Vadila sam Tsh,Fsh,Lh i prolaktin
Printable View
Vadila sam Tsh,Fsh,Lh i prolaktin
Dobila sam danas odgovor, nalazi se čekaju 7 dana. Odlično.
Pozdrav svima
Lunjam od teme do teme i čitam..informiram se..trenutno me zanima da li se u VG daje anestezija kod punkcije jajnih stanica?..kakva?koliko se čeka na red za ulazak u postupak?kojeg bi mi doktora preporučile ako bi se odlučila za odlazak tamo?Naše dijagnoze nisu prestrašne..kod muža spermiogram super..kod mene iscrpljeni jajnici..amh 12,5..35 god..tsh iznad 2 pa mi je preporučen eutyrox..pokušavamo već dvije godine i ništa..imam već jedno dijete iz prvog braka (dijete s teškoćama)..nisam bila na hsg...previše me strah od silnih priča koliko je bolno..
Pozdrav fuksija! Da,u Vg se dobije anestezija prilikom punkcije jajnih stanica (opća)..cijeli tim je jako srdacan i uigran,ali kroz postupak se izmíjenjuje 4 lijecnika i vrlo tesko da ce ti samo 1 voditi sve od pocetka do kraja!! Ali oni tamo surađuju i znaju za sve dijagnoze i tako funkcioniraju! Ne znam koliko se sada ceka,nekada je bilo do 6mj,morat ces nazvati i raspitati se! I naravno naruciti se prvo na konzultacije sa svim mogucim nalazima koje imate!! Sretno!
I mi idemo u Vg.
Ja 86. Hipotireoza, na sonohsg neprohodno jajovodi, lpsc kromopertubacija navodno prohodni, amh 1,7 slaba plodnost.
Muz 81. Sve ok.
Nasi postupci do sada:
3.,4.,5., Mjesec AIH klomifen svaki puta beta 0
Pa sko krenuli na prirodni ivf jer smo za lijekove upisani za 1/15
7/14 prirodni ivf ovulirala na dan punkcije pa smo napravili 5. Aih.
8. I 9. Mj. Prirodni ivf oba puta O na dan punkcije.
10/14 blagostimulirani ivf CC i MP 6 jajnih stanica 5 oplodenih vracena 1 blastica i 1 morula 5 d. Ostali odustali. Sad cekamo betu!
Marinab..koliki ti je tsh? Da li uzimas lijekove za hipotireozu?
Kako to da ti je svaki put bila O kod punkcije? Nije dobro tempirano?
Sto znaci ivf Cc i MP?Dobila si anesteziju kod punkcije?
Uzimam eutyrox 50 mg. Ovilulirala sam zato sto ti je to lutrija svaki put na folikulimetriji drugi dr i svakome ispocetka objasnjavam da uvijek rano ovuliram kad je prirodni ciklus ali nitko me nije slusao. Imala sam ivf klomifen od 3-7 dc a nastavno menopur do punkcije. I da bila sam pod anestezijom.
marinab
jesi pitala da li su ti ovi prirodnjaci računani kao potrošeni postupci tj. jesi li oni postupke u prirodnom cilusu u kojem nije bilo jajne stanice ni aspiracije fakturirali na tvoje ime prema hzzo-u?
amh od 1, 7 u kojim je jeinicama izražena ta vrijednost?
hvala
Ako dodje do ovulacije ne broji vam se postupak znaci ja jos uvijek imam pravo na dva prirodna IVF-a.
Amh je ug/L
cure, gdje ste vadile amh? Danas sam bila u vinogradskoj i kažu mi da oni to više ne rade da odem u privatni lab. Zvala sam Analiza lab (valjda sam dobro zapamtila) i kaže mi da se plaća 600 kn! Jel ima koja državna bolnica u kojoj se to može napraviti uz uputnicu ili koji privatni lab a da je jeftinije, ovo mi je stvarno previše?
možeš u Vuk Vrhovcu, ja sam tamo vadila u 5.mj. nazovi ih pa pitaj
Hvala na brzom odgovoru! Nazvat ću ih odmah ujutro!
Da,i ja sam vadila na VV nedavno
ja sam lani napravila ovdje:
http://www.synlab.hr/
mislim da je cijena bila oko 370 kn
Evo konačno sam ih dobila! Znači, oni rade amh ali mi nije znala reći da li se što nadoplaćuje, inada i fuksija da li ste vi šta još platile? I da li ste išle bilo koji dan ciklusa ili baš od 2-5 dana?
ja sam ga vadila 5dc, na uputnicu koju sam dobila od svog gin. ništa nisam platila
e da, morala sam se naručiti
Ja se jedino sjecam da nisam nis platila. Sve sam napravila na uputnicu. I vjerojatno je to bilo tak pocetkom ciklusa..vise ni ne znam..nazovi pa pitaj
Ja sam vadila u breyer labu 450 kn
Bila sam danas kod dr.Tomića..simpa dokić..rekao mi je da moram obaviti rtg hsg..kad sam pitala mogu li uzv hsg rekao je da zasto zelim manje kvalitetnu pretragu..na kraju moze jedno ili drugo..puno sam citala o toj pretrazi i bas se bojim..
Trebam donijeti i markere..to sam ostavila na VV..ne znam da li bi mi htjeli to vratiti?
I jos pitanje..trebam raditi briseve..ne zelim to raditi kod svoje socijalne ginekologice jer su ti nalazi sumnjivi (cak mi je i med.sestra od te ginekologice rekla da odem drugdje)..kod privatnika bi mi bilo dosta skupo..moze li se to negdje drugdje obaviti? U bolnici?
Ne. U bolnici ti neće raditi brinete. Ako ne želiš briseve raditi kod svoje odabrane ginekologije, preostaje ti jedino da to napraviš o svom trošku. Na što misliš kad tvrdiš da su nalazi briseve "sumnjivi"? Dr samo uzima uzorke koji se dalje šalju u laboratoriju na analizu. Koji dio bi tu bio "sumnjiv"?
Fuksija,
na vv su ti duzni vratiti nalaze markera. Nazovi ih da ti pripreme karton i dogovori se kad da dodjes po to.
Sto se briseva tice, postoji i 3. opcija. Neka ti tvoja soc ginicka da uputnicu, s tom uputnicom u zavodu za javno zdravstvo dizes cetkice i kod privatnika mozes napravii bris, koji onda nosis na zavod.
Obicno su cijene toga kod privatnika 50-100kn.
Eh da,zvala sam danas privatnika i isto to su mi rekli..da donesem uputnicu od soc.ginekologa i platit cu samo 100kn umjesto 900!!Ali sumnjam da bi mi moja ginicka to dala kad to mogu i kod nje..sto da joj kazem?
A pod onim sumnjivo,mislim to kako pola ambulante ima los nalaz..odnosno svi su zarazeni mikoplazmom ili sl..velika je vjerojatnost da taj lab ne radi dobro..pa mislim med.sestra mi je i sama rekla odem drugamo..
A VV cu onda zvati..
pa kazi joj da ti se ne ceka kod nje termin/nalaze, stogod, da ce ti ovak biti jednostavnije i brze. njoj manje posla, sumnjam da ce se buniti.
Nemoj biti previše razočarana ako ti i drugi ginić nađe nešto, urea, mikoplazma i ekipa su jako, jako česte...mislim reći, možda zaista nije do njih...
Ma naravno...to ne znaci da ljudi zbilja nemaju nesto od tih bestija..ali cudno je da bas tolika vecina ima i svi isto..i onda nu ginicka sva luda kad veli 'hocu li lijek ili necu'. Pa ono ne kuzim, ak mi treba naravno da hocu..al ona je zapravo htjela reci da ni sama ne misli da nes imam i da joj je glupo davati mi lijekove..bas je bila ljuta kad je vidjela moj nalaz i rekla jr da to nije normalno da joj cijela ambulanta ima..
Drage moje da vam javim
1 ivf klomifen+ menopuri dobitan
10 dnt beta 104,60
možda već znate, možda ste gore u VG čule, a možda već i ovdje piše:
Dr. Grbavac odlazi iz Vinogradske u privatne vode, u IVF Centar kod dr. Lučingera!
Šteta za Vinogradsku, meni je bio odličan doktor koji je htio poslušati i pacijenta, pogledati dosadašnje stimulacije, ići čak i nekim drugim putevima (skupa smo odradili moj prvi estrogen priming protokol, na moj prijedlog ali nije odbio iako me je zamolio da si sama kupim lijek na privatni recept, valjda zbog mira u Vg kući)!
Super za IVF centar, a stvarno šteta za Vg..........
Kakva je situacija gore sad cure? Koliko se dugo čeka na postupak? Kakve se stimulacije daju, malo se piše ovdje a još puno puno manje trudnoća objavljuje!!!
Za stimulacije ne znam, ali mogu samo reći da su mene u 9. mj. zapisali za postupak u 4. mjesecu 2015.
Ja sam bila prije nekih mjesec dana kod dr.Tomića..rekao mi je da prije svega trebam obaviti hsg (drugo sam imala)..ali nakon toga sam jos isla na konzultacije kod dr.Alebića koji je smatrao da to nije potrebno i krenuli smo u ciljane odnose a kadnije cemo i u inseminaciju (ako ce trebati :-))
Ugl zanima me da li ću se moći vratiti u Vg kad obavim nekoliko inseminacija kod Alebića? Jer ako ce biti potrebno bas ivf to ce mi biti preskupo kod Podobnika..i ne znam da li ce onda u Vg htjeti nastaviti s ivf ili bi htjeli opet ispocetka na par inseminacija i u tom slucaju cu svejedno morati na hsg? Nadam se da kuzite pitanje..
Vjerujem da ce u vg inzistirati na hsg, jedino ako dotad ne bi vec prosla par inseminacija pa bi odmah isli na ivf...
Moram iskomentirati ciljane i inseminacije bez hsg. To je meni totalno suludo, nadam se da ce te dr. A poslati na hsg prije inseminacije - koju placas.
Ali - iskreno se nadam da ti nece trebati nit hsg nit inseminacije :-)
Fuksija, ja bih bila uradila kako je dr. T. predlagao.
(nije nevažno, dr T je jedan od naiskusnijih mpo lijecnika u HR, u mpo je od samih početaka mpo-a u Hr)
Vjerujem da si nestrpljiva i željna što prije ostvariti trudnoću, ali raditi ciljane i inseminaciju bez prethodne provjere prohodnosti jajovoda jest lutrija i zbilja predstavlja igru sa vašim živcima, vremenom i na kraju novcem (koliko sam upratila na ciljane bez hsg-a ste išli u privatnu kliniku-obavili ste nekoliko folikulometrija, primila si štopericu, a ako ne uspije planiraju kasnije i inesminaciju bez hsg-a). :-o
Ako ovako "na slijepo" obaviš nekoliko inseminacija u privatnoj klinici bez provjere prohodnosti, a onda dođeš na liječenje u Vinogradsku, inseminacije ti više ne bi radili bez hsg-a, a ako si već oko 35-godine moguće je da bi te u Vinogradskoj odmah zapisali za ivf. Ali od trenutka kad dođeš na ponovne konzultacije do ivf-a trebaš čekati oko 6 mjeseci da dođeš na red za stimulirani postupak. (par postova gore, forumašica je navela svoj primjer, čekanje od 9. mjeseca 2014. do 4. mjeseca 2015., što je 7 mjeseci čekanja )
Lista čekanja za lijekove za stimulirani postupak u Vinogradskoj je predugačka. :evil:
6, 7 mjeseci čekanja do stimuliranog postupka, a fertilna dob žene tako brzo prolazi.... Nedopustivo duga lista čekanja. Baš me zanima što na to ima reći šef odjela u Vinogradskoj?! Što čini da se na odjelu smanji lista čekanja?
Meni je dr.A rekao da misli da mi hsg ne treba budući da sam već jednom rodila..a kako se bojim te pretrage, bila sam sva sretna da ne moram ići..a ne znam..vidjet ću kako će se sve to razvijati pa možda i odem..mislim da se kod Podobnika može dobiti anestezija kod te pretrage..
fuksija,
jednom prohodni jajovodi, na žalost ne znače da će uvijek takvi ostati.
koliko sam upratila, vi već dugo pokušavate začeti drugu bebu (mislim tri godine, ispravi me ako griješim).
u takvom slučaju, hsg prije ciljanih i inseminacija, svakako bi bio razuman postupak.
Pokusavamo dvije godine..s time da to nije bilo kontinuirano..cesti su bili ciklusi kad se nista nije dogadalo..posvuda slusam da je i drugima trebalo godinu-dvije da zatrudne prirodno..frendica mi je isla prije nekoliko godina na par inseminacija..i proje toga je isla na hsg..pratio ju je isti doktor..ugl sjecam se njezinog tadasnjeg opisa pretrage i bilo je za umrijeti..a na kraju se ispistavilo da je prohodno i sve drugo im je bilo ok iako godinama nisu zatrudnjivali..i nakon dvije-tri inseminacije je ostala trudna..
A ne znam,velim otici cu na to ubrzo ak ne bu nis..
Mislim da ti za hsg zaista nije potrebna anestezija.
Ona je bolna, ali moze se izdrzati.
Meni je lijevi jajovod bio zacepljen i boljelo me kad sam radila tu pretragu.
Ali boli na 5 sekundi. I onda prestane.
I poslije nista. Nikakve nuspojave ili bolovi.
Nemas se razloga bojati.
Fuksija, slažem se sa svime što su ti cure napisale. Mene moj gin nije slao na prohodnost, uvjeren da je sve u redu., te mi je preporučio klomifenske ciljanje odnose. Tek nakon par neuspješnih mjeseci poslao me na hsg i rezultat je oba neprohodna. Meni je žao što sam izgubila vrijeme i živce na nešto što nije uopće imalo smisla, nemoj da se to i tebi dogodi. Ako je dobar spermiogram ciljani ti dođu kao inseminacija u kućnoj radinosti;-)
I da, boli jako ali nije nešto što se ne može izdržati. I bol kratko traje