Danas pečena piletina, špinat i pire krumpir...a budući da je tati (mm) rođendan napravit ćemo mu i tortu :-)
Printable View
Danas pečena piletina, špinat i pire krumpir...a budući da je tati (mm) rođendan napravit ćemo mu i tortu :-)
danas teleća juhica, kuhano meso možda krumpir pire i sos za prilog ili grašak varivo.
sarma
mi danas slabiji ručak
paradajz juha sa noklicama i palačinke (svako puni sa čim hoće - sir+vrhnje, sir+salama, kasnije čokolada i pekmez)
pileća juha s griz knedlama i povrćem
pekarski krumpir
Kare pecen u vrecici + kroketi od krumpira + zelena salata
Juha
Lisnato punjeno dzemom od marelica....
mahune s krumpirom, vratina na naglo
kelj na varivo i hummus
krem juha od mrkve
punjene balancane
salata od cikle
strudla od sljiva
Pileći file dinstan na luku, grašak s mrkvicom i noklicama - varivo , pita od jabuka
Juha s tjesteninom (iz meksičke kuharice), quiche s brokulom i gljivama (šampinjoni i bukovače), kolač s malinama od jučer.
Pohani oslici i cikla s krumpirom na salatu
Ja na maslinovom ulju prodinstam malo luka, kockice slanine, na krupnije narežem zelje i malo mrkve. Kada sve omekša zalijem sa puno paradajz sosa da ima i jušnoga, e sada nekad dodam konzervu graha, nekad imam posebno skuhanog pa ubacim i jedemo.
Ako je bez graha onda izbacim mrkvu i to radim kao prilog pire krumpiru ili restanom,(naravno malo je gušče onda).
Shepherd's Pie i zelena salata.
Francuski krumpir :mljac:
krem juha od brokule i cvjetače, quiche od tikvica i svježeg sira i hrenovka
juha od cikle
pečene kobasice
salata od kupusa
svaki dan pratim (pogotovo od kad imamo ograničenja u prehrani pa svaka ideja dobro dođe)
pa došla opet po ideju...trebam neko novo varivo ili nešto povrćasto, lagano...
juha (juneć. rebra) i pita kakti-krumpiruša (krumpiri, nasjeckani luk i paprike, naribana tikvica, fete sira...).
da, varivo je za dalje jer sam ostala bez ideja za raznolikost...
inače za danas već planiran rižoto (int. riža, tikvice, paprika, rajčica, luk, šampinjoni) + kupus salata
I mene zanima kak se radi juha od cikle...
mislim da sam nekada prije recept uzela odavde
http://www.net.hr/webkuhinja/page/20...3/0295006.html
ali ja ne volim limun i šećer u hrani, pa umjesto toga stavim aceto balsamico, on da i kiselost i slatkoću.
može se unutra umiješati vrhnje za kuhanje, a može i, kako oni kažu, gore pljusnuti kiselo vrhnje.
kako tko voli.
ja obično vrhnjem za kuhanje gore nacrtam srca, spirale i neke budalaštice.
izgleda jako dekorativno i super je za poslužiti gostima i djeci
danas
mama je skuhala pilecu juhu a ja cu pastu sa tikvicama i malo slanine
sutra juha od budeve ( mljac)
kelj i snicle (neke je MM kupio )
cetvrtak juha od bundeve
riza sa povrcem i atomska pita od jabuka
danas leća i buncek
sutra meso na naglo i kelj krumpir lešo
jučer imali paradajz juhu, smuđa s rog paprikom, krumpir i mahune na lešo
danas varivo od ječma i leće s korijenastim povrćem
četvrtak: pileća juha, meso iz juhe, pire, paradajz sos
stalno vrtim jedno te isto, ali ovo mojih dvoje uopće nisu raspoloženi za uvođenje novih stvari
opet krem juha od brokule i cvjetače, pileće bijelo meso u umaku od vrhnja, riža, zelena salata
Ja ću danas juhu od rize i i paradajza
Umak s pilecim mesom mesom + tjestenina neka (spatzle najvjerojatnije) + salata
Palacinke sa sirom
a šta ću ja?
tako mi se jede poriluk.
Varivo od poriluka, mrkve, graska, mahuna ( s time da se poriluka stavi u većini)
Ja to zovem sareno varivo...
Grahić.
Danas: povrtna juha, sofficini (jedni punjeni s dvije vrste sira, drugi punjeni sa mozzarellom i sunkom), salata od tune, kukuruza, luka, mozzarelle, paprike, paradajza i maslina.
juhica, pohano pileće bijelo meso sa sezamom, grašak, kupus salata
ispeći ću hokaido bundevu za desert samo za sebe, mm je ne želi ni pomirisati
jučer juneća juha s povrćem, teletina u laovačkom umaku, njoke
danas domaća pizza svaštara..desert baklava (domaća)
Na luku se poprzi malo pancete,
Malo crvene paprike zalije se vodom, pa se ubaci svo ono povrće (može i jos neko), najprije ono koje se dulje kuha pa redom ono kojem manje treba.... (tak da nijedno nebude raskuhano)
Ovdje ima sličan recept...
http://www.coolinarika.com/recept/715996/