Nisam naglasila ali jasno elonova je lijek za stimulaciju jajnika :)
Printable View
Nisam naglasila ali jasno elonova je lijek za stimulaciju jajnika :)
Čekam , za vikend bi trebala dobiti , pa
idem na folikumetriju u sljedeči petak ili onaj pon
Možda se i vidimo !!
Jel tko od cura koristio elonovu pa da nam kažu
šta misle o tom lijeku, kako su se osječale itd....
Ja sam dobila elonvu, ali nisam baš najsretniji izbor za to kako bi većina reagirala na nju. Uspjela sam dobiti na kraju samo jedan folikul od početna 4 koja su počela rasti. Tj. jedan veliki folikul i jedan jedva dovoljan za punkciju, ali moj AMH je jako niski. Ali to je prvi ciklus u kojem sam dobila embrio. Elonva djeluje na način da odmah daje veliki početni FSH nivo i s tim imobilizira najviše moguće folikula. Djeluje 7 dana i postupno joj se djelovanje smanjuje i od 8. dana primate do željene veličine folikula drugi lijek. Evo slike koju sam sad uspjela naći na netu razliku u djelovanju elonve i npr. gonala.
http://www.google.at/imgres?imgurl=x...BVAQMwguKBEwEQ
Elonva je mislim i najskuplji protokol koji možete dobiti. A vjerujem da neće svi reagirati jednako na nju. Sjećam se da sam čitala u nekim starijim temama da su se neke žene požalile da su s elonvom imale neravnomjeran rast folikula. Ali to može biti slučaj i s gonalima. Uglavnom, ja bih ju isprobala bar jednom ako imate problema s dobivanjem dovoljnog broja janih stanica za ivf.
@iva777, ja sam trebala ići na prirodni IVF nakon stimuliranog prošle godine, bila su dva folikula, ali nažalost nije bilo embriologice taj dan i sve je moralo završiti sa AIH-om. Nažalost nisam ti mjerilo jer sam ja sa full stimulacijom imala samo 1js, ali znam da mi je dr Bauman rekao da obavezno hvatam prirodni postupak nakon stimuliranog jer često bude više od jednog folikula. Sretno
Hvala ti na podijeljenom iskustvu, evo ja cu pokusati , nadam se da ce embriologica meni biti taj dan , koja je to lutrija.:(
I meni je dr.Turudic rekla da idemo odmah sad u prirodni da bi moglo bit vise od jedne js jer je tijelo jos nafilano hormonima.sad je samo pitanje hoce li uspjeti uhvatiti js i hoce li biti embriologica ... zaista na premalo stvari mozemo utjecati, zato je vazno zaista ostati realan .
Je u pravu si to je jedan od najskupljig lijekova, neka me ispravi tko vise zna ali procitala sam na vise mjesta da je 4700kn ( neznam jel to ona od 100 ili 150- a 100 daju za manje od 60kg i do 35 g a 150 za vise od 60kg i veise od 35 g)
Vidim da nema puno cura koje su koristile elonovu, evo nadam se da ce na mene dobro djelovati iako dobijem solidan br.js sa menopurima i puregonom.
@Iva777, nemoj se brinuti, embriologica nije došla u našem slučaju jer je imala prometnu nesreću. To je jednostavno bila zla sreća taj dan, da sam bila na stimuliranom postpuku mislim da bih plakala od jada. Trenutno ih ima gore toliko da jedva stanu u ordinaciju za postpuke :)
I evo za utjehu, meni su uhvatili jajnu stanicu u normalnom prirodnom ciklusu iz jednog folikula i danas sam imala transfer. Štoviše, ja imam jako loše jajne rezrve a svaka punkcija je rezultirala barem jednom js. Tako da samo pozitivno!
Pozdrav,
koliko čujem nije došao nitko novi na mjesto dr. Baumana??
Meni je on stvarno bio odličan liječnik, strpljiv, pedantan i ljubazan, uopće ne znam kome bih sad otišla...
Bravo za jajnu stanicu, transfer i drzim fige da se primi ! To je odlucna vijest.:)
evo ja sam jucer na folikulometriji 12dc , kaze dr.da se sporo razvija na jednom jajniku folukul 6.8mm a na drugom 13mm, al meni je ovulacija uvijek negdje 17 ili 18dc pa zato valjda sutra sam opet gore ,15dc racunam ako bude sve ok petak ili sub punkcija .
iva777 ti si već blizu punkcije!! brzo mi je to prošlo
kada ideš na punkciju?
Jel je gužva za folikumetriju?
Paulina, oko 15 -20 cura je na folikulometriji.bila sam danas 14dc , folikuli su jako mali , nije se nista promijenilo od 12dc , tako da od ovog postupka nista, ne razvijaju se .jos sam dobila gripu tako da sam koma , mozda i bolje da se odmorim.
U 1 mjesecu cemo pokusati ponovno u prirodni.kakva je situacija kod tebe?
U kojoj si fazi?
Ipak ispravak mog gore posta .dr.Turudic je sama tako mi je rekla danas , jedna je dr.na porodiljni otisla tako da gore nije bas bajna situacija.
Joj uopće se ne veselim ići sada na prirodni ivf zbog
gužve i sigurno su svi pod stresom, nervozni i bit će čekanja i čekanja
u pon mi je prva folikumetrija 8 dn, ne dajem puno nade u postupak !
ti brzo ozdravi i psihički se odmori i do 1 mj
ja sam početkom drugog na ivf
žao mi je šta ti nije uspio ovaj postupak
Hvala ti Paulina:)
Nemogu reci da bude cekanja al moj savjet dodji oko 7h vec ( tad vec ima oko 10 ak cura) po 2 ulaze unutra ide to brzo ali vecinom oko 8h dr.ode na sastanak pa je nema nekad pol sata nekad sat .za to bolje sto ranije doci.
Sretno ti od srca i javljaj nam se ! :o
Nisam primjetila neku nervozu ali da je dr. opterecena sigurno je .
Ja sam bila potpuno prirodno bez klomifena. Samo mi je rekla da dobijem stopericu, ali vjerujem da je to individualno.bile su gore jos 2 cure za obje znam da su isto bez klomifena.
Da , nazalost ne ide , ali sta je tu je sad se bar mogu poslu posvetiti potpuno jer sam ipak zadnja 2 mjeseca bila skoncentrirana na postupke.tako da taman nakon nove godine ponovno krecem u prirodni i kratim vrijeme do 3mj kad cu ponovno u stimulirani.
Nadam se da ce se do tad vratit i druga doktorica... sretno curke! :o
Hvala ti Iva , javit ću kako je prošlo !!
Ti sada odmaraj i uživaj preko blagdana da budeš spremna za
nove pobjede :)
Cure bok. Ja sam ovdje nova. 04.01.'16. narucena sam kod dr. Sirovec. Imam 40 godina i uzasno se bojim svega s obzirom na godine. Podnijeli smo i zahtjev za usvajanje, ali u ovoj zemlji ta djecica nisu vazna (druga je to tema). Zato krecemo u novu borbu pa sto nam Bog da prije... Vi sve baratate terminima, ja pojma nemam sto me ceka na tom prvom sastanku... Nadam se da cete mi biti podrska
Brar dobrodošla, nažalost, na ovoj temi. Ne brini i ti češ barat terminima kroz mjesec dva. Ja sam kod iste dr i mogu reći da je jako draga i da ne brineš. Jedino što ne znam trenutno situaciju, cure pričaju da je gužva od kako je dr Bauman otišao. Na prvom sastanku možeš očekivat da će tebe i muža poslat radit nalaze koji su vam potrebni. Nakon što to napravite ponovo češ ići kod nje i dobit upute što, kako i kada na postupak. Od mog prvog posjeta njoj do prvog postupka je prošlo 3 mjeseca i ne bi ni toliko da nisam morala regulirat cilkus 1 mjesec s antibaby. Eto ukratko, što te još zanima pitaj. Sretno!!!
brar dobrodošla, ja sam trenutno na postupku pa kada budeš
imala nekih pitanja ,slobodno pitaj pomoći ćemo ti!
Meni su cure puno pomogle na ovom forumu , tako ćemo i tebi :)
Nije baš tolika gužva , jedino kada imaju sastanke (kada si na folikumetriji )
duže čekaš ali ništa strašno!
Uglavnom sretno
Cure,
koliko vremenski prije punkcije
ste popile ketonal i normabel?
Samo da obavijestim one koje zanima da je situacija trenutno u bolnici u redu, danas nije bila gužva u čekaonici i dr. Sirovec se vratila.
@Paulina, ja ketonal/normabel uvijek popijem prije nego krenem od kuce (cca 7:30) što je sat - sat i pol prije punkcije. Sretno
Hvala zongoloni , i tebi sretno
Baš mi je drago da si i ti kod dr. Sirovec. Ja sam dr. Baumana uspjela uhvatiti privatno i to valjda 2 dana prije njegovog odlaska, pa mi je rekao koji su mi svi nalazi potrebni, čisto da ne gubimo vrijeme. Mene je strah zbog godina da se nešto ne iskomplicira...lako mi je i za bol i sve, samo da dobijemo zdravu bebu. Evo , ništa drugo... Strah je vrag... :-(
Prošao je još jedan postupak bezupješno :(
Bila sam na ivf prirodni , 8 st embrij vraćen ,
i ponovo beta 0!!
Paulina28, zao mi je, suosjecam s tobom :(
Znam kako se osjecas, koliko god smo svi svjesni stastitike oko prirodnih pokusaja, znam da je tesko izbjeci razocaranje nakon uspjesnog transfera.
Mi smo se odlucili na jos jedan dugi protokol sa suspresijom Decapeptylima, sada cekam 15.1. za kontrolu i podizanje ljekova. Novi nalazi hormona su najbolji do sada (osim Estradiola sto je bilo ocekivano), tako da idemo pokusati jos jednom uhvatiti vise od jedne js. Svjesna sam rizika, ali ostalo mi je tih 2 pokusaja za isprobati (a i uputnice mi vrijede do 7-mog mj), pa idemo probati.
Paulina28 žao mi je! Želim ti što brži oporavak, a onda samo hrabro dalje :)
A evo da podijelim svoje novosti...
Danas sam bila na SD, naručena kod dr. Sirovec. Ali ona je na bolovanju :(
Primila me dr. Tikvica Luetić i dogovorila prirodni IVF za sljedeći ciklus, krajem siječnja, a stimulirani u travnju...
Pitala sam hoće li me sad voditi ona ili dr. Sirovec, a odgovor je da ne zna kada će se dr. Sirovec vratiti i što će biti kad se vrati, ali da će ona zapamtiti moje prezime i pokušati pratiti kad sam u postupku, barem ovom prirodnom...
Uglavnom, ima li netko iskustva s ovom doktoricom?
Hvala curke, dobro sam ja , krećem dalje
počela sam vaditi nove nalaze i sa njima se naručujem na novi postupak!
nadam se da će me staviti početkom drugog mjeseca na blagi ivf , skužila sam
da će biti gužva !
Iva kada ti ideš ponovo?
zongoloni držim ti fige da postupsk super prođe :)
Krisss ja nisam čula za tu doktoricu pa ti nemogu pomoći!
Bravo Paulina za stav, nema druge nego idemo dalje! :)
Ja cekam m da dodje krajem mjeseca pa krecem u prirodni ponovno , a zapisana sam za 3mj za stimulirani.
Vidim ti si dobila u prirodnom 1js? I oplodila se , i to je dobar korak kad znamo kolikoa je uspjesnost sa prirodnim postupcima.nadam se i ja toj jednoj :)
Ja sam bila jučer na dogovoru. Dr. Sirovec je bolesna (vidim, već je bila...šta joj je? da nije žena trudna') i primila me druga doktorica. Ne znam da li umišljam, ali meni tu fali topline i razumijevanja. Ja ne znam ništa o umjetnoj oplodnji, samo znam da imam problem i 40 godina. Zato sam došla tamo, da mi pomognu i da me upute. Umjesto toga, dobila sam pitanje "Što ste čekali do sada?!" Gle, čekala sam da se desi samo od sebe..pokopala sam tatu, pa mamu, čekala sam da dođem sebi...čekala sam da me prestanu zlostavljati na poslu...ma,... :(
Ugl., idem na jaku stimulaciju u 3. mj. Istina je da se grozim lijekova, molim vas recite mi kakve ste nuspojave imale od JAKE stimulacije i što je štoperica? Kakav je to lijek? Uh...baš sam nikakva...
brar zao mi je sto moras prolaziti realnost naseg zdravstvenog sustava. Nazalost, jako malo doktora je 100% profesionalno i uz to srdacno i puno razumijevanja. S jedne strane pokusavam se staviti u njihove cipele i znam da oni isto tako moraju podnositi svakakve price, a na kraju su samo ljudi, tako da nazalost mozes ocekivati i dobrih i losih dana. Probaj si to ne uzimati k srcu, znam da je tesko, ja se isto s vremena na vrijeme isplacem kada dozivim neku novu grubost, ali onda se sjetim da je to samo kap u moru koju covjek mora izdrzati ako se želi boriti za bilo što u životu. I ne moras se nikome od njih opravdavati, to je tvoj zivot i svatko od nas najbolje zna u kojoj je situaciji i cak ako si je na kraju i "sam kriv", sam snosi najgoru "kaznu".
Svaki od doktora ima i dobre i lose dane, bitno je ti sama znas zasto ides k njima i trazis samo profesionalnost, makar sto se i toga tice preporucam ti da sama detaljno proucis svoju dijagnozu i moguce postupke, jer situacija je takva da niti jedan doktor ne prati pojedinacne slucajeve i jako malo korisnih informacija ces saznati tijekom postupka vec se ocekuje da sam znas i lijekove i nuspojave.
Lijekova se ne moras groziti, nisu bezazleni, bitno je samo da si svega svjesna. Svatko reagira drugacije na pojedini lijek, tako da svakako prati simptome. Ja osobno sam imala mucnine, odbojnost prema vecini hrane, migrene i promjene raspolozenja za vrijeme terapije decapeptylom(suspresija rada jajnika) i menopurom (FSH and LH activity).
Štoperica se daje za poticanje sazrijevanja folikula.
Preporučam ti da pročitaš ovaj dio foruma za pomoć oko pojmova: http://forum.roda.hr/threads/3200-Po...orisni-linkovi
I želim ti svu sreću da uspije.
Brar, razumijem te u potpunosti i ja sam na pocetku ocekivala vecu angaziranost doktora , ali nazalost nije uvijek tako.brzo sam shvazila da se o svemu sama moram informirati( upravo tu na forumu sam saznala najveci dio informacija) i slazem se da bi doktori trebali biti posveceniji jer smo svi razliciti slucaj i potreban je individulaniji pristup.ali s obzirom da nas ima jako puno nazalost tesko da nam mogu pristupiti na taj nacin tako da je puno toga na nama samima.
Sto se tice lijekova nemoj se bojati vrlo brzo ces vidjeti da nije tako strasno ( kazem ja ja sam se grozila i igli i doktora :o) jednostavno postane dio rutine i sada pristupam svemu puno hrabrije. I ja sam u 3 mj na punoj stimulaciji , zelim ti od srca puno srece .:o
Slobodno pitaj sta god te zanima tu su cure zaista divne i pomoci cemo ti :D
Brar, potpuno te razumijem i odmah ti mogu reći da će biti dana kada ih sve na odjelu želiš ispljuskati a biti će i onih dana kada ćeš ih htjeti izljubiti.. Ja sam osobno imala više ovih loših dana od kad je dr.Sirovec otišla na bolovanje/godišnji (više neznam ni sama gdje je :/ ) Što se tiče lijekova nemoj se bojati, jedino pripazi na hiperstimulaciju.. Nakon štoperice (inekcije koja će potaknuti pucanje folikula) ako osjetiš bilo kakvu bol u predjelu jajnika pa i višlje nemoj biti poput mene i smatrati to normalnim nego otiđi na hitnu..
Ja sam imala jedan neuspješan AIH i jedan neuspješan stimulirani Ivf, idem u ponedjeljak na kontrolu i razgovor pa ćemo vidjeti šta ćemo dalje.. A vidim da je sada i gužva neka,s obzirom da kada sam ja krenula nije se tako dugo čekalo na stimulirani. Uglavnom, naručena sam kod dr.Sirovec i stvarno za nju imam riječi hvale.. Ali ovo me sada dosta ljuti, već razmišljam što će i tko biti u ponedjeljak..
Nadam se samo da ću brzo uči u postupak s obzirom da smo ja i mm odlučili da neću raditi zbog mpo-a, a ovo sjedenje kod kuće me ubija!
A moramo se boriti :)
u 3 mj ideš na stimulativni, zar nema mjesta ili si tako željela?
čini mi se da je gužva, ja bi na stimulativni početkom 2 ali sumljam da ce me ubaciti ,
pa neznam šta ću !
da , znam da je uspješnost mala ali eto dobila sam 1 oplođenu stanicu prirodnim putem,
pa sada me muči zašto se ne prima i tako....
nebrini, dobit ćeš i ti :)