a ja nisam mogla zaspat, htjela sam već vrištat!!!!
sad peglam i evo, toliko sam se uspuhala da kao da sam trčala maraton!
Još malo, da! a i ko je vidio bit trudan 40 tjedana, na to ni ne računamo, tamo 37 i dovoljno!
Printable View
ja sam na početku ove trudnoće govorila joj samo da prestanu one vrućine pa cu šetati i šetati :-) aha,naravno ništa od toga !! odem do škole sa malom,odem do trgovine,šetam po Portanovi i to je to :-)
Ahahah, to si dobro rekla, ko je vidija bit trudan 40 tjedana, i ovo mi je previše ahaha :D
Baš smo neke lijene trudnice, :lol:
Jeseni čini se da se tvoje držanje figa, da dragi nađe posao, ostvarilo. U petak je bio na razgovoru, a danas su ga zvali da ga poduče poslu! :-D Ovo mi je valjda najsretniji dan u zadnjih par mjeseci!
Ahahahah, tako se i ja tješim, kao ružno je vrijeme pa gdje ću se šetati, ajme grozne smo :lol:
Mame i buduće majke molim pomoć :-(
Trudna sam 8 tjedana i prije 3 dana završila sam u bolnici (osip po cijelom tijelu, uz oteknuće svih zglobova, sve otekline su bile užasno užarene, oticanje oka i usana).
Dobila sam Synopen i Solu-Medrol, 2 terapije nakon toga sve se povuklo ali zglobovi na dodir bole. Sutradan ponovno ista priča, ponovno bolnica i terapija samo Solu-Medrolom. U urinu CRP od dozvoljenih 5 meni je rezultat 32, krv je ok. Poslali me danas u alerg-imunološku ambulantu gdje mi je dr prepisala Claritine - iako ga ne preporučuju trudnicama, da li ga je netko koristio tijekom trudnoće?? Danas je 4.dan i opet primjećujem osip, čudno je što zglobovi isto pocrvene i oteknu, da li je netko imao sličnih iskustava?
Hvala unaprijed, pozz
nataša, drago mi je da je bar prehlada bolje. da, puno je lakše kad znamo da bi bebice preživjele ako moraju van. neka one nama svejedno uživaju u pupama.
finger, jako mi je drago zbog posla. sad će vam ipak biti lakše. nedostaje mi tvoj avatar s cipelicama :)
eh, šetnje. ja isto šetam samo kad idem kod doktora i po trgovačkim centrima :škanicl: doduše, danas smo MM i ja malo ujutro prošetali da udahnemo zraka. baš je godilo i društvo i šetnja.
Leona, žao mije zbog problema koje imaš. nažalost, nemam nekakav pametan savjet. probaj otvoriti posebnu temu na podforumu zdravlje, tako su veće šanse da to netko primijeti i da ti koristan odgovor. a mi smo naravno tu za podizanje morala i širenje pozitivnih misli :)
Daaa, odmah je počeo raditi :)
Posao je blizu kuće, nedjelja i praznici slobodni, ma nema bolje, došlo nam ko naručeno!
Evo ovaj mi je baš lijepi, najgore mi je što kroz cijelu trudnoću nisam mogla nositi štikle, ne osjećam se stabilno, jedva čekam da rodim i da ih obujem! :zaljubljen::-D
Dobro nam je što živimo u kući, s veeeelikim vrtom, pa dok je sunce onda smo svi na zraku, igramo se sa nećakinjom na travi tako da mi je to aktivnost :D
Sad sam na nekoj drugoj temi vidjela da si stavila opet cipelice na avatar :)
Super za posao. Stvarno se dobro složilo. Želim da posao bude dobar, da tvoj dragi bude zadovoljan i naravno da plaća bude dobra.
Ja sam non-stop u ravnom i divim se onima koji u štiklama znaju hodati, jer je meni umijeće i samo ustati i stajati u njima (ok, ako baš moram, uzmem neke s debljom i nižom petom pa nekako nabadam). Još od vrtića sam redovni gost traume zbog uganutih zglobova pa mi zato i godi ravno. Imam srećom malu nogu (37, ali ovisi o kalupu) pa se nekad provučem i s dječjim anatomskim cipelama :)
vrt je zakon. imamo i mi dvorište i vrt i baš ljeti volimo sjediti u dvorištu, pogotovo navečer.
večer curke moje čuvalice i mamice....
nadam se da ste mi dobro,ovo za osim zaista ne znam što bi pomoglo...
Ja sam dobila nalaze od urinokulture i kks,sve mi je super,urinokultura sterilna,malo mi je željezo nisko,pa će mi sigurno prepisati one tabletice željeza,sretna sam da je sve drugo ok.
24.01. idem na amniocintezu,malo me prpa te igletine,ali frendica mi je bila i rekla je da to kratko traje i ne boli....
šaljem vam puno pusica i veselih misli.....
Ma super se složilo, od 31.7 je on bez posla, ja sam radila do 15.9, otad sam na porodiljnom, em smo se posvađali 500puta zbog sitnica, jer jednostavno smo non stop skupa, ja kažem da je dobro i zdravo malo normalne razdvojenosti među parovima čisto da si malo pofale, ako me shvaćaš :-)
A gledaj, ko zna bi li ja znala u štiklama da nisam cijelo djetinjstvo i pubertetske godine (ahah, još sam u pubertetu) provela glumeći u kazalištu gdje smo redovito imali uloge u štiklama, htjela ne htjela morala sam naučiti hodati u njima. Al zato sam sad zaljubljena u štikle, čuvam ih i mazim i pazim, nekidan sam otvarala kutije, mirisala ih, obećala sam ih kako ću ih sve ubrzo ponovno šetati i izvaditi ih iz tih turobnih kutija! Ahaha, skroz sam luda!
Ma općenito bi se teško navikla živjeti u stanu, bez vrta, obožavam ljetne zabave u vrtu, pogotovo kad ručamo i večeramo vani na verandi, nema ništa lipše!
Sariceee :)
Drago mi je da je sve u redu, meni je željezo isto bilo jakooo nisko, i propisali su mi tablete, ali kako sam već uzimala prenatal, nisam htjela još jedne, pa sam počela brati koprivu i piti čaj od nje, i to mi je stvarno podiglo željezo. Ako imaš priliku nabaviti svježu koprivu, natrgaj je na listiće, pusti je 2 dana u tamnoj, hladnoj sobi da se osuši i kuhaj si čaj, svaki dan jednu šalicu. Toplo ti to preporučam, bolje je od iti jednih vitamina i gluposti. Za amniocentozu neznam ništa, nisam išla, nadam se da ne boli puno :)
Puseek :heart:
Sad po ovom snijegu neću imati gdje nabrati,heheheh,inače imam baku u Gorskom Kotaru pa kod nje ima koprive kao u priču,za sada ću pokušati kupiti u biljnoj apoteci pa ću kuhati taj čaj.Ma i ja pijem prenetal,pa se bojim hoće li biti too much još posebno željezo,inače nije mi jako nismo,malo ispod granice...pusa,pusa velika
[QUOTE=nataša;2316494]mene krsta bole kad ležim, tj. kad se nakon ležanja pokušam dići ili okrenuti, onda je to strašno...dok ne krenem, ne razgibam se , kao polomljena sam!
Pozdrav curke... Evo upravo se i ja tako osjećam, kad se razgibam lakše je,ali kad treba ustati,ajmeeee. I meni je stomak dosta velik s obzirom da imam još dva mjeseca hmmmm:-o. Bila sam u ponedjeljak kod moje gin. i sve je ok, zatvorena,poslušala bebi srce i to je ok. Nego,ja sam stalno bila u minusu s kg i prije 5 tjedana sam došla na nulu, tj. vratila sam kilažu prije trudnoće i u pon. 5 tj. poslije :-o dobila 5 kg u 5 tj. koštali me blagdani. Doktorica kaže nije to puno s obzirom da sam u 8 mjesecu trudnoće, ali mene uhvatila panika, jer je u kratkom roku. Moram paziti,jer sam počela tamaniti slatko i slabo se krećem. Uvodim novi režim.
Deni nadam se, da će ojedina brzo proći, znam kako to strašno izgleda. Da, dobro ti je savjetovala sestra, dobro posuši, pa potom namaži. Ima dosta kremica za ojedine u ljekarnama i u DM-u, pa probaj naći neku koja će joj odgovarati. Puse Vam svima od mene....
pozdrav svima, unaprijed se ispričavam što ne stignem sve pročitat, stalno sam oko malecke. Osip joj je malo bolje, otkad svaki put operem ju, obrišem suhom gazicom i namažem ju. Probala sam opet sudocream i vidim da pomaže, samo se ne treba puno mazati, samo skroz lagano. Muči ju dosta stomačić, bar je jučer cijeli dan bila nervozna i plakala, pa se poslije smirila. Sada spava, al se stalno nešto meškolji. Evo probudila se i gleda me.
ja sam se u dm babybonus učlanila u trudnoći i sad sam opet nešto morala ispunit i dali su mi paket pelena babylove, neke promotivne poklončiće, knjižicu s bodovima i neku knjižicu sa savjetima. I u ljekarni sam dobila paket happy baby i isto neke poklončiće, a od patronažne nešto od (kršitelj koda)a, neku kremicu.
Donna- super za 4d, mislim da bi u drugoj trudnoći svakako otišla, jer me ovo isto jako uplašilo s manjkom plodne vode i sve to. Meni je taj dr. Rosso smiješan, bio nam je jedan dan u viziti, ujutro nas pregledao, a popodne je samo došao i rekao, jeste dobro cure?
sara- drago mi je da je sve ok, držim fige za amnio.
Kopaj ispod snijega :lol: Ma može i kupovna, bitno da je kopriva!
Anita, što se tiče naglog debljanja, ništa čudno, organizam je počeo tražiti više hrane, pogotovo ako se kroz cijelu trudnoću nisi puno debljala. Nemoj papati baš puno kasno navečer i etogac. Al ne brini, nisi jedina koja se popunila za vrime blagdana, sve smo :oops:
Deni, i ja sam se učlanila u to na dm-u za vrijeme trudnoće, dobila sam torbu, dvd sa vježbama, knjižicu s bodovima i radosnicu. A učlanit ću se i kad rodim. A u kojoj ti je to ljekarni jel privatna ili, jesi morala šta ispuniti ili kako?
Jel malecka doma? Samo maži, i proći će to, ako imaš kantarionovog ulja i to puno pomaže, moja nećakinja je isto dole imala krastice i osip, pa su je mazali kantarionom i pomoglo je.
Ljubim vas obje :heart:
joj deni kak vam je lijepo, zavidim vam kaj se mazite i pazite. mi još imamo točno 4mjeseca do termina, imam osjećaj da bude to prolazilo cijelu vječnost.
inaće, jućer me boljela maternica dolje, kod grlića, i to ne boljela nego pikala kao što jajnici pikaju prije ovulacije. to je trajalo par minuta i prestalo, a ona je u to vrijeme bila jako aktivna i jako me ritala. malo sam se uplašila, ne znam kaj je to, nije mi se još nikad dogodilo, inaće beba mi nije nisko, na zadnjem pegledu je bila 3,7cm od ušća
Beliana, ja isto ponekad osjetim to pikanje, kao stezanje, pa sam pitala doktoricu, rekla je da je to zbog aktivnosti bebe, valjda beba svojim micanjem pritisne to mjesto. Događat će ti se to i češće, možda i ne mora, al nije za brinuti se :)
Zato imamo ovaj forum, da smirimo jedna drugu :heart:
Pozdrav drage moje... Belana kao što ti finger reče, bebina aktivnost to prouzroči,meni je pomagalo da legnem,namjestim se u najudobniji položaj bebili se smiri i popusti to...
finger što se tiče ovog paketića iz ljekarne, gle ovako, ja sam u prvom tromesječju trudnoće dobila kodmoje gin. Paketić za sreću, isto je bilo nekih brošurica, cedevita, kremica, donat mg i knjiga Happy baby,popunila sam kupon koji je bio unutra i vratila kod gin. U trećem tromesječju opet kod gin. preuzima se paketić Evo me, a nakon poroda u ljekarni se preuzme treći paket Sretna beba. Pitaj kod svog gin. ako ti ništa ne kažu o tome, ja ti na pp ostavim adresu pokrovitelja pa se informiraj onda direktno.
Ja sam se isto učlanila u babybonus i dobila isto torbu, dvd, radosnicu i knjižicu s popustima...
deni uživaj sad, jako brzo narastu i onda nam kažu :bye:
curke moje,da vas pozdravim,moja frendica jutros rodila sinčića u bolnici Merkur,super vijest i ja jedva čekam sedmi mjesec da vidim svoje zlato,zato znam kak vam je,joj di je još to....
danas sam nekak plačljiva,hormoni me peru,a valjda i malo nervoza zbog amniocinteze,papak sam,strah me...
pusa svima,deni mazi i pazi svoju bebicu,vjerujem da će se osip brzo smiriti...
A nije mi ništa rekla, al nema veze, nisu to neke sad bitne stvari bez kojih ne mogu, bilo bi lijepo dobit, al ovako nema veze :D
Više me veseli ovo iz dm-a, šta ćemo dobit pelene, ionako sam mislila probat babylove, pa ću ih tako barem besplatno probati :)
Sarice draga, razumin te u potpunosti, ja bih se isto bojala amniocentoze, nas su bili pitali želimo li, ja sam rekla da ne bi, bojim se igala, nije mi to uopće napeto! Probaj se šta manje nervirati radi bebice svoje, ja sam isto imala faza kad bi plakala i bila sva nadurena, al to prođe, bitno da ljudi oko tebe imaju razumijevanja. Šaljem ti puseke i dobre vibriceee :love:
Pozdrav cure!
Beilana, tako je i mene znalo piknuti dok je beba bila na zadak, neobican osjecaj.
Ja isto jedva cekam da upoznam bebicu, jos malo manje od 3 mjeseca.
Jedva cekam......mozda mi i cura pozuri kao i decki, oni su rodjeni u 37. tjednu.
Vidjet cemo....kako god, jedva cekam!
Hvala ti draga moja na riječima utjehe,hormoni su zeznuta stvar,baš sam danas nekak jadna,plačljiva,najgore mi je kaj u biti nema nekog razloga,kao danas sam našla sto razloga...financije,pa ovo ludo vrijeme,pa ovo pa ono,a bude prošlo...
Što se tiče amnio,hvala bogu nije bilo nikakvih indikacija za to,uzv u redu,nuhalni nabor u redu,ali ja sam htjela zbog godina,a sad se ukakala kao grlica,jer sam inače papak,bojim se svega,a da me vidiš žena na kvadrat,hehehehehehe
sve te razumin ljubice, to je normalno, ja sam došla sebi kad je on počeja radit evo prije par dana, a dotad sam svaki drugi dan bila neka depra, prvenstveno financijski, htjela bi si neke stvari, a nemam za osnovno, pa poludit, a mislim se tek sam počela živit, al bit će nekako lakše, snaći ćemo se.
Gle, i ja se tako malo toga bojim, osim grmljavine (btw sad nam je prije 5 minuta bija potres), al bi se isto ukakala od te igle! Samo stisni zubee!
Bila sam u dm-a, davno je to bilo, tamo sam vidila letak za prijavu, napisala svoje podatke, dala prodavačici na kasi, i ona mi je dala plavu torbu, piše na njoj babybonus, unutra su bili radosnica, dvd sa vježbama, knjižice s kuponima.
fingertips, ja sam bila u ljekarni Tripolski, kupovala neke stvari za malu za pupak i nosić, nisam ništa ispunjavala, samo me pitala jesam dobila taj paket, ja rekla ne, pa mi je dala.
sara- drago mi da ne moraš na amnio, bit će sve u redu, ne brigaj. Ka sam isto nekad bila plačljiva u trudnoći, a i sad mi luduju hormoni, kad je mala prekjuče plakala cijeli dan skoro od tih muka sa stomačićem i ja sam plakala s njom, teško mi ju gledat, a ne mogu joj previše pomoć, rekla mi patronažna da ju uvijek dignem da podrigne da izađe zrak, da ju ne muči, nekad podrigne, a nekad nikako, što god radio, a nekad zaspi odmah poslije sisanja i nema šanse da podrigne, ne možeš ju probudit, dam joj malo onog čaja od komorača, i stalno ju masiram i ljuljuškam, al u biti mi se čini da treba čekam dok ne prođe i da ništa ne pomaže, dok joj se stomačić i crijeva ne naviknu.
prijavljujem 33 tj :-) upravo večerala za troje hahha ;-) popila i dva jogurta..nekako u zadnje vrijeme uopće ne pijem mlijeka ali zato jogurta mogu puno ! slijedeci tjedan idem na kontrolu...kako ste mi svi?
deni, čula sam da protiv grčeva pomaže kad se ugrije onaj jastučić punjen košticama višanja ili grožda. vidjela sam ga jučer u muelleru. mislim da košta 30-ak kn. a trebalo bi ga biti i u dm-u.
saro, je li prošla amnio? kako je bilo? čula sam da to ne boli jako, ako uopće.
finger. drago mi je da se osjećaš bolje i da ćete si sad moći priuštiti neke stvari. što si radila u kazalištu (glumila, plesala, pjevala)? ja pjevam u zboru (amaterskom, ne u kazalištu), ali sad već neko vrijeme pravim pauzu, jer nisam stizala zbog posla, a sad sam većinom na mirovanju zbog bebe.
sorry, ako nešto nisam prokomentirala. nakupilo se :) (i neka je, volim vas sve čitati).
neki dan smo šopingirali sitnice za bebu u dm-u pa sam sad malo mirnija i osjećam se spremnije. polako stižu stvari na posudbu (tipa marame, vrtuljka, izdajalice). moramo još riješiti komodu (morat ćemo je raditi po mjeri, jer kupovne ipak ne stanu u kupaonicu) i kadicu i eventualno još par sitnica. želim to riješiti dok mogu još šetati.
bila sam jučer vanredno kod gin. jer su stigli nalazi i opet nisu baš dobri, ali je rekla da se ne brinem, jer da je normalno da je organizam opterećeniji u trudnoći, a da se kod mene to manifestira na bubrezima i da ćemo i dalje paziti (kontrole, neslano, paziti tlak).. a na uzv idem u utorak. baš se radujem što ću vidjeti koliko je miš narastao.
divan mi je ovaj snijeg. taman se lijepo sve bijeli, a nema ga toliko po tlu da se mora lopatati (ionako meni ne daju da lopatam, ali suosjećam pa mi drago zbog njih).
Cure ako jos niste obavila shoping onaj malo veci u adax-u vam je 30%popust a imaju divne stvari.
Jesen u meni ~~~~~~~~~~za utorak, mi nasu misicu idemo gledat u cetvrtak nemogu docekati vjerujte mi.
beilana, hvala. i ja vama držim fige za četvrtak.
svaki put odem nabrijana u adax, kao sve ću tamo pokupovati, i na kraju ne kupim ništa :) imaju lijepe stvari, ali ja ih uglavnom već nabavim negdje drugdje povoljnije ili mi ne pašu. meni se sviđa i pikolo i po cijenama je ok. a kod nas u susjedstvu je njihov outlet :)
ja danas bila na kontroli, gledala me UZV , normlano preko trbuha, iako mi je do sad uvijek pratila posteljicu vaginalno, posteljica je tu di je, ali sam na 4 d vidila malo lice, i već debele obraze!!!!!!!!!!!!!sva sam se raznježila... prekrasno! ja sam danas 33 tjedna po zadnjom menstruaciji, a po IVF, dakle, 33+3. dakle to je sve tu! Dokotrica bi htjela još jedno mišljenje u KBO , vezano za posteljicu, pa ćemo to odradit koji dan!
Bila sam u kupovini, danas kupila odječicu za itlazak iz bolnice, br 50, sve mislim, neće trebat veće, u C&A nema šta nema!! u DM-u sam kupila gaze, super su, i još par sitnica..e da, i najmanju (kršitelj koda) flašicu da mi paše uz izdajalicu, ako ju budem trebala. eto. Baš lijep dan!!
Dobro je raspoloženje ovdje, baš mi je drago!
Joooj, blago ti se, u C&A u St-u teska pustos, a nije bolje ni u H&M-u, ne mogu docekat vise tu novu kolekciju, samo da ne rodim ranije... :D
A kad si vec spomenula bocice, mozda si i citala negdje na forumu (ja nisam nego sam dobila preporuku od dobro informirane patronazne s.) o Medela bocicama (ako pusem sta ne trebam, prebacite gdje treba ili "zamaskirajte" :) )koje su jedine podrska dojenju i antikolike su. Uguglaj, ja sam ju sebi narucila u ljekarni, a prijateljica ju koristi, ima malo mlijeka, ali uspije 3 x dnevno dojiti i nema problema s bebom oko prihvacanja te bocice, odnosno saltanja sa cike na bocicu i obrnuto, niti joj je beba ikad imala grceve... ;)
jesen-ej draga,na amnio idem 24.01. to je četvrtak,tak da sam napeta kao puška,čula sam i ja da ne boli,bila mi je frendica,nakon amnio treba strogo mirovati 3dana,a onda bar tjedan dana isto više mirovati,javim se obavezno kak je bilo.
što se tiče ovih bočica baš ću proguglati,s malim sam koristila (kršitelj koda) bočice i bile su mi ok,grčeve je imao malo,dojila sam ga 4mjeseca jedva toliko,jer količinski nisam imala mlijeka,a to mi je bilo žao,nadam se da ću ovu bebu dojiti duže.pusa
ups...navela sam bočicu koju smo koristili,a ne da mi to upisati,valjda se ne smiju reklamirati
Curke da vam se javim,citam vas i vidim share korisnih informacija.
Prijavljujem 26+5 s danasnjim danom, imamo curku, termin nam je 4/2013 u Petrovoj.
Polako se pripremam, opremam, u biti bas smo krenuli.
S opremom sam na 99% sigurno sto zelim, vise sam nesigurna oko oblekice(koja velicina,pa koji materijal, dolazi na kraju travnja) njege, sto mi i koliko toga treba, da ne kupim premalo ili krivo ili s druge strane sto mi ne treba.
U to spadaju i stvari oko kupanja, hranjenja.
Slusam razne mame, nesto ipak i sama zakljucujem, a opet...Svaka informacija dobrodosla :).
A šta je nama lipo ode!
Moram priznati da me Roda spasila, imam s kim razgovarati o bitnim, ali i manje bitnim stvarima koje me muče,zanimaju. Moje prijateljice su u Šibeniku, a ja ne vozim, pa se ne vidimo toliko često, ali i općenito neznam puno mama! :)
Moram se prvo pohvaliti da smo uzeli krevetić i komodu za previjanje, imamo problema sa sastavljanjem komode(nema uputa :gaah:), morati ćemo otići do trgovine u kojoj smo je kupili da vidimo kako su je oni sastavili. Kako sam svu robicu za početak uzela od nećakinje, imam hrpu toga, eno stoji oprano na krevetu, a ja nemam blage veze kako to ide po veličini jer etiketa se isprala i tako, čekam da mi dođe mama pa da mi pomogne.
Jeseniglumila sam u kazalištu, sve skupa oko 6-7godina, žao mi je što sam prestala, al ne svojom krivicom, voditelj naše grupe se više zauzeo za dječje grupe nego za nas, pa je to tako neslavno završilo. Ali nema veze, našla sam svoju ljubav u kuhanju i to mi je jedini cilj u životu. :heart:
Nataša ljubomorna sam na tebe šta si bila na 4d, ehehe, sigurna sam da je prekrasno, a naše posteljice, a šta ćemo s njima, bit će to sve u redu!
Ja nisam kupila bočicu, jer još nemam niti izdajalicu, nemam je od nikoga posuditi, a nedam toliko para, a neznam hoće li mi trebati. Jedna cura mi je rekla da je ona kupila u dm-a neku za 80kn, da je njoj dovoljno poslužila, pa ću vidjeti, čisto toliko da je imam.
Melem dobro nam došla :) Tu na forumu i na stranici od rode imaš par popisa što će ti sve trebati za prvu ruku, ja se vodim time, jer inače ni sama nebi znala što mi treba. MIslim da je od materijala najbolje uzeti 100% pamuk, il barem 80% pamuk. Ja sam od kozmetike mislila za početak uzeti samo kremu za guzu, i stvari za njegu pupka, jer ga ionako prvih mjesec dana mislim kupati u čistoj vodi sa par kapi maslinovog ulja. Sebi ću kupiti grudnjak za dojenje imaš u CA, po 2komada u pakiranju (do 100kn dođe), jastučiće za grudnjak. Isto ću kupiti pumpicu za nosić, četku i češalj za tjemenicu, a za hranjenje ne mislim ništa uzimati, jer se nadam da ću moći normalno dojiti. Vidjet ćeš sama, ako se budeš morala izdajati, onda ćeš kupiti 2-3 bočice. Tako ja razmišljam, al bolji će ti savjet dati iskusnije mame!
Kod nas je vrijeme super, puše nam bura opaka pa je malo hladno! Idem se prošetati do trgovine, kupiti štagod za ručak!
Ljubim vas curke! :zaljubljen:
Mene izdajalica u bolnici spasila tako da je svakome toplo preporucam. Mlijeko mi je navrlo, da bi beba mogla uhvatiti bradavicu morala sam proliti po 100 ml mlijeka. Bocice mi nisu trebale do prve godine, vodu je pila iz male Jane.
Za bolnicu treba gooooomilu Vir ulozaka (ti su najmeksi) i 6-7 jednokratnih gacica koje se kupe u ljekarni.
Meni su od robice najvise trebali bodici i tutice u jednom dijelu, to je nosila i po danu i po noci. Zgodan je onaj umetak za spavanje na boku, to mi je bilo super. Pumpica za nos ne treba, tj nista ne pomaze. Ima onih usnih pumpica kod kojih jedan dio dodje u bebin nos a drugi u nasa usta. Treba imati Bepanten mast, fiziolosku otopinu, skarice iz dm-a za rezanje noktiju, parafinsko ulje za cistiti spolovilo, paracetamol cepice, gazice za pupak.