da, mi kao grupa skupljamo nofčeke za poklon tetama, poklon ćemo predati na završnoj priredbi
Printable View
da, mi kao grupa skupljamo nofčeke za poklon tetama, poklon ćemo predati na završnoj priredbi
na onom upitniku pri upisu u školu jedno od pitanja je bilo da li su nam primanja prosječna, ispodprosječna ili nadprosječna
meni to pitanje bilo baš bezveze
ne znam jeste li ga i vi imale
mi smo jedino imali pitanje hoce li dijete imati prostor za ucenje u svojoj sobi ili zajednickoj prostoriji, tako nesto.
a mislim, tu svatko moze zaokruziti i napisati sto hoce. ne znam ni sto rade s tim, ali poznavajuci nase skolstvo, vjerojatno nista. ti ce papiri samo skupljati prasinu.
Mi kupili udžbenike danas. Fali radna bilježnica iz prirode i udžbenik iz vjeronauka, sa bilježnicama- 740 kn.
Pribor dobila za rođendan, Herlitzovu pernicu na 3 kata platili jučer u Profilu 78 kn.
Sviđa joj se neki Hello Kitty ruksak u ABCu pa mislim da ćemo potegnuti ovaj tjedan do Radničke.
Cilj nam je bio izbjeći one sumanute gužve prije početka škole, pa ima udžbenika, pa nema, pa kasne... Platiti moramo svakako, ovako ćemo bar mirno na godišnji..
vec ste kupili udzbenike? :klap:
mi jos ni popis nemamo. u skoli se nisu dogovorili. znat ce se sve sredinom sestog mjeseca.
@Taisha, ja tu torbu ocekujem u NN u novoj kolekciji koju trebaju dobiti uskoro. sada im u web shopu za svaku torbu pise "nema na skladistu" :-)
ti mislis da je to za decke torba?
Udžbenici se biraju na rok od 4 godine, znači imat ćete iste udžbenike kao ovogodišnji prvaši.
nisam to znala. nama je na upisu jedna uciteljica rekla da ona sigurno nece raditi matematiku po hlapicu i da zeli neke matematicke price. ravnateljica joj je odgovorila da moze izabrati bilokoji od udzbenika na popisu kojeg je dostavilo ministarstvo.
ja sad vise nista ne znam.
Na popisu udžbenika koji smo dobili su baš te Matematičke priče. Baš me zanima taj udžbenik, jedva čekam kupiti ga. Vidim da uz njega ide i radna bilježnica i još zbirka zadataka, sve skupa oko 150 kn.
Kod nas link na internet stranici škole i to od prošle godine. Prošle godine su izabrali i sad 4 godine moraju istog izdavača, valjda se nadaju da će ministar i tu uskočiti..:-P
U Profilu ima Herlitzovih torbi, moja neće takvu torbu nego baš ruksak a meni svejedno, ionako ću je ja nositi pa mi ne igra ulogu jel anatomska ili nije.
Vidim da si u Centru, sigurno u Varšavsku idete ha? Mi smo na Jabukovcu.
Mi još nemamo popis knjiga. Bit će na web stranici škole iza 15.06. Ja bi isto to htjela riješiti što prije da ne go odem mirna. Torbu isto nismo kupili. Čekamo novu kolekciju. ;) :)
ne, mi smo u krlezi na kaptolu :-)
znaci, sve su skole prosle godine izabrale udzbenike i nase ce uciteljice tek u cetvrtom razredu imati mogucnost promijeniti nesto?
to mi bas nema smisla jer ako tri godine rade po matematickim pricama 1,2,3, nece im u cetvrtom razredu pasti na pamet uzeti tog hlapica 4 ili obrnuto.
nasla sam i ja mat. price na nasem popisu. uciteljice jako hvale taj projekt. :-)
s druge strane iz hrvatskog imamo alfinu pocetnicu knjiguljicu. tim sam izborom nezadovoljna. imamo ju kuci i cini mi se bas neprivlacna i konfuzna za prvasice. ja sam se nadala pcelici skolske knjige koja ima i pjesmaricu i tako je dobro napisana.
iz prirode imamo nas svijet. meni i curki se sviđa. spram eureke izgleda malo staromodno, ali je lijepo sistematizirana i pregledna.
Učiteljice će tek kad uzmu opet 1. razred moći promijeniti. Do tad u svakom višem razredu rade po onome što su izabrale cure prije njih, vjerujem da je bio globalni dogovor u zbornici.:-)
Ah vi ste creme dela creme! ;-)
ja sad imam prvašicu i opet ću imati prvašicu na jesen. iste knjige (kod nas ŠK) nužno ne znači da ih mlađa sestra može i koristiti :cupakosu: jer se skoro sve ispisuju, lijepe se naljepnice...........zapravo su čiste samo 2 (vjeronauk i pid) dok u engleskom fale naljepnice. ako zanemarim ispisana slova u početnicama (2 kom) a ionako pišu slova u pisanku, može rabiti i pisanke. na ukupan zbroj knjiga koje je preko 700 kn ove 4 su zanemarive, cca 230 kn.
eto, čisto da znate ako krenete u nabavu rabljenih udžbenika.
ja tek uplivavam u vode nabave udzbenika i ovo sto pise maxi mi je strasno.
no dobro ja sam iz generacije pionira i omladinaca, pa valjda su me duboko indoktrinirali, kad mislim da se udzebenici trebaju reciklirati.
kod nas na selu jos nije bio upis, pa tek kad se upisemo cemo valjda znati i sta treba kupiti.
a jel si možeš zamisliti udžbenike i radne bilježnice sa spiralom? koja smeta dječici za pisanje, jer su još nespretni. a ti popravi kad se to raspadne! katastrofa
pcelica i neke knjige iz matematike imaju taj spiralni uvez :mrgreen:
imaju li vase skole kakve izvannanstavne aktivnosti? jeste se vec za nesto odlucili?
@Taisha, ja tu torbu ocekujem u NN u novoj kolekciji koju trebaju dobiti uskoro. sada im u web shopu za svaku torbu pise "nema na skladistu" http://forum.roda.hr/images/smilies/smile.gif
ti mislis da je to za decke torba?
Mislim da je univerzalna, sad sam na 100 muka:-)
je li tko bio u knizari alfa u importane centru? kazu da tamo ima snizenih torbi:-)
jel već u NN došla nova kolekcija torbi - meni su negdje oko 15.05. rekli za 10-ak dana
i jel se već u NN mogu naručiti knjige
ima li neki link za narudžbu knjiga na njihovoj stranici, ja ga nisam mogla naći :unsure:
ja sam danas bila u NN na trgu i nista novo od skolskih anatomskih torbi.
Danas je Flora imala svoj probni sat. Bilo je zgodno, nisu došla sva djeca, jer je ovaj vikend u Austriji produženi, pa su mnogi uzeli par dana godišnjeg i otišli na cjelotjedni godišnji. Florić je bila puna poleta i veselja, ali ju je u zadnji trenutak napustila hrabrost, pa se rasplakala i primila za mm-a i mene. Uspjeli smo je malo odobrovoljiti, a kad smo mi roditelji morali izaći iz razreda, vidjeli smo kako je prijatelj iz vrtića (koji će također ići s njom u razred) nježno grli i tješi. :heart:
Zatim smo nas tri mame i jedan tata 45 min štrikali na kavi :scared: :mrgreen: i nakon toga pokupili troje sretne i vesele djece prepune dojmova. :-)
BC se sinoc upisao u skolu. kod nas su upisi sad.
prvo se nije zelio potpisati na upisni list :hand:, na kraju se ipak potpisao. to mu je u zivotu prvi potpis na sluzbenom dokumentu 8-)
i eto sad smo sluzbeno u sustavu.
i mi smo se upisali, woww pripreme za školu kreću. djete je bio oduševljeno,a mama naravno u panici kako će proći kod psihologa. kod nas su stigle u knjižare torbe herlitz po cijenama od 515,00 kn i scooly po 280.00 - 350.00 kn
Naša škola je...koma.
Sutra idem na rezultate testiranja - pismenog. Sama. Tada ću ga valjda upisati.
S Lovrom nitko ništa nije razgovarao, ništa ga nije pitao. Treba se pojaviti prvi dan škole i to je sve.
Baš sam nekako tužna. Fali mi taj neki uvod. Nadam se da njemu ne.
mi smo jučer imali priredbu s programom (koji su pripremili sadašnji prvašići - red recitacija, plesa i sl.)
bila je prozivka, podijeljeni su im cd-i s fotkama škole i himna škole, ulazili su u razrede gdje su bile izložene bilježnice sadašnjih prvašića, i na kraju su svi dobili sladoled i pozdrav do jeseni
vidim da je jednima lijepo pocelo, a drugima koma.
mi nakon upisa nismo imali nista ( i dijete se nije trebalo samo potpisati na upisni list). iduci tjedan je roditeljski i valjda cemo tada dobiti neke informacije. izracunala sam prema proslogodinjem popisu ( i cijenama. ne znam jesu li se mijenjale?) da bi nas udzbenici trebali doci oko 500 i nesto sitno kuna.
Šaljem puse svim prvašićima. I mi se ove godine prvi put spremamo za školu. Skupljamo informacije i borimo se s emocijama.
nama su udžbenici 620
kad zbrojiš drugi jezik to je još cca 70 kn
pa je ukupno 700
bez pisanki
vidjela sam sinoc u kaptol centru u maras trgovini da su dobili nove torbe. cijena- boli glava! 1050 kuna.
a nasla sam u merkatoru akciju. torbe po 349 kuna! meni se sviđa ova ljubicasta za curicu. sto mislite? ja nikad nisam cula za belmil torbu, ali ih hvale na raznim forumima:
http://www.mercator.hr/_files/67122/...a_4_6-17_6.pdf
kod nas u knjižari isto ima belmil torba plus puna pernica i vrečica za papuče 469 kn i još nam kaže da imamo 2 god garanciju. :-o
Iz mog iskustva, tuđa iskustva i ocjene često se ne preklapaju s vlastitim iskustvom, jer svako dijete i svaka leđa su drugačiji. Najbolje je da dijete proba torbu i to ne praznu, nego s onoliko tereta koliko će otprilike biti u njoj (znam da najčešće roditelji nose torbe, ali prije ili kasnije djeca će ih početi nositi i sama). Mi smo to riješili tako da sam u probu torbi otišla s vrećicom netom kupljenih namirnica. Lijepo sam prebacivala teret iz torbe u torbu i dijete je točno vidjelo koja je ugodna, a koja nije.
Mojoj starijoj curki najviše je odgovarala Hamina Step by Step, za mlađu ćemo još vidjeti.