Suncokret, koju dozu puregona dnevno preporuca dr?
Jesi li pokusala prije klomifena uzimati kontracepcijske pilule?
Uzimas li siofor? Kakav ti je ogtt? Imas li problema s tjelesnom tezinom?
Printable View
Suncokret, koju dozu puregona dnevno preporuca dr?
Jesi li pokusala prije klomifena uzimati kontracepcijske pilule?
Uzimas li siofor? Kakav ti je ogtt? Imas li problema s tjelesnom tezinom?
žužy, on je meni to rekao i ja sam to prihvatila. Ponudio mi je puregon preko hzz (umanjuje mi 6 besplatnih postupaka) ili da ga sama kupim. Da ne dosadujem opet s objasnjenjem zasto je bolje da sama kupim.
nisam protiv nikakve insemenacije ili punkcije- sto mi se predlozi to cu prihvatiti jer dam glupog vjerovanja da doktor zna sto je najbolje.
Slazem oko razvitka previse jajnih stanica- rekao je da po dozi nebi fo toga trebalo doci.
Cure, stvarno neznam kaj reci.... sad sam u bedu :-( :-(
100 i.j. dnevno. Imam problema s tezinom, 85 kg ns 165 cm(radim na tome da smrsavim al zbog pcos je to tesko). uzimala diane 35 prije klomifena- nista bolje nego dok ih nisam pila.
Nitko mi nije rekao za siofor. Ogtt nidam radila.
Ja sam s 1,5 gonal (to bi bilo cca 110iu) dnevno na otprilike iste nalaze kakve su tvoji reagirala s preko 10 folikula iz kojih je ispunktirano 10 zrelih jajnih stanica.
Svi ovdje kuzimo zasto kupujes iz vlastitog djepa, ali nam nije jasno zasto se takvi lijekovi trose za ciljane, zasto nejdete na inseminaciju, barem.
Bas me zanima razvoj situacije, a na tvom mjestu bih potrazila drugo misljenje.
poludjet cu!!!!! :-( :-( :-(
osjecam kako mi lađe tonu zbog nekompetentnosti!!! a tako sam bila sretna nakon konzultacija jer mi je ostavio dobar dojam....
suncokret nemoj biti u bedu...ovdje smo da se medjusobno informiramo i pomognemo... mi smo svi malo u šoku zbog te stimulacije, bez ostalih pretraga i ulaska u postupak...a sama plaćaš i to poštenu cifru, zato nam je ton takav
potpisujem bubi u vezi drugog mišljenja, a možeš i malo pročitati o ogtt na tom topicu
Nemas razloga za bed. Budi mozda malo ljuta, al nemoj biti tuzna.
Tu sam za sva pitanja...
nebum zivcanila oko toga, al da mi je sad malo panika- jeste :-(
Probam ovaj put kako mi je dr.rekao-daj Bog da sve bude kako treba. Ako nebu, onda pravac privatna klinika.
Je*** mu misa, svejedno sam tuzna :-(
kako covjek moze biti sretan dok ima tako dobrih ljudi poput vas!!!!
hvala svima na svemu! ljubim vas :-*
Ne moras nuzno u privatnu kliniku, na raspolaganju u zagrebu imas jos 3 drzavne klinike, a opcija je i promjena lijecnika u petrovoj.
:kiss:
vidjet cu kako ce ovo proci pa cu onda dalje odluciti. Nekak se nadam da nije doktor bezveze i da nisam ja te srece da na meni eksperimentira. :-)
Slazem se sa bubekicom, uvijek mozes promijeniti dr ili kliniku i privatno ti nista ne znaci da je bolje....ja bas imam,suprotno iskustvo
Netko je pitao da li Strelec koristi pisaću mašinu? Ahahahahha kad me ljetos primio na pregled, nalaz mi je napisao na mašini, točno se sjećam da sam se smijala.
Suncokret19,
nemoj biti tužna. Ovdje smo za tebe i imaš svu našu podršku.
Osvrnule smo se na vrstu i dozu lijeka za izazivanje ovulacije za ciljane odnose-100 jedinica gonadotropina dnevno za ženu kojia radi sindroma polcističnih jajnika ima amh preko 100 pmol/l mogla bi biti stumulacija za izvantjelesnu oplodnju a ne za ciljane odnose.
Naše pisanje ovdje ne samo da nam služi za pruženje podrške, već i kroz to pisanje dijelimo svoja iskustva, dijelimo svoje probleme i tražimo savjete osoba koje su prije nas slično prošle, kroz ovo pisanje potičemo jedna drugu na edukaciju i informiranje, ali i na kritički pristup postupcima liječnika. Jer kad smo educirane, same sebi smo u liječenju najbolji savjetnik.
Suncokret, malada si žena, i dobro je da si potražila pomoć oko začeća. Liječnik te je nakon prvog dolaska u Petrovu stavio na puregon za stimulaciju ovulacije (kojeg uz put sama kupuješ).
Budući da si nam napisala da uz PCOS imaš i visoki indeks tjelesne mase, pitala bih te je li ti liječnik predlagao i savjetovao da odgodite stimulaciju ovulacije za neki razuman rok dok ne smršaviš određen broj kilograma?
Inesz,
slažem se sa svime što si napisala i znam da ste tu da pomognete i savjetujete i podržavate i iskreno sam zahvalna što vas imam. Jer sam sama u tome, tj.nemam nikog poznatog tko bi mi mogao dati savjete i informacije iz "prve ruke", pa je forum jedino mjesto gdje mogu sve to dobiti.
Nije mi dr.to predložio,pitao me samo koliko kg imam i nek radim na redukciji. Znala sam i sama da to trebam rješiti jer su brojna istraživanja pokazala da samo 10%smanjenja tjelesne mase pomaže kod ovulacija.
to je problem s kojim se borim već niz godina, sve od 2.srednje kada sam mi je moj gin prepisao Trinovum jer nisam imala uopće menstrucije (da ne pričam priču kako me zeznuo, trebao je napraviti uzv i vidjeti da imam policistične jajnike i to rješavati na drugi način, preboljela sam taj njegov veliki propust). Čitala sam po forumima i strepila svim srcem da me ne pošalje doma i kaže da nek se vratim kada bmi stavim u normalnu. Nisam željela da zbog toga još duže nemamo bebu.. i lakše je mršaviti kad nisi pod takvim pritiskom, posrtanja su onda puno veća.. Zato sam se ja lijepo upisala u teretanu, poseban program za mršavljenje 3*tjedno i promjenila prehranu. rezultati su se već počeli vidjeti.. i fizički i psihički..
nisam tužna pa ni ljuta, ali strah me jednostavno da ne razvijem "10000" jajnih stanica i da sve padne u vodu.. rekao je da su do 2 jajne stanice u redu, ako se razvije više od toga onda sve zaustavljamo..
nije mi jasno, pa on je specijalist, sve nalaze sam mu dala i pokazala i stvarno smo imali ugodan razgovor, sve je lijepo pitao i objašnjavao, pa kako se onda odlučio za puregon a ne za nešto tipa klomifen, možda uz malo pojačanu dozu? neznam neznam..ponavljam si ko mantru da je on specijalist i da on zna, ali sad me strah.. nisu ni oni bogovi i ne mogu mi magijom "napravit" dijete, da svako tijelo drugačije reagira, ali ipak on ima i znanja i iskustva- pa nek razmisli malo!!!
Možda je procijenio da su moji problemi s hormonima i težinom tvrdokorniji pa pretpostavlja da puregon jest dobro rješenje.. da će se možda razviti 1-2 jajne stanice, ili možda ni jedna.. il više pa drugi put smanjimo dozu..
jesam se raspisala, a tek je jutro :) :)
sad sam rekla sve što me tištilo u vezi ove terapije... sad sam mirna :) :)
Meni se cini da je sve to skupa tvoj doktor malo neozbiljno postavio jer puregon od 100iu je prevelika doza,a bome i preskup lijep kojeg sama placas za metodu ako prodje prodje...po meni je on tebe trebao traziti da imas u pripremi sve nalaze za ivf za slucaj da se razvije vise folikula za sto objektivno postoji velika sansa i u tom slucaju se prebaciti na ivf..i to prirodni posto lijek sama placas ionako..a nakon puregona ces morati vjerojatno i pauzirati cirka 3 mjeseca jer je to praksa nasih doktora..
Suncokret - jesi li radila hsg?
Imas li nalaze markera na hepatitis, hiv i sifilis? Tvoj doktor govori o odustajanju od postupka ako dodje do razvoja veceg broja folikula, a zasto se u tom slucaju ne bi napravio ivf?
hsg sam radila u 7.mjesecu i uredan je.
Nemam nalaze markera i ostalog navedenog, nitko me nije uputio na to.
Bez toga opcija prelaska na ivf sigurno nije moguca, nego ce otkazati postupak, kao sto je rekao tvoj dr. Naravno, govorim o slucaju razvitka veceg broja folikula.
Kad ocekujes pocetak pikanja?
Na koji nacin si promijenila prehranu? Jesi li izbacila ugljikohidratne namirnice?
negde dr. tjedan. ovisi o mengi.. nemam ih baš pa neznam ni kad očekivati njen dolazak.
izbacila kruh,tjesteninu , tjesteninu, slatkarije, grickalice.. više voća,povrća, pilećeg mesa, i tak.. ma te neke standardne stvari, ništa posebno..klasična izmjena prehrane :)
Curke ja sam od pon 24. u ZG pa do transfera nadam se, ako nekome nešto treba javite!
pitanje:
dobila danas mengu i sad bih trebala to javiti i zabiljezit se za folikulometriju. Zovem ali mi se nitko ne javlja, a folikulometrija mi pada u subotu. Da zovem u ponedjeljak??
rade uzv u subotu?
koliko se obicno ceka na uzv??
suncokret,probaj zvati malo kasnije...ali meni je svojedobno sestra Irena rekla da za eventualne folikulometrije koje padaju za vikend,da se najavim u četvrtak,tako da me znaju očekivati. Ne brini ako ti se danas niko ne javi,zovni u pon.
Inače,folikulometrije rade i subotom i nedjeljom,kao i punkcije i transfere,nema neradnog dana kad su u pitanju postupci,i to je super.
A kaj se tiče uzv-a...ja bi obično došla gore oko 7 u jutro,uskoro bi došla sestra,javila bi joj se i do pola 8 bi došao dr i do 8 zadnje bi bila gotova. Ide se redom kojim dođeš,bar je tako bilo.
Kad počinješ sa puregonom?
onda cu zvat u pon. Uputnicu za fm predam sestri kod ambulanti? tamo rade uzv ili negdje san citala u podrumu?
Sutra pocinjem s puregon, ajme al me strah :-(
kakvo je stanje u Petrovoj? Jel postoji lista čekanja lijekova ili se ide brzo u postupak? Punkcija - pod anestezijom ili ne? Koji su dr dobri?
Ja sam bila na prve konzultacije u 9/2013 i dobila termin za 2/2014 a do tada popis pretraga Punkcija bila pod anestezijom, nista nisam osjetila i evo za koji dan trebam roditi drugi put pa ti preporucam doktora Radakovica :)
hvala Željka! Znači, nema dugih čekanja, pa na VV nije ništa brže. Na prvim konzultacijama sam bila u rujnu, a u postupak ću tek u siječnju. Dobro, da nije praznika, bio bi prosinac, ali opet.
A jel priznaju u Petrovoj nalaze drugih bolnica ili treba sve iz početka??
Da. Sva čast, dva puta od prve!! Vau
Dobijes od sestre popis pretraga i koliko stari moraju biti a nema uvjeta gdje da obavis pretrage
idem na ivf... molim bilo kakve info.. nemam pojima kako se to radi.. help
Suncokret imaš poruku
suncokret, kakva je bila reakcija na terapiju, koliko folikula?
jesu ti rekli da će ti vratiti novce koje si sama dala za stimulaciju? jer ona ti je uračunata u trošak postupka koji ti pokriva tvoje zdravstveno osiguranje, odnosno hzzo
suncokret19 ,nemoj brinuti,sve budeš saznala putem od doktora i sestri.
Al,i mene zanima sve kaj pitaju sushi i maca...jer još se nemrem načuditi prijedlogu dr Streleca.
cure, napisem navecer dok stignem s posla.. :-(
Stigla danas na 2.folikulometriju k dr.S i niata on ne govori nekoliko minuta i onda odjednom:
"moramo promjeniti plan. Previse folikula se razvija,idemo na izvantjelesnu. Nastavite sa puregon 150 i dodite u srijedu opet na uzv. Dalje se javite sestri."
padnem ja u sok jer nikakvo objasnjenje,on sav u zurbi,ja u panici..
Sestre neznaju sto napraviti jer nemam nikakve nalaze, jer sam kupila puregon..
Kazu mi neka cekam dr.Vrcica.. nakon 2 sata stigne dr.V.. idemo sa suprugom kod dr.kasuma na razgovor..
Objasne mi da mi prijeti hiperstimulacija i da bi zato napravili punkciju, pa onda zamrznuli dok ne smrsavim.. i Kasum i Vrcic sve lijepo objasne, odg.na nasa pitanja i sve je dogovoreno.. nastavljam sa 100 puregona i nesto na o.. u srijedu uzv opet i mozda pred vikend punkcija..
Panika kod sestre Irene jer osim s-grama nemamo ni jedan jedini nalaz.. ako stignemo do petka napraviti biljege na hiv i ostalo,onda ok, ako ne onda sve propada.. letimo u vz u sunce i placamo 2500kn i jos je pitanje ako ce sifilis do onda bit gotov jer to radi samo tranafuzija..
pisem u zurbi jer zelim cuti vase savjete, oprostite ako sam nerazumljivo napisala :-)
za refundaciju ce dogovor biti u petak ako cemo raditi postupak
suncokret ovo sto ti se dogodilo je prestrasno!
ajmo redom.
vec kad si kretala sa stimulacijom nama ovdje na forumu je bilo jasno sto ce se dogoditi, kako nije tvom doktoru? jel tvoj doktor obavijestio svog sefa o svom "master planu"?
ideja o smrzavanju embrija dok ti smrsavis - odakle sad to? za ciljane su kile bile ok, za ivf nisu? o kojem visku je rijec? koliki ti je bmi?
pokrivanje troskova biljega iz vlastitog djepa zbog njihovog propusta uopce necu komentirati - nedopustivo!
a sto ako ne stignu na vrijeme? pustit ce da ti prirodno pucaju folikuli????
po meni je ovo za pismo na sve moguce - od vrcica, ravnatelja, ministra. nisu normalni.
jos ti i hiperstimulacija prijeti, no krasno.
inace, dosta informacija mozes naci u brosuri http://www.roda.hr/article/read/nova...-o-neplodnosti
:nope:
Nije mi jasno zašto je dr Kasum morao prisustvovati razg. sa dr Vrčićem,zar tamo nije trebao biti dr Strelec,tvoj doktor,na dogovoru za dalje?
Ma nije mi puno toga jasno...katastrofa.