Nisu. Isti kupus.
Printable View
Nisu. Isti kupus.
Gubljenje vremena u odnosu na što? Koja je to realna situacija u kojoj bi se tih, pa neka je i nekoliko mjeseci, fenomenalno iskoristilo?
Tko će predložiti proračun? Tko će ga usvojiti?
Bla, u tom smislu.
A ja mislim da bi tehnički sve trebalo funkcionirati, stara vlada radi do nastupanja nove i tako to. Ovaj period je u okvirima procedure, mora bit pokriven nekako.
ma naravno da se ništa spektakularno neće desiti. ti procesi sastavljanja vlade svugdje traju po mjesec dana pa i do tri mjeseca. jedina opasnost po boljitak lijepe naše je da se most skroz uruši i prokocka šansu koju je imao. a koja naravno da prelazi njegove kapacitete. a i onda, opet je puno napravljeno. karamarku se drma tlo pod nogama, na njegovo mjesto će vjerojatno doći pristojan plenković, pomalo će se, ako ništa drugo, s ovih prostora nadam se bar izgubiti retorika a di si ti bio 91.
divim se tvom optimizmu.
A kako se Milanoviću smjesio brk jucer kad je mislio da je razvalio most. Bauk se skoro zahihotao kad su ga pitali za komentar.
To je optimizam smještati isti "tajni" razgovor tj. sačekušu s novinarima prvo Holy, pa Glogoški i sad Prgometu
A dodje mi tako na mahove. :mrgreen: iako, ako cete iskreno, moj neki idealni ajmo rec, scenarij mrsenja racuna sdphdz, bila bi neka hrvatska siriza na mjest konzervqtivnog mosta. Takvo ucenje demokracije bi mi bilo draze.
Ovo sto navodis se ponavlja sad u medijima, a drugi tvrde da je Holy sama izasla u medije da nije sacekusa bila. Ja nisam nasla da je "uhvacena", vec da sama daje izjavu. Je l bilo nekih paparaci fotki?
Za Glogoskog stvarno ne vidim nikakvu paralelu. On je dosao u Vladu i onda je tjednima lagao da nije bio. To je stvarno glupo. Da sam se ja s njim sastajala i sama bih osigurala audio i video zapis. Bilo bi neoprezno da to premijer ne napravi. Nacin plasiranja je malo filmski. Al ne moze to narusiti ugled Glogoskom kad ga ni nema. Pa kriminalac Klem koji svakodnevno krade domovinu mu je u prvim redovima.
Moje skromno mišljenje jest, a tako se stvari izgleda razvijaju, da će SDP pokupiti mandate gotovo svih koji su prešli izborni prag (IDS, manjine, HDSSB, Bandić, Čačić), "razbiti" most i uzeti tih 7 mandata koji mu fale (kupiti, nagovoriti, ucijeniti, sumnjam da će se birati sredstva) riješena priča... Što opet dokazuje da NIKOME od njih nije stalo zaista do reformi, dogovora u tom smislu već samo do vlastite fotelje... I onda kada pomislim da ne može jadnije... Ne znam, možda griješim, ali iskreno sumnjam da će biti novih izbora, a i da budu, pitanje što bi novog donijeli...
nadam se da neće hdssb, rekli su da neće
Ja sam odlucila da cu kad budu sljedeci parlamentarni izbor, mjesec dana prije cu osnovati stranku. Ne znam jos koju i kakvu, al ulazim u Sabor sigurno. Javit cu vam se, ako netko zeli samnom. ;)
Mozda npr. Stranka zena i majki. Nema sanse da ne bi osvojila bar 10 mjesta ;).
... I kraljica.
Hrvatska čista...
HČSŽMK
Hm, nije baš neko zgodno ime... Hm.
Evo ja ću ti se pridružiti.
i odmah ćemo početi slagati 21 prijedlog moguće vlade, naravno strogo pazeći, da ni jedan ne bude uporabljiv.
samo nam fali još netko tipa onog, mislim da se zove perina, sa jednom nadasve mladom, urbanom, profesionalnom i kompetentnom retorikom. to tek tako radi folklora, da se narod ne prepadne od previše kulture i kompetentnosti.
a moramo još paziti da nas bude barem 15, tako da situacije u kojima par nas informacije dobija iz novina, par nas nije pozvano na sastanke, i slično, budu uvjerljive.
jer nije bas lako da se 15 ili 19 ljudi umreži, dogovori, nemaju svi vjerojatno ni mobitele, ni SMS-ove, ni whatsapp-ove i sva ta ostala čuda.
a ako se netko i začudi, te posumnja u tu našu posvemašnju kompetenciju, odgovor je vrlo jasan: tko nas bre zavadi. sve su to neki grozni milanovici i karamarkovici, koji nas hoće razbucati.
a mi smo samo fantasticno pošteni i ne zanimaju nas fotelje. Hm, doduše zašto uopće izlazimo na izbore, ako ne želimo uzeti vlast u ruke? Hm...smislit ćemo neki dobar odgovor.
a mozda u međuvremenu uđe u modu, da svaka stranka obavezno potpise pred kamerama i ovjeri kod javnog bilježnika, da ni u ludilu neće ni s kim u koaliciju, te da opcenito imaju samo boljitak hrvatske na pameti, (jer je poznato, da stranke inače na izbore izlaze sa sloganima: hoću placu, hoću mercedes, j...e mi se za narod i drzavu).
tako da možemo isprobati model kako da zemlja funkcionira bez vlade. Mozda bi se iznenadili rezultatom.:mrgreen:
i naravno s obzirom na pamet i intelektualni domet naroda, možemo odmah početi sa prijedlogom:
ne trebaju nam uopće izbori, nego će se lijepo sve stranke sjesti za stol, mi ćemo moderirati i sastaviti vladu.
kažeš, narodu se to neće svidjeti?
ma ne boj se dušo.
pa sto ne vidiš da se prijedlog: hdz i sdp zajedno u vladu s mostom, smatra znakom:
kompetencije
pameti
nekorumpiranosti
zelje za boljitkom
novog vremena
nade....
Pa ja bih rekla da je svak slobodan čuditi se i sumnjati u bilo čiju kompetenciju, što se naveliko i radi.
Uostalom, barem je u hrvatskom javnom životu popularno popljuvati bilo čiji pokušaj bilo čega, to je stvarno sasvim ziheraški pristup.
Karamarko opet pokusava na strahu bustati nacionalizam i podrsku desnici. Bas mu je dobro sjela ova grozna tragedija u Francuskoj.
Bas sam tuzna zbog Pariza.
Nasmija me prvi tekst. :)
joj,znam da mi je pametnije ne gledat TV,samo se snervam ali danas sam kod mojih pogledala emisiju Labirint...
između ostalog su rekli kako u HR imamo općina kao i UK (preko 400) ali sa 13x manje stanovnika...
govorio je neki ex dožupan ovako nešto (ugl zamjenik), i rekao kako mu je plaća bila 20 000kn (točnije on se izrazio da ju je morao 4x podizati sa bankomata a da je limit 5000kn) te da je objektivno posla imao 15min dnevno...:-o:-o :-o i da je jedini razlog tolikog broja općina politička moć i lakša kontrola glasova (kao zna se koliko ih tko mora donjet)
nisam zuska, ali mislim da je kod nas jedna laksa varijanta konzervativne kontrarevolucije vec debela stvarnost.
ako se ostvari moje predvidanje da most ide sa hzd-om, ta ce se stvarnost jos lijepo zaokruziti.
ne znam je li ovo već netko linkao, ali evo svjetonazora koji "nije bitan": http://www.libela.org/sa-stavom/6777...vjeronauku-u-/
Hm, osim abortusa i branitelja iz Savske, čovjek ima slične svjetonadzore kao i ja. Ali ipak mu nisam dala svoj glas. Niti Kradezeu...
ma nije to bitno. nego je bitno da su u kampanji stalno naglašavali kako za njih nisu bitni svjetonazori. a bitni su. vidi se i po ovom intervjuu. to je zuska negdje lijepo objasnila zašto u politici jednostavno ne možeš reći - mene svjetonazori ne zanimaju.
elem, seni, ja se slažem s pavičićem, a ti pojma nemaš :lool:
kako god bilo, to su neki novi ljudi, novi konzervativci.
sigurno im neće biti na pameti (valjda!) kad dođu na vlast ići mijenjati recimo zakon o mpo.
maknuti će se i šator, vidjeti ćeš.
a ono što mi je posebno drago kod ovih izbora, je da su stvarno neke političke opcije, radikalno desne političke opcije - izbrisane sa političke scene. poput naše drage željke :d
ljudi ih ne žele.
glavaš je dobio samo 2 mandata, od prethodnih, koliko ono, 7? koštale su ih crne košulje.
očito birači u hrvatskoj, unatoč komentarima na portalima, ne žele nikakve konzervativne kontrarevolucije. :-/
Jooj, tako mi je drago zbog Glavaša da ti ne mogu reći! On je za mene politički mrtvac i vjerujem da na idućim izborima neće niti ući u sabor. Pokazao je prvenstveno da nije političar, a bome niti čovjek. Propagirati "crnokošuljaštvo", busati se o prsa ljubavlju prema domovini, a onda potpisati podršku "lijevoj" stranci, samo zato što ti se "desna" zamjerila podsjeća me na dječji vrtić. A što je bilo u glavi gđe Markić kada se prijavljivala vjerujem da niti njoj samoj nije sasvim jasno:-).
Glavaš je davno pokazao da nije čovjek. Potpisivanje podrške bilo kome s tim nema veze.
Sad citam, da se seni ne naljuti. Ovo pojma nemas i smijeh ide na moj konto, vatam se i na najmanju pozitivu i optimizam.
Meni Most vec lagano pocinje ici na zivce, a i totalno su me zaokupile ove teme o terorizmu, tako da mi ove teme HDZ - SDP izgledaju kao kamilica. Vise ni ne citam u kojoj su fazi,tko ce s kim, gdje, sto i kako.
Ma di bih se naljutila.
Biti ću sretna, ako se ostvari to, da pojma nemam.
Nikakve radikalne opcije nisu dobre u nikojem društvu, pa me baš (iako sam apriori sklonija desnici) veseli da su neki političari otpjevali svoj labuđi pjev na ovim izborima...
Informacije radi, tko su birači Mosta:
To je odavde: http://www.tportal.hr/vijesti/parlamentarni-izbori-2Informacije radi,15/404922/Tko-su-zapravo-biraci-Mosta.htmlCitiraj:
relativnu većinu biračkoga tijela Mosta (oko 38 posto) čine birači koji na izborima 2011. godine nisu glasali niti za HDZ, niti za Kukuriku koaliciju, nego za razne male stranke od kojih neke jesu ušle u Sabor (riječ je o laburistima, HSP-u dr. Ante Starčević, Nezavisnoj listi don Ivana Grubišića) ali većina nije.
Odmah iza se nalaze bivši birači Kukuriku koalicije, koji čine čak oko 30 posto biračkoga tijela Mosta. S druge strane, bivši birači HDZ-a čine znatno manje, tek oko 12 posto biračkoga tijela Mosta, dok jednu petinu čine novi birači, koji nisu glasali na izborima 2011. godine
rehab, imaš ti tangerina neku svoju mantru kad se nervira, mislim da ide nekako: ja sam mirno jezero, ja sam mirno jezero...
:lool:
:lol: mirno j**** jezero