Emisija Mir i dobro
Printable View
Emisija Mir i dobro
Apsolutno podržavam da RK Crkva ima pravo na svoj stav o tome i da takav stav nameće svom stadu kao ispravan, ali kad taj isti stav nameću državi i svim pojedincima koji nisu vjernici njihove vjere ili nisu uopće vjernici, pozelenim.
Nevjerojatno kako javna televizija, koju svi plaćamo, promovira crkvenu akciju i u najmanju ruku hobomofnu deklaraciju inicijative "I ja sam bio embrij"...
Ja sam zvala tv prošli puta i poslala prigovor kada su razgovarali o nadolazećim promjenama Zakona,mislim da je isto bila emisija Mir i Dobro,negdje u 1.mj,i pitala ih kako to javna tv može objavljivati,svi plaćamo pretplatu....normalno ništa.
Sve je jasno kada se pogleda termin u kom takva emisija ide,elitni.
Bar sam se istresla.
Evo, kao kontrapunkt govoru mržnje kojeg širi tzv. kršćanska inicijativa, pogledajte prvih par minuta emisije Normalan život gđe. Ane Tomašković. Njezin uvodni govor je najbolji odgovor onima koji smatraju da je samo njihov stil života ispravan i da se treba nametnuti svima:
http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=432&cHash=ec4de15a71
sva sreća da ne misle, ali Crkva baš i nije liberalna kad se ide prava na različito mišljenje.
kao vjernik RK Crkve tvoje mišljenje i stav bi trebali biti ekvivaletni stavu i mišljenju crkvenih (po)glavara, i tu nema demokracije.
Ako su dva prirodnjaka obavezna, onda je to ćorak za mnoge - moji su folikuli uvijek pucali pred punkciju jer su mi bile ovulacije brze. Ali naravno da će se i takvi prirodnjaci brojati u postupke, što je nezamislivo. Toga nije bilo niti u jednom zakonu, niti u jednom zakonskom prijedlogu čak. Nismo davali glasove za takvu politiku, to je sigurno!
bila sam na krstenju svog necaka prije mjesec dana i kaze svecenik u propovijedi tijekom tog istog krstenja "roditelji trebaju imati puno djece, oni koji imaju puno djece lakse podnose gubitak kad koje izgube".
mama me je drzala da ne izletim van, toliko o postivanju svakog zivota
DTP striktno kaže šta se obračunava-dakle, punkcija, oplodnja, kultivacija i transfer, ako do doga ne dođe-NE smije se drugačije postupati (al pošto se kod nas svašta može zamuljati.....), to su neke stvari koje se trebaju navesti, što ako ovo, a što ako ono...
(kad malo razmislim-ne kaže to DTP na ovom linku od palčice, al negdje je drugdje to razrađeno, HZZO će znati)
Cure bi li netko od vas dao kratku izjavu za HTV kako ovaj novi zakon utječe na vas, da li je bolji ili lošiji, što ne valja, vrlo kratko na svom primjeru?? Molim vas, sad je vrijeme za promijeniti još neke stvari koje ne valjaju, nemojte čekati da to netko drugi napravi umjesto vas.
Znam, znam, dosadna sam užasno ali mediji nas žele, stalno nekog traže, daju nam priliku da kažemo što mislimo, ne dobiva se to inače samo tako. Ajmo iskoristiti tu priliku!!!
dajte cure, molim vas!! evo ja snimala prošli tjedan za RTL i stvaaarno nije toliko strašno, novinari su divni. ako se i spetljate, ne ide u živo pa se sve može i ponoviti i montirati kasnije. znaju oni da mi nismo voditelji i da je nama to stres i puni su razumijevanja!
znam da nije baš tako lako javno pričati o svojim problemima, ali ovo nam je prilika da nešto promijenimo! molim vas neka se netko odvaži! neće to nitko umjesto nas..
osječam nož u leđima....kao kada sam dobila nalaz sa niskim AMH-om....razočaranje....milijardu pitanja u glavi...osječaj praznine....
pa ja sam krenula sa lošim jajovodima-misleći da je to samo to....ali na kraju se uspostavi da mi je rezerva js....loša,mala,jadna...
ja nemam vremena...nemam vremena se boriti sa zakonom i biološki sat mi otkucava sa 34 godina....
ja sanjam, nedosanjani san da mi se bar oplode jajne stanice....strašni su pozivi biologinje da da se nije oplodilo....
ne želim ograničeni zakon,ne želim da me netko diskriminira!
ja sam LOW RESPONDER!
ja sada čekam lijekove u KBO-u i čekat ću ih sigurno oko 7-8 mj....do tada mogu raditi prirodnjake....
ako mi to oduzmu-morat ću odustati jer će mi to biti nemoguća misija....
mislite i na nas LOW RESPONDERE....
možda ipak treba izaći na ulice i borit se....
Hrvatska uživo, danas 4.4.2012., od 18:28
http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&t...ash=a7431c4d83
Bravo naša Jelena!
Još da novinari nauče osnove terminologije gdje bi nam bio kraj...
Nažalost, ova mi se emisija čini kao presjek dosadašnjeg, nije dano ništa novog, niti je dan prostor javnoj raspravi...
e, sad mi je ženska iz Hrvatska uživo digla živac!!! gost joj je bio pomoćnik ministra zdravlja i kad ga je ona pitala hoće li biti zakon izglasan za par mjeseci (koja neinformirana krava - sori na izrazu i dajte opomenu ako treba :roll:) on je odgovorio da će biti i prije.
a ministar je prije koji dan lijepo rekao da zakon ide po hitnom postupku na Vladu i Sabor i da bi sve trebalo biti na snazi od svibnja mjeseca!!! koji su to moroni od novinara!!!
Sva sreca pa nisam gledala.ne znas jel gora njena neinformiranost ili ocito poigravanje nama ako pomocnik ovako odgovara,farbaju oni ali ne jaja nego nas
Ima kakvih novosti?
Upravo sam ovo pročitala.. Prestrašno! http://www.vecernji.hr/vijesti/crkve...-clanak-398575
Promislite svi koji idete u crkvu,daje li Vam crkva onoliko koliko Vam je spremna oduzeti?
Ja se kladim da svi ti koji su protiv mpo ili ne žele djecu, ili nemaju problema sa tim.. Ma budale!
Vezano uz :http://www.vecernji.hr/vijesti/crkve...-clanak-398575 ,
poruka Marinku Juretiću iz Srpske pravoslavne crkve: znate li kome ste i što potpisali? Pogledajte: http://www.h-rast.hr/Program/MANJINE...HRVATSKOJ.html . Kad riješi NAS, miletić i njegovi će krenuti i na VAS. Ostali predstavnici crkvenih zajednica, razmislite s kim tikve sadite!
Ne mora netko imati problema sa začećem da bi imao susjećanja,zdravog razuma i želje za pružanje adekvatne i optimalne liječničke pomoći.
Ovaj Zakon se tiče svih građana Hrvatske,ali oni koji prolaze puteve MPO trebaju to u glavama ljudi osvijestiti,a ne šutjeti i čekati da o njihovom pravu i mogućnosti na roditeljstvo odlučuje Kaptol.
bravo reny123.
kad srede neplodne, idu na one koji nisu iste nacije kao članovi HTASTA i Embrija... kad srede one koji nisu iste nacije kao članovi Hrasta, onda će nasrnuti istom mržnjom na one koji ne idu u crkvu a "ispravne" su nacionalnosti...
nakon toga će Hrastvi, Embriji i slični, navaliti na one kojima je zdravlje narušeno i se liječe od bilo koje bolesti...
postoji riječ koja definira takvo ekstremno, nasilno, neznanjem, netolerancijom i mržnjom motivirano ponašanja ovakvih ekstremnih desnih skupina. trebam li napisati tu groznu riječ ili normalan i razuman čovjek zna o kakvim se skupinama radi?
reny123, BB, pišite SPC, pište Židovskim zajednicama..., treba pisati pravobraniteljstvu... jer ovakvi nastraji od strane ekstremno desnih skupina su nedopustivi.
Inesz - SPC, Židovske zajednice i muslimanske SU NAVEDENE KAO POTPISNICI OVOG APELA u Večernjem!!!
Užas, baš užas....ja sam se sve do sada nekako nadala da su druge vjerske zajednice na našoj strani, a kad ono...:-(
Da, TrudyC. Miletićeva ekipa je i njih "navukla". Očito ne znaju s kim imaju posla. Nema tu tolerancije ni za njih, trenutno su ima dobri, koriste njihov autoritet. Ispravno je jedino što oni misle i dogme koje svima propisuju. Sad su fokusirani na MPO, kad se skinu s toga, slijedi sijanje mržnje prema drugačijima (vjerske zajednice, zapitajte se). Dovoljno je malo popratiti rad i istupe te ekipe. Mogla bih još svašta napisati, no bojim se da bih dobila opomenu. Koga zanima, naći će sam i vidjeti kakvi su to ljudi i programi.
ovo je sad već opasno i postaje sve bolesnije i izopačenije.
to me plaši i čini veoma ljutom.
ovo više nije normalno. :evil:
Stvarno je komično da SPC daje ovim ekstremistima podršku s obzirom na njihovu javnu "podršku" srpskoj nacionalnoj manjini. Ne mogu vjerovati da su ih embrij nekom trgovinom navukli. Zar itko može Miletiću vjerovati?!?! Da ne bi hrastovci sad politički skužili da im je dobro maknut ovo, ja ću kopirati i ovdje:
Može manjine, al nemojte se razlikovati baš.Citiraj:
Hrast će poštovati postojeći ustavni zakon o nacionalnim manjinama u RH.
Isto tako, Hrast će djelatno obeshrabriti sve pokušaje da srpska manjina (ili samo jedna njezina stranka) ima veća prava od ostalih, uključujući i zajamčena mjesta u Hrvatskome saboru, što je nedopustivo po sebi, ali i stoga što se pripadnici srpske manjine u velikom broju pojavljuju i na listama lijevo orijentiranih i često projugoslavenskih stranaka, te i na taj način ulaze u hrvatski parlament....
Njegovanje kulture, jezika i običaja nacionalnih manjina uvijek će imati snažnu potporu Hrasta, u skladu s hrvatskom tradicijom.
Židovi se me još i više razočarali, jer sam s rabinom osobno razgovarala prilikom donošenja Milinovićevog zakona i oni su nas podržali u svemu, barem ovi u Palmotićevoj.
Na mala vrata puštaju preko naših sudbina ekstremne desničare u hrvatsku politiku. Jako pametno!
Izgleda da je problem liječenja MPO populacije poslužio kao medijski katapult i prilika za samopromociju pojedinaca i vjerskih zajednica.Zanimljivo je da u današnjem društvu svakodnevno nalazimo značajan broj teških problema gdje se isti ne oglašavaju jer bi valjda tako kompromitirali svoje političke i materijalne pozicije.Postavlja se pitanje vjerodostojnosti njihovih moralnih i etičkih načela kada selektivno biraju "teme" s kojima će se baviti.Isto tako ne prezaju od primjene svih dostignuća tehnologije i znanosti kada su oni u pitanju već su skloni nametati kriterije onima koji ne dijele njihove vrijednosti.Teško je ne primijetiti da u svojem djelovanju ne djeluju pozitivno na socijalnu sliku,što bi po svojim uvjerenjima trebali,već određene probleme stavljaju u kontekst vlastitih uvjerenja i političko-religijskih interesa.
a crkva puna pedofila.....ja vjerujem u Boga....a ne u popove....
treba izaći na ulice po gradovima i prosvjedovati! neka čuju naš glas