranim i kako mi kažemo "prirodnim" ciklusima, kod ovog prvog dobivaš injekcije da se potakne rast folikula (kvaliteta i kvantiteta), a kod drugog slučaja dr prati razvoj situacije u postojećem prirodnom ciklusu (obično se tada piju samo klomifeni). Punkcija znači laički rečeno izvlačenje folikula iz tijela posebnom iglom i daljnji nastavak (susreti sa spermićima) se obavlja u labosu, pod uvjetom naravno da folikuli imaju jajne stanice.Citiraj:
Vidim da dosta vas ide na nekakve punkcije, možda zvučim kao totalna neznalica, ali kakve su to punkcije, i u kakvim situacijama se šalje na to??
Mislim da je za početak jako dobro da pročitaš Rodinu brošuru o neplodnosti, tamo imaš sve bitne osnovne pojmove što-je-što i kako se pojedini postupak radi.
Ali ti za sada ideš na inseminaciju, prema tome usredotoči se na to i ne zamaraj za sada daljnjim postupcima, osim naravno informativno.
Sretno!
link za brošuru:
http://peternel.ipapercms.dk/demos/RODA/Neplodnost/
jelenkić - ne znam da li da mi bude drago što ne počinješ ili ne....
Ali svakako bi ti voljela da prirodnim putem imaš svoju mrvicu...
Drago mi je da sam te upoznala pa makar i na brzinu.... :mrgreen:
Cure, jel ide koja od Vas sutra gore???
Ja sam od 9-pol 10 tamo pa da malo ubijemo vrijeme???
:mrgreen:
Hvala na informaciji,
Ma samo me zanimalo, jer sam u čekaonici susretala žene koje su bile u ogrtačima, a po razgovoru sam skužila da su bile na punkciji, vidjela sam po njima da što god da su prošle da je bilo jako bolno, i sam postupak i nakon toga, pa me zanimalo, da li to i mene čeka ili sam ja dr. slučaj.
Sad mi je laknulo.Puno hvala za savjet, stvarno znam malo o neplodnosti a ova brošurica je vrlo zanimljiva!
Thanks!! ;)
tihana,
Kao što je naša draga trudnica andream rekla, kreni od Rodine brošure. Kad započneš s postupcima, pitaj sve što te zanima i mi ćemo pomoći.
Bol kod punkcije je individualna i teško će ti bilo tko u potpunosti prenijeti svoje iskustvo jer svi smo mi kao osobe različiti i naši organizmi su drugačiji, a ono što je još važno je i to tko ima koliki prag boli.
Sretno u postupku i nadam se da će ti prvi biti dobitni
:love:
Hvala svima!
Javim vam se nakon postupka.BOK! :bye:
ja sam oko 7:30 .. na prvoj folikulometriji..Citiraj:
Bab prvotno napisa
joj Šiškice to mi je malo rano :roll: , jer je meni sestra rekla da dođem oko 10...Ali tko zna...možda se i vidimo, ovisno o gužvama
U svakom slučaju sretno s postupkom :saint:
Ja sam oko 7:30 gore... Beta...
uuuu, dodirko, navijamo za veeeliku!! jesi radila vec koji test u kucnoj radinosti, ajde priznaj nam :mrgreen: ?
i ja sam sutra gore,čekam da vidim hoće li biti transfer
dodirko, javi odmah, please....
držimo fige.
Good morning to all of you,
moje su misli danas s Dodirko - - držimo potajno fige,
Bab za dobar pregled i današnji start
i
Andrejaa da bude transfera i naravno sve ostale koje sam možda zaboravila ili koje možda ne znam s foruma, a znam da će VV biti krcat žena s istim željama, strepnjama, strahovima :love: :love:
[/b]
još nešto,
svi smo vjerojatno izabrali imena/nickove ali i slike po svom nekom ukusu. Gledam svoju sliku i vjerujem da sam sasvim namjerno odabrala bebu koja čak u snu ima prgav izraz lica :lol:
vjerojatno dozivam takvu bebu, ali neka samo dođe čim prije - riješit ćemo sve pa i to......... :saint: :saint:
Još da vas obavijestim o tome da je jedna moja prijateljica (koju sam slučajno upoznala prije 2 g. kad sam bila na laparoskopiji a ona na ET u Petrovoj). Druga prijateljica je ostala trudna ICSI-em i to lijekovima koje sam joj ja proslijedila (nisam mogla zbog bolesti na IVF prošle godine) i ona čeka carski rez u ponedjeljak pa i za nju :love: :love:
da je jučer rodila 2 curice iz valjda 10. ili 13. pokušaja IVF-a :D :D :D :saint: :saint: :saint:
zmrdala sam nešto :oops:
jedna kolegica je rodila dvojke IVF-om jučer u Petrovoj, a druga čeka na S. Duhu jednu bebu, termin carskog je u ponedjeljak.
E baš si ovo lijepo napisala...Citiraj:
Kadauna prvotno napisa
Nadam se da ćemo sve obavit i dobit ono po što danas idemo gore i da će nam forum danas poludit od sreće :heart: :saint:
:* svima
Pitanje za cure koje su već bile u stimuliranom postupku: Do kad se koriste vaginalete Natriii Tetra.. (kako se već zovu) i do kad se spreja? Znam da će mi doc reći, ali, eto, znatiželjnja sam.
spreja se do štoperice tj. zadnje sprejanje je pola sata iza štoperice, a vaginalete sam ja koristila dok ih nisam potrošilaCitiraj:
Citiraj:
amariya prvotno napisa
Vaginalete=1x1 10 dana od 1dc (stavljaj na veče kad ideš spavati)Citiraj:
amariya prvotno napisa
Suprafact= 3x1 (netko od 21d, a netko od 1dc) do štoperice (tj. dana ovulacije). Zadnji ušpricaj je pola sata od štoperice.
slavonka i meni je drago da sam te upoznala. Beta je naravno, negativna, danas samo opet bila gore i obavila ništa, endometrije je i dalje predebeo, dr sam u čudu. Sutra idem opet, u pola 8 sam gore, s velikom nadom da će napokon početi postupak. Mislim da su mi se ona 5 gonala od jučer skuhali u autu, neznam šta ću sada s njima, stavila sam ih u frižider.
šiškice pozdrav!
Jelenkić, gonali inače ne bi smjeli biti u frižideru. Daj si provjeri u uputstvima na kojoj temperaturi se moraju držati (sad se ne sjećam točno,znam samo da je sobna temperatura) pa stavi, ako imaš, onaj jeftini termomjetar (mi smo kupili u Konzumu za 10kn, kad smo provjeravali temp za decapeptyl) i provjeri kolka ti je temp u frižideru. Možda da ih staviš u podrum ili tako nešto.
tinaka, ostali su mi u dnevnoj sobi, samo tih pet je u friđu, neznam kaj da s njima radim, strah me je koristiti ih, ipak su sat vremena bili na više od 30 stupnjeva.
Jelenkić mislim da im ne može biti ništa i da ih možeš korititi. Ali ja bih u toj situaciji nazvala ljekarnu i provjerila.
Draga Jelenkić, žao mi je zbog bete i što ne možeš krenuti u postupak....
Ja sam sinoć dobila štopericu i sutra sam tamo oko 8...pa se vidimo...
Za gonele, temperatura im je do 25, ali ako nisu bili na direktnom suncu, ne bi trebalo biti problema.
Nadam se da će cure koje su danas na punkciji sretno zavšiti sa što boljim i kvalitetnijim stanicama, te što manje boli i stresa...
A cure koje idemo sutra nadam se da ćemo preživjeti noć iščekivanja..... :saint:
jutros na folikometriji (7dc) kaže dr. nešto se kreće :lol: :D :D :D :D
ja zadovoljna jako , u prošlom postupku 8dc nije bilo nikakvog pomaka..
i uspjela sam u tih 10 min upoznati Jelinkić :D
I meni je jučer dr. rekao da je krenulo i da ne trebam više piti :lol: (valjda Klomifene :mrgreen: )
jelenkić
i ja sam gonale ostavila jucer u autu...
danas sam ih upotrijebila i za sad sam dobro :lol:
mislim da tekucini za inekciju nece nista biti, a ni prahu gonala...za tako kratko razdoblje (par sati u autu)